GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
The Manor sau bun gust la ˝Conac˝
Despre restaurantul The Manor (Conacul) am auzit recent de la nişte prieteni, am trecut de multe ori prin faţa acestuia cu maşina şi chiar m-am bucurat ca una dintre multele clădiri vechi din Craiova a fost renovată, însă nu am realizat că este vorba despre un restaurant, din maşinâ se distinge destul de greu inscripţia cu sigla acestuia amplasată în stânga uşilor de intrare realizate în stil Art Nouveau, mai ales că în faţă se află 6-7 locuri de parcare, fiecare loc având inscripţii cu parcare privată şi semnul acela carte indică că maşina poate fi tractată, nicăieri nu scrie că este o parcare rezervată doar clienţilor restaurantului… deci o primă bilă neagră!
Eu frecventez destul de rar restaurantele locale, mă tentează însă să încerc diferite culturi culinare şi surpriză, acest restaurant oferă căteva produse inspirate din bucătăria portugheză.
Sincer să fiu nu ştiu mai nimic despre aceasta, ştiu doar că este influenţată de bucătăria mediteraneeană şi că multe preparate au la bază peştele şi fructele de mare şi cum din păcate în Craiova numeri pe degete restaurantele cu astfel de preparate mi-am zis să încerc, mai ales ca zilele acestea aveam şi un motiv de sărbătorit.
Prima impresie: Clădirea în care este acest restaurant este una din casele boiereşti construite la începutul secolului 20, holul este spaţios şi luminos, ca orice casă boierească la intrare este prevăzută cu o scară impunătoare din marmură albă, apoi din holul principal pornesc 4-5 saloane unul prevăzut cu un bar, tavanele sunt prevăzute cu stucaturi din lemn frumos restaurate unele având decoraţiuni cu motive pictate în culori calde roşu, auriu, portocaliu, mobilierul este modern minimalist în contrast cu arhitectura de epocă, în culori sobre închise, personal nu ştiu ce să spun, cred că cel ce s-a ocupat de decorul interior trebuia să rămână în zona clasică, oricum materialele şi mobilierul par să fie de bună calitate.
Ce am mâncat:... am început cu două porţii de Cataplana (supă de fructe de mare) de fapt termenul de Cataplana se referă la un recipient din cupru cu inox la interior realizat ca un fel de scoică cu două părţi care se inchid cu cleme, acest recipient a fost inventat de către Armando Luz (1927-2002) pentru a prepara o tocăniţă din peşte (Caldeirada) specifică regiunii Algarve, supa de fructe de mare conţinea pe lângă legume, 2-3 feluri de scoici în cochilie, creveţi, caracatiţe din acelea foarte mici şi legume, consistenţa sa era aceea a unei supe crème de legume, … am fost de acord că este gustoasă, felul doi … paste cu fructe de mare, bine făcute, gustoase, totuşi porţiile destul de mici iar la desert un Lavacake cu îngheţată de vanilie şi un Tiramisu ambele excelente, ca băutură un vin roze sec de Butoieşti la pahar, apă şi dietcola preţ plus un coş cu felii de toast din pâine de secară cu seminţe, preţ… aproape 200 lei +10% bacşişul chelnerului a cărui servire a fost promptă şi ireproşabilă, timpul de aşteptare a fost sub 15 minute… este adevărat că pe lângă noi mai erau doar câţiva clienţi.
Impresia generală bună... nu ştiu ce aş putea comenta, muzica plăcută nici prea tare nici încet( cu toate astea mi-ar fi plăcut să ascult puţin Fado), pe masă naproanele impecabile, oliviera cu de toate inclusiv serveţele umede parfumate, tacămurile aduse în suporturi de hârtie cu sigla restaurantului pe ele, … ce mai ˝tura vura˝ un restaurant care pe alocuri aduce a fine-dinning după părerea mea singurul care se apropie de acest statut deocamdată… in Craiova.
Concluzia: foarte probabil voi revenii!
P. S Nu-mi place să fotografiez mâncarea cele căteva poze încărcate nu-mi aparţin.
Trimis de Cristian_h* in 07.01.18 19:29:43
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristian_h*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
nu pot să spun că este un restaurant specific portughez din ce am văzut eu sut doar căteva feluri de mâncare majoritatea reinterpretate însă mi-ar fi plăcut să ascult ceva fado... aşa că am să rog un webmaster să ataşeze o astfel de melodie. https://youtu. be/htDuhRrrqO8
@Cristian_h: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@Cristian_h
Bună seara, mă bucur că a-ți revenit.
Răbdarea mea a fost răsplătita!
Toate cele bune, un an cu bucurii și multe călătorii frumoase.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant-cofetărie Minerva] Minerva, un local de poveste din Craiova — scris în 30.12.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Restaurant Hotel Ramada Plaza] Preparate mai de fițe, dar de calitate — scris în 10.12.23 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Galaxy] O surpriză foarte plăcută — scris în 18.08.23 de goldenfishy din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant-cofetărie Minerva] Bijuteria uitata de timp a unor vremuri de glorie – Hotel – Restaurant – Cofetarie Minerva Craiova — scris în 25.12.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Clipe de rasfat si bucurie, trei restaurante bune in Craiova — scris în 21.12.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2022 [Restaurant The Temple Bar] Cel mai prost hummus din lume — scris în 06.02.22 de Asia1100 din CRAIOVA
- Sep.2021 [Restaurant Ardelenesc Oșanu / Lipscani] La Oşanu, mâncare ardelenească în Centrul Istoric al Craiovei — scris în 10.12.21 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ