EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Selena Restaurant din Sozopol
În vezi impresii povesteam despre Apartamentele „Odesos” unde am fost cazați în Sozopol, aici voi vorbi despre masa de seară luată în acest oraș.
În perioada în care Am Fost Acolo, la început de octombrie, marea majoritate a restaurantelor erau închise. Spre capătul vestic al plajei centrale am văzut o terasă deschisă și un panou cu reclamă la un restaurant. Am făcut cercetări pe Tripadvisor unde restaurantul este cotat cu 4 puncte din peste 140 de recenzii și pe locul 14 din circa 100 restaurante și ne-am hotărât să mergem acolo….
Selena Restaurant
Selena, restaurantul la care am mers, este situat la vreo 350 de metri de cazarea noastră, la plaja centrală, între orașul vechi și orașul nou, pe Strada Yani Popov, nr. 7, și amenajat la parterul clădirii Hotelului Selena și pe o terasă acoperită cu umbrele care oferă vedere la mare. Pentru copii este amenajat un loc de joacă în grădina hotel-restaurantului.
Sunt luate măsuri pentru protejare cerute de această perioadă.
Detalii găsiți pe site-ul hotelselena-bg.com/pageen.php?P=27, pe FB, sau la fața locului, cei ce merg acolo.
Oferă bucate europene, internaționale, grătare, mâncăruri vegetariene și este deschis până la ora 24.
Am luat loc la masă și un chelner ne-a întâmpinat cu un “Bun venit” și Meniuri, urarea în engleză, meniurile și în engleză, germană și rusă, apoi am fost lăsați la studiu.
Oferta Selena cuprinde Fripturi la grătar de pui, de vită, de porc, unele cu șuncă, precum și platouri cu file de porc la grătar, frigărui de pui, chifteluțe, kebab, cârnați, șuncă, diferite Sosuri, pentru grătar, de usturoi, Sos Vinegreta, Salate Shopska, Shepard sau Grecească ce au în compoziția lor roșii, castraveți, ceapă, brânză, la care se adaugă alte ingrediente ca măsline, ciuperci, șuncă, ouă, capere, oregano diferite la fiecare tip de salată.
Marea este un furnizor important al restaurantului, Fructele de mare, Calamarul, Caracatița, Midiile și Scoicile fiind preparate în mai multe moduri. Oferta de Deserturi și Brânzeturi cuprinde prăjituri cu nutela, ciocolată sau mascarpone, iaurturi cu miere și fructe confiate, platou cu diferite tipuri de brânzeturi.
Pentru băut oferta cuprinde Bere draft sau la sticlă, bulgărească sau import, Aperitive diverse, Apă plată sau minerală, Vinuri, etc...
Meniul
Aș fi vrut să comand ceva marin specific, Midii Sozopol, dar nu aveau așa că am comandat Salată Shopska și Salată Shepard, un Platou cu fripturi la grătar și Iaurt cu smochine. Pentru băut am cerut două halbe cu Bere Kamenița.
Chelnerul a luat comanda și a plecat, am plecat și eu, el pentru comandă, eu pentru poze, am pozat pe terasă și prin restaurant, sala era goală, pe terasă câteva persoane și m-am întors la masă.
O tânăra ne-a adus berea și tacâmurile puse în punguțe de hârtie închise. Am vrut să pozez Meniul, am făcut o poză, m-a văzut chelnerul și nu mi-a dat voie să pozez, a luat Meniul și a plecat cu el...
Am mers iarăși în sala restaurantului, timp în care soțul meu a pozat cu telefonul câteva pagini din meniu, fară să vadă chelnerul.
Am revenit la masă, au venit și salatele, Salata Shopska avea roșii, castraveți, ardei proaspeți, ceapă, brânză albă de vacă, măsline, ardei iute și pătrunjel, Salată Shepard avea roșii, castraveți, piper prăjit, ou, brânză, șuncă, ciuperci, ceapă. Arătau bine și au fost bune, plăcute la gust, răcoritoare, roșiile și castraveții tăiate în cubulețe și brânza rasă peste ele în cantități bine proportionate, se îmbinau perfect și ca aspect și ca gust, celelalte componente aducându-și fiecare propriul aport. Am mâncat salată Shopska și la Balcic pentru comparație…... aceasta de aici a fost foarte bună, legumele tăiate atât cât trebuie ca să se întrepătrundă gustul…. la Balcic erau ditamai feliile…
Când am terminat salatele, aceeași tânără a adus Platoul cu fripturi la grătar ce conține file de porc, frigărui de pui, chiftea, kebab, cârnați și șuncă, cu cartofi prăjiti și legume la grătar pe care l-am împărțit frățește, eu fiind fratele mai mic. Carnea a fost foarte fragedă și gustoasă, aromată, cârnații, nici prea duri, uscați, nici prea moi, umezi, se topeau în gură, dar se simțea și aroma condimentelor folosite.
Am gustat și din bere, a fost bună, au spus-o alții, eu nu sunt amatoare de bere, am împărțit halba mea, eu rămânând doar cu gustatul.
A venit și Iaurtul cu miere și smochine confiate care a întregit o masă bună. Mi-a plăcut mult și de atunci am devenit fan al iaurtului bulgăresc.
A fost o masă cu răcoritoare, pentru mine iaurtul, cu multă carne și proteine, binevenită la cât de umblați eram noi toată ziua, ca să nu zic alergați….
Concluzii
A sosit și Nota de plată, 52 leva (GBN), circa 135 lei, nu mult pentru ce a oferit, am achitat-o, i-am mulțumit tinerei care ne-a servit, ne-a mulțumit și ea și am plecat spre cazarea noastră.
Restaurantul și terasa aparțin Hotelului Selena, hotel apreciat pe booking cu 4 stele pe care le merită pentru mâncărurile preparate, pentru ambianță și personalul lui. Un singur reproș, faptul că nu mi-a permis fotografierea Meniului, dar este recomandabil pentru cei ce ajung în Sozopol, indiferent că stau în orașul vechi sau orașul nou, că fac plajă sau că vizitează orașul sau împrejurimile.
despre SERVICII
Gazdă ospitalieră, promtitudine în servire... foarte curat totul, servicii adaptate în perioada pandemiei...
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Fiind extrasezon și puțini turiști, nu aveau pentru servire toate felurile prezentate în meniu... prețuri decente... mâncare bună...
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Este aproape de mare, priveliște deosebită de pe terasă...
Trimis de mprofeanu in 08.11.20 12:37:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Asta cu interzis pozatul meniului n-am mai auzit-o până acum! Care o fi fost explicația?!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Ştiu complexul acesta, l-am remarcat şi mi-a plăcut de la bun început hotelul, grădina frumoasă şi, mai ales, poziţia cumva deasupra plajei centrale din Sozopol. De multe ori urcam acolo, ziua sau seara să facem fotografii plajei şi peninsulei istorice care se vedeau superb de acolo. Nu am mâncat la restaurantul acesta, dar mi-a plăcut ce am văzut în pozele dvs.
Observ că plaja centrală este frumoasă şi în octombrie, chiar dacă nu mai are şezlonguri şi umbrele. Văd şi persoane în apă şi pe nisip, vremea înseamnă că a fost bună!
Să vă fie de bine!
@crismis: Nici eu nu am înțeles, a zis ceva în engleză dar cum eu nu știam și soțul prea puțin am renunțat să pricepem...
Am pățit ceva similar la hotelul Impero din Oradea unde am fost cazați în primăvara trecută... m-au apostrofat că este interzis să pozez felurile de mâncare la micul dejun și am cerut explicație, așa au primit ordin de la managerul hotelului. Într-o seară am mâncat acolo și iar barmanul nu m-a lăsat să pozez meniul... Și când te gândești că unele restaurante au poze puse de ei pe site-ul dedicat acestora...
Se întâmplă și în România, și eu am fost mirată atunci...
@irinad: Așa este corectă poziționarea, cum ai precizat, puțin deasupra plajei...
Te-am citit și răscitit... ce ai scris despre Sozopol văzut în vara acestui an și m-am inspirat de la tine... așa mi-a venit ideea cu vizitarea litoralului bulgăresc... De fapt m-ai mai inspirat și cu alt articol, despre Pădurea de Pietre de lângă Varna, asta este ce îmi revine în minte acum...
Vremea a fost foarte bună, 26- 28 grade, fără vânt, multă liniște....
Cu mare drag, !
@mprofeanu: Mă bucur că v-am putut fi de folos şi v-am dat idei de vizitat ţara vecină, de la sud de Dunăre. Din păcate, acum chiar sunt tristă că nu întrevăd şansa de a petrece revelionul în Bulgaria, un obicei pe care ni-l făcuserăm de câţiva ani încoace. De fapt, nu cred că-l vom petrece nicăieri, după cum decurg lucrurile...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2018 [Restaurant Вятърна мелница / Moara de vânt] Restaurant 'Moara de vânt' - Sozopol — scris în 18.06.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Bistro Ribarska Sreshta] Ресторант Рибарска среща - am mancat aici in Sozopol — scris în 04.06.18 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Jun.2010 [Bistro Ksantana] Restaurant cu locatie de vis! — scris în 29.06.10 de mamimiha* din BUCURESTI - RECOMANDĂ