ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.05.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: PARTENER
LUNA
DEC-2015
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Probabil, cel mai bun popas din Romania - Popasul Baciului

TIPĂREȘTE URM de aici

Hai ca va eram dator, ca prea n-am scris mai nimic anul asta si ma cearta lumea deja… Sper sa recuperez :)

Nu prea scriu despre restaurante sau carciumi, cred ca pana acum am scris doar despre vreo doua. Dar despre “mancatoria” asta trebuie sa scriu, pentru ca mi-as dori asa ceva cat mai aproape de casa si cu siguranta ne-am putea lasa de gatit si am iesi mai ieftin, poate; dar ar trebui si sa ne apucam de sport in acelasi timp, ca ar fi jale cu corpurile noastre, si-asa nu prea reusite :P

In plimbarea noastra prin Bucovina trebuia sa avem grija si despre stomacurile din dotare si cum tot auzisem despre acest loc de ostoit foamea numai vorbe bune – inclusiv de la colegi dragi de site, ca sarbatoritul zilei de azi 11.05, @kelyboy (La multi ani, man!!!) - am zis sa-l incercam si noi… si bine am facut! Ba chiar am aprofundat studiul meniului, papand aici timp de 3 zile consecutiv, de ne stia lumea deja.

Avand cazarea (...) (superba, de altfel) in comuna Vama, nu ne-a fost greu deloc sa ajungem aici. Localizarea popasului: venind dinspre Gura Humorului, exact la intrarea in Campulung Moldovenesc, pe partea stanga, extrem de vizibil din strada – normal, daca te indrepti din Campulung catre Gura Humorului, vei vedea inainte de iesirea din oras parcarea mare a popasului - o parcare imensa, de poti sa intorci si un vapor.

Fiind iarna, terasa era inchisa :), asa ca am cautat caldura interiorului localului. Interior rustic, format din doua sali nu foarte mari dar nici mici, decorat rustic, mobilat cu mese si bancute din lemn (atat mai mici cat si pentru un numar mai mare de persoane), plus o soba cu plita intr-un colt, pe care se tot coceau scarjelele (aveam sa aflam a doua zi ce naiba sunt scartaietorile astea); cald si foarte placut in interior, desi se putea fuma la vremea aia (off, ce vremuri :D) si am reusit sa gasim o masa libera din prima – lucru ce nu s-a mai repetat in urmatoarele doua vizite, dar in 2-3 minute ni s-a facut loc la masa.

Meniul… Ce pot sa spun despre meniu? Este color, sub forma de carticica format A5 si plastifiat =)) Dar nu cum arata meniul este important, ci ceea ce e scris in el… Fratilor, parca e o biblie a gurmandului, ca iti creste colesterolul doar citind dintr-insul. Dar si te buseste rasul sau neincrederea, iar pe cei mai slabi de inger poate chiar plansul… ca nu te poti abtine cand vezi ca exista localuri in Romania care pot vinde o bere cu 3 lei, sau o portie imensa de creier pane cu 9 lei… un mujdei pasta absolut genial cu 50 de bani (ati citit bine, cincizecidebani) sau o smantana din care alte localuri ar face 10 portii apoase, cu “imensul” pret de 1 leu. Veti vedea in pozele atasate cam cum arata mancarurile dar si preturile, cu scuze pentru calitatea pozelor. Meniul este bogat si variat, ciorbe de multe feluri, preparate de post, carnita la greu si sub zeci de forme, deserturi, bauturi de casa sau comerciale. Foarte important de stiut: majoritatea produselor folosite si servite sunt produse absolut naturale.

Gustul si portiile/gramajul… E greu de descris gustul preparatelor incercate aici, absolut tot ce am mancat si baut aici a fost peste cea ce ne-am fi inchipuit inainte de a ne aseza la masa. Si cam ce am mancat… cea mai buna ciorba de burta pe care subsemnatul, mare amator, a papat-o vreodata; ciorba radauteana; hribi sote cu mamaliga; tochitura moldoveneasca; scarita la gratar; cascaval pane si creier pane (la fel, eu mare amator); scarjele (ramasesem dator cu ce-s minunile astea: cartofi taiati pe rotund, dati cu sare si copti pe plita sobei) cu branza de burduf si slaninuta plus ceapa rosie; papanasi. Cam ce-am beut: palinca de casa de 2 feluri, bere de casa si clasica bere la 3 lei :) Scriu acum, ma uit la poze si-i multumesc Pufoseniei ca mi-a dat sa bag in mine putin mai devreme, ca altfel nu mai terminam articolul asta, ca lesinam :) Dar sa zic ceva si despre portii si gramajul produselor, ca aici am o mare problema!!! Pai ori oamenii astia au cantarul stricat, ori pe la noi pe aici se cantareste vaca inainte de taiere si se scrie meniul! Ca am mai papat io portii la acelasi gramaj, dar in destule cazuri vedeai prin ele. Portiile sunt imense, iar daca ti-ai luat o ciorba si ti-ai pus mintea sa o termini nu mai ai nicio sansa sa papi si felul doi.

Despre preturi nu vreau decat sa spun ca am ramas mirat, nu credeam vreodata ca poti manca atat si atat de bine, la asa bani. Va faceti voi o parere din poze.

Servirea si oamenii In ciuda faptului ca la fiecare vizita am gasit popasul plin, comanda ni s-a luat imediat si bauturile au sosit la fel de repede. Mancarea a venit in timpi rezonabili, n-au apucat sa ni se lungeasca urechile de foame. Iar servirea a fost ireprosabila, zambetul fiind la ordinea zilei. Tot mancand aici si din vorba in vorba, aveau sa mi se povesteasca lucruri ce le stiam deja… ca cei ce se ocupa de acest popas detin si o pensiune unde servesc numai produse bio, in Fundul Moldovei si doua magazine cu aceleasi produse absolut bio – unul in Campulung Moldovenesc (de asta a scris si kelyboy) si unul in… Bucuresti, pe Calea Floreasca. Fiind in zona, am profitat si am vizitat pensiunea (si crama acesteia) si nu pot spune decat… wow. De la vizita noastra pana acum am mai vazut si citit si multe articole sau reportaje tv despre aceasta afacere de succes si despre oamenii din spatele ei si am trecut (din nou, de cateva ori) pragul magazinului din capitala – daca vi s-a facut pofta, puteti sa-l cautati :)

Asa cum spuneam si la inceput, mi-as dori o astfel de “carciuma” langa casa. Nu este un local de lux sau fite, unde sa mergi si sa zaci cu un grup de prieteni o noapte intreaga, ar fi si pacat sa tii mesele ocupate si sa ii privezi pe altii sa guste din minunatiile lor. Este ceea ce scrie pe firmament, un popas. Probabil, cel mai bun popas din Romania!

VACANTE PERFECTE!!!


[fb]
---
Trimis de papone in 11.05.16 22:21:17
Validat / Publicat: 12.05.16 08:44:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG MOLDOVENESC.

VIZUALIZĂRI: 10557 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (papone); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Tot din crama pensiunii Casa Baciu - Fundul Moldovei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

kelyboy
[12.05.16 10:50:42]
»

Multumesc pentru urari! Citit,inghitit in sec, placut, votat! ( si acum parca simnt mireasma painii proaspat scoasa din cuptor de la Popasul Baciului...)

alinaro
[12.05.16 12:01:27]
»

@papone - Doamne, cum arată bucatele alea din poze!!! Am gura apă, dragă Papi, păcatele tele. Arată super popasul, ar fi fost grozav să fi știut de el vara trecută. Probabil nu voi mai ajunge curând în zonă, dar articolul tău face toți banii.

P. S. La mulți ani, Kelyboy!

mishu
[12.05.16 14:08:47]
»

Tocmai m-am sculat de la masa, insa citind si mai ales vazand pozele m-as aseza din nou la masa, dar acolo si nu aici.

Cred ca ideea ta de a nu scrie despre restaurante este foarte bine venita deoarece aceste articole ale tale ar trebui insotite de avertismentele "Citirea acestui articol dauneaza grav sanatatii" sau " Accesul interzis gurmanzilor" sau "A nu se citi mai ales pe stomacul gol" si ar putea fi mai multe astfel de avertismente. Trecand peste aceste lucruri pentru care am sa te iert de data asta, nu pot decat sa ma bucur ca in tara asta exista si astfel de locuri.

Iti dai seama insa ce socati sunt acei locuitori cand vin in zona noastra .

Felicitari, mancat, pardon votat cu placere.

zlatna
[12.05.16 14:48:06]
»

@papone - Bine ai revenit, vorba ta daca citesti acest articol pe nemancate ai cam pus-o, iti lasa gura apa. Palinca de casa am baut in multe locuri dar bere de casa niciodata. Of buna?

Am notat acesta crasma pe o agenda si cum am drumuri destul de dese in zona Moldovei (cel putin unu' pe an) cu prima ocazie, o sa o incerc.

Felicitari pentru articol.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alina1104
[12.05.16 16:13:26]
»

Ooo da!!! Popasul Baciului este un loc recomandat de manca bine, dar nu bine, foaaorte bine in Bucovina la niste preturi mai mult decat modeste. Situat la vreo 70 km de casuta mea, ajung destul de des in zona pentru a ma infrupta din bucatele lor. Ultima data, am ajuns acu vreo 3 saptamani, iar mare mi-a fost bucuria cand am vazut ca se extinde localul, deoarece nr de clienti este in crestere, iar mai tot timpul este plin cand ajungi.

Recomand tuturor acest local, chiar daca la noi in Bucovina sunt foarte multe locuri in care se mananca bine, in stil bucovinean, acesta fiind unul dintre locurile mele preferate de a lua masa.

kelyboy
[12.05.16 16:23:33]
»

@alinaro: Multumesc!

Zoazore
[12.05.16 18:57:38]
»

@papone -

ori pe la noi pe aici se cantareste vaca inainte de taiere si se scrie meniul!

= Da, exact așa se face! Cic-așa e corect!

Io am fost mai deșteaptă: am citit în timp ce mâncam!

Dac-aș fi făcut altfel, chiar că muream în chinuri!

Băi Papi, dar ai bulan, nu glumă! Cum le găsești tu, bobocule, mai rar! Chiar, cum le găsești, bădie?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema
[12.05.16 20:46:49]
»

Bine ca ai gasit un loc bun si ne-ai spus si noua. Eu am nimerit mai multe mancatorii (vorba unei AFA- iste de top) necorespunzatoare in zona. Un vot cu drag tie ca ma faci sa ma simt bine numai cand citesc "papone" si poate ti-o placea si ce ofer eu de mancare in articolele mele

icristis
[12.05.16 20:54:09]
»

@alina1104 - De-aia nu gasim noi, "bastinasii", locuri la Baciu, ca il recomandam tuturor

icristis
[12.05.16 21:02:47]
»

@alina1104 - Asta ar mai lipsi acum, sa se afle despre Casa Dorneana din Vatra Dornei sau de Hanul Pastravarului din Pojorita. Oups!

paponeAUTOR REVIEW
[12.05.16 22:42:49]
»

@kelyboy - M'a man, placerea a fost de partea mea!

@alinaro - Alinutooo, eu stiam de dansa si pe vremea aia, dar nu o vizitasem inca.

@mishu - Ma bucur ca m-ai iertat

@zlatna - N-am revenit, man! Pentru ca n-am fost plecat nicaieri. Berea de casa bauta de mine a fost geniala, cu aroma de cicoare, dar cu un mare defect: alcool zero D-aia a fost nevoie de palinca pe post de stingator

@alina1104 & @icristis - Voi macar aveti locuri in fata - ma refer la distanta. Si sanse mult mai multe de a papa acolo, bastinasilor!!!

@Zoazore -

Da, exact aşa se face! Cic-aşa e corect!

Breee, stiu si io ca gramajul se trece in produs crud, dar astia pe la noi cantaresc in viu... Adica pun crierul cu tot cu cap, pulpa cu copite cu tot, etc. Ca altfel nu se explica diferenta.

@Dan&Ema - Daca esti prin zona, n-o rata!!! Si eu ma bucur sa te citesc, Dane! M-ai rupt cu "ferma" si mi-a placut si ala cu drumurile montane - dar nu l-as promova niciodata, intelegi motivele

@ALL - Multumesc pentru vizita si voturi! Pe data viitoare! Si astept sa ma trezesc dimineata cu ZB

Dan&Ema
[13.05.16 08:54:14]
»

@papone: sa te trezesti mereu vesel cum esti!

paponeAUTOR REVIEW
[13.05.16 22:02:27]
»

@Dan&Ema - Daneee, asa ma trezesc in fiecare dimineata, ca asa-s io! Din cand in cand ma mai doare capul, dar e o alta discutie

adri-nico
[14.05.16 21:58:13]
»

Tot n-am ajuns la zuperbonus, insa am gasit cartofii copti pe plita, mincarea copilariei mele cind mergeam la bunicii de la Tatarusi, Mica Bucovina. Cum eram multi copii in jurul plitei iar aceasta nu acoperea cantitatea necesara saturarii atitor stomacele, bunica punea cite un rind de rondele si aproape dupa 5 secunde le luam (amortite, nu coapte) si le mincam. Niciodata in viata mea nu am mincat pe saturate.

Cred ca am sa merg luna viitoare la bunici si o sa imi fac o traista e cartofi (din pacate bunica e de mult la ingeri, dar e bunicul la cei 94 de ani care imi va face focul intr-atit incit sa arda plita).

Amintiri din copilarie mi=ai adus cu povestea asta.

paponeAUTOR REVIEW
[15.05.16 12:24:10]
»

@adri-nico - Adriana, nu e nevoie de ZB, am glumit. Ma bucur sa vad ca nu mi-am iesit din mana cu scrisul si ca ti-a placut.

mariandan
[26.07.16 19:32:21]
»

salut

ma dau batut. eu nu reusesc sa gasesc locatia pe net. ma poate ajuta cineva cu site, adresa sau tel. multumesc

Zoazore
[26.07.16 20:37:41]
»

@mariandan -

Localizarea popasului: venind dinspre Gura Humorului, exact la intrarea in Campulung Moldovenesc, pe partea stanga, extrem de vizibil din strada – normal, daca te indrepti din Campulung catre Gura Humorului, vei vedea inainte de iesirea din oras parcarea mare a popasului - o parcare imensa, de poti sa intorci si un vapor.

= exact la intrarea în Câmpulung Moldovenesc.

google.ro/webhp?sourceid= ... asul%20baciului

E același cu Restaurantul Bucovina.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mariandan
[27.07.16 17:01:54]
»

@Zoazore - Multumesc

DOINITA
[08.12.17 10:49:50]
»

Scuze ca abia acum am ajuns sa citesc minunatia de articol. Am simtit entuziasmul de a te afla in asa loc, am simtit cum incerci si ai si reusit, sa redai starea din acele momente cand pe masa se aflau bucatele aburinde.

Scrijelele sunt o garnitura aproape nelipsita din bucataria moldovenesca.

Felicitari pentru articolul ce reprezinta si un indemn de a vizita aceste locuri de poveste!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, alina1104, alinaro, Dan&Ema, DOINITA, icristis, kelyboy, mariandan, mishu, zlatna, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona C-lung Moldovenesc? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076253890991211 sec
    ecranul dvs: 1 x 1