ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.02.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
LUNA
MAR-2008
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
ARTICOL ARHIVAT
TIMP CITIRE: 3 MIN

EXCALIBUR / De 8 Martie am mancat regeste…

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Am auzit de la multi prieteni despre acest restaurant, Excalibur, cu specific medieval. Am ramas pe ultima suta de metri si nu facusem nici o rezervare la restaurant cu ocazia zilei de 8 Martie, asa ca mai toate restaurantele erau pline. Ne-am hotarat sa incercam acest restaurant, pentru a ne oferi ceva nou.

Am intrat in restaurant. Spre surprinderea noastra, restaurantul era plin. Imediat, ne-a intampinat o frumoasa tanara, imbracata ca pe vremea regelui Arthur, intrebandu-ne ce dorim... Am dorit o masa la nefumatori fiindca am fost si cu fetita noastra si nu doream ca ea sa stea in fum.

Am fost condusi pe un drum, afara din restaurant, am urcat niste scari exterioare si am ajuns la un nivel superior. In drum am admirat terasa exterioara acoperita, bustenii inalti pe care se sprijina structura, precum si mesele de lemn, cu scaunele, tot de lemn, de doua persoane.

Am intrat intr-o incapere cu aer vechi. Peretii cu zugraveala cazuta, usile vopsite intr-o vopsea galbuie, pentru a fi “veche”, iar pe ici pe colo, vopseaua cazuta. Mesele grele de lemn sunt asezate la perete, iar pe pereti nise scobite in care se pot admira armuri de cavaleri, sabii, si alte obiecte de ornament care amintesc de perioada cavalerilor.

Am luat un meniu, care era un pergament ingalbenit de vreme si am inceput sa studiem felurile de mancare. Ne uitam cu uimire la meniu si aveam deja apa-n gura...

-Cina Sir Lancelot – ceafa, coasta prajita, cartofi auriti (defapt cartofi prajiti), masline, porumb, rosii, castraveti;

-Cina armurierilor – iahnie de fasole boabe cu ciolan afumat;

-Ospatul din ajunul bataliei – aripi de pui, pulpe de pui, cartofi auriti, legume, banane, portocale, rosii;

-Tava pentru regi – carnati, crenvusti prajiti, piept de pui, bacon, cotlet, cartofi regali auriti, mix de legume, masline, rosii, castraveti, portocale, kiwi;

-Marele ospat al cavalerilor - pui grill, coasta prajita, bacon, cartofi regali auriti, portocale, rosii, mix de legume;

-Purcel la cuptor – purcel in lapte, cartofi regali, cartofi regali auriti, salata, rosii, portocale, legume, varza;

-Sabia Excalibur – pui, cartofi auriti, legume, masline, castraveti, portocale;

- Si lista poate continua...

(la aceasta parte am consultat un pliant de reclama, se poate vedea si site-ul restaurantului: www. restaurantexcalibur. ro, fiindca nu cunosc aceste meniuri si nici nu le-as retine)

Portiile sunt foarte mari, pentru 2. 4. 6 persoane. Nu stiam ce sa comandam, asa ca am intrebat-o pe tanara “domnita” care astepta atenta langa noi. Ne-a sugerat sa luam Din partea bucatarului regatului – aripi de pui picante, ficat de pui in bacon, cartofi regali auriti, varza, legume, masline, rosii, castraveti, portocale. – portie de doua persoane, am cerut o portie si inca o jumatate din alta, ni s-a spus ca se poate si asa.

S-a adus meniul, pe un platou mare de lemn si fiecare am primit o farfurie putin adanca, tot din lemn. La cerere am primit o lingura de lemn pentru a ne putea servi din platoul din mijloc. In mod normal se mananca cu mana, dar la cerere, se aduc niste tacamuri: cutit si o lingura de lemn.

Pe mese se gasesc ceva condimente, precum si o canita de lemn cu mujdei de usturoi, la liber. Mancarea a fost foarte buna, delicioasa, ne-am lins pe degete la propriu.

Ca desert am cerut prajitura Tiramisu si clatite cu ciocolata. A fost cel bun tiramisu mancat vreodata, facut cu inghetata, nu cu crema, asa cum este adevaratul Tiramisu si nu cum fac multi comercianti. Pur si simplu se topeste in gura... Sotul meu a cerut o bere, noi un suc. Am consumat in jur de 100 Ron.

Pentru cei care doresc ceva luxos si modern, nu acesta este locul, dar cei care doresc sa manace bine si pentru o experienta noua, recomand cu caldura acest loc.

Am mancat intr-adevar regeste... (doua zile am tinut apoi dieta) ….


[fb]
---
Trimis de biancuta in 05.02.10 15:18:14
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4869 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 4400 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

biancutaAUTOR REVIEW
[05.02.10 15:43:28]
»

Pentru ca atmosfera sa fie intr-adevar medievala, as dori sa adaug un videoclip:

http: //www. youtube. com/watch? v=2cW82NEivjo&feature=SeriesPlayList&p=6946B33539A50E4F

webmasterXY*
[05.02.10 16:01:53]
»

s-a facut! lectura/vizionare/auditie placute!

biancutaAUTOR REVIEW
[05.02.10 16:03:31]
»

Multumesc!

Andox
[05.02.10 16:05:29]
»

La Excalibur e super fain.

Ca o completare la review-ul tau vin si eu cu cateva poze.

La un asemenea ospat merge o tuica inainte, niste bere sau vin in timpul si neaparat un Jägermaister dupa

Noi am fost odata in formula de 8 adulti+2 copii si am luat un platou pt 6 pers. plus o portie vegetariana si pot sa va zic ca a ramas multa mancare nemancata nu din cauza ca nu ar fi fost buna ci pentru ca eram full... adica nedemni de statutul de cavaleri)).

Daca imi amintesc bine gramajul pentru un asemenea platou este de 11 kg.

Deci atentie cand comandati, portile sunt mari.

Tin mine ca ne-au adus si niste bavetici inainte si le-au legat la gatul nostru iar singurele tacamuri erau... cutitele

aaaa si daca vreti purcel de lapte la cuptor trebuie sa comandati cu 24 de ore inainte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
biancutaAUTOR REVIEW
[05.02.10 17:24:19]
»

Ai dreptate, mancarea e foarte buna si portiile enorme. dar pentru cei care nu sunt foarte gurmanzi, se poate cere un platou mai mic, sau jumatate de platou, cum ni s-a propus noua. Oricum, eu zic ca merita o portie la Excalibur, pentru cine are ocazia sa manance aici. Cred ca nu va uita.

Am uitat sa mentionez faptul ca chelnerii si chelneritele sunt foarte atenti/atente, politicosi, au un comportament ireprosabil.

cristi_an3000
[05.02.10 19:27:03]
»

sunt sigur ca acei cavaleri infometati mancau platourile astea de carne cu felii de portocale si cu banane! si le mai si combinau. in mod normal as opta pentru ele servite separat.

si in Timisoara exista asa ceva (Restaurant Camelot) dar in platouri sunt locase speciale in care iti pun fructele, nu intra in contact cu carnea. cel putin nu manci portocala cu gust de ceafa prajita. oricum, au niste preturi destul de mari, un platou pentru 2 pers este undeva la 100 lei. intr-adevar e mancare cam pt 3-4 persoane, dar ce folos, jumate ramane nemancata. sau eventual o iei la pachet, dar nu cred ca asta e rostul unei cine la restaurant, sa vii cu mancare jumate mancarea la pachet si s-o reincalzesti acasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[05.02.10 19:50:03]
»

Fructele sunt mai mult ornamentale, portocalele taiate felii orneaza garniturile de legume, iar bananele.... am vazut la o masa vecina aducand un pui flambat din care iesea o banana, decojita la varf, iar partea din interiorul puiului era inca cu coaja.

In privinta portiilor, trebuie sa te orientezi in functie de cate persoane sunteti si de cat arata meniul. Unde se aduce un pui intreg si mai sunt si alte feluri langa, puteti face o apreciere cam cat mananca fiecare, indiferent de numarul persoanelor trecute pe meniu.

De ex. noi am comandat acel din partea bucatarului, din care am mancat doua persoane asa cum era mentionat, adica 3 aripioare de fiecare si parca 2 bucatele de ficat in bacon, toate cu cartofi prajiti si legume. Mie mi s-a parut OK la acest fel.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[06.02.10 19:26:11]
»

Foarte reusite pozele, Andox!

Admin
[13.03.10 12:46:09]
»

Retras punctele standard, ca fiind al 4-lea review legat de orasul Tg Mures al autoarei (de fapt al cincilea, dar unui altuia i-a fost ulterior retras punctajul standard).

Dupa cum stiti, reviews-urile despre restaurante SUNT asimilate unui review de calatorie si INTRA (sunt calculate) in limita de maxim 3 impresii despre un obiectiv.

Retragerea punctelor survine in cadrul unei reevaluari solicitate de autoare in cazul impresiilor proprii.

magdalena
[28.08.10 22:03:13]
»

Imi aduc aminte ca spuneai ca exista si la tine un astfel de restaurant, dar nu stiam ca ai si scris despre el!

Aici ne vom vedea daca vom putea ajunge in Targu Mures!

webmaster26
[23.11.17 19:30:14]
»

În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în Tg. Mureș, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.

Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Andox, biancuta, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Tg. Mureş? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064172983169556 sec
    ecranul dvs: 1 x 1