GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mancare chinezeasca la Eforie Nord??? [restaurantul hotelului Grand]
Salutare tuturor!
Am profitat de o mica pauza in activitatea mea obisnuita si am fugit cu nevasta si copilul din dotare la Hotel Grand in Eforie Nord (3 stele, un rewiev separat va urma dupa acest articol) pentru o minivacanta de 3 zile (care a continut si o zi in Bulgaria, pentru florile de la Castelul Balcik, vestitul restaurant de midii de la Dalboka si Cap Kaliakra - din nou precizez, vor urma si alte povestiri). Nu va obosesc deocamdata cu detalii ci voi pomeni de restaurantul Hotelului Grand, unde acum 3 ani cand am vazut prima data un meniu chinezesc adus cu cel obisnuit am facut o fata mirata si am intrebat... titlul e sugestiv.
In primul rand, restaurantul e deschis tot timpul anului (la hotel stau diversi oameni cu treburi pe la terminalul de containere si turisti romani si straini veniti la tratament la Spitalul Grand - a nu se confunda cu facilitatie hotelului Europa). Aici diversi terapeuti si doctori trag de tine ca de hotii de cai, ajutati de namolul miraculos de Tekirghiol, la preturi... hai sa zicem muult mai decente am inteles ca la Europa.
In al doilea rand personalul este foarte amabil. Noi suntem deja clienti vechi si suntem tratati cu toata consideratia.
In al treilea rand, A Fun. Sper ca am scris corect. Asa il cheama pe bucatarul chinez, cu care m-am pozat foarte mandru. Poza o sa o vedeti atasata. Cum sa va zic, eu cand ajung in restaurantul respectiv, am o singura intrebare: "Chinezul este? " - nu va mirati, are si omul zile libere. Cum a ajuns A Fun sa lucreze acolo? Mister total. Cert e ca o gramada de compatrioti de-ai lui vin acolo sa manance. Zic eu ca e o mare bila alba, nu?
Asaaaa... Si acum sa va enumar: Supa picanta, supa de vita cu urechi de lemn si ciuperci, spagheti prajite, porc cu aroma de peste, pui in 5 culori, rata Beijing, orez Yang Zhao, vita la plita incinsa, porc la plita incinsa, banane caramelizate, mere caramelizate... asta asa la o prima amintire... Recomandarea mea personala: supa de vita cu... si cu... cu... (9 lei), vita la plita incinsa (nu e rau nici puiul, nici porcul la plita) (23 lei) cu garnitura de orez Yang Zhao (9 lei), desert de banane caramelizate (10 lei). Cereti o carafa de vin sec alb (20 lei parca... scuze da spritul era tare bun), 2 sticle de apa minerala, si la sfarsit o sa va simtiti impacat cu Universul, filozof asemeni lui Confucius, in echilibru deplin (e chestia aia cu Yin si Yang) si dornic de poze cu domnul din China (cel putin, eu asa am facut). A, daca sunteti amator de sporturi extreme, cereti si un sos iute chinezesc la vita... o sa aveti niste amintiri de neuitat! Meniul e insa mai cuprinzator, eu nu l-am cuprins inca pe tot, dar ma voi stradui. Asa ca dragii meui, cand mai treceti pe la Eforie si aveti un banut, nu il uitati pe A Fun si bucataria lui... oricum sfatul meu e sa dati un telefon inainte ca v-am spus, omul e singur si isi mai ia si libere.
Sperand ca v-am fost de folos, un Kokobaurus nostalgic isi ia "La revedere! " de la dvs., purtat de amintirea tigaii fierbinti in care vine vita amestecata cu bambus si morcov si ardei si...
Trimis de kokobaurus in 21.04.12 21:51:52
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kokobaurus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Inteleg ca totul este perfect si delicios cand este " chinezul " la munca; dar cum stau lucrurile cand este liber? Se descurca ceilalti bucatari la fel de bine? Intreb pentru ca ai insistat pe prezenta lui la restaurant.
@Diaura: E bun si bucatarul roman (soacra mea il adora), atat doar ca eu ma dau in vant dupa cel chinez
Mutat la rubrica "Restaurante, terase EFORIE" (nou-creata pe site)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant & autoservire Litoral] Preparate foarte bune — scris în 03.09.24 de ux135676 din IAşI - nu recomandă
- Aug.2024 Mâncare proaspătă și bună, pont și pentru cazare mișto — scris în 12.08.24 de Alexandrovva din PRAHOVA - RECOMANDĂ
- Jul.2024 [Autoservirea Berlin] Preturi mari mâncare putina — scris în 24.07.24 de ux134981 din DOLJ - nu recomandă
- Jul.2024 [Autoservire La Famiglia] Am găsit unde să mâncăm în Eforie Nord — scris în 12.07.24 de AlexGJ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 [Terasa cu Ancore] Se putea si mai bine, dar nu pot spune ca a fost rau — scris în 11.07.24 de Deborah77 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 [Cherhana La Stuf] Dezamagire totala — scris în 07.07.24 de Ilea56 din BUCUREșTI
- Jun.2024 [Terasa cu Ancore] Terasa cu Ancore e belea — scris în 23.06.24 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ