ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.05.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 13.06.11
STATUS: PRETOR
LUNA
JAN-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

O experienta placuta, din nou

TIPĂREȘTE

Cei care ma cunosc stiu ca de regula daca am fost undeva si mi-a placut am sa revin cu siguranta daca voi mai avea ocazia. Si cum Sinaia imi este mai tot timpul la indemana, o vizitez de fiecare data cu placere. Si de data aceasta a fost la fel, si desigur ca dupa o vizita la Castelul Peles, si o plimbare printre tarabele insirate pe aleea ce duce de la acesta la manastirea Sinaia, dupa ce ne-am rugat si am aprins cateva lumanari, ne-am indreptat catre Restaurantul Alex, unde am mai fost in trecut si ne-a placut tare mult. In afara de faptul ca si din punct de vedere al locatiei mi se pare ok, datorita faptului ca este mai retras, mancarea de aici nu am putut sa o uit.

Situat fiind pe str Theodor Aman la nr 9, restaurantul este unul traditional unguresc, insa asta nu inseamna ca nu puteti comanda orice altceva doriti, desigur din meniul acestuia. Puteti sa ramaneti si sa mancati afara, pe terasa amenajata si destul de incapatoare, in sala de la parter sau sa urcati la etaj, peste tot aceeasi ambianta placuta, saloanele aranjate cu mult gust, spatioase, mese din lemn masiv si canapele, lacuite si cu blanite de oaie pe ele, diverse obiecte asezate pe peretii de un alb imaculat, arcadele si barnele din lemn puse ca sa mai estompeze din inaltime, toate acestea iti creeaza o stare de bine si te fac sa te relaxezi inca de cand intri.

Meniurile iti sunt aduse repejor si dupa politeturile schimbate cu fetele care te vor servi, pana sa le consulti pe masa apar niste funduri din lemn intinse pe care sunt asezate cateva felii de paine, niste slanina si ceapa rosie. Acestea sunt din partea casei si sincer sa fiu chiar m-am obisnuit sa le primesc cand merg acolo si sa le consum cu un paharel din palinca superbuna pe care o au acolo.

Asa cum spuneam, oferta restaurantului este diversificata si cu siguranta poate satisface toate gusturile, preturile, un pic mai mari decat ultima oara cand fusesem aici, acum cativa ani, insa deloc ‘piperate’, dovada si clientela numeroasa care vine aici zi de zi si mai ales seara de seara.

Noi am inceput prin a comanda o ciorba de fasole cu afumatura in bol de paine si un gulas, ambele la pretul de 13 lei portia. Mai erau in meniu trei tipuri de ciorbe, vanatoreasca, de burta si de legume, si doua supe, cu taitei si cea de usturoi in paine, pe care chiar daca am vazut ca era foarte laudata in niste ecouri anterioare nu am putut sa o prefer gulasului. Nici in seara urmatoare! 

Ciorba gulas luata de mine a fost delicioasa, amintindu-mi de cea pe care o mancasem la Gojdu in Budapesta, ciorba de fasole a fost laudata de nevasta-mea, asa ca am continuat cu felul doi.

Un snitel de pui cu cartofi prajiti si salata de varza alba pentru mine si pui shanghai cu cartofi taranesti pentru Nina. Snitelul a fost delicios, la fel si puiul shanghai comandat de ea! Observand ca nu am putut manca tot iar fetele s-au oferit sa ne puna la pachet ceea ce nu am putut sa ‘dovedim’ si am apreciat acest lucru. Ma refer la faptul ca initiativa a fost a lor, nu a noastra.

La desert am spus ‘pas’ dar consoarta a marsat pe o portie de papanasi cu smantana si dulceata de afine.

Eu am inceput sticla de Jidvei pe care o comandasem, sotia si-a terminat intr-un final berea, si am inceput sa analizam ‘la cald’, desfasurarea acelui pranz.

Concluziile au fost dupa cum urmeaza; ambianta, nota 10; servirea nota 10 (nu stiu cat de repede se miscau si ospatatritele si bucatarii dar parca nu am avut timp sa asteptam deloc felurile de mancare si v-am spus, multe mese erau ocupate) portiile de mancare foarte mari si foarte bune si nicidecum scumpe (snitelul meu cu cartofi prajiti inclusi in portie, 23 de lei, 18 lei puiul cu cartofii taranesti.

Nu pot decat sa va recomand cu toata placerea acest restaurant si sunt sigur ca va veti simti bine. Este un local in care nu se poate sa nu va simtiti ca acasa datorita bunei dispozitii care va este insuflata de personal si chiar de atmosfera destinsa care va inconjoara inca de la urcarea primelor trepte


[fb]
---
Trimis de iulian68 in 16.05.18 17:54:09
Validat / Publicat: 16.05.18 18:51:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 1602 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulian68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Pui Shanghai cu cartofi taranesti.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[16.05.18 21:17:17]
»

@iulian68: După ce-am mâncat cu @kelyboy, am zis că hai, să nu vă refuz nici pe voi. Și bine-am făcut! Că uite ce minuni sunt p-aici!

Și-i așa de plăcut în restaurant!

Să vă fie de bine!

iulian68AUTOR REVIEW
[17.05.18 04:36:32]
»

@Zoazore: multumim, iubita! Mai e un pic si te ducem la restaurantele de la Dunavat. Acolo vei mânca la propriu, nu ca aici! ????

ungureanica
[17.05.18 12:47:26]
»

Vorba ta, să vă fie de bine! Salutări!

iulian68AUTOR REVIEW
[17.05.18 14:52:56]
»

@ungureanica: Multumim, salutări si toate cele bune si vouă! ????

mishu
[20.05.18 17:21:20]
»

@iulian68: Am tras cu ochiul doar la poze si ata pentru ca mi-e foame, insa o ciorba in paine nu cred ca as refuza vreodata.

Felicitari, votat cu mare drag.

iulian68AUTOR REVIEW
[20.05.18 17:28:59]
»

@mishu: multumesc pt vizita, eu am rezistat ciorbei in paine doar pentru ca am luat supa gulaș, altfel nu aș fi lăsat-o! ????

elviramvio
[20.05.18 17:43:10]
»

@iulian68:

Mâncărică, mâncărică! Nu vreau! Am deja prea mult lamb, pește, baclavale și altele că îmi trebuie o pauză...

N-ai sughițat acum cam 2 săptămâni? Am pe undeva pe un card poze cu jamboane, la părinții lor. Când le-am văzut, m-am întors din drum să le fotografiez special pentru tine, mi-am amintit niște ecouri. Când te voi face să salivezi, depinde de Cronosul din dotarea mea ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulian68AUTOR REVIEW
[20.05.18 22:16:32]
»

@elviramvio: abia astept! ????

mishu
[26.05.18 00:29:47]
»

@iulian68: Am revenit la acest articol si am constatat ca am comentat, dar de votat ba, cred ca ma furase peisajul tare mult, deci concluzionam... zau ca am vrut si prima data sa votez

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, iulian68, mishu, ungureanica, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072265148162842 sec
    ecranul dvs: 1 x 1