GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Sole Mare din Baja Sardinia
Ne lămurisem că în Porto Cervo nu aveam unde mânca, poate doar în restaurantele hotelurilor de lux dar acolo nu aveam curaj să intrăm, aşa că la sugestia ghidului ne-am urcat în autocar şi am plecat spre Baja Sardinia.
După ce în câteva minute am parcurs distanţa de 4 km care desparte cele două staţiuni, am coborât într-o localitate mai aerată cu o alee principală în pantă care ducea la mare. Aleea era pavată tot cu pişcoţi de culoare ocru- roşcat, la mijlocul ei erau aranjamente florale şi pe laturi vile şi hoteluri cu aceeaşi arhitectură ca în Porto Cervo.
În Baja Sardinia preţurile erau sensibil mai mici, ceeace făcea ca şi la jumătatea lunii octombrie să fie destui turişti şi terasele restaurantelor pline.
Şi aici erau magazine de firme dar numele lor era mai puţin consacrat decât ale celor din Porto Cervo. De la Blanc du Nil puteai cumpăra îmbracăminte şi încălţăminte sport, de la Nautica şi Stroili, ceasuri, bijuterii şi coliere de corali.
După cca 10 minute de coborât am ajuns la malul mării - cu aceeaşi culoare de smarald pe care o ştiam - şi am intrat în restaurantul-pizzerie Sole Mare.
Nu ne pusesem mari speranţe în mâncarea pe care o vom găsi că doar ştiam că ghizii beneficiază de bonusuri de la patroni în caz că aduc un număr mare de turişti. Am comandat berea locală Ichnusa Crude, o pizză juma-juma cu prietena mea pentru că aruncând ochii pe mesele învecinate am văzut că este enormă, câte o îngheţată Tiramisu şi două cafele.
Preţurile erau modice: pizza între 6-12 eu (noi am comandat Four seasons cu roşii, mozzarella, ciuperci, şuncă de 8.50 eu), spaghetti 7-14 eu, salate 7-12, cafea 4-6 eu, desert 5-6 eu, berea locală 4 eu, Heineken 5 eu. Preţurile erau deci pentru toate buzunarele. Împreună cu prietena mea ne-a costat 38eu.cu bacşis.
Cu toată aglomeraţia serviciul a fost rapid. Că foamea este cel mai bun bucătar sau că într-adevăr nimerisem la unul din cele mai bune localuri din localitate, aveam să mă lămuresc abia când am ajuns la Goagăl. Aflaţi că în saiturile de specialitate, pizzeria Solo Mare este cotată cu numărul 4 din 19 localuri din Baja Sardinia prin atestatul de excelenţă pe anul 2018. Din cele 653 ecouri scrise pentru acest restaurant, 77% au calificativele excelent şi foarte bun aşa că am fost nedreaptă când m-am gândit că ghidul avea ceva avantaje de la patron.
Specialităţile preferate sunt pizza, peşte, fructe de mare, meniuri vegetariene sau vegan. Orarul afişat al localului este de la 12 la 15 pentru prânz (dar pe lângă grupul nostru care a ajuns aproape de ora patru, tot mai intrau clienţi) şi pentru cină între 18-23.
Drumul de întoarcere a fost printr-un defileu stâncos pe care străbătându-l am înţeles de ce Agha Khan a ales această coastă superbă pentru proiectul imobiliar Costa Smeralda.
Cu siguranţă cei care veţi ajunge în Sardinia veţi vizita Costa Smeralda. Vă recomand fără rezerve restaurantul Sole Mare din Piazza Ventaglio, Baja Sardinia.
Trimis de Michi in 19.01.19 13:08:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2019 Locuri de luat masa în Orosei și în apropiere — scris în 02.03.20 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 [Ristorante Supramonte [Sarthu Thitu]] Ferma restaurant Supramonte - un prânz la păstori, în Sardinia — scris în 20.12.18 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ