GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu ocoliţi motelul - restaurant Izvorul Rece
În cea mai friguroasă zi din ultimele luni, vineri 1 noiembrie în care în Bucureşti au fost 5 grade şi pe Valea Prahovei între plus unu şi două grade am tras o fugă de o zi la Sinaia.
Cum Mama Michi parcă spuneai că nici nu prea poţi merge, atunci cum să fugi şi parcă erai romantică, pardon, reumatică şi nu poţi suporta frigul? Oare ce ai păţit la mansardă? ˝Încă n-am păţit nimic, dar niste prieteni aveau treabă la Sinaia vineri după prânz şi atunci hop şi eu! în maşina lor". Îmi pusesem în cap să-mi aduc din apartamentul de vacanţă din Sinaia o serie de lucruri groase şi alimentele perisabile pe care le lăsasem vraişte în dulap din luna august, când m-am trezit într-o dimineaţă şchipătând din senin, fără cale de întoarcere, după spusele câtorva mari specialişti (osteoporoză, tasare de vertebre, doamnele ştiu despre ce e vorba).
Am plecat pe la 11 dimineaţa şi cum la ora unu ne era déjà foame, am oprit la Motel- restaurant Izvorul Rece de pe DN1 la km 117, (pentru GPS Calea Bucureşti nr. 81), la 6 km de centrul oraşului. Motelul are 21 de camere dotate cu frigider, TV cablu, grup sanitar propriu cu preţuri în acest sezon de 200 lei pentru camera dublă inclusiv mic dejun. Motelul este dotat cu o parcare de 500 locuri, teren sport şi terasă la parter unde poţi servi mici şi cartofi prăjiţi la botul calului şi la care anii trecuţi am oprit vara de mai multe ori.
De data asta, cum era foarte frig, am ales să mâncăm în restaurantul de la mezanin. Cum scările de acces nu sunt egale în cele două extremităţi ale restaurantului, am ales-o pe cea mai scurtă şi cu o mână pe baston şi alta pe balustradă am ajuns sus, trecând pe lângă o terasă pustie.
Am intrat într-un vestibul flancat de un zid scund care-l despărţea de restaurant şi pe care erau expuse câteva perechi de bocanci. Mi-a trecut prin cap că vom fi puşi să ne descălţăm. Da de unde? Sala cu câteva zeci de mese era absolut goală, dar absolut goală, aşa că bocancii erau de decor. Mint, în sală erau trei chelneri care cum au văzut că ne aşezăm s-au repezit să ne servească, până la urmă rămânând numai unul.
În capătul sălii era un şemineu, pe o latură un bar, pe perete unTV închis şi la pianul din colţ probabil seara se acompania guristul. Mai era un salon mai micuţ în care nu era aprinsă lumina şi care era rezervat pentru un eveniment care urma să aibă loc în acea seară. Salonul era rustic şi intim. Şi ce era nostim era că pe pereţi erau atârnate păpuşi, flori, ştergare şi alte decoraţiuni.
Ce am comandat? Noi fetele 50 ml coniac Jidvei (10 lei) pentru amândouă, pe fundul a două pahare ca să ne încălzim puţin. Eu am băut bere Ursus fără alcool, prietena cu alcool a 6 lei sticla iar şoferul a înghiţit în sec 1 l apă minerală (8 lei).
Ca fel principal eu am luat ce nu fac des acasă: ciolan afumat cu garnitură de varză (1/2 porţie) şi iahnie de fasole (1/2 porţie) 30 lei, prietena a servit pastramă de oaie 25 lei cu mămăliguţă 3 lei şi mujdei de usturoi 2 lei iar soţul ei pulpă de raţă pe varză 38 lei.
Trebuie să vă spun că porţiile au fost enorme, dintr-a mea cel puţin, jumătate mi-a pus-o la caserolă şi am adus-o la Bucureşti.
S-au mai servit două cafele Lavazza a 6 lei. În total ne-a costat 145 lei, foarte onorabil ţinând seama că eram trei persoane şi am luat şi pentru acasă.
Nu am fotografiat lista de preţuri dar ştiu că un mic costă 3 lei lei, o ceafă de porc de 150 gr. 16 lei, salatele 5-7 lei, mămăliguţă cu brânză şi smântănă 14 lei deci preţuri convenabile. De serviciu ce să spun? La pustietatea din sală a fost şi normal să fim bine serviţi. Am aşteptat cca 15 minute până au sosit porţiile. Totul era curat şi îngrijit.
N-am înţeles de ce din cele 154 reviewuri scrise pe AFA la rubrica ˝Unde mâncăm în Sinaia? ˝nici unul nu se referă la Izvorul Rece, userii trecând ca vântul pe lângă acest motel-restaurant şi grăbindu-se spre centru unde unele locaţii sunt scumpe şi se mănâncă prost iar părerile celor care le frecventează se bat cap în cap?.
Trimis de Michi in 03.11.19 16:34:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Lord @ Hotel Caraiman] Restaurantul Lord Caraiman - mâncare bună într-o ambianță plăcută — scris în 02.12.23 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Complex Militar Sinaia] Se mănâncă foarte bine! — scris în 27.07.23 de ux127042 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] Restaurantul „La Roq” hotel Sinaia — scris în 02.07.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] O seara de neuitat — scris în 01.02.23 de Zmeu din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant WooD] Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă — scris în 07.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant pensiune Argeșu] O experienta extrem de neplacuta — scris în 29.12.22 de ux128011 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie Hotel Irish House] Una calda, una... rece rau. — scris în 02.12.22 de _XXL_ din BUCURESTI - nu recomandă