REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Paprika Csárda
Un tip intră într-un magazin:
- Aş dori şi eu un gulaş.
Vânzătorul:
- Sunteţi ungur?
Tipul se enervează:
- Şi dacă ceream strudel mă întrebai dacă sunt neamţ, dacă ceream mâncare chinezească mă întrebai dacă sunt chinez?
- Aaaa, nu...
- Şi atunci de ce mă întrebi dacă-s ungur, pentru că am cerut gulaş?
- Nu... Pentru ca aici e magazin de electronice, de-aia...
Eu am nimerit în Paprika csárda și nu în magazin de electronice, se află acolo la granița între Ungaria și Austria. Este foarte util atunci când te întâlnești cu foamea și vrei să mănânci pe drumul tău fără să mai ocolești. Locul mi-a fost recomandat de un coleg de servici care pleacă des în delegații și recomandat și de colegii de pe AFA. Locul este bun, nu este nici cel mai scump dar nici cel mai ieftin având în vedere câți îi trec pragul. În următoarele voi descrie vizita mea acolo plus experiența culinară bineînțeles.
Paprika csárda (csárda=han, paprika=ardei) am putea traduce în felul următor: Hanul Ardei :)
Paprika csárda se află după intersecția autostrăzilor M1(spre Austria) și M15(spre Slovacia)și la mai puțin de 1 km de granița Austriei.Până la Bratislava capitala Slovaciei sînt 20 de km ,până la Viena capitala Austriei 70 km de aici.
Accesul la complex se va realiza printr-o ieșire de pe autostradă de pe ambele sensuri.Complexul se află pe partea dreaptă dinspre România și pe partea stângă dinspre Austria.Locuri de parcare se găsesc suficiente atât la restaurant cât și la pensiune.
Adresa exactă este
Hegyeshalom, Miklóshalmi út 1, 9222 Hungary saitul este paprikacsarda.hu/ro
Orarul de funcțioare al restaurantului este zilnic între orele 7.00-22.30
Complexul se află în proximitatea localității Hegyeshalom un pic mai departe de localitate și un pic mai aproape de autostradă. Clădirile restaurantului sînt despărțite de clădirile pensiunii.
S-a povestit destul de mult pe AFA și despre cazare, eu voi povesti ce am găsit la restaurant. În sezonul cald în fața restaurantului este amenajată o terasă pentru a putea mânca afară. La momentul vizitei acesta nu mai era, toată lumea mânca înăuntru sezonul rece nu mai permite să ții o terasă afară. Dar interioarele sînt destul de încăpătoare, sînt multe spații mai mari sau mai mici.
Cu toate astea ei recomandă o rezervare prealabilă chiar și pentru masa de prânz și eu recomand la fel. Deoarece de și aveam posibilitatea încă pe drum s-o fac n-am făcut-o și a trebuit să aștept un pic (cca 15 min) până s-a eliberat o masă. Ulterior au venit mai mulți și au trebuit să ștepte mai mult ca mine. Cei care aveau rezervare intrau direct și erau îndrumați de ospătari spre mesele lor. Așa că merită efortul de face o rezervare de pe telefon și nu costă nimic.
Spațiile sînt foarte rustic amenajate, s-a folosit mult lemn, decorațiuni rustice fără limită, și ardei iute cu nemiluita. Se găsește și de cumpărat într-un magazin direct în incintă, plus o sumedenie de souveniruri.
Există mai multe săli de mese în partea de jos, în partea de sus, sînt zone mai largi, pe urmă mai sînt 2 zone mai mici pentru grupuri mai restrânse, se mai găsește un bar unde se poate servi ceva pe loc. Toaletele sînt super curate, și bine dotate.
Personalul când ajungi acolo te abordează în toate limbile numai ungurește nu :) Pe acolo trece mai toată lumea din Europa, normal că au învățat majoritatea limbilor. Apâi când începi să-i abordezi ungurește sînt mirați de tot :)
Servirea a fost rapidă, timpul de așteptare mediu spre bun (15 minute)
Meniul atât în cele online cât și pe cele tipărite de la mese apare în 5 limbi (maghiară, germană, română, engleză și slovacă)
Dacă intrăm pe saitul lor la meniu observăm ofertele zilei. Ar fi oferta hangiului, specialitățile casei, aperitive calde, aperitive reci, supe, preparate din pește, preparate din carne de pasăre, porc, vită, meniuri pentru copii. Prețurile apar în forinți și un pic mai dificil dar le calculăm în lei (1 forint=0.012 lei)
Așa cum am observat și puteți observa studiind meniul de pe sait la oferta hangiului și la specialitățile casei sînt destule preparate care se apropie de 200 lei porția. Dar sînt și destule preparate care se învârt în jurul prețului de 70 lei/porția și pot scrie aici că sînt porții mari.
La ciorbe am observat un preț între 25-50 lei. Și cele cu 25 lei sînt consistente iar cele cu 50 lei sînt mai mult gulaș sau alte specialități ungurești, sînt atât de sățioase încât nu mai ai nevoie de felul 2.
Preparatele din pește costă între 22-88 lei. Cele din carne de pasăre 55-110 lei, cele din carne de porc 70-110 lei, cele din carne de vită 70-140 lei. deserturile încep de la 24 lei.
La băuturi la fel prețurile se pot consulta pe site înainte să ajungem la locație. O apă este cca 3 lei sifonul (apă de masă carbogazoasă), 10 lei o sticlă mică de apă minerală și 20 lei o sticlă de 0.7 l.
Cafeaua este 11-20 lei, cola-fanta altele cca 10 lei, berea 11-25 lei, paharul de vin 9-15 lei, 20 ml pălincă 16 lei.
În concluzie discutăm aproape de prețuri de Elveția, dar acest han s-a adaptat perfect la buzunarul vizitatorilor și se pare că sînt mulți cu portofele grase care trec pe acolo. Pentru noi care nu avem portofelele atât de grase ne prinde bine câte o ofertă care există pe sait zilnic și nu te bagă în faliment. Așa ceva am cumpărat eu acolo.
La specialitățile casei pe prima poziție din listă este șnițel vienez uriaș. Apare și poza, prețul 5590 forinți (67 lei). M-am tot uitat și la celelalte preparate dar până la urmă asta am ales și nu am regretat. Dacă ei zic sau scriu că este uriaș așa și este, m-am mirat și eu și la cât de mâncăcios sînt abia l-am biruit. Șnițelul a fost adus pe un platou atipic cu loc separat pentru cartofi și loc separat pentru salată. Pe șnițel erau puse bucăți de lămâi iar salata era compusă din salată de sezon, roșii cherry, ridichi și alte mirodenii. De și un pic scump pentru mine oferta asta a fost ok din punct de vedere cantitativ/calitativ.
Fiind pe drum alcoolul a rămas la locul lui și am servit apă minerală și cola. Ambele au fost servite cu lămâie. Ambele au fost câte 10 lei. Plata am efectuat-o cu cardul. La unguri cultura bacșișului există din plin astfel am cerut să adauge 10% pe notă iar chelnerul mi-a mulțumit și a arătat pe bonul fiscal unde apare acea sumă.
Scump sau nu trebuie să recomand și acest restaurant, preparatele sînt prea bune acolo, poftă bună
Trimis de AZE in 19.12.24 21:43:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2019 [Restaurant Complex Paprika Csarda] Restaurant Paprika Csarda 3*, Hegyeshalom, Complex Praprika Ungaria — scris în 08.06.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Apr.2012 [Restaurant Complex Paprika Csarda] Paprika Csarda [Hegyeshalom] - Un festin culinar! — scris în 28.04.12 de creivean din ORADEA - RECOMANDĂ