GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde mâncăm în San Remo
Hotărâți să facem o mică variațiune pe tema mâncării, în sensul de a gusta și altceva decât ”delicatesurile” cu care ne ”delecta” bucătarul restaurantului hotelului Nyala (despre care am scris aici), în meniul demipensiune (nu că ar fi fost rea mâncarea, însă parcă ne cam săturasem de textura pastelor al dente, servite seară de seară, chiar dacă erau gătite în alt mod de fiecare dată), am căutat un loc unde am fi putut să ne ospătăm cu ceva pește.
Așa că într-o zi, în care nu am participat la excursia opțională, am pornit domol prin San Remo (despre plimbarea asta vă voi povesti cu altă ocazie), ajungând pe faleza orașului, în căutarea unei locații, care să fie pe malul mării și care să aibă pește proaspăt.
Nu a fost chiar ușor, pentru că era octombrie, sezon estival închis și acolo, chiar dacă o mare minunată, un soare generos și temperaturi de 27 – 29 grd. C, mai atrăgea câțiva împătimiți de plajă și soare să stea întinși pe malul mării.
Plimbarea îndelungată ne-a fost cu folos și am găsit un local ”IPPOCAMPO – Bagni Ristorante”, amplasat taman pe plajă, având adresa Lungomare Vittorio Emanuele I nr. 33. Pentru a ajunge la restaurant și terasa acestuia, am coborât cca. 2,5 m pe o scară, nu foarte lată, placată cu gresie, până pe malul mării.
Este un local micuț, având în sală barul, bucătăria și 2-3 mese, apoi o terasă acoperită cu ceva mai multe locuri pentru turiștii înfometați și o altă terasă, în aer liber, generoasă ca suprafață, având așezate mese chiar și pe buza țărmului, ca să te bată valul înspumat.
La o astfel de masă ne-am așezat și noi. Imediat a venit o ospătăriță cu meniul din care să alegem mâncarea ce ne-ar fi potolit foamea. Cum doream să mâncăm un pește care nu se pescuiește pe plaiul mioritic, am ales pește spadă fript pe grătar (cu garnitură de salată și cu lămâie), legume (vânătă, dovlecei și ardei roșu gras), deasemeni fripte pe grătar, bere draft și pâine.
Am reușit să ne ostoim foamea, având în vedere bucățile generoase de pește, însă în același timp, așteptând să fim serviți, ne-am delectat privirea cu frumusețea mării, atmosfera sonoră fiind rezultatul sunetului făcut de valurile ce se spărgeau de țărm la piciaoarele noastre.
Toată socoteala a fost 54 euro (inclusiv bacșișul).
Trimis de Mitica49 in 03.11.19 19:23:26
- A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în San Remo?, SAN REMO" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)