ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.06.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Slobozia
ÎNSCRIS: 12.03.10
STATUS: PARTENER
LUNA
NOV-2009
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Coliba Vanatorului / Sa traiasca vanatorul, si sa mai dea!

TIPĂREȘTE

Cum intri dinspre Brasov in Bran, vis-a-vis de complexul Wolf, pe stanga sunt niste porti deschise doar ziua si un drum ingust, asfaltat, care duce la pensiunea Cristal, cu un parc frumos amenajat, cu terenuri de tenis, multa verdeata, o parcare cuprinzatoare si un restaurant cu o arhitectura deosebita, construit in intregime din barne de lemn.

Acesta este restaurantul Coliba Vanatorului, tare as mai vrea si eu sa fiu vanator si am o asemenea coliba (de vreo 5-600 mp). Nu este foarte bine semnalizat de la sosea, dar va ghidati dupa Wolf si dupa Rompetrolul ce se afla la 50 m mai spre Castelul Bran, pe sosea.

Noi am cinat aici, era destul de pustiu, cu greu am gasit intrarea (coliba are o arhitectura cam derutanta, a se citi interesanta). Am fost incantati de mobilierul deosebit folosit pentru un restaurant, scaunele si mesele toate vopsite in verde, sculptate si pictate cu motive traditionale. Deschiderea restaurantului este foarte mare, este foarte spatios, daca ai un pic de ochi de inginer (nu e cazul meu, ai mei sunt unul de jurist, celalalt de economist, ambii au nevoie de lentile ajutatoare) poti observa structura interesanta din lemn a acoperisului, adusa la un nivel estetic deosebit. Decorat cu fel de fel de chestii care sa-i justifice denumirea, blanuri de animale salbatice, arme de epoca, dar si un elegant semineu si o scara foarte aratoasa care duce spre etajul mai intim al localului.

Ei, cam atat am admirat noi cat timp am baut o palinca zdravana - din partea casei - si sotia un fresh. Comanda era de mult data la bucatar de un tanar ospatar foarte iute si amabil care ne preluase de la intrare si ne condusese la o masa (pe alese, eram singuri in local).

Vine si mancarea, pentru mine muschi de porc cu mar si sos de whiskey, iar pentru doamna o portie mare de pastrama cu muraturi, mamaliguta si tot ce-i trebuie. Foarte bine preparat muschiletul de porc, dar la vederea portiei nu foarte voluminoase (in conditii normale m-as fi saturat, dar eram venit de pe drum si schimbasem si aerul, ceea ce imi crease o foame de as fi mancat si florile de pe farfurie) de frica sa nu plec flamand, am plusat cu o tochitura. Deasemenea mi-am cerut dreptul si la vinul casei, rosu demisec, care s-a prezentat regulamentar intr-o carafa aburita. Si nu a venit singur, a chemat si un frate mai mic, vinul fiert la cana, "pentru doamna, din partea casei".

Cat timp am savurat delicatesele astea, sotia isi facea planuri pentru desert, nu mai stiu exact cam pe ce pusese ochii, stiu doar ca dupa ce m-a ajutat un pic la tochitura (nu mai incapea la mine in ghiozdan), s-a hotarat sa se lase pagubasa: portiile considerabile pe care le dadusem gata nu mai lasau loc si altor feluri de mancare.

Ne-am baut vinul linistiti, linistiti am fost si cand ni s-a adus nota de plata, cam 70 lei, asta multumita vanatorului care a facut cinste cu palinaca si vinul fiert.

Nu am mai mancat la alt restaurant in Bran, dar cand voi mai ajunge in zona imi voi potoli foamea si setea tot la Coliba Vantorului, chit ca nu va mai face cinste!


[fb]
---
Trimis de valimi in 15.06.10 11:12:31
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6435 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 pensiunea Cristal, "mama" restaurantului Coliba Vanatorului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4600 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

taniolala*
[15.06.10 11:30:54]
»

mi-a placut mult chestia cu vanatorul care face cinste, bun baiat

valimiAUTOR REVIEW
[15.06.10 11:32:52]
»

@taniolala, sa stii ca e baiat bun, sa vezi ce vin bun are.

webmaster77
[15.06.10 11:49:29]
»

poza 7 a fost din pacate prea mica pt a putea fi validata. restul sunt validate si vizibile pt toata lumea.

taniolala*
[15.06.10 13:24:23]
»

freshul sotiei a fost tot de la nenea vanatorul?

magdalena
[15.06.10 14:00:39]
»

Interesant ce ai povestit tu acolo, merita incercata, iar 70 de lei mi se pare un pret rezonabil, pe bune!

valimiAUTOR REVIEW
[15.06.10 14:00:50]
»

Nu, fresh-ul a fost din partea mea!

zena*
[15.06.10 14:38:46]
»

Cum caldurile au venit si e posibil sa ajung in Bran chiar de mei multe ori in aceasta vara torida, recomandarea este bine venita. Mi s-a facut pofta de tot ce descrii tu pe aici. Spune-mi te rog cum este " muschi de porc cu mar si sos de whiskey" ca este ceva necunoscut pentu mine.

valimiAUTOR REVIEW
[15.06.10 14:45:59]
»

@zena, ca si imagine nu este tocmai apetisant, arata ca un ghem de carne cu circumferinta de 7-8 cm impanat cu feliute de mar verde. In interior carnea este putin condimentata, iar marul este aproape crud, diferenta de consistenta si de gust (dulce acrisor de la mar si putin condimentat de la carne) este spectaculoasa. Sosul completeaza amestecul acesta de gusturi, fiind un sos dulceag, care miroase (logic, de la whiskey) putin a alcool.

De ce m-ai provocat, eu n-am mancat pana la ora asta, acum inghit in sec...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mirelutza
[15.06.10 20:49:49]
»

frumoasa descriere valimi ; iata inca un loc in care pot sa iau masa la Bran. multumesc de informatie si evident ....vot.

valimiAUTOR REVIEW
[15.06.10 21:49:59]
»

@magdalena, preturile sunt foarte mici relativ cu calitatea si cantitatea mancarurilor de la Coliba, noi am fost singuri (nu stiu de ce, doar era week-end) la cina in restaurant si ne temeam ca bucatarul sa nu dea "buleala", dar si-a dat silinta. Imi pare rau ca am ajuns acolo inainte de a ma inscrie pe site si nu mi-a venit ideea de a fotografia farfuriile, aratau foarte apetisant si nu stiu daca incapeau in poza...

@mirelutza, iti recomand sa mananci la Coliba Vanatorului, nu vei regreta, se mananca bun si rezonabil, se bea "in lege" vorba cronicarului, vinul casei si palinca sunt la inaltime, se serveste impecabil, si cred ca se fac niste petreceri pe cinste, ambianta este formidabila.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
magdalena, mirelutza, taniolala*, valimi, zena*
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Bran?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066078901290894 sec
    ecranul dvs: 1 x 1