ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JUN-2016
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Doriți să serviți un păstrăv? Poftiți la Hanul Păstrăvarului!

TIPĂREȘTE URM de aici

La sfârșitul săptămânii trecute am petrecut două zile relaxante la Pojorâta, zonă unde am ajuns pentru prima dată (cu siguranță nu va fi și ultima, este foarte frumos acolo și ne dorim deja să revenim). Am fost cazați la pensiunea Pietrele Doamnei, locație pe care am prezentat-o deja, așa că în acest articol voi scrie despre o păstrăvărie din localitate, unde am servit masa sâmbătă după-amiază.

Am observat această păstrăvărie încă de dimineață, când am ieșit să ne plimbăm prin Pojorâta și prin alte locuri frumoase din apropierea localității. Am intrat atunci puțin în curte, întrucât băiatului nostru îi plac foarte mult peștișorii, iar aici a avut ocazia să admire păstrăvii în cele câteva bazine din apropiere. Noi am aruncat o privire rapidă și prin meniu și am stabilit că spre seară, când vom termina cu plimbările pe ziua respectivă, vom veni să servim masa aici (ne-a plăcut faptul că, deși meniul nu este diversificat, erau și alte câteva mâncăruri pe lângă preparatele din pește). Zis și făcut...

În jurul orei 17.00 am revenit la Hanul Păstrăvarului, așa se numește locația. Ca localizare mai exactă, această păstrăvărie se află pe drumul ce străbate satul și urcă spre vârful Rarău (șoseaua este cunoscută și sub denumirea de Transrarău, pe hartă drumul județean 175B), cam la trei kilometri după ce traversezi calea ferată din centrul localității. Pe partea dreaptă a drumului este amplasat un panou cu denumirea locației și se intră în curte traversând un podeț de beton peste pârâul care susură pe marginea drumului.

În curte este un spațiu larg pentru parcare; cred că pot încăpea aici în același timp 15 – 20 de mașini.

Intrați în curte, atenția ne este atrasă de clădirea hanului. Este realizată din bușteni și mușcatele roșii se revarsă din ghivecele așezate parcă peste tot. Există câteva mese amplasate pe terasele hanului, dar majoritatea locurilor sunt în interior. Pe pereți sunt niște trofee coarne de cerb, iar pe scaunele din lemn sunt așezate blănițe sau ștergare cu motive tradiționale. O atmosferă frumoasă, ne-a plăcut mult interiorul hanului.

În partea dreaptă a hanului, în exterior, sunt amplasate două foișoare unde se află alte două mese mai mari, pentru 8-10 persoane fiecare. Într-unul din aceste foișoare am ales să mâncăm noi, profitând de faptul că tocmai atunci se eliberase o masă. Am stat aici pentru că în apropierea acestor foișoare este amplasat un leagăn pe care cel mic l-a tot testat până a venit mâncarea.

După vreo câteva minute, una dintre ospătărițe ne-a adus două meniuri și ne-am hotărât repede. Comanda noastră a însemnat două porții borș de păstrăv, o porție de hribi cu sos pentru mine (îmi era poftă de multă vreme), un păstrăv în smântână pentru soție și o porție de mămăligă cu brânză și smântână pentru băiat (+ două beri, ca să meargă mai bine mâncărica). Timpul de așteptare a fost destul de scurt, cred că undeva la 15-20 de minute.

Prima dată am primit berile, apoi nu a mai trecut mult timp și ne-au fost aduse cele două porții de borș de păstrăv. Delicioase... Chiar și băiatul (care nu se prea omoară după mâncărurile din pește), a gustat de mai multe ori din porțiile noastre. Nici nu terminasem borșul, că au sosit și celelalte porții de mâncare comandate. Arătau foarte bine, vă veți convinge din fotografiile pe care le voi atașa! Dar cel mai important a fost faptul că produsele au fost gustoase, astfel că la final pe masă erau numai farfurii goale! Chiar și juniorul a terminat porția lui de brânză cu smântână, deși cu unele încurajări din partea noastră!

Am mai stat puțin de vorbă la masă și am solicitat apoi nota de plată (110 lei, incluzând un mic bacșiș). Vreau să mai spun că am văzut în farfuria altor turiști și niște papanași care arătau foarte bine, însă la noi chiar nu mai intra nimic în acel moment!

Înainte de a încheia acest articol, vreau să detaliez prețurile pentru produsele comandate de noi: borș de păstrăv – 16 lei; hribi cu sos – 20 de lei; păstrăv în smântână – 22 de lei; mămăligă cu brânză și smântână – 11 lei; bere Ursus – 5 lei sticla. La capitolul băuturi, se pot comanda acolo mai multe feluri de vin, dar și unele băuturi spirtoase, iar în ceea ce privește alte preparate de pește, ne-au mai atras atenția păstrăvul la grătar sau păstrăvul prăjit – ambele feluri la 21 de lei. Voi atașa și câteva fotografii făcute în timp ce am răsfoit meniul, astfel încât să vă faceți o părere clară despre oferta de la Hanul Păstrăvarului. Mai trebuie să adaug faptul că păstrăvăria nu vindea păstrăv când am fost noi acolo; ni s-a spus că tot peștele este utilizat pentru restaurantul propriu în această perioadă.

La final de articol, vă recomand să alegeți Hanul Păstrăvarului din Pojorâta dacă veți ajunge pe acele frumoase meleaguri!

Vă doresc o vară excelentă!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 03.07.16 22:39:53
Validat / Publicat: 03.07.16 23:21:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POJORÂTA.

VIZUALIZĂRI: 12030 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 O parte dintre bazinele cu păstrăvi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35750 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

krisstinna
[04.07.16 22:42:52]
»

@Crazy_Mouse - N-am avut de lucru și la ora asta m-a pus ăla cu coarne să citesc articolul tău! Îmi place și doresc un păstrăv dar, meriți un pic bătaie pentru că mi-ai făcut poftă cu hribii tăi!

Floryn81AUTOR REVIEW
[04.07.16 22:58:33]
»

@krisstinna - Hai că m-ai făcut să râd! Și să-ți spun de ce: și eu mersesem acolo hotărât că voi comanda păstrăv pe linie. Chiar mă gândeam să iau borș de păstrăv și apoi un păstrăv prăjit cu mujdei și mămăliguță, însă ai naibii hribi! Îi văzusem în meniu și nu a fost chip să mi-i scot din cap, a trebuit să-i comand. Nu-i vorbă, au fost grozavi!

Ajuns acasă, am căzut în extrema cealaltă: oare cum o fi fost păstrăvul ală prăjit?!

Așa că indiferent cum aș fi dat-o, tot nu a fost bine! Ca să rezolv problema, trebuie să mai planific un sejur la Pojorâta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[06.07.16 12:40:01]
»

Nu am fost inspirata sa deschid acum articolul tau din cauza ca este ora pranzului, asta este insa mi-o asum si inghit in sec, si inca in ce sec.

In timp ce matele mele s-au pus deja pe cantat iar eu deja am vedenii, pastrav cu mujdei si mamaliguta, hribi, parca papanasii nici nu mai incap, dar poate facem pestele sa alunece cu o bere rece aburinda.

Asta este mi-ai facut-o si pentru asta vei suporta consecintele, iti voi acorda un vot cu cea mai mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[06.07.16 13:08:37]
»

@mishu - Asta este... Și eu mă mai uit la fotografii și înghit câte puțin în sec, dar mă consolez cu o porție de păstăi care mă așteaptă în frigider!

Mulțumesc pentru ecou și vot!

Merlina
[17.07.16 01:13:55]
»

@Crazy_Mouse - Astazi se pare ca m-a apucat dorul de pastravi Citind review-urile despre Bucovina, un lucru e clar: oamenii apreciaza mancarea excelenta de aici (desi mi-s bucovineanca, recunosc ca nici fetele din Maramu nu gatesc mai prejos). Gasesc pastrav la supermarket, pot face rost ocazional de el din iazurile din zona, insa pestele gatit la o pensiune, mai ales la o pastravarie, mancat la umbra brazilor pe o masa de lemn are cu totul alt gust decat cel de-acasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[17.07.16 08:13:55]
»

@Merlina - Și noi gătim acasă ocazional păstrăvi: fie la grătar, fie în cuptor și de fiecare dată cumpărați de la supermarket. Însă, așa cum ai subliniat și tu, farmecul este dat și de locație. Plus că mergând la păstrăvărie poți admira peștii care înoată prin bazine, un lucru de care băiatul nostru este foarte încântat.

Mulțumesc pentru ecou și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Merlina, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Pojorîta? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066587924957275 sec
    ecranul dvs: 1 x 1