GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Csokonai - un mic răsfăț culinar
Sîmbătă am fost prin Debrecen cu ceva treabă, și mai spre seară ne-am gandit să mergem să luăm masa undeva. Cum știam de vineri că urmează să plecăm sîmbăta in Debrecen, am dat o căutare pe net la ce restaurante sunt prin Debrecen unde s-ar putea mănca ceva bun.
După o căutare pe net, am găsit mai multe restaurante evident, și asupra căruia ne-am hotărît a fost Restaurantul Csokonai, fiind situat pe locul 2 intr-un clasament pe un site mare de călătorii.
După ce ne-am terminat treaba prin Debrecen, ne-am hotărît sa mergem să măncăm.
Restaurantul se gasește foarte usor fiind situat central, încă de la intrare mi-a plăcut că a avut parcarea proprie intr-o curte unde puteai beneficia și de umbră, fiind foarte cald afară.
Am intrat in restaurant și am cerut o masă pentru două persoane, dar in week-end se merge pe bază de rezervare. Ospătarul a observat că nu stiam asta, și imediat ne-a gasit o masă pentru două persoane.
Ne-am uitat prin meniu și am găsit imediat ceva foarte bun de păpat și băut. După cum bine stiți, maghiarii fac o mîncare foarte bună pretutindeni unde ar găti.
După ce am consumat ceea ce ne-am comandat, am zis că vom reveni și altă dată cu foarte mare plăcere aici, pentru că și prețurile erau destul de ok.
Pentru cei care vor dori să încerce și ei acest restaurant, postez adresa lor de web, unde veți găsi meniul și implicit și adresa lor : csokonaisorozo.hu/?lang=en .
Mă bucur că am incheiat o zi lungă de sîmbătă cu o masă bună intr-o atmosfera călduroasă și prietenoasă.
P. S. : Pentru cei care nu știu, este foarte important că atunci cînd achitați nota de plată cash, să fiți atenți că la maghiari bacșișul este inclus pe nota de plată la ultima rubrică, reprezentînd 10% din total. Am observat că așa se procedează pe întreg teritoriul Ungariei la notele de plată.
Trimis de Gratian* in 05.07.16 09:45:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Gratian*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Gratian
”După ce am consumat ceea ce ne-am comandat, am zis că...
Nu te supăra pe mine, dar atunci când ne aduci în atenție un restaurant, este important și ce ai savurat... Mai pe românește... ce ați mâncat acolo și ne recomandați și nouă din propria voastră experiență?
”Pentru cei care nu știu, este foarte important că atunci cînd achitați nota de plată cash, să fiți atenți că la maghiari bacșișul este inclus pe nota de plată la ultima rubrică, reprezentînd 10% din total. Am observat că așa se procedează pe întreg teritoriul Ungariei la notele de plată.
Absolut incorect!!! În Ungaria sunt tipsuri trecute pe notă si sunt restaurante în care scrie clar, negru pe alb că tipsul nu-i inclus.
La fel, EU, nu altcineva am plătit în Ungaria tipsuri de la 5 la 15 la sută (cel mai mult, 15% am plătit la barul hotelului Mercure Budapesta City Center, de pe Vaci Utca, din Budapesta).
Deci tipsul nu-i fixat peste tot la 10 procente. Este adevărat că acesta se evidențiază pe nota de plată și se fiscalizează (cum este și normal), dar nu-i trecut pe toate notele și nu-i în procentaj fix!!!
Vă rog mult pe toți, nu mai dați pe un sait de impresii turistice serios, care are sarcina de a informa cititorii chestii după auzite sau dintr-o mică experienta personala ca pe ceva... litera de lege, ca lumea s-ar putea să se bazeze pe acele informații eronate!
@bogumil - Buna ziua,
Nu am spus ce am savurat, pentru ca poate nu avem toti aceleasi gusturi.
Dar hai : am mancat piept de pui la gratar, cu sos de piersica si ganitura de orez cu unt si al doilea fel fiind piept de pui la gratar, cu sos mai condimentat cu ardei presarat deasupra si garnitura de orez cu unt.
Legat de tips ai dreptate, o fi de la 5 pana la 15 %, dar daca citesti o carte de bune maniere vei vedea ca in Ungaria per general este 10 % bacsisul.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2015 [Restaurant Paripa Csarda] Paripa Csarda - savoarea mâncării ungureşti — scris în 22.03.15 de bogumil din ORADEA - RECOMANDĂ