ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.03.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
FEB-2016

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurantul Carpaţi, lângă parcarea din centru

TIPĂREȘTE

În sfârşit după vreo trei ani de şantier, Sinaia este reabilitată. Trotuare largi pavate cu pişcoţi, stâlpi de iluminat de epocă aşezaţi unul lângă altul, cabluri îngropate în pământ, chioşcuri de lemn stil căbăniţă, jardiniere, ronduri florale pentru sensurile giratorii, bănci pe ambele trotuare, bile care fac imposibilă parcarea pe strada, supermarketuri moderne, un complex comercial tip mol complet renovat, o intrare retro cu ceas în parcul Ghika, plăcuţe cu orarul autobuzelor în staţiile nou construite şi indicatoare spre punctele de atracţie turistică,străzi adiacente asfaltate - totul respiră a nou şi a mulţi bani cheltuiţi deşi intenţia a fost sa se refacă atmosfera de la începutul secolului trecut.

A dispărut patina timpului care a fost înlocuită cu alura unei staţiuni occidentale de munte. În prelungirea magazinului principal în care sunt etalate mărfuri de lux, în locul vechii patiserii care ani de zile a excelat în pateuri uscate şi vânzătoare plictisite, s-a redeschis restaurantul Carpaţi. Dacă v-aţi lăsat maşina în parcare şi ați urcat pe sus la Cota 1400 cu telecabina sau telegondola sau pe jos la mănăstire sau castelul Peleş (doar aţi venit la munte sa vă mișcaţi, nu?), dacă aţi făcut o plimbare prin parc sau aţi mers pe străduţele în pantă cu vile interbelice, cu siguranţă că stimulaţi de aerul tare de munte, vi se va face foame. Vreţi sa mâncaţi bine şi ieftin, că scump ştie oricine, Sinaia oferind un buchet de restaurante cu preţuri ameţitoare. Vreţi să mâncaţi şi repede că doar n-o să aşteptaţi cât aţi face pe drum până acasă. Vreţi să fiţi şi aproape de maşină pentru că aţi lăsat lucruri vraişte în ea.

Restaurantul Carpaţi răspunde acestor exigenţe. Sâmbăta trecută am fost acolo cu o prietenă braşoveancă care-l mai testase cu câteva săptămâni înainte şi a fost mulţumită.

Amplasarea. Cum am scris şi în titlu este mărginit de parcarea din centru care are 30 de locuri disponibile, la nevoie 35 conform băieţilor care taie chitanţă. Restaurantul face parte din clădirea magazinului Carpaţi, molul oraşului, în care găseşti la preţuri astronomice unele articole pe care nici în Bucureşti nu le vezi. Nu vă speriaţi, sunt şi articole cu preţuri pentru toate buzunarele. Alături de restaurant este intrarea la magazinul Billa şi la cca 30-40 m. mai sus, Mega Image.

Sala/ salile. Este un restaurant de mărime medie cu o sală principală de 90 de locuri, una pentru recepţii de 30 de persoane şi o terasă acoperită cu vedere spre Bucegi de 50 de locuri. Noi am optat pentru terasă. Deşi ne-am dus sâmbătă la prânz am găsit locuri ceeace nu vă pot garanta în plin sezon. Se poate rezolva cu o reţinere telefonică la numărul afişat pe saitul restaurantului.

Serviciile puse la dispoziţie. Specificul unităţii este de restaurant, patiserie, cofetărie, cafenea. Se organizează nunţi, botezuri şi mese festive. Se livrează catering pizza sau mâncare gătită. După spusele chelneriţei, livrarea la domiciliu are succes pentru cei care organizează petreceri în vile sau vor să completeze cu o ciorbă caldă pachetul adus de acasă.

Decorarea sălilor. Sobru şi de bun gust ar fi expresia cea mai potrivită. În invazia de coarne de cerb, ştergare, oale şi ulcele, ciucuri şi ciucuraşi, blănuri de miel, atârnate pe pereţii majorităţii localurilor de la munte, aici restaurantul are o notă particulară. Nu e vorba de o eleganţă ostentativa pe care s-o asociezi imediat cu volumul banilor din portofel ci de un aranjament simplu şi funcţional. Terasa acoperită în care am luat masa este înconjurată de ferestre mari cu termopan cu vedere spre stradă şi munte, parcare sau intrarea în restaurant. Pe pervazul ferestrelor zâmbesc flori colorate în ghivece. Mobilierul este de lemn maron-roşcat, scaunele cu spătar tapiţate, mesele de patru sau mai multe persoane acoperite cu feţe de mese de damasc alb peste care erau puse traverse de culoare ocru. Stâlpii de susţinere sunt casetaţi cu lambriuri de culoarea mobilierului. Ce dă stil localului sunt câteva lustre mari cu lumânări şi pe pereţi aplice din aceeaşi garnitură. La intrarea în sala principală se află barul cu taburete înalte care se continua cu o vitrină în care-ţi iau ochii nenumărate sortimente de prăjituri.

Meniul. Meniul prezentat era destul de variat şi am avut de ales între feluri din bucătăria tradiţională românească sau internaţională. Iniţial am vrut o saramură de crap făcută pe pat de sare dar aflând că e gătită cu roşii şi ardei am renunţat. Nu am păstrat bonul dar ştiu că în patru persoane ne-a costat 115 lei, cu bacşiș 130. A mâncat fiecare ce a vrut dar nu prea mult pentru că ne-am stricat pofta de mâncare cu nişte pateuri calde mâncate pe stradă cu o oră jumătate înainte. S-a consumat: o porţie caşcaval pane (2 felii mari), o ciorbă de fasole cu costiţă, un şniţel dublu cu caşcaval şi şuncă, o porţie mare de sarmale cu mămăliguţă, o porţie de şalău cu cartofi natur, o porţie cotlet de porc cu cartofi prăjiţi, o porţie dublă de papanaşi cu îngheţată, o cafea, două beri, apă minerală. Ştiu sigur că ciorba era 7 lei, sarmalele 16.5, șniţelul 22 lei, cotletul 18 lei şi papanaşii 11 lei.

Serviciul. La întreaga terasă care era destul de plină serveau doar două chelneriţe. Cea de la masa noastră, în ciuda faptului că era între două vârste, practic zbura de la un client la altul. Era calmă, serviabilă şi cu toată solicitarea pe care o avea, ne-a făcut şi poze. Nu pot preciza cât am aşteptat pentru că ne-am antrenat în discuţii. În orice caz berea, ciorbiţa şi caşcavalul pane au venit destul de repede. Ca obiecţie sarmalele pe care le-am mâncat eu erau recişoare dar mi-a fost milă de chelneriţă s-o mai întorc cu ele. Prietena mea mi-a spus că şniţelul cu caşcaval şi şuncă şi papanaşii cu îngheţată au fost delicioşi.

Dacă vă recomand restaurantul? Da, noi cu siguranţă o să-l mai călcăm mai ales că întorcându-ne în Bucureşti unde plângea frigiderul de gol ce era, am cuplat prânzul de la restaurant cu o piaţă zdravănă făcută la supermarketurile de alături.


[fb]
---
Trimis de Michi in 03.03.16 08:27:55
Validat / Publicat: 03.03.16 10:17:12

VIZUALIZĂRI: 3694 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Prietena din Brasov (Dragos o ştie) cu băiatul (1.92m), soţul şi cu mine.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

mishu
[03.03.16 11:00:57]
»

Buna ziua si ma bucur sa va citesc din nou si sa va vad in poze. Un articol bine venit mai ales ca intentionez in curand sa ajung pe la Sinaia asa ca recomandarea vine la fix. Cat despre recomandarile culinare am sa le retin ca si referinte. Pozele atasate pot spune ca m-au chinuit ceva (cele din meniu insa trec peste, o sa le testez. In rest sa ne auzim de bine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici
[03.03.16 11:55:22]
»

@Michi - Am mâncat de multe ori la Carpați. Suntem înnebuniți după plăcintele lor dobrogene cu orice fel de umplutură. Ultima oară am mâncat o pastramă de oaie, fragedă, servită cu mămăliguță pe un fund de lemn. Bunăăă...

mishu
[03.03.16 13:07:35]
»

@Aurici - inca o recomandare, din ce in ce mai clar unde voi manca la Sinaia

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.03.16 14:47:08]
»

@Michi - Iată o recomandare culinară utilă pentru o destinație pe care și noi o îndrăgim și unde revenim aproape în fiecare an! Iar nota de plată mi se pare rezonabilă, având în vedere ceea ce s-a consumat. În plus, P7 și P8 mă fac să mă apropii amenințător de frigiderul meu! Nu de alta, dar cred că mâncarea de fotografii arată foarte bine.

Vă doresc o primăvară frumoasă!

MichiAUTOR REVIEW
[03.03.16 16:48:09]
»

@mishu şi @ crazy Să ştiţi că am împărţit comisionul dat de restaurant jumi-juma cu Aurici.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Michi, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062302827835083 sec
    ecranul dvs: 1 x 1