GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mancare de post sau de frupt
Casa Baciu
Dupa cum am spus, la Obcina Bucovinei nu se poate manca si atunci, pentru prima seara a trebuit sa mergem prin vecini pentru a nu ne culca flamanzi. De la pensiunea noastra ni s-a recomandat Casa Baciu, aflata la cateva sute de metri de noi si la care proprietarul pensiunii avea si oarece interes, fiind putin rude si tot de la Casa Baciu am avut si preparatele din carne la micul dejun.
Casa Baciu, nu era o noutate pentru noi toti din grup, mai mancasem acolo de vreo doua ori, dar nu am scris nimic despre mancarea de acolo. A venit vremea sa dau din casa, adica sa va spun cam ce am mancat la Casa Baciu si daca a fost pe gustul nostru.
Ca si pensiune este in regula. Despre spatiile de cazare nu pot spune nimic, nu am fost cazati, dar stiu ca au camere deasupra restaurantului, in cladirea veche si mai au tot felul de casute imprasitiate in enorma curte. Curtea, foarte mare, are casute cu etaj sau fara, mai rustice sau nu, are spatii de relaxare si joaca, o sala imensa de evenimente, gratar, protap, piscina si muuulte flori. Nu stiu daca e un loc in care imi doresc sa ma relaxez pentru ca mi se pare foarte incarcata si aglomerata, dar fiecare cu gustul lui!
In restaurant, dupa modelul intregului domeniu, sunt foarte multe obiecte decorative, unele mai chicioase, altele nu, dar cum in restaurant mergi sa mananci am sa va spun despre mancare.
Pentru masa de seara aveau bors de cocos cu taitei, ciorba cu fasole, pastrav prajit sau la gratar, sarmalute de post si o tocanita de carne cu mamaliga. Pentru desert, de post galuste cu prune (gomboti) si pentru pacatosi coltunasi cu branza si smantana.
Cum eram cam singuri in restaurant, abia mai tarziu a mai intrat o familie, am primit repede ciorbele si nu a durat mult nici pentru felul doi. Borsul de cocos, era bun, dar nu oau, cam in acelasi ton si borsul cu fasole. La felul doi, pastravul meu cu putin gust de congelator, dar a mers, tocanita cu carne acceptabila, nimic deosebit. Cele mai bune au fost sarmalutele de post si ne-am cam dat cu totii... la gustat.
Desertul meu, adica coltunasii, a fost foarte bun si gustos si la fel si galustele, dupa afirmatia celor care au comandat asa ceva.
Una peste alta nu a fost o mancare cum ne obisnuisem sa primim in Bucovina, dar nu am plecat flamanzi de la masa.
Pentru ca nu am fost chiar foarte incantati de calitatea mancarii, dar multumiti de serviciile ospatarei, pentru a doua zi am decis sa mancam in alta parte.
Cum zona nu ne era straina si necunoscuta, inainte de a porni in drumetie, am oprit la o alta pensiune unde am fost candava cazati, ”La Moara” (vezi impresii) si am rugat-o pe proprietara sa ne pregateasca ceva de mancare si sa fie si de post si de”frupt”.
Dupa plimbarea facuta prin cheile Lucavei, dupa o scurta bulgareala cu zapada, acolo inca mai era ceva omat, ne intoarcem „La Moara” si ne ospatam pe cinste.
Gazda noastra, pregatise bucate de post si de frupt de sa te lingi pe degete!
Pentru inceput, s-a mancat un bors de gaina de curte si taitei de casa sau un bors de fasole, ambele (le-am gustat!) foarte gustoase. Borsurile au fost aduse in supiere si nu in farfurii la fiecare. Puteai sa mananci cat te tinea stomacul, dar fara sa uiti ca mai urma si felul doi si poate si un desert.
La felul doi, cei cu postul, au avut tocanita de hribi cu mamaliguta, iar ceilalti, hribi cu smantana si mamaliga sau tochitura moldoveneasca cu mamaliga. Si de aceasta data mancarea a fost adusa in castroane mari si fiecare isi lua ce dorea si cat dorea. Mi se pare un lucru deosebit sa-ti aduca asa mancarea si sa-ti iei ce doresti si cat doresti. Cam asa ar trebui sa fie la pnsiune. Nu esti la restaurant de „n” stele Michelin si e bine sa te simti acasa, iar „La Moara”, va veti simti acasa!
Impresii despre mancare?
Tocanita de hribi-delicioasa, hribii cu smantana-yami-yami:D, tochitura-te lingi pe buze:Psi toate astea stropite cu cate un strop de vin bun. Ce iti mai poti dori intr-o zi libera, la munte si dupa o masa delicioasa?!
Satui si relaxati ne trageam sufletul cand apare gazda cu o tava aburinda. Desetul, a fost comandat de prietenul din Bacau, care isi sarbatorea ziua. Si cum un tort de post era mai greu de facut, a fost pregatita o tava cu placinta cu mere ce ne-a intrecut orice asteptare. In cateva minute tava era goala, iar noi foarte satisfacuti de festinul pregatit cu drag de doamna „morarita”.
Nu stiu daca va ajunge sa citeasca aceste randuri, dar eu vreau sa-i multumesc pentru modul de a-si primi oaspetii si pentru bucatele foarte gutoase! Si prima data, cand am fost si cazati si acum, a fost la superlativ totul!
Va indem sa ajungeti „La Moara”, sa va cazati sau doar sa rugati sa vi se pregateasca ceva de mancare si cu siguranta nu veti regreta. Asta daca nu sunteti foarte, foarte mofturosi!;)
Trimis de DOINITA in 16.05.19 10:52:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POJORÂTA.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@DOINITA: Felicitări pentru articol si fotografiile minunate!
Totul arată foarte bine, despre mâncare nu pot să spun decât că m-ai făcut să poftesc tot ce ai fotografiat.
Coltunasii cu smantana arată super bine, nu am mâncat niciodată așa ceva, dar abia aștept să ajung să mănânc coltunasi cu smantana când vom trece pe acolo cândva în concediu. În partea noastră nu se fac.
Să vă fie de bine!
Călătorii plăcute!
@Dana2008: Multumesc pentru vizita si aprecieri!
Si din acest motiv trebuie sa veniti in Moldova! Avem coltunasi, avem papanasi cu dulceata de afine cum nu au altii si... avem di tati!
@DOINITA: Iubesc Moldova!...
cu oameni buni, mâncare bună, bunicul soțului era din Iași și a fost cel mai bun om pe care l-am cunoscut până în prezent.
Abia aștept să ajung în moldova.
Călătorii plăcute!
@DOINITA: Mai fata buna si frumoasa, e posibil sa fii asa sadica?
La cum arata tati seli, ni nu conteaza ca-s de post sau de frupt!
Chirostili (coltunasii) cu ce erau umpluti? La rusii lipoveni se numesc vareniki si-s minunati!
Hribi... yammiii!
Sa va fie de bine, fata, si sa mai mergeti pe La Moara, ca macina bine!
@Zoazore: Multumesc frumos, Zozo!
Ai dreptate, La Moara se " macina" tare bine si daca cumva te ratacesti prin zona, merita sa -i treci pragul.
Coltunasii erau cu branza ca erau pentru pacatosi, galustele cu prune erau de post.
Si o corectie, se spune" tati celi" .
@DOINITA: Scuze, mai uit! N-am mai exersat din martie, cu voi!
Gombotii de post? Cu smantana? Sau era de post si smantana?
Am intrebat, fiindca eu am mancat chirosti cu visine!
Superb totul! Cine stie cum m-oi urca odata-n tren... ?
@Zoazore: Smantana a fost pusa peste gomboti doar la cei care nu posteau.
@Zoazore:
”Cine stie cum m-oi urca odata-n tren... ?
Lasă trenul, uită de el, acum ai alte opțiuni și ar fi păcat să nu profiți. Curaj!
@DOINITA: Mai pretorito, felicitari! As vrea eu in balon! Am cumparat Matizul lui Stefan! Asta zice Tiza, dar nu stie ca ea va fi copilot! Sa nu-i spunem, ca s-o speria si-o fugi!
@Zoazore: Bravo tie! Sa -l stapanesti sanatoasa si sa conduci fara evenimente! Prima mea masina a fost un Matiz albastru si mi-a fost tare drag.
@DOINITA:
”Adica sa urce in balon?!
Nu la balon mă gândeam, mai ales după ce Zozo s-a retras de la excursia în Cappadocia unde sigur nu ar fi ratat o plimbare cu balonul, un must do al zonei, ci la cea mai recentă achiziție a ei, foarte valoroasă din punt de vedere sentimental, dar văzând că nu zice nimic am crezut că o dă cotită pentru a nu o uda
=
@Zoazore:
”Asta zice Tiza, dar nu stie ca ea va fi copilot! Sa nu-i spunem, ca s-o speria si-o fugi!
De speriat știi că nu mă sperii prea ușor, experiență în calitate de copilot am cât cuprinde, nu am eu „nas” pentru radare, dar nici tu nu vei merge cu 200 la oră, așa că am rezolvat încă de pe acum cu transportul la viitoarea Întâlnire AFA, preconizată a se ține în Moldova
@nicole33:
eu nu cred ca nu vrea sa il ude, eu cred ca vrea sa il puna intr-o vitrina tocmai pentru valoarea sentimentala, pentru a nu pati nimic, nici macar o zgarietura
din intamplare am vorbit la telefon in zilele de dupa achizitie si era foarte emotionata cand mi-a spus
@nicole33: Am aflat de la fericită posesoare și mă bucur pentru ea. Acum, cred că va porni și spre Moldova și apoi la întâlnirea AFA...
@DOINITA: Dacă promiți că ne duci la Pojorâta ȘI la Cocorani, m-oi încumeta!
Că-mi place tare cum arată în ambele locații!
@nrs: Te-nșeli! Să-mi ”fac mâna” și... nici Craiova nu-i departe!
Hai că suntem OFF (of, of) și ne-o luăm!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2021 [Păstrăvăria La Sishe [Valea Moldovei]] Pastravaria La Sishe — scris în 31.05.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Hanul Păstrăvarului] Hanul Păstrăvarului – Pojorâta, Transrarău — scris în 16.04.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Mestecăniș [Mestecăniș]] Restaurant Mestecănis — scris în 07.05.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Sep.2017 [Hanul Păstrăvarului] Hanul Pastravarului Pojorata — scris în 22.10.17 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Jun.2017 [Hanul Păstrăvarului] Fain loc, bune bucate! - Hanul Păstrăvului — scris în 18.07.17 de BlackHand din BACăU - RECOMANDĂ
- Jun.2016 [Hanul Păstrăvarului] Doriți să serviți un păstrăv? Poftiți la Hanul Păstrăvarului! — scris în 03.07.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Jun.2013 [Pensiune-restaurant Dor de Munte [Sadova]] Restaurantul pensiunii Dor de Munte // Dezamagire — scris în 11.08.14 de Ioana Andreea din IASI