BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Kell’s Craft Beer, probabil, cea mai mare berărie din Pitești

Sâmbătă 21 iunie puțin trecut de ora 9, încă îmi savuram împreună cu soțul nesul de trezire când sună telefonul. Radu, băiatul nostru. După urările specifice zilei, urmează „Ce faceți azi? Plecați pe undeva? Vă scot la o bere?” . „De ce nu?” , a fost răspunsul meu. Peste vreo 10 minute, iarăși telefonul. Raluca, urări specifice zilei și „Am rezervat la Kell's pentru 14 și jumătate! Ne vedem acolo?!?! . Ok! a fost răspunsul și mi-am terminat nesul.
Pentru mine era o alegere bună, nu mai fusesem la Kell's și auzisem lucruri bune despre el, restaurantul se află aproape de casa noastră, la 750 de metri, circa 10 minute de mers pe jos, sau circa 3 – 4 minute, 1,4 kilometri, cu autoturismul, în Pitești fiind foarte multe străzi cu sens unic, inclusiv cea pe care stau eu.
Kell’s Craft Beer o Berărie-Restaurant, „probabil, cea mai mare berărie din Pitești” cum scrie pe site-ul ei kells.ro, este situată central în oraș, pe B-dul I. C. Brătianu, 27, în spatele Bibliotecii Județene, la circa 300 de metri de Primăria Pitești. Are cont pe FB, Email și telefon.
Este amenajată într-o casă mai veche, înainte de 1990 aici era un cămin pentru cei mici. Are o Terasă închisă cu Barul ei, bine ventilată și încălzită iarna și, în interior, Berăria cu decor plăcut și relaxant și Barul cu de toate, impresionant și acum când era gol. Important pentru centrul Piteștiului are și o parcare foarte mare.
Pe Tripadvisor are doar 16 recenzii, nu înțeleg de ce doar 16, prima recenzie fiind scrisă în septembrie 2018, fiind evaluat cu 4,8 din 5 și clasat pe locul 10 din 64 restaurante din Pitești clasificate.
Programul de funcționare diferă în zilele săptămânii, sâmbăta și duminica se deschide la ora 11, în celelalte zile la ora 10, închiderea se face vinerea și sâmbăta la ora 5, în celelalte zile la 2. Oferă la prânz și cină mâncăruri românești tradiționale dar și mâncăruri europene servite la mese sau livrate la pachet, ofertă bogată și variată.
Ajungând la Berărie am fost întâmpinați de o tânără iar în timp ce discutam cu ea au apărut și copiii. Am rămas pe Terasa aproape goală în zi de sâmbătă la ora prânzului, am fost conduși la o masă, unde am găsit Meniul Cod QR pictat pe un cub. Foarte însetați am studiat Meniul Barului, oferta de băuturi a lui Kell fiind foarte variată.
Kell spune că are în portofoliu circa 50 de tipuri de Bere printre care Bere Draught de tip Berea Casei blondă sau roșie, Bere Krombacher, Zăganu, Heineken sau Birra Moretti, are Bere Craft la sticlă de tip Pardon, Zăganu sau Andechs, Bere Krombacher, Edelweiss și Primator. O ofertă care a plăcut băieților a fost Berea pe Metru, 10 halbe de 400, cea care a plăcut unuia din băieți a fost Berea 0% alcool Krombacher, Heineken. Kell mai oferă Radler Ciuc și Cidru Strongbow.
Am detaliat acest capitol căutând justificarea afirmației că această berărie ar fi cea mai mare din Pitești.
Am studiat și Capitolul Băuturi Răcoritoare, cu mai multe tipuri de Limonade și Fresh-uri, cu băuturi din Gama Coca Cola, Apă plată și minerală.
Eu am dorit „Fresh de rodie” , Raluca „Limonadă cu fructul pasiunii” , băieții au comandat bere, „Bere Krobacher Weizen fără alcool” Radu, copiii plecau seara la București, și „Berea casei draught” soțul. Sosite repede și reci fiind au fost gustate cu multă poftă.
Oferta de băuturi este vastă, cu mai multe tipuri de Vinuri albe, roșii sau roze la sticle de 750 mililitri, câte un soi de Miniaturi vin de fiecare culoare la sticle de 197 mililitri și mai multe tipuri de Șampanie. Kell prepară o gamă variată de Mixuri alcoolice cu fructe și de Cocktailuri cu sau fără alcool. Servește și toată gama de Băuturi spirtoase și Shoturi seci sau mixuri. Amatorii pot savura Ceai, Cafea, Ciocolată caldă.
Am început studiul la Meniul Bucătărie și comentariile de rigoare. Un prim capitol oferă Antreuri, cap de afiș fiind Platou Antreu pentru 4 – 5 persoane. Amatorii de Ciorbe nu sunt prea răsfățați, se oferă doar Ciorbă de burtă și încă un tip de ciorbă și numai între orele 10 și 19, dar compensează Pastele sub formă de Tagliatelle, Spaghete, Paste sau Penne.
Un capitol vast, căutat și apreciat de musafiri este Specialitatea Casei, în prim plan Platoul Kell's recomandat pentru 4 persoane dar este concurat de Vita Black Angus servită ca Friptură de coastă sau Burger. Porcul este ce-l mai bine reprezentat în Bucătăria lui Kell prin Cotlet American, Coaste, Obrajori și Mușchiuleț, prin Carne la garniță, Quesadilla și Burger de porc. Au și păsăret, nu prea mult, Cocoșel la ceaun, Rata crocantă la cuptor și Pulpă de rață.
Preparatele din Pește cuprind Caracatiță prăjită la tigaie și alte preparate gătite cu Creveți, File de somon sau de biban. La grătar se rumenesc Mușchiuleți de porc, Rulouri de carne tocată, Cârnați de bere, Piept sau Pulpe de pui dezosate ce pot fi servite cu o Garnitură, Cartofi prăjiți, gratinați sau piure, Brocolli sau Edamame (boabe de soia necoapte) sote, Legume pe grătar sau diferite preparate de Orez.
La capitolul Diverse se găsesc diverse, Lipie greceasca, Chifle și Mămăliguță, ceva legume, ultimul capitol fiind dedicat Desertului cu prăjituri, clătite și papanași, înghețată.
Pentru amatori Kell oferă între orele 12 și 16, Meniul zilei compus din Ciorba (Supa) zilei și un Fel principal, la alegere.
După mai multe deliberări, comentarii, recomandări, fiecare a ajuns la o concluzie. Copii au dorit Burgeri de vită Black Angus, eu, Mușchiuleț de porc la grătar iar soțul a vrut Quesadilla de pui.
Eliza a preluat solicitările nostre și a plecat spre bucătărie, eu am plecat prin local pentru câteva poze iar comesenii mei s-au aplecat asupra telefoanelor.
Am pozat puțin, decât pe Terasa închisă erau câțiva consumatori, și revenind la companionii mei am găsit mâncărurile aranjate, arătau bine, apetisante, plăcute ochiului și mirosului, dar masa nu avea nimic pe ea, nici măcar prosoape de hârtie.
„Burgerii de vită Black Angus” , carne într-o chiflă pufoasă însoțiți de chipsuri wedge (cartofi tăiați în felii groase în formă de barcuță rumeniți în cuptor), „Salată verde” , „Sos rosse” , un sos roșu aromat din bullion și pastă de roșii, ușor picant, cu tentă de tomată și un strat generos de cheddar (cunoscuta brânză englezească, tare) topit au fost delicioși, au spus copiii, amatori de carne de vită bine pregătită, iar dacă este și Angus. „Mușchiulețul de porc” , bucăți de mușchiuleț de porc, fraged, asezonat discret cu mirodenii și rumenit pe grătar, cu o crustă ușor caramelizată la exterior păstra în interior suculența și textură moale a cărnii, a fost bun, chiar foarte bun, iar „Piureul rustic de cartofi” care-l însoțea, cartofii nu pasați ci zdrobiți grosier, cu bucățele de bacon la fel de gustos. „Quesadilla de pui” , preparatul mexican ce constă în Tortilla mexicană (lipie plată rumenită la tigaie) umplută cu bucăți de pui, brânză cheddar, bacon, apoi pliată și prăjită până capătă o crustă aurie și crocantă. Împreună cu un „Sos rosse cu maioneză și ketchup” mi-a plăcut și mie, i-a plăcut și cui a comandat-o.
Spuneam mai sus că mâncărurile au plăcut ochilor și mirosului, adaug acum că au delectat gusturile. Aceleași lucruri le pot spune și despre cele două porții de Papanași cu dulceață de afine servite în patru boluri. Au fost delicioși și, deosebit, aveau bile nu gogoși.
Am mai stat de vorbă, băieții au mai comandat câte o bere, eu am mers și am pozat exteriorul cu copii la Locul de joacă și Terasa care se cam ocupase. Când am revenit la masă trecuse de 18, copiii plecau la București așa că am solicitat Nota de plată, pe care Eliza operativă, amabilă și profesionistă a adus-o rapid, 450 lei, un cost bun pentru ce servisem, sumă rotundă pe care am mărit-o tot la sumă rotundă și cu mulțumiri reciproce ne-am despărțit de Eliza cu invitația ei să mai revenim, dar până revenim noi… Mergeți acolo și nu veți regreta!!

AmFostAcolo fără reclame?
- Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
- Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună
Trimis de mprofeanu in 05.07.25 15:47:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2025 [Stefanel Garden & Bistro] Experienta culinara deosebita intr-o locatie cozy — scris în 29.06.25 de alexg99 din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2025 [Garden Pub] Experiență foarte proastă — scris în 03.06.25 de Stefannic din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2025 [Garden Pub] Alaturi de prieteni la restaurantul Garden Pub Pitesti — scris în 13.05.25 de Yolanda din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Darius (ex Politică și delicatețuri)] La Darius, Tavernă Românească din Pitești — scris în 09.10.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant hotel Hanul Stejarului [Albota de Jos]] O experienta culinara deosebita — scris în 11.09.24 de MariA70 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 [Restaurant La Tuciuri] Restaurantul “La Tuciuri” din Pitești — scris în 14.05.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Restaurant La Tuciuri] O zi obisnuita la restaurant La Tuciuri — scris în 10.04.24 de Yolanda din PITEşTI - RECOMANDĂ