ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.12.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanța
ÎNSCRIS: 30.09.10
STATUS: PARTENER
LUNA
JUL-2014
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

De prin tara adunate, Casa Danciu, Garda de Sus-Apuseni

TIPĂREȘTE URM de aici

Salutare tuturor membrilor AFA dar si vizitatorilor interesati de calatorii si plimbari…

Dupa ce ne-am cazat la pensiunea Danciu (vezi impresii) si am terminat cu asezatul bagajelor, am mers la restaurantul Casa Danciu de la strada sa servim ceva produse de prin zona si sa punem la punct foamea obraznica si insistenta care incepuse sa ne gadile pe la pantece.

Restaurantul elegant, din barne de lemn, decorat rustic, avea o terasa chiar spre rau, unde era foarte placut de servit masa avand companie sonora zgomotul rauletului ce trecea chiar pe langa, cu intrare atat dinspre curtea pensiunii dar si din strada pe langa magazinul satesc de la parter, unde se gasesc produse de zi cu zi.

In interior la parter este amenajat un bar de zi –cafenea, dar fiindca era totusi cam rece afara mai ales ca pe zi plouase, noi am decis sa urcam sus la etaj.

Am inteles atat din diplomele si premiile expuse pe pereti, cat si de la ospatarita deosebit de amabila, ca doamna Danciu, este o vedeta locala in gastronomie, castigand nenumarate premii, cu retete traditionale si originale numai de dansa stiute, dar avand si un gust rafinat in ceea ce priveste amenajarea interiorului, intim, placut si cu mult bun gust a restaurantului, facandu-te imediat sa te simti ca acasa... Baza preparatelor din restaurant erau culese-produse chiar din propria gospodarie asa ca prospetimea si gustul deosebit dadeau savoare si rafinament mancarurilor in mare in parte traditionale si specific zonei Apusenilor.

Fiindca in restaurant se permite fumatul in interior, noi am ales o masa mai spre bucatarie si catre geamul spre curtea interioara, sa fim mai departe de ceilalti. Restaurantul nu este unul de lux, dar mesele erau curate, tacamurile si farfuriile la fel, pe pereti erau fel de fel de animale impaiate de ziceai ca esti intr-un restaurant vanatoresc, dar atomosfera era una placuta.

Dupa ce am dat comanda, fiindca eram cazati la pensiune, am primit si o afinata din partea casei, numai buna sa se aseze inaintea bucatelor si sa stimuleze sucul gastric pentru festinul ce avea sa urmeze.

Ciorbele, fiecare dintre noi a luat un alt tip asa incat sa le sa le gustam si incercam pe toate, a durat cam mult pana le-au adus, asta s-a intamplat de fiecare data si niciodata nu am inteles de ce, portiile destul de mari, indestulatoare, dar asteptarea a fost rasplatita de gusturile incantatoare care ne-au gadilat papilele gustative si mai apoi la felul doi alte preparate care au facut restaurantul celebru in zona, dar si placintele motesti (3 lei buc) care au incheiat dezmatul culinar.

Dintre preturi asa cum imi amintesc: ciorba de pui a la grec (placerea fetitei) delicioasa, 7,5 lei, ciorba de pui cu taitei de casa (placerea mea-super delicioasa) 7.5 lei, ciorba de fasole 5 lei, ciorba de legume 5 lei, ciorba de vacuta 9 lei.

La felul doi preturile plecau de la varza calita (4 lei) cu mamaliguta (3 lei), sau garnitura de pilaf cu ciuperci (5 lei) pana spre 10-12 lei cartofi pai cu friptura de porc, pui sau snitel, la 20 de lei platourile cu preparate de carne din care se saturau lejer 2-3 persoane si tocanita moteasca cu mamaliguta.

Pe parcursul sederii noastre acolo am servit masa la restaurant (nu am avut-o inclusa) si mereu am observat turisti care se opreau din drum doar sa serveasca masa si chiar localnici, dar si un grup de tineri francezi care erau cazati in alta parte si veneau aici sa manance.

Servirea a fost de fiecare data multumitoare si se incadra in limita rabdarii si apetitului nostru, uneori cand veneam din plimbare, ne opream prima data sa dam comanda apoi mergeam la camere sa ne spalam si sa ne schimbam si cand ne intorceam la restaurant, dupa o perioada pe care o invatasem deja, imediat ne era servita si masa.

Siropul din muguri de brad, primit la fel din partea casei, a ajutat si el la digestie si ca sa nu il lasam numai pe el la treaba, am multumit frumos pentru masa, am platit un pret absolut rezonabil si realist pentru calitatea preparatelor si porneam asa pe jos sa exploram un pic imprejurimile.

Va doresc concedii placute oriunde v-ati afla, iar celor care inca nu au ajuns inca, macar sansa de a visa... Multumesc.


[fb]
---
Trimis de alunelu69 in 10.12.14 22:48:10
Validat / Publicat: 10.12.14 23:50:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GÂRDA DE SUS [AB].

VIZUALIZĂRI: 2104 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alunelu69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 terasa restaurantului unde nu am stat deoarece era cam rece
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9450 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alunelu69
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Gârda?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043333053588867 sec
    ecranul dvs: 1 x 1