ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.01.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
DEC-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă

TIPĂREȘTE

Eram în drum spre minisejurul de Crăciun, noi în mașină venind dinspre Galați, copiii în trenul de Cluj, punctul de joncțiune agreat de toată lumea fusese Sinaia, de unde aveam să urcăm voinicește Transbucegii, până pe platoul Padina-Peștera. Ca moment în timp, ne vom fi întâlnit în jurul orei 14, deci numai bine să luăm un prânz (măcar frugal) în Sinaia. Prima dată mi-a venit în cap drăguțul restaurant Snow, însă aruncai un ochi pe GoogleMaps și constatai că există variante decente mult mai aproape de gară, n-avea rost să pun bieții copchii să tragă de trolere prin toată Sinaia... Wood, spre exemplu, le-am sugerat. Sau ceva pe-acolo, vedeți că mai sunt vreo 2-3 mâncătorii prin preajmă, vă descurcați voi!...

Am prins DN1 liber cum nu-l mai văzusem de mult, nici nu ne venea să credem, am zburat ca vântul și ca gândul, între centura nordică a Ploieștilor și Sinaia n-am făcut mai mult de 40-45 de minute! Apropiindu-ne de destinație și văzând crestele golașe, neacoperite de zăpadă, am înțeles de ce era drumul așa de pustiu... În fine, în Sinaia, pe strada principală, ar fi vreo 2-3 parcări cu plată, noi am ales-o pe cea numită pe Maps Parcare Cinema Perla – ditamai hectaru’ – cam neamenajată, ar fi putut și băieții ăia să presare câteva pietricele, să nu te-nnămolești la ghete, dar nah... Altfel, 10 lei/primele 2 ore, pe urmă 10 lei/fiecare oră de staționare suplimentară. Ca poziție – perfect pentru familia mea; doar ce-am traversat și am dat fix în intrarea la Wood, unde ne așteptau copiii, instalați deja la o masă pe terasa acoperită, cu câte o băutură în față.

Wood e lipit de Hotel Sinaia, inițial am crezut c-o fi restaurantul hotelului, dar nu (cândva știam Sinaia ca pe palma mea; de când cu circulația dementă de pe DN1, am cam ocolit-o și n-am ținut pasul cu schimbările). Are 2 părți – o zonă de interior (am vizionat-o în treacăt când am fost la budă) și o terasă – acum, la timp de iarnă, acoperită și înconjurată de pereți-ferestre, încălzită la nevoie cu încălzitoare din acelea portabile, cu flacără. Mi-a plăcut ambientul: mesele îmbrăcate festiv, cu fețe albe, scrobite, scaunele cu spătare colorate, micile decorațiuni în spiritul Sărbătorilor, plantele verzi împrospătând spațiul ici și colo...

În fine, au urmat pupăturile de rigoare, supravegheate cu blândețe și înțelegere de cei 2-3 ospătari ce deserveau terasa, unul din ei deja pregătit cu meniurile în mână, să ni le prezinte odată ce ne-am fi așezat la masă. Ceea ce n-a întârziat să se întâmple, căci cu toții aveam un singur gând: să îngurgităm ceva și să pornim mai departe spre destinația finală. Sincer, eu, una, nici n-am avut timp și stare să baleiez oferta până la final, despre poze la paginile de meniu nici atât; mi-au căzut ochii pe rizotto cu calamar (74 lei) și asta am ales, nu voiam ceva prea „greu” , mă păstram, cum ar veni, pentru festinurile gastronomice din zilele următoare????... Tati a luat supă de găină cu găluște (25 lei) și pulpe de pui cu sos de ciuperci și mămăligă (49 lei), iar copiii câte o supă de roșii picantă (35 lei). De băut, am decis să împărțim (eu și Tati) o sticlă mare de apă minerală (25 lei). Copiii își luaseră deja limonadă (21 lei) și un pahar de vin (30 lei).

A urmat programul firesc, vizitarea toaletelor (ocazie cu care am aruncat o privire și interiorului, decorat în același stil cald și minimalist și am zâmbit în fața unei mici expoziții de desene de copii), apoi primirea, destul de rapidă, a preparatelor. Bine, supele presupun că erau deja făcute, a trebuit doar să fie încălzite, timp suficient pentru gătirea celorlalte feluri principale... Am gustat puțin din supa de găină, era aromată și bună, din cealaltă n-am gustat, însă ambii destinatari s-au arătat mulțumiți de consistență și gust, precum și de felia de pâine acoperită cu brânză (din aceea care se întinde când e încălzită).

Rizotto s-a prezentat și el conform așteptărilor, gălbui și aromat de șofranul adăugat, acoperit de o grămăjoară de fructe de mare, moi și delicioase. Am gustat și din ciulamaua lui Tati (că, până la urmă, cam asta era) – foarte bună. Per total, o masă rapidă și gustoasă, aș cum ne-am dorit.

Nota de plată a adunat 304 lei și am achitat-o cu cardul; tips-ul, desigur, cash. Ne-a plăcut la Wood, am zis că om mai poposi cu încredere când s-o ivi ocazia și vom îndemna și pe alții s-o facă.


despre SERVICII

Ireproșabil. Ospătari suficient de discreși, dar mereu acolo, atenți la orice doleanță a clientului.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Tot ce am gustat a fost delicios.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

În centrul orașului Sinaia, chiar lângă parc.


[fb]
---
Trimis de crismis in 07.01.23 12:33:38
Validat / Publicat: 07.01.23 14:01:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 6675 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Restaurant Wood - pe terasă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

mishu
[07.01.23 15:19:39]
»

@crismis: Si tu si @irinad m-ati omorat, doua locuri aflate atat de departe unul de celalalt, insa cu bucate atat de apetisante.

Ati facut o alegere minunata iar ceea ce am vazut in farfurii clar merita un repetir. Supele aratau minunat insa mie ochii mi s-au lipit de portia ta de risotto cu calamari... ar trebui sa ajung acolo pentru asa ceva .

Sa va fi de bine si sa repetati, felicitari, votat cu mare drag.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[07.01.23 15:21:16]
»

@mishu: Mulțu' ! Da, clar și noi vom repeta cândva, sigur mai stau ascunse prin meniu ceva surprize delicioase!...

costydim
[13.03.23 23:44:40]
»

Buna seara! Se mănîncă bine la Wood, dar stie cineva daca Restaurantul

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
costydim, crismis, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.73505806922913 sec
    ecranul dvs: 1 x 1