GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Rucăreană, un restaurant la care aș reveni
Într-o zi, pe drumul de întoarcere de la Brașov la Pitești am făcut un popas, nu prea lung, la Rucăr. Motivul, cotidian, firesc, masa de prânz, ca să fiu mai corectă, masa de după-amiază, prânzul trecuse deja de câteva ore. Mi-a plăcut restaurantul la care am oprit și m-am hotărât să scriu câteva cuvinte despre el, cu scuze pentru calitatea pozelor făcute cu telefonul, nu cu aparatul foto pe care îl folosesc în excursiile mele…
Rucăr este o comună argeșeană mare, are circa 7.000 de locuitori, aflată pe DN 73, drumul național care leagă Brașovul de Pitești, localitatea de acces în sudul Culoarului Rucăr-Bran. Așezată la confluența a patru masive muntoase, Iezer-Păpușa, Făgăraș, Piatra Craiului și Leaota și pe cursul a două ape curgătoare, Râurile Dâmboviţa şi Râuşor, este cunoscută pentru peisajele deosebite pe care le oferă, pentru "Caşcavalul de Rucăr" și pentru altele…. Are și câteva monumentele istorice, printre care un site arheologic roman, o biserică din a doua parte a secolului 18, un monument al eroilor din al doilea război mondial și mai multe cruci de piatră, monumente memoriale sau funerare vechi.
Restaurantul Casa Rucăreană
Plecând din Brașov am zis că o să oprim undeva pe drum, dar am ajuns pe Culoarul Rucăr-Bran fără să văd ceva care să mă tenteze și mă gândeam să oprim în Câmpulung. Nu știam nimic despre restaurantele de pe traseu, deși este un drum pe care îl fac, în ultimii ani, de câteva ori pe an, dar în Rucăr, de pe podul peste Râușor, am văzut Casa Rucăreană, o clădire plăcută, liniștită și m-am gândit să mă documentez puțin…
Până când șoferul meu a parcat undeva la umbră, erau peste 30 de grade iar parcarea restaurantului era în plin soare, am trecut prin terasa nu prea aglomerată dar călduroasă, nu m-am oprit, și am mers în restaurant unde era răcoare, plăcut şi câteva persoane la mese...
Restaurantul, cunoscut în Rucăr ca un restaurant tradițional, clasic, simplu, cu dorința ca turiștii să se simtă cât mai bine, este situat pe strada Brașovului, lângă Târgul săptămânal și Monumentul eroilor căzuţi în cel de al doilea război mondial.
Este deschis zilnic între orele 8:00 şi 22:00. Restaurantul curat, bine întreținut este împodobit cu multe flori, obiecte de ceramică, câteva manechine îmbrăcate în costume rucărene. Erau și mai multe păsări și animale, unul chiar a venit la masa mea să-mi spună, “bun venit” și “poftă bună”, vezi poza. Am conversat puțin și ne-am despărțit prieteni. Cred că o să ne mai revedem…
Pereții în cea mai mare parte placați cu lemn geluit și lăcuit armonizează frumos cu gresia de pe jos, cu mesele și scaunele, tot din lemn geluit și lăcuit, acoperite cu alb, fețe de masă, respectiv blănuri de oaie, cu pete de culoare roșie pentru mese, neagră pentru scaune, … Sala este bine iluminată de roți de căruță, lustre cu mai multe becuri, iar barul bine aprovizionat, este o cărută cu acoperiș specific caselor din zonă, mi-a plăcut ideea, îi lipsea doar calul și putea să plece la drum.
O tânără din personalul de serviciu ne-a adus meniurile, puțină conversație, ceva recomandări și s-a retras lăsându-ne la studiu. Mi-a plăcut prezentarea bucatelor, detalii cu poze color, cantități și prețuri…
Meniul
Oferta Rucăreană, cuprinde Ciorbe de văcuță sau de burtă, de fasole sau de legume, am optat pentru o “Ciorbă de burtă”. Am mai solicitat, “Bulz Țărănesc” de la Gustări Calde, “Cartofi natur” și “Tochitură musceleană” de la Specialitățile Bucătarului, iar ca Desert, o porție de "Papanași”. Cineva ar fi preferat și o bere cât mai rece, dar șofatul cere sacrificii...
Celelaltelte oferte, Grătar, Mâncăruri Gătite, Vinuri, Bere, Răcoritoare se pot vedea în pozele de meniu postate, se pot vedea și cele comandate, dar, cel mai bine se văd la fața locului…
Până să vină comanda am mai pozat restaurantul, barul, …, iar șoferul făcuse un compromis: o bere fără alcool. Văzând că pozăm a venit la masa noastră administratorul restaurantului, domnul din poză, care ne-a spus printre altele că are și o pensiune, mai la ieșirea spre Pitești.
A sosit prima parte din comandă, două ciorbe de burtă, ha, ha, ha!!, două boluri cu smântână și doi ardei iuți, așa că adio bere rece!! Am fost amândoi de acord că ciorba este foarte bună. Tânăra care ne-a sevit, acum foarte atentă, deși nu i-am spus de greșeala făcută, a debarasat masa și ne-a întrebat dacă poate aduce felul următor. Fiind de acord au sosit rapid bulzul, tochitura și cartofii, porții mari, am gustat și eu tochitura, era cu adevărat specialitate…. Bulzul cu multă brânză era pregătit la cuptor, foarte bun, a gustat și soțul din el, avantajul meu este că el gustă destul de mult din mâncarea mea…
Am fost iarăși întrebată dacă îmi poate aduce desertul. Papanașul a fost foarte bun, imens, era o singură bucată, nu două cum se obișnuiește... Avea multă smântână și dulceață, mi-a plăcut, a fost foarte bun, chiar mai bun decât cei despre care vorbeam în impresiile din plimbarea prin Ardeal, vezi impresii și pe celelalte.
Am achitat cash costul consumației, 78 lei, un cost rezonabil, zic eu, pentru ce a oferit acea masă, i-am mulțumit tinerei care ne-a servit, ne-a mulțumit și ea, l-am salutat pe administrator și ne-am retras spre mașina care aștepta la umbră.
Restaurantul și personalul lui s-au prezentat bine, le acord un punctaj bun, penalizări pentru imposibilitatea plății cu cardul și pentru o ciorbă, care pe mine personal nu m-a deranjat, dar comanda trebuie respectată.
Cu recomandarea de fi atenți la comanda pe care o primește, vă invit să treceți pragul Casei Rucărene dacă sunteți prin zonă sau chiar să vă programați să fiți prin zonă la orele de masă! Merită!!
Trimis de mprofeanu in 24.11.19 16:37:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUCĂR.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Arată bine mâncărurile, iar prețurile nu te dau „pe spate”, sunt de bun simț - părerea mea! Dacă felurile au fost ȘI gustoase, cu atât mai mai bine pentru turiști!
Papanașul cred că a fost grozav, după cum arată în P15!
Să vă fie de bine!
@doinafil: Off! Doamne! Papanașul și bulzul au fost excelente, cred că voi mai face o escapadă când voi ajunge în zonă și voi avea timp...
Cu drag,
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 [Pizzeria Via Venetto] Via Venetto Rucăr — scris în 20.06.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2017 [Restaurant pensiune Casa Rucăreană] Restaurantul Casa Rucăreană - se poate şi mai bine — scris în 16.08.17 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Restaurant pensiune Valea Cascadelor] Restaurantul pensiunii Valea Cascadelor Rucăr, mai bine nu — scris în 16.08.16 de miri 2016 din BUCUREşTI - nu recomandă