ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.10.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.03.08
STATUS: SENIOR
LUNA
SEP-2010
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
ARTICOL ARHIVAT
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pizza e Vino - cel mai bun restaurant italian din Oradea

TIPĂREȘTE

Restaurantul Pizza e Vino este situat in zona centrala a orasului, pe Str. Vasile Alecsandri, colt cu Str. Mihai Viteazul, in fata Parcului 1 Decembrie. Se poate parca in fata localului, atat pe stanga cat si pe dreapta, in limita locurilor disponibile, sau in parcarea din fata parcului.

Restaurantul este o “noutate” in peisajul oradean, este deschis de doar cateva luni. Proprietarii sunt bineinteles italieni. Este foarte elegant, amenajat frumos, curat, are o sala mai mare pentru fumatori cat una mai mica pentru nefumatori. Finisajele, mobilierul, instalatiile sanitare – totul este de bun gust si de buna calitate...

Meniul cuprinde doar mancaruri italienesti, dar este foarte bogat.

Sunt variante multe de pizza atat albe cat si rosii cu preturi intre 14 si 30 RON. Cand am fost prima data aici, am fost in timpul zilei si am luat doar pizze si au fost delicioase. Pretul la pizza este putin mai mare decat media altor localuri din Oradea, dar – sunt foarte gustoase, sunt parca putin mai mari si timpul de asteptare este scazut.

Datorita faptului ca ne-a placut foarte mult, ne-am dus si intr-o seara, in formatie putin mai mare.

Seara la cina, deja e altceva, la mese de mai multe persoane se primeste della casa - din partea casei cate un mic aperitiv – o felie gen mini-bruscheta si un pahar de proseco. Ca “sa mearga traba mai bine” am luat si cate un pahar de aperol-spritz (aperol, proseco, gheata, maslina verde)

Pentru inceput am luat un antipasti di mare in barca (un mix de mai multi pesti), pret 25 RON, iar la felul principal un filetto funghi porcini (muschi de vita argentinian cu ciuperci hribi) cu garnitura de cartofi cu busuioc, pret 48 RON. Delicios!

De asemenea – ne-am mai luat vin alb, ceva italian, recomandat de catre chelner, iar la sfarsit am luat cate un Ramazzotti.

Avertisment! – restaurantul are muzica live in fiecare seara, deci nu aveti cum sa nu va bine dispuneti! Canta doi tineri – muzica italiana diversa, dar si melodii internationale si romanesti.

Il Titolare (Proprietarul) Paolo este si el acolo in fiecare seara, merge pe la clienti, la toate mesele, vorbeste cu ei, le explica toate meniurile, vinurile, etc. Nu ca asta ar fi ceva iesit din comun – asa se face in Italia la restaurantele de familie, care se respecta.

Servirea este ireprosabila, personalul este perfect instruit, tot timpul este cineva langa masa – duce, sau aduce ceva, schimba scrumiera, pune in pahar, sau iti explica din ce fel de carne sau caracatita e mancarea ce vrei sa o comanzi.

Inca un avertisment! – este bine sa faceti rezervare pentru cina, deoarece, cand am fost noi, toate mesele erau ocupate intre seara intre 21.00 si 23.00, aproximativ.

Dat fiind faptul ca ne-am simtit foarte bine si mancarea este maxim-delicioasa, dupa doua zile ne-am dus din nou la cina, de data asta in formatie si mai mare, eram 14 persoane.

Dupa “traditionalele” deja mini-bruschete si paharul de proseco, am luat iarasi un aperol-spritz. Ca si antipasti am luat un vitello tonato, iar sotia a luat un polpo con pure di fave (caracatita cu piure de fave – vezi pozele), fiecare la 25 RON.

La felul principal ne-am oprit la un salmone alla grillia, tot cu cartofi cu busuioc, pret 48 RON, respectiv tagliatelle al salmone, pret 30 RON. Nu mai zic nimic despre cat de bune erau, doar vedeti pozele. Ceilalti si-au luat diverse chestii – unii cu scoici, altii cu vita, altii cu peste, dar toata lumea s-a declarat super multumita de masa.

Ca si desert am luat un tort de ciocolata si un tiramisu, ambele excelente.

Acum vine partea care il diferentiaza de alte restaurante italiene din Oradea = atmosfera.

V-am scris mai sus ca restaurantul are doi cantareti (un el si o ea) care “presteaza” live in fiecare seara. Si “presteaza” chiar foarte bine. Ultima noastra vizita chiar s-a transformat incet-incet in chef. S-a dansat, s-a cantat Holograf, s-a canta rock&roll, s-au cantat cantonete, a cantat cateva melodii italienesti chiar si Il Titolare. Erau la o alta masa niste persoane, dintre care una era interpret de muzica populara, imbracat in costum popular, cred ca fusese invitat la Festivalul Toamna Oradeana si a venit dupa aia la masa. A cantat si el – “ pusca si cureaua lata” si alte melodii de petrecere. Totul a fost super. Ne-am dus pentru a cina de 2-3 ore si am stat de la 20.30 pana la 02.30.

Stati, ca n-am terminat. La un moment dat, cand credeam noi ca am terminat, am cerut nota, am platit. Cheful continuind insa, am tot primit della casa – iarasi Ramazzotti, Grappa, de cate ori am cerut. De fapt venea chelnerita si ne intreba “mai doriti un digestiv din partea casei? “. Tot n-am terminat – ne-a adus si doua platouri cu desert, tot della casa – vezi poza.

Cam asta a fost, pe scurt, am mancat foarte bine, ne-am simtit foarte bine, ne-am distrat foarte bine. Asta nu inseamna ca daca mergeti la pranz la o pizza o sa primiti ceva din partea casei, sau o sa va cante cineva. Seara insa, se prea poate sa patiti chestia asta. Tipic italian.

La sfarsit, alaturi de nota de plata primesti si o carte de vizita a restaurantului, precum si o cartelina care zice ca “daca doresti sa fii informatdespre ofertele si evenimentele lor, sa lasi numarul de telefon, etc” – vezi poza.

Meniul restaurantului “include” – printre altele – si detalii despre “cum s-a nascut pizza”, sau care este “vinul ideal”

In concluzie – Pizza e Vino – este, dupa parerea mea, cel mai bun restaurant italian din Oradea detasandu-se net fata de celelalte restaurante italienesti foarte bune (tot din Oradea) prin atmosfera tipic italiana. La specialitati – preturile sunt mari, dar merita. La chestii uzuale, gen pizza, paste – preturile sunt normale, cu putin peste media din Oradea, dar justificat.

Hai sa va spun si care sunt celelalte cateva restaurante italienesti foarte bune, care urmeaza imediat in topul meu neoficial.

Casa Mignon – site oficial: click aici

Vinotera Osteria

Da Luca – site oficial: click aici

Corsarul - site oficial: click aici

Ordinea lor este pur intamplatoare. Parerea mea.

Buon appetito!


[fb]
---
Trimis de presario in 07.10.10 12:17:00
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10753 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (presario); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Restaurant Pizza e Vino Oradea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2900 PMA (din 1 vot)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

valimi
[07.10.10 12:23:05]
»

Din nou am fost inspirat si am luat pranzul inaintea review-ului lui presario.

Felicitari, sa-ti fie de bine!

Alina Morar
[07.10.10 12:45:44]
»

Eu nu am luat inca pranzul , invatatura de minte sa nu mai intru pe AFA nemancata.

Normal ca e tare restaurantul. Patronii sunt italieni. Crezi ca romanii ar face asa ceva??? Poate sa ne umfle nota de plata, nu sa ne ofere ceva din partea casei.

catalinalupu
[07.10.10 12:46:59]
»

Abia mi-am terminat portia de carbonara, paste... grazie mille...

ms65
[07.10.10 12:51:28]
»

citind mi-am dat seama ca este ora pranzului si mi-e fooooame... asa ca voi continua sa citesc alaturi de umilul meu pranz...

magdalena
[07.10.10 12:56:32]
»

Vai! Nu se poate! Inainte de micul dejun, pe care mentionez ca nu l-am luat... , am vazut pozele lui @creivean, acum ma innebunesti inainte de pranz, pe care nu stiu daca o sa il iau... , cu acest restaurant!

Dumnezeule! V-ati pus pe killer-it people???

Dar ciocolatino are???

Iar cu muzica live, m-a facut de client!!!

Pai daca ajung in Oradea, ma intorc acasa mingie!... Nici nu mai imi trebuie mijloc de transport!! Vin de-a dura!

Webi, chiar trebuie validate pozele????

presarioAUTOR REVIEW
[07.10.10 13:05:13]
»

@magdalena - iti spun un secret. La unul din aceste 5 restaurante din Oradea se gaseste acel ciocolatino, dar nu spun la care.

celeste
[07.10.10 14:31:01]
»

Nu stiu cum sunt celelalte restaurante din Oradea (inca nu am ajuns in Oradea) dar acesta mi se pare superrrrrr, adica e pe gustul meu si al sotului, mai ales ca suntem fani mancare italieneasca, iar tiramisu chiar ne face cu... ochiul.

biancuta
[07.10.10 14:31:12]
»

@presario, informatiile sunt foarte utile! De mancare nu spun nimic fiindca am evitat sa ma uit la poze, din precautie...

cosminp
[07.10.10 15:38:32]
»

daca si tiramisu este facut dupa reteta de la mama lui, adica nu din pachete luate din metro sau alte asemenea, atunci 'jos palaria'.

indiferent de reteta de la tiramisu, un vot printre inghititurile in sec.

magdalena
[07.10.10 16:00:33]
»

@presario, asta inseamna ca trebuie sa merg la toate...

Mi-ai placut la P21!

david
[07.10.10 16:19:35]
»

O locatie demna de luat in considerare pentru mine cand ajung la Oradea.

Apreciez poza p17 unde se poate observa paharele foarte curate, fara urme de "ceata" pe ele.

presarioAUTOR REVIEW
[07.10.10 16:22:39]
»

Cu regret va anunt ca s-au validat pozele.

@cosminp - totul este facut la ei.

@magdalena - da, va trebui sa mergi la toate, sau - iti zic un secret - poate o sa scriu eu cate un review despre fiecare.

Diaura*
[07.10.10 17:02:26]
»

Iamy... iamy... cat de bine arata totul; si restaurantul si preparatele... Este clar; in seara asta paste voi gati cu gandul la restaurantul Pizza e vino.

sandu.53
[07.10.10 19:02:42]
»

un restaurant excelent, intr-un oras superb si o prezentare de nota 10... felicitari!

creivean
[08.10.10 06:46:50]
»

Imi cer scuze de intarziere, dar dupa 23 de ore am ajuns si eu acasa de la munca, pentru un dus, un mic dejun si un schimb rapid, pentru a ajunge inapoi pe 8.00. Te felicit pentru review. Am vazut din strada si eu acest restaurant, dar nu stiam ca-i asa bun. Daca stiam asta, poate nu mai mergeam la Delizia. Cat priveste celelalte restaurante italiene, la unele am fost si eu (de ex. pe Eugen, de la Corsarul il stiu de cand avea Oklahoma), dar, sincer, as savura niste review-uri marca @presario de la/pentru ele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
georgiana
[08.10.10 12:08:26]
»

Cand mai vin in Oradea, te iau drept ghid, sper sa nu am ghinionul ca data trecuta, cand tu erai in Timisoara si eu in Oradea!

webmasterX
[14.11.17 15:36:04]
»

În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în Oradea, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.

Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, biancuta, catalinalupu, celeste, cosminp, david, Diaura*, georgiana, magdalena, presario, sandu.53, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Oradea și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053823947906494 sec
    ecranul dvs: 1 x 1