GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Coliba Vanatorului / Sa traiasca vanatorul, si sa mai dea!
Cum intri dinspre Brasov in Bran, vis-a-vis de complexul Wolf, pe stanga sunt niste porti deschise doar ziua si un drum ingust, asfaltat, care duce la pensiunea Cristal, cu un parc frumos amenajat, cu terenuri de tenis, multa verdeata, o parcare cuprinzatoare si un restaurant cu o arhitectura deosebita, construit in intregime din barne de lemn.
Acesta este restaurantul Coliba Vanatorului, tare as mai vrea si eu sa fiu vanator si am o asemenea coliba (de vreo 5-600 mp). Nu este foarte bine semnalizat de la sosea, dar va ghidati dupa Wolf si dupa Rompetrolul ce se afla la 50 m mai spre Castelul Bran, pe sosea.
Noi am cinat aici, era destul de pustiu, cu greu am gasit intrarea (coliba are o arhitectura cam derutanta, a se citi interesanta). Am fost incantati de mobilierul deosebit folosit pentru un restaurant, scaunele si mesele toate vopsite in verde, sculptate si pictate cu motive traditionale. Deschiderea restaurantului este foarte mare, este foarte spatios, daca ai un pic de ochi de inginer (nu e cazul meu, ai mei sunt unul de jurist, celalalt de economist, ambii au nevoie de lentile ajutatoare) poti observa structura interesanta din lemn a acoperisului, adusa la un nivel estetic deosebit. Decorat cu fel de fel de chestii care sa-i justifice denumirea, blanuri de animale salbatice, arme de epoca, dar si un elegant semineu si o scara foarte aratoasa care duce spre etajul mai intim al localului.
Ei, cam atat am admirat noi cat timp am baut o palinca zdravana - din partea casei - si sotia un fresh. Comanda era de mult data la bucatar de un tanar ospatar foarte iute si amabil care ne preluase de la intrare si ne condusese la o masa (pe alese, eram singuri in local).
Vine si mancarea, pentru mine muschi de porc cu mar si sos de whiskey, iar pentru doamna o portie mare de pastrama cu muraturi, mamaliguta si tot ce-i trebuie. Foarte bine preparat muschiletul de porc, dar la vederea portiei nu foarte voluminoase (in conditii normale m-as fi saturat, dar eram venit de pe drum si schimbasem si aerul, ceea ce imi crease o foame de as fi mancat si florile de pe farfurie) de frica sa nu plec flamand, am plusat cu o tochitura. Deasemenea mi-am cerut dreptul si la vinul casei, rosu demisec, care s-a prezentat regulamentar intr-o carafa aburita. Si nu a venit singur, a chemat si un frate mai mic, vinul fiert la cana, "pentru doamna, din partea casei".
Cat timp am savurat delicatesele astea, sotia isi facea planuri pentru desert, nu mai stiu exact cam pe ce pusese ochii, stiu doar ca dupa ce m-a ajutat un pic la tochitura (nu mai incapea la mine in ghiozdan), s-a hotarat sa se lase pagubasa: portiile considerabile pe care le dadusem gata nu mai lasau loc si altor feluri de mancare.
Ne-am baut vinul linistiti, linistiti am fost si cand ni s-a adus nota de plata, cam 70 lei, asta multumita vanatorului care a facut cinste cu palinaca si vinul fiert.
Nu am mai mancat la alt restaurant in Bran, dar cand voi mai ajunge in zona imi voi potoli foamea si setea tot la Coliba Vantorului, chit ca nu va mai face cinste!
Trimis de valimi in 15.06.10 11:12:31
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
mi-a placut mult chestia cu vanatorul care face cinste, bun baiat
@taniolala, sa stii ca e baiat bun, sa vezi ce vin bun are.
poza 7 a fost din pacate prea mica pt a putea fi validata. restul sunt validate si vizibile pt toata lumea.
Interesant ce ai povestit tu acolo, merita incercata, iar 70 de lei mi se pare un pret rezonabil, pe bune!
Cum caldurile au venit si e posibil sa ajung in Bran chiar de mei multe ori in aceasta vara torida, recomandarea este bine venita. Mi s-a facut pofta de tot ce descrii tu pe aici. Spune-mi te rog cum este " muschi de porc cu mar si sos de whiskey" ca este ceva necunoscut pentu mine.
@zena, ca si imagine nu este tocmai apetisant, arata ca un ghem de carne cu circumferinta de 7-8 cm impanat cu feliute de mar verde. In interior carnea este putin condimentata, iar marul este aproape crud, diferenta de consistenta si de gust (dulce acrisor de la mar si putin condimentat de la carne) este spectaculoasa. Sosul completeaza amestecul acesta de gusturi, fiind un sos dulceag, care miroase (logic, de la whiskey) putin a alcool.
De ce m-ai provocat, eu n-am mancat pana la ora asta, acum inghit in sec...
frumoasa descriere valimi ; iata inca un loc in care pot sa iau masa la Bran. multumesc de informatie si evident ....vot.
@magdalena, preturile sunt foarte mici relativ cu calitatea si cantitatea mancarurilor de la Coliba, noi am fost singuri (nu stiu de ce, doar era week-end) la cina in restaurant si ne temeam ca bucatarul sa nu dea "buleala", dar si-a dat silinta. Imi pare rau ca am ajuns acolo inainte de a ma inscrie pe site si nu mi-a venit ideea de a fotografia farfuriile, aratau foarte apetisant si nu stiu daca incapeau in poza...
@mirelutza, iti recomand sa mananci la Coliba Vanatorului, nu vei regreta, se mananca bun si rezonabil, se bea "in lege" vorba cronicarului, vinul casei si palinca sunt la inaltime, se serveste impecabil, si cred ca se fac niste petreceri pe cinste, ambianta este formidabila.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant-pensiune Ursuleț Bran] Mâncând printre ursuleți la restaurantul pensiunii Ursuleț Bran — scris în 13.11.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Un restaurant excelent pentru a servi masa împreună cu copii — scris în 10.09.24 de Sabac din TâRGOVIşTE - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Cafeaua buna, mâncarea... nu recomand — scris în 03.10.22 de daniel71sto din CăLINEşTI [AG] - nu recomandă
- Aug.2022 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Experiența neplacuta — scris în 18.08.22 de ux126785 din PLOIEşTI - nu recomandă
- Jul.2022 [Restaurant pensiune Mama Cozonacilor [Șimon]] O cină la „Mama Cozonacilor” – un brand brănean — scris în 22.07.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2021 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Din ciclul: „Și când ne-o fi mai rău...” — scris în 21.03.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Restaurant pensiune Brandenberg [Șimon]] Restaurant Brandenberg cel mai bun din Bran — scris în 01.10.20 de susu din BUCURESTI - RECOMANDĂ