ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
JUL-2020
Prieteni
4 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Popas la Casa Arcașului

TIPĂREȘTE URM de aici

Plouase. Vizitaserăm câte ceva în Târgu Neamț și în împrejurimile orașului și ne pregăteam să escaladăm Culmea Pleșu pentru a ajunge la “cuibul vulturilor” - Cetatea Neamțului. Eram în deplasare cu mașina când - din senin, într-o zi caniculară - s-a iscat o ploaie repezită, de vară. Am așteptat răbdători ca norul să-și scuture și ultima picătură, dar, pentru că știam că drumul în pantă până la cetate nu este tocmai ușor și se face numai pedestru, ne-am zis că un popas pe terasă la Casa Arcașului ar fi cel mai potrivit lucru pentru noi. Nu flămânziserăm încă, așadar nu preparatele moldovenești ne atrăgeau atunci, ci o cafea dătătoare de noi puteri. În plus, aveam răgazul de a prospecta cerul să vedem dacă Sfântul Ilie nu avea de gând să ne mai trimită vreo rafală.

Situată la poalele dealului Cetății Neamțului, într-o zonă mirifică de pădure, departe de zgomotul orașului, Casa Arcașului își așteaptă vizitatorii din 1975 când a fost deschisă. Are spații de cazare (despre care însă nu pot spune nimic pentru că nu am fost cazată acolo), are un restaurant unde se pot organiza petreceri de neuitat atunci când situația o permite și mai ales are o terasă mare, deschisă și acum, în plină perioadă de pandemie. În plus, pe terasă există Wi Fi neparolat care funcționează bine. Pe una dintre laturile terasei am văzut că există amenajări și dotări pentru o formație muzicală. Cred că seara consumatorilor li se oferă și program de divertisment.

Cu mașina lăsată în parcarea de lângă intrare, am pășit pe sub poarta Terasei de la Casa Arcașului, frumos dăltuită în lemn. De o parte și de alta a aleii cu trepte de piatră, sumedenie de trandafiri și de mușcate roșii, tocmai udate de ploaie, înfrumusețau locul. Terasa are mese sub umbrele, dar și într-o zonă acoperită, mai ferită de intemperii. Se înțelege că, atunci când am ajuns noi acolo, toți consumatorii se refugiaseră la mesele de sub acoperiș. Am găsit și noi o masă și de îndată ce am luat loc a sosit ospătarul cu meniurile, de fapt niște file mari pe care erau trecute - pe categorii - produsele din ofertă. Am remarcat diferite feluri de ciorbe, preparate la grătar, garnituri și deserturi, toate la prețuri bune. În plus, doritorii pot opta pentru Platou grill pentru două persoane sau pentru specialitatea casei, Platou Arcaș, tot pentru două persoane.

Noi am optat pentru câte o Cafea cu croissant, dar, pentru că nu aveau croissant, a trebuit să ne mulțumim cu Espresso. Cu zahăr și lapte alături, acesta a fost bun și revigorant. Papanașii cu dulceață de zmeură au fost pe gustul meu. Pasionată de acest produs, îl degust pe oriunde îl găsesc. La Casa Arcașului a fost pentru prima oară când mi s-au oferit cu dulceață de zmeură.

Prețuri? Espresso - 5 lei/50 ml, Papanași asortați - 12 lei/porția, Apă plată - 5 lei/pet de 500 ml. Plata se face cash sau cu card.

Trebuie să menționez că serviciul a fost rapid, ospătarii atenți, eficienți și protejați cu măști și cu mănuși. Și pentru că veni vorba de protecția anticovid, trebuie să spun că la intrarea pe terasă un afiș amintea clienților că trebuie să păstreze o distanță de siguranță de 1,5 m față de alte persoane. La intrare și din loc în loc pe terasă sunt dispensere cu dezinfectant pentru mâini.

Toaletele sunt curate și dotate cu tot ceea ce este necesar, inclusiv cu dezinfectant pentru mâini.

Terasa de la Casa Arcașului își așteaptă clienții după următorul program: Luni-Vineri între orele 10.00 - 23.00 și Sâmbătă-Duminică între orele 11.00 - 24.00.

Dacă Terasa de la Casa Arcașului nu vă inspiră și nu vă ispitește, încercați vis-à-vis! O altă locație, denumită sugestiv “La Cetate” are și ea spații de cazare, restaurant și o terasă rustică. La poarta din bârne de lemn, decorată cu capete de bour, un bucătar de ipsos te ademenește cu invitația “Poftim boierule! Avem di tăti” . Noi îi vom trece pragul data viitoare.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 30.07.20 18:27:14
Validat / Publicat: 30.07.20 19:32:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU NEAMȚ.

VIZUALIZĂRI: 1933 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Târgu Neamț - Casa Arcașului. Papanași cu dulceață de zmeură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[30.07.20 21:54:04]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Târgu Neamţ? :


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.14169406890869 sec
    ecranul dvs: 1 x 1