ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.03.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
FEB-2021
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Din ciclul: „Și când ne-o fi mai rău...”

TIPĂREȘTE URM de aici

Ne-a prins prânzul prin Bran, iar Tati a propus să mâncăm la „Stână” , la Vila Bran. Mie mi-era indiferent unde, el cică mai fusese acolo și-i plăcuse. „Mai trebuie să fie deschis și să ne și primească la vremurile astea pandemice” , am zis eu cu îndoială în glas. Dar sigur, nu costă nimic să încerci!

Despre Club Vila Bran cred că toată lumea a auzit, se află undeva, pe partea stângă cum te duci spre castel (dinspre Brașov), cocoțată pe un deal, sigla ei uriașă se vede din șosea. Știu că s-au scris multe articole aici, pe site, le-am parcurs tangențial, fără să mă intereseze în mod deosebit acest loc, care am înțeles că se pretează mai ales pentru familiile cu copii mici. Dar restaurantul tradițional atașat – da, acesta ar putea să-mi suscite interesul oricând! :p

La momentul potrivit, am cotit deci stânga, am urcat cu mașina o pantă destul de accentuată, Tati minunându-se cum au lărgit ei străduța asta („data trecută nu era așa!” ) și, într-adevăr, ne-am minunat împreună și am avut un profund sentiment de admirație pentru cel care a conceput proiectul și care a păstrat copacii fix pe linia din mijloc a drumului! În fine, am ajuns în parcarea de sus, de la intrarea în complex, n-am găsit niciun loc liber; Tati și-a amintit că mai au o parcare pe o străduță laterală, un nivel mai jos (cumva), acolo am lăsat mașina.

Precum ați înțeles deja, e un adevărat ranch acolo, dispus pe mai multe terase: clădiri ce adăpostesc spații de cazare, restaurant, bază de agrement, fermă de animale, și-or mai fi. Noi am nimerit într-o zi extrem de geroasă, se așternuse și ceva zăpadă în ultimele ore, peisajul era mirific, estompat un pic de un fel de ceață fină. Am găsit poarta complexului deschisă, am străbătut scurta alee spre „Stână” , ne-am potrivit măștile pe figură și am intrat să ne încercăm norocul.

Înăuntru cald și bine, plăcute arome familiare se întretăiau, multă lume pe la mese, câțiva angajați desfășurându-și preocupați dansul lor brownian. Am îndrăznit să-l deturnăm pe unul dintre ei și să-l întrebăm dacă avem șanse să găsim vreo masă liberă (aparent nu) și am fost îndrumați spre celelalte săli de mese, „poate la cea din fund sau sus” . Ok, am străbătut – nici nu mai știu câte încăperi; două? trei? poate a fost doar una mai măricică... – ideea e că am ajuns în ultima, destul de spațioasă, luminoasă și ceva mai liniștită, cu multe mese neocupate. Unul din ospătari ne-a preluat din mers și ne-a indicat unde să ne așezăm. Am răsuflat adânc, ușurați.

Precum vă imaginați, unei „Stâne” nu-i șade bine decât gătită în mult, mult lemn (mese și scaune, dar și o sumedenie de decorațiuni), cergi mițoase și ștergare țesute, cuptor de cărămidă în care arde un foc adevărat. Atmosferă tradițională, cum ar veni. Unele mese (inclusiv a noastră) erau deja aranjate să-și primească oaspeții, cu suporturi de farfurii, pachete de șervețele, oliviere și pahare, altele erau nude (probabil abia debarasate). Pe fiecare se găsea câte un flacon cu dezinfectant și câte un meniu plastifiat – o simplă foaie A4, față-verso, pe o parte păpica, pe cealaltă băuturica. Mie-mi convine, abia nu trebuie să deliberez prea mult!

Și-am deliberat, într-adevăr, rapid: dacă tot suntem la stână, păi să să fie bulz ciobănesc (37 lei) ! Și-o berică (8 lei), să alunece mai ușor... Tati a poftit a se încălzi, pentru început, cu o ciorbiță de purcel (15 lei), apoi a se delecta cu o porție de sarmale cu mămăligă (33 lei). Compromisul lichid s-a chemat, pentru el, bere fără alcool (tot 8 lei) (săracii șoferi!...).

Odată lansată comanda, am avut vreme să vizităm pe rând toaletele (curat, ok, nimic memorabil) și să ieșim, tot pe rând, pe terasa restaurantului, de unde se desfășoară vederi spectaculoase cu stațiunea, castelul (în depărtare, abia ghicit, învăluit în pâclă) și cu cocoașele munților înconjurători. Frumos, oricum, foarte frumos!... Tati de fapt asta își amintea, terasa cu priveliștile ei...

Numai bine ce ne-am reocupat locurile la masă, că am primit cele 2 berule, dar și o farfurioară cu câteva biluțe de mozzarella și câteva felii de roșii, totul presărat cu un pic de oregano și ulei de măsline; „din partea casei” , ni s-a explicat. N-o fi fost chiar tradițional românesc, dar cu siguranță a fost un gest drăguț, l-am apreciat, inclusiv papilele noastre gustative... Tacâmurile le-am primit vârâte într-un fel de plicuri de hârtie, pe o tavă de inox.

N-a mai durat mult și a venit ciorbița aburindă, însoțită de un ardei iute; am gustat și eu, foarte bună. Pe urmă felurile principale, unul mai îmbietor decât celălalt, și ca aspect, și ca aromă! Cele 4 sarmale dolofane erau acompaniate de o lingură sănătoasă de mămăligă, un ardei picant și un bol cu smântână. În strachina mea de lut aveam să descopăr, sub gugluloiul de mămăligă umplut cu brânză și apoi perpelit pe grătar, mai multe bucățele de carne aromată și un cârnat gustos, ușor înțepător la limbă. Așa cum facem de obicei, „ne-am combinat” , adică pe la jumătate am făcut schimb de porții. În acest fel, pot spune că experiența mi-a fost deplină și pot vorbi în cunoștință de cauză! ????

... Cu un zâmbet de satisfacție pe chipuri, cu mâinile sprijinite pe burțile (ușor) proeminente, cu spatele lipit de spătarul solid, ne-am permis un moment de respiro, în timp ce vrednicul nostru ospătar începuse să debaraseze masa... Cât pe ce să cerem nota, dar el ne-a simțit și ne-a luat-o înainte: „Un desert, ceva?!” (Așa se fac afacerile, speculând la timp slăbiciunile oamenilor!...) Păi... dacă-i bal, bal să fie! „O porție de papanași ce înseamnă?” „Două bucăți.” „Precum am bănuit... Aduceți-ne, vă rugăm, o porție la 2 farfurioare!” (29 lei) De prisos să vă povestesc cum fu! ... Cum îmi place mie: cu multă brânză în aluat, stropit cu smântână și dulceață de vișine...

Toată afacerea ne-a ușurat cardul de 130 lei, iar vajnicul ospătar s-a ales și el cu o mică mulțumire, meritată cu prisosință. La final am dat o tură pe la etajul de deasupra, unde era chiar și mai liber, apoi prin parcul plin de zăpadă. Am făcut multe poze, mai ales că de acum conturul estompat al soarelui începea să se întrezărească prin pătura norilor, și pe unele o să vi le arăt și vouă!... M-a impresionat apelul repetat al gazdelor la responsabilitatea noastră, a turiștilor: să respectăm regulile, să purtăm măști, să nu ne mai bulucim, să stăm acasă dacă nu ne simțim în siguranță... Nici nu vreau să-mi imaginez ce o fi însemnat ultimul an pentru majoritatea proprietarilor de mâncătorii și dormitorii!...

Evident, recomand Restaurantul Stâna de la Vila Bran, ne vom întoarce și noi cu încredere și bucurie de câte ori vom avea ocazia!


despre SERVICII

Personal suficient, timpi de așteptare absolut rezonabili. Ospătarul nostru a fost de nota 10. Respectă măsurile de combatere a răspândirii covid.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncare gustoasă, porții medii spre mari ca mărime. Raport calitate/preț corect.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Vederi splendide de pe terasele restaurantului asupra Branului și munților din jur.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 21.03.21 11:48:27
Validat / Publicat: 21.03.21 12:19:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN.

VIZUALIZĂRI: 8268 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Vedere de pe terasa restaurantului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

nicole33
[21.03.21 15:33:35]
»

@crismis:  

Să vă fie de bine! Mă bucur că aţi avut o experienţă culinară reuşită la acest restaurant.

Sunt mai bine de trei ani de când nu le-am mai călcat pragul şi poate nu ar fi rău să le mai dau o şansă

Ultimele mele experienţe nu au fost strălucite . De scump, mereu a fost scump, dar ultimele dăţi chiar am fost dezamăgită de timpii mari de aşteptare​ şi nici cele comandate nu m-au impresionat, aşa că m-am reorientat, oferta de "mâncătorii" fiind suficient de bogată în zona Bran-Moieciu. ​​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[21.03.21 15:40:51]
»

@nicole33:  Nu știu cum era înainte, dar poate că s-au mai organizat și ei un pic cu ocazia pandemiei. Pentru că, spre deosebire de ce am pățit la restaurantul hotelului unde eram cazați (și despre care am povestit în articolul anterior), aici chiar a fost parfum!

Într-adevăr, în zonă sunt multe locuri unde se poate mânca, multe foarte bune, sunt convinsă. Ca un făcut, în ultimii ani eu, una, n-am prea mai ajuns prin Bran, cu excepția experienței de la Conacul Bratescu, despre care de asemenea am povestit la vremea respectivă (plăcută și ea, dar deloc ieftină). ​

nicole33
[21.03.21 16:05:22]
»

@crismis:  

Posibil ca acum, în pandemie şi din cauza pandemiei, să se mai aranjeze lucrurile, iar cu restricţiile şi cu distanţarea meselor să se mai reducă aglomeraţia. Eu m-am nimerit pe acolo doar în perioade de maximă aglomeraţie, în weekend-uri sau minivacanţe, gen de 1 Mai, Rusalii sau Sfânta Maria​, când tot românul pleacă de acasă; inclusiv noi .

Nu este răbdarea cea mai mare calitate a mea, dar nici nu mi se pare normal să aştept pentru o ciorbă de​ parcă atunci se apucau să o gătească, după ce am comandat-o eu.

Acum realizez şi cât de mare este restaurantul

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[21.03.21 16:21:08]
»

@nicole33:  Corect. Și pe mine mă irită timpii de așteptare lungi, mai ales că de obicei ne așezăm la masă deja cam rupți de foame (aici ar trebui să mai lucrăm, de acord????). Un timp de așteptare rezonabil mi se pare sub 30 de minute, să zic.

Restaurantul este, într-adevăr, foarte mare, dar mi s-a părut că și numărul de angajați era pe măsură. Cred că ne-am nimerit și bine, după ce servisera deja masa de prânz turiștilor cazați la ei (ne-am amuzat să descoperim pe unele mese cartonașe inscripționate cu numele familiilor, câți adulți, câți copii, de la ce camere, precum și intervalele orare pentru cele 3 mese ale zilei - ca pe vremuri, în taberele noastre). Ne-am amuzat, dar fără organizare nu faci nimic la atâta hectar de restaurant! Așa că bravo lor! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[21.03.21 16:32:47]
»

@crismis:  

Cred că ne-am nimerit și bine, după ce servisera deja masa de prânz turiștilor cazați la ei (ne-am amuzat să descoperim pe unele mese cartonașe inscripționate cu numele familiilor, câți adulți, câți copii, de la ce camere, precum și intervalele orare pentru cele 3 mese ale zilei - ca pe vremuri, în taberele noastre). Ne-am amuzat, dar fără organizare nu faci nimic la atâta hectar de restaurant!

Sunt mulţi ani de când nu am mai văzut​ aşa ceva şi eram convinsă că rămân doar amintiri, dar uite că m-am înşelat şi practici pe care le credeam de mult apuse revin în actualitate. Atunci mi se părea ceva normal, deoarece nu aveam termen de comparaţie şi nu ştiam că se poate şi altfel . Acum... nu ştiu dacă mi-ar mai plăcea. ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alex_Macedo
[22.03.21 13:36:53]
»

Hmmmm... Doamnă doctor! M-am tot învârit, să îți scriu sau nu... Învârteala a fost ca... știi tu ce... într-o căldare. Nu pot exemplifica aici partea anatomică de care vorbesc. De la început îți spun ca să nu se ajungă la alte alegații : știi că și cât te respect! .

Ideea e... ca imagine se vede clar că s-a investit în locul respectiv. Totul departajat în straturi, prin etajare a fiecarei activități, așa cum sunt aranjate viile în Franța, prin terasare... teren, restaurant, parcare și altele. Arată îmbietor.

În rest, voi comenta gastronomic având ca bază, fotografiile tale. Nu voi face referire la gust ci ca apariție pentru un local cu pretenții. Să servești o zeamă cât de subțire cu câteva bucăți de carne care le cauți cu motocicleta... să pui un boț de mămăligă și juma' de cârnat ca gust gastronomic... să așezi patru sarmale, din nou boț de mămăligă, două linguri jumate de smântană și un ardei murat iute care se întreba ce cauta acolo... hmmm.

Singura imagine plăcută au fost papanașii... dar... și aici... 6 oiro pentru două roți de făină cu ceva brânză în compoziție, iarăși două linguri juma de smântană și o fantomă de dulceață. În fine, 6 euro nu sună mult... mă rog... în Austria, poate. Până acolo e drum lung ca venituri ale populației, pe de-o parte.

Pe de altă parte, m-am tot gândit la chestia asta cu alintul meniului. Ce-i ridicolul ăsta, nene??? Văcuță... chifteluțe... cârnacior... cafeluță... mușchiuleț...roșioare... brânzică... ciorbiță de sub burtică. NU e vina ta, ca exprimare. Și eu sunt prins în aceste mreje ale diminutivizării gastronomice.

Cum m-aș duce în Zanzibar la restaurant și să vină grason cu papion, spunând în zanzibareză...

Avem proaspat : laptișor din țâțuci de elefănțică cu urechiușe de hipopotămuț. Toate la grătărel pe cărbunei!

Mă rog... prostii de ale mele.

Ce este important? Dacă v-ați simțit în pielea voastra și dacă lui Tati i-a plăcut, mi-a plăcut și mie.

Bucurați-vă de toate ieșirile și clipele pentru că, cu asta veți rămâne!!!

krisstinnaPHONE
[23.03.21 19:53:45]
»

@crismis:  Și noi am mâncat acolo de câteva ori, ultima data am fost cu Ovidiu și Mihaela, de fiecare dată am fost foarte incantați.  Nu am ce sa le reproșez, m-am simțit mereu super bine, m-am distrat cu animatorii îmbrăcați in animăluțe, m-am plimbat pe alei, burtile au fost fericite și noi satisfăcuți de bucate, prețuri și servire. 

Și nu, n-am scris despre cârciuma asta, cred că n-am avut timp ​​

Să vă fie de bine!

crismisAUTOR REVIEW
[28.03.21 18:47:53]
»

@Alex_Macedo:  Nu comentez chestia cu ciorba și cârnatul, că nu știu ce să zic... Nouă ne-au plăcut, mărimea porțiilor ni s-a părut ok, la fel și prețul, și ambientul, și servirea. Mult mai bine la Bran decât la gazda noastră cu ștaif, Wolkendorf!...

Cât despre diminutive... Ei, am zâmbit citind, pentru că mi-ai adus aminte de fosta mea șefă, cum se înfuria (în barbă) când auzea pacienții alintând mâncărurile: „La prânz n-am mâncat decât o ciorbiță cu 2 feliuțe de pâine! A, și o pulpiță cu un pic de piure!” Pacienții cu pricina erau, în 90% din cazuri, oameni... cu greutate (la propriu). Și tot dumneaei își explica fenomenul: „E semn de mare dragoste! Ăștia iubesc atât de mult ce mănâncă și, la fel cum își alintă copiii, își alintă și ciorba, și copanul, și tocana, și prăjitura!...” Să știi că are dreptate. Eu am recunoscut mereu, sunt o mare gurmandă, fac eforturi disperate să țin lucrurile în frâu!

Hai, mersi de socializare și... scuze că am scris așa târziu, la mine timpul pare că se contractă din ce în ce mai tare...

Și eu te prețuiesc nespus! Sper să auzim numai de bine! ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[28.03.21 18:51:35]
»

@krisstinna:  Mersi de vizită și mă bucur că ați avut, ca și noi, experiențe plăcute acolo! Hmm... Animatori îmbrăcați în animăluțe... Mi-ar plăcea! Of, de s-ar stinge odată, măcar cât de cât, nebunia asta! Cât mi-e dor de viața fără măști, fără dezinfectanți și fără paranoia! Pe care (mă acuz periodic) n-am știut s-o prețuiesc la adevărata ei valoare...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, crismis
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Bran?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061033010482788 sec
    ecranul dvs: 1 x 1