ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.08.2015
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: GOLD
LUNA
AUG-2015
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 2 MIN

'La Castel' o surpriza placuta

TIPĂREȘTE

Intr-o seara am vrut sa schimbam mancarea de la Hotelul unde eram cazati si am plecat spre telegondola dinspre Iaky.

Copilul vroia pizza, asa ca am oprit la prima pizzerie intalnita "la fattoria" parca. In dreptul fostului Patria si actualul Grand Astoria. Dupa ce am consultat meniul si am vazut pizza la 70 ron, am ridicat tabara si am plecat sa mai cautam.

Am trecut de mini bazar si am vazut un afis mare cu pizza la 19 lei. "La castel". Am decis sa intram si daca nu e buna, macar aruncam 19 lei nu 70.

In interior o curte mare si frumoasa cu cateva mese. La o masa 4 persoane mancau cu simt de raspundere de parca erau veniti de la coasa. Ok, poate e gustoasa sau poate le e foame.

Vine chelnerul cu meniul de tip 1 foaie a4 impartita in 2 pe lungime.

Ok, alegem o pizza capriciosa ca sa nu riscam prea mult cu cine stie ce combinatii, o salata cu ton si ceva de porc la gratar cu cartofi prajiti. Clasic, sigur, teoretic nimic riscant. Apa, bere.

Chelnerul putin cam ametit si banui eu ca nu de meserie.

Vine mancarea. Pizza a fost excelenta. Salata a fost una dintre cele mai bune mancate de mine. Si friptura buna. Am cerut si 1 pahar de vinul casei. Vorba zmeului. Sa fie asa si asa. Nici dulce nici sec. Am primit un vin roze delicios. Nu am platit eu dar preturile erau mici si mancarea f buna. Merita incercat! Si vinul casei "la castel" si pizza lor.

Pizza era mare. 19 lei. Salata cu ton in jur de 15 lei. Paharul cu vin pana in 10 lei. Nu bagmana in foc pentru preturi decat pt pretul pizzei. Nu am dat atentie.

Am inteles ca abia anul acesta a fost preluat de cineva si nu au investit inca dar promite sa fie un loc super.


[fb]
---
Trimis de julyalina in 14.08.15 18:09:17
Validat / Publicat: 14.08.15 18:52:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.

VIZUALIZĂRI: 2510 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (julyalina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2250 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

julyalinaAUTOR REVIEW
[17.08.15 09:26:43]
»

Intre timp am aflat mai multe detalii cu ajutorul Sfantului Gooagle dar nu stiu cum sa le adaug in articol.

Castelul se afla in mijlocul staţiunii Mamaia, avand o arhitectură deosebită si este compus din mai multe corpuri care cresc în înălţime spre centru şi culminează cu un foişor generos ca spaţiu.

Construit în anii ΄20, palatul a fost reşedinţă de vară pentru familia regală.

În deceniul al II-lea al secolului trecut, Regina Maria începe construirea unei reşedinţe de vară, a unui palat, pe malul Mării Negre, la Mamaia. Pentru construirea edificiului, Regina Maria a ales un teren vast de trei hectare şi jumătate, donat de Primăria oraşului Constanţa. Palatul avea o forma destul de neregulată, semănând mai mult cu o vilă cu mai multe corpuri şi era situat în mijlocul unui parc de 34.968 mp, înconjurat de o lizieră. Construcţia avea o suprafaţă de 1.200 mp şi a fost ridicată în doi ani şi jumătate. Schiţele de anteproiect şi planurile palatului au fost executate de arhitectul Mario Stoppa, care a semnat la 4 aprilie 1924 un contract cu generalul Paul Angelescu, prin care primea un onorariu de 4% din valoarea efectivă a lucrărilor.

Construcţia a fost executată de antrepriza lui Carlo Actis, sub directa conducere şi supraveghere a arhitectului Constantin D. Dobrescu, începând din 1decembrie 1923 şi terminându-se în vara anului 1926. Materialele de construcţie au fost furnizate de firme renumite în epocă: antrepriza Constantin Kirilescu (pentru piatra de fundaţie), Societatea Reconstrucţia Dobrogeană şi fabricile Petculescu Ferdinand Koska &Co. Palatul a fost dotat cu toate cuceririle tehnicii din ace vreme, instalaţie de aer condiţionat cu ventilatoare, furnizate de la firma Siemens Schukert Werke, încălzire centrală şi electrică realizate de atelierul Ilie Popescu &Gh. Cretu. Antreprenorul italian Antonio Moraldo s-a ocupat de asfaltarea teraselor palatului, iar Carlo Actis a făcut fântâna, trotuarele şi lacul din parc. La 2 decembrie 1927, după moartea Regelui Ferdinand, palatul, compus din subsol cu 16 camere, baie, spălătorie, garaj, parter cu 12 camere, bufet, garderoba, trei terase, opt bai şi mansarda cu şapte camere şi baie, a fost donat de către Regina Maria şi patru din copiii săi (Nicolae, Ileana, Elisabeta şi Mărioara), prinţesei Elena, mama Regelui Mihai. Noua proprietară a ordonat transformarea parcului regal, prin instalarea conductelor de apă, modificarea drumurilor şi peluzelor. După 1930, palatul va intra în posesia Regelui Carol al II- lea, care l-a folosit ca reşedinţă de vară. "

Palatul Regal din Mamaia este monument istoric de categoria A, adică monument istoric de valoare națională și internațională, consemnat în Monitorul Oficial al României și în PUZ-ul stațiunii Mamaia.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
julyalina
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Mamaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046710014343262 sec
    ecranul dvs: 1 x 1