GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Grota Miresei - Singura varianta decenta de masa in Slanic Prahova?
Desi exista cateva obiective turistice in Slanic (Salina Unirea, Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie, Baia Porcilor, Muzeul Sarii), orasul este total nepregatit pentru hoarda de turisti care vine la o balaceala profitand de binefacerile apei sarate de la Baile de aici, namolului sau aerul binefacator al Salinei Unirea.
Din pacate, nu exista in acest oras nici-o carciuma decenta, hotelul Slanic mi-a lasat un gust amar cand am fost cazata la ananghie aici acum 5 ani (platind 100 de ron pentru o camera imbibata de miros de mucegai si cu clanta cazuta), hotelul Roberto pe care l-am zarit in centru poate promite mai mult, il voi incerca data viitoare, o fi o varianta buna de cazare si ma intreb daca nu se mananca mai bine decat la restaurantul Grota Miresei.
Acest restaurant, cu o vechime de peste 10 ani este situat intr-o zona de maxima atractie turistica, chiar unde se afla Lacul Miresii, ce s-a format prin prabusirea unui mine de sare, in 1914.
Decorat in stil rustic, asemanator oarecum cu Popasul Haiducilor din Poiana Brasov, cu blanuri, trofee de cerbi, covorase populare, imortele, obiecte de lut, ceramica, „ghirlande” de porumb, ardei iuti si alte „de-ale gurii”, inclusiv borcane cu muraturi, dar si cu tablouri (copii ale unor fotografii inramate) cu imagini din vechiul Slanic, povestind de acele vremuri, ofera un spatiu placut si relaxant de luat masa, fara sa exceleze in pregatirea bucatelor, dar exagerand cu condimentarea... preturilor! (ciorba, felul doi cu salata, desert si apa, te duce cam la 60 de ron de persoana)
Am retinut descrierea unei fotografii inramate cu aspecte din mina de sare, de pe peretii restaurantului, care mentiona ca „Mina Unirea” este cea mai mare excavatie miniera, cu talpa la 217 de metri la suprafata solului, 412 metri lungime, 36 latime si 62 metri inaltime, opera inginerului Mihai Stamatu, deschisa in 1842”. Sub o alta fotografie care intruchipa o sfera, scria „sfera de 10000 de kg – lucrata la Salinele Slanic, in expozitia universala de la Paris din 1900”.
La intrare am fost „intampinati” cu cateva platouri mici de racituri neprevazute cu scobitori pentru servit, probabil sa alegi din ele abia dupa ce te aprovizionezi cu tacamurile de la masa (branza, sunca, ceapa, s. a. m. d. ).
Ne-am asezat intr-o ambianta de muzica cu taraf si am comandat dupa ce am insistat sa vina un ospatar, dar era destul de bine acolo ca sa ne supere asteptarea.
Am cerut o ciocolata calda, insa cand mi-a adus chelnerul intr-o ceasca transparenta un lichid albicios indoielnic in care pluteau niste bobite de lapte praf, cum am dedus ulterior, am fost supusa unei ghicitori, nestiind daca e smantana pentru ciorba sau vreun mujdei de usturoi pe care oricum nu le comandasem, dar ma gandeam ca poate vin la „pachet”cu celelalte...
M-a asigurat ca e ciocolata calda, dar alba, desi nu am solicitat expres acest lucru (oricum nu semana, nu avea nici spuma, nici nimic) si am insistat sa o duca inapoi. Destul de mirat, a zis ca va cauta ciocolata calda neagra si la nici un minut revine cu aceeasi ceasca, de data asta maro, dar cu aceleasi bobite de lapte praf alb in ea... , probabil pusesera cacao si incerca sa ma convinga ca nu e asa! De altfel, destul de politicos baiatul...
In fine, am mancat o ciorba de vacuta destul de bunicica (un pic cam atoasa carnea de vita), si am mai comandat pulpa de curcan cu piure, salate si cartofi taranesti (aici se prepara prajiti si bagati la cuptor cu usturoi si ceapa, nici nu se compara cu cei neprajiti si cu sunculita de la carciuma lui Doroftei! ).
Nu comandati tiramisu, e uscat, deloc „umed” si are un iz de sambure de mar, cam neadecvat si oricum e infim.
Si nici nu alegeti mesele de langa usa deoarece se face curent, iar ca aspect negativ nu mi-a placut ca usa de la bucatarie era langa usa de la grupul sanitar.
Foamea, design-ul si ambianta placuta cu zona de exceptie in care este situat restaurantul, mai ales privelistea de pe terasele acestuia, va va face sa nu plecati nemultumiti, desi fi-mea a spus „pe aici nu mai calc”!
De mentionat ca drumul spre restaurant este cu sens unic, iar coborarea se face prin parcare pe un drum neasfaltat dupa ce se termina parcarea si destul de denivelat, care te scoate in drumul principal.
Ca o concluzie: mancati aici, caci nu prea aveti unde...
Trimis de magdalena in 12.04.10 22:36:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC [PH].
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”Mancati aici, caci nu prea aveti unde...
ei, nu-i chiar asa... mai sunt cateva pensiuni care au si carciumioare alaturi. doar ca noi, de cate ori am fost, plecam din Slanic si opream cativa km mai jos, dupa un pod, pe malul apei si faceam gratare... macar asa stiam sigur ce carne mancam!
altii le faceau chiar acolo, in strand. dar mie nu mi se pare ca trebuie sa ma suporte oamenii care n-au venit la distractie ci ca sa-si caute sanatatea cu fumul si mirosurile gratarului personal. oricum, face si restaurantul destul...
Pensiunile trebuie sa le stii, mie nu mi-a sarit nici-o pensiune in ochi ca sa ma duc la ea numai pentru restaurant, eu vorbeam de o posibilitate de masa cand nu esti cazat undeva, ci te duci la strand sau sa vizitezi mina de sare.
Am mai mancat la o asa zisa terasa in centru niste mici, sau ma rog, am vrut sa ii mananc, dar nu se putea, acum cativa ani.
Curcanul comandat avea un gust ciudat.
Gratare se fac si aici langa lac, vara cand e balaceala, dar e un balamuc de nedescris, mai bine te duci la iarba verde si faci picnic!
Restaurantul mi-a placut per ansamblu cum arata, eu am mai mancat doar o data o ciorba afara cand era vara.
Dar nu pot spune acum ca am fost multumita de mancare, sincer.
Sa vezi vara ce preturi sunt la "Baia baciului", atat la intrarea in strand cat si la mici, bere... Eu una nu as avea curajul sa iau masa acolo! Am incercat si noi, in octombrie, fiind in trecere cu parintii mei, sa mancam la"Valdor", restaurantul cu hotel deasupra (paralel cu sina de tren, cel de la sosea), care pe vremuri era vestit si renumit ca cel mai bun din oras. Nu zic, mancare nu a fost asa rea, ori foamea era prea mare, dar niste preturi care concurau cu cele de pe Valea Prahovei, 4 stele. Mama a comandat o varza calita si un ciolan afumat, plus mamaliguta si a dat cam 25 de lei!!! Dar tot asa, restaurantul foarte frumos aranjat, rustic. Si curatenia lasa mult de dorit, ca sa nu mai spun ce aventura aveai daca mergeai la toaleta (eu am vut un soc! )
Concluzia, mai bine eviti Slanicul - ori Valea Doftanei (stiu ca ai mai fost, daca nu gresesc si iti place), ori mai urci putin de la Slanic si mergi la Cheia, unde peisajul este mult mai frumos, iar oferta de cazare-restaurante este mult mai mare. Sau Maneciu - sa mergi la baraj, sa vezi ce frumos e!!!
magdalena, melodia atasata poate fii schimbata daca consideri!
Sa stii ca in restaurant atmosfera este placuta, ca peste tot unde exista taraf, muzica live...
Dupa cum am spus, nu exceleaza cu masa, dar daca iti iei o friptura cu cartofi prajiti si salata nu pleci dezamagit, totusi...
E frumos inauntru.
@magdalena
nu stiu daca te incalzeste cu ceva, dar si eu mi-am luat-o cu restaurantul respectiv. ba mai mult, fiind in luna iulie, am beneficiat si de prezenta printre mese (am mancat pe terasa dinspre strand) a reprezentantelor institutului de geriatrie in costume de baie si canite din plin cu namol. nu stiu daca asta in general dauneaza apetitului, mie insa mi-a venit dintr-o data un gust amar... pe cine sa dau vina? pe proprietarii carciumii, pe cei sapte ani petrecuti de respectivele personaje pe prispa casei parintesti (in cazul respectivelor doamne, acei ani sigur s-au intamplat demult, tare demult, deci alzheimerul poate fi o scuza confortabila!) sau pur si simplu, asa cum bine ai spus aici, pe faptul ca este cam singura locatie unde se poate servi masa din zona.
nu in ultimul rand sustin parerea ta ca preturile sunt cam mari pentru conditiile de acolo.
E BINE DE STIUT CU MANCAREA PT CA SI NOI AM AVUT PROBLEME IN CONCEDIU IN SENSUL DE A GASI UN LOC DECENT UNDE SE POATE MANCA LA PRETURI REZONABILE SI IN CONDITII DE IGIENA CAT DECAT SATISFACATOARE.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2022 [Restaurant hotel Roberto] O foame de lup la restaurantul Roberto — scris în 27.05.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Evitați terasele din apropierea parcului — scris în 10.08.19 de valentyn din PLOIESTI - nu recomandă
- Aug.2012 [Restaurant hotel Roberto] Restaurant-hotel Roberto — scris în 22.08.12 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2011 [Restaurant Grota Miresei] Grota Miresei – pregăteşte bani... ca de nuntă — scris în 30.11.11 de Larissa din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 [Restaurant Grota Miresei] “Rendez-vous” pe terasa Grota Miresei din Slanic — scris în 19.07.11 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Nov.2010 [Restaurant Hotel Orizont] EVITATI Restaurant Orizont Slanic Prahova — scris în 22.11.10 de danyepz din BUCURESTI - nu recomandă
- Mar.2010 [Restaurant Grota Miresei] Restaurant Grota Miresei - O ambianta de soi! — scris în 24.03.10 de gushpi din GALATI - RECOMANDĂ