GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Carul din Stele [Beharca] / Un restaurant oltenesc
de cate ori plec prin tara la drum mai lung, prima data imi fac traseul si apio ma interesez de restaurante in care pot manca si sa-mi continui drumul sanatos.
dar cateodata, ghinionul face ca sa nu reusesc sa aflu recomandari in timp util, asa ca ma orientez.
asa a fost cand ma intorceam de la timisoara in urma cu cativa ani, iar ultima data m-am oprit anul trecut cand veneam din concediu cu copiii dinspre hateg.
pentru ca stiam deja locatia, am tras un pic de foame ca sa mancam la CARUL DIN STELE.
de cate ori am fost aici, de abia gaseai loc de parcare, in schimb locuri gaseai din plin la vecin. acum cativa ani, chiar nu gaseam loc de parcare si am dus masina la vecin. dupa ce am iesit din masina, ne-am indreptat catre restaurant. imediat a iesit un barbat si a inceput sa tipe la noi ca daca mergem dincolo sa ducem si masina acolo, ca nu se stie ce se poate intampla. si asa am asteptat sa se elibereze un loc de parcare si am mutat masina. asta da spririt de negustor.
interiorul este numai din lemn.
barul este dragut, avand in el ingropate pe jumatate sticle sau ulcioare de vin (goale).
meniul este tiparit pe un format de hartie asa cum erau ziarele vechi, hartia galbena imitand patina timpului. meniurile sunt editate la cateva luni, fapt pe care-l observi ducandu-te de mai multe ori, pentru ca pe prima pagina apare luna si anul aparitiei. atntie ca personalul sta cu ochii pe clienti sa nu dispara vreun meniu.
in interior, pe fiecare pagina gasesti cate o reteta de-ti lasa gura apa. ba despre cum fac ei in oltenia berbecutul la protap, ba despre iepure sau alt animal la cuptor sau la tava, ori desert.
in meniu gasesti aproape orice este oltenesc, impreuna cu meniuri internationale, dar nu va lasati pacaliti de cate mancaruri specifice zonei gasiti.
va recomand sa luati o tuica olteneasca inainte de masa care este nici tare ca palinca dar nici moale ca tuica de pitesti, parfumata si numa buna de deschis sau marit pofta de mancare. incepeti masa cu o ciorba de fasole cu afumatura in paine. painea este facuta pe vatra chiar acolo si este extraordinar de buna. acu vreo 2 ani am comandat si am luat acasa doua paini.
sa nu mancati toata painea la ciorba, ca este pacat.
continuati masa cu o blana, adica un fund de lemn cam de 30 x 50 cm pe care sunt puse tot felul de bunatati: carnaciori de porc si oaie, pastrama de porc si berbecut, carne la ceaun de la garnita, mamaliguta, muraturi de casa si alte bunatati pe care va las sa le descoperiti singuri.
atentie insa ca blana este pentru doua persoane.
langa blana poti sa mai iei cateva ciuperci la gratar sau ciuperci murate, care sunt un deliciu. de altfel, daca va plac, comandati de la inceput ciupercile murate in loc de muraturile clasice.
nu uitati ca la mancare sa beti un vin de casa, de preferat rosu.
in afara ciorbei in paine si a blanii, mancarea se serveste in vase de lut iar painea (nu cea pentru ciorba) este facuta de ei si ti-o aduc fierbinte. sunt de fapt un fel de lipii oltenesti.
in restaurant asculti numai muzica populara, 99% olteneasca, foarte putina fiind din alte regiuni ale tarii.
in aceasta locatie exista si locuri de cazare, dar si o piscina in spatele restaurantului.
opriti-va cel putin prima data la carul din stele si sigur veti mai opri si altadata.
p. s. : sambata si duminica, de obicei, restaurantul este inchiriat pentru nunti.
detalii gasiti pe www. caruldinstele. ro
pofta buna!
Trimis de cosminp in 02.02.10 12:38:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRAIOVA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cosminp); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
p.s.: carul din stele are o locatie si in craiova, cu restaurant si cazare. nu am fost, dar am auzit ca locatia de la beharca este mai cautata.
cosmine, noteaza pe viitor (daca vrei si acum) si calitatea serviciilor dintr-un restaurant.
si nici detalii mai multe despre amplasament si despre cum se ajunge acolo nu ar fi stricat...
webm, pune te rog la servicii 100% (eu nu stiu cum, daca se mai poate, intra si modifica).
asa este, nu toata lumea stie unde este beharca, dar regiunea este oltenia/craiova.
despre amplasament, este la intrarea in beharca, pe dreapta, dupa o curba la dreapta unde este si un deal tot pe dreapta, adica pe dn 6 intre craiova si filiasi
inghit in sec.....
daca ajung in zona nu-l ratez.... ador mancarea in vase de lut ; ai votul meu - superb articolul.
Am inteles ca muraturile sunt superfaine.Sapatamana viitoare la intoarcere din Craiova spre Timisoara am sa trec pe acolo sa imi cumpar muraturi la pachet.
De asemenea nu voi rata un ciolan cu cartofi taranesti pt ca am auzit ca portiile sunt imense.
cred ca sunt mai in masura sa va dau relatii,
initial Carul din Stele, a fost deschis pe bulevardul George Chitu in spatele facultatii de Medicina Veche, dupa 4/5 ani s-a deschis si cel de la iesirea din Craiova spre Filiasi Timisoara, nu aveti cum sa-l confundati, vara arata precum cladirile din Tirol, fara exagerare, eu prefer pe cel situat in centrul orasului, care zic eu are bucatari mai buni, in schimb vara este mult mai placut la terasa amenajata in jurul piscinei, piscina in care seara plutesc portocale si lumanarele aprinse!
va spun eu ce puteti gasii pe o blana, sunculita afumata de porc si sunculiza in usturoi, pastrama de oaie, pastrama de porc, bucati de ciolan fiert si afumat, carnaciori oltenesti prajiti, carnati uscati si afumati de porc, piept de pui afumat, branza de oaie, branza de burduf, muraturi taranesti, (varza, gogonele, ardei capia, sfecla) mamaliguta si ceapa rosie, sper sa nu fi uitat nimic, deja-mi ploua in gura, si stau la doar 400 de metri, asa ca deseara o sa iau o tabla si o sa beau o tuica in sanatatea lui cosminp!
, cristian_h, eu nu le-am pus pe toate sa nu provoc inundatii la locul de munca si sa descopere singuri. probabil ca partial, blana difera in functie de anotimp sau daca vrei sa inlocuiesti ceva. eu nu am avut pui sau ciolan. dar si a ta arata bestial. apropo, daca vii la poiana, adu si tu cateva blani.
super buna mincarea .eu am reusit sa dau gata o blana,chiar daca era pentru doua persoane.
@babycris, ma bucur ca ti-a placut. si locatia e draguta, nu-i asa?
Restaurantul din oras are acum alti proprietari, cei initiali se concentreaza acum doar pe cel de la Beharca iar cel din oras a pierdut si o parte din personal...
@dartax, multumim pentru informatie. foarte importanta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant-cofetărie Minerva] Minerva, un local de poveste din Craiova — scris în 30.12.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Restaurant Hotel Ramada Plaza] Preparate mai de fițe, dar de calitate — scris în 10.12.23 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Galaxy] O surpriză foarte plăcută — scris în 18.08.23 de goldenfishy din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant-cofetărie Minerva] Bijuteria uitata de timp a unor vremuri de glorie – Hotel – Restaurant – Cofetarie Minerva Craiova — scris în 25.12.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Clipe de rasfat si bucurie, trei restaurante bune in Craiova — scris în 21.12.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2022 [Restaurant The Temple Bar] Cel mai prost hummus din lume — scris în 06.02.22 de Asia1100 din CRAIOVA
- Sep.2021 [Restaurant Ardelenesc Oșanu / Lipscani] La Oşanu, mâncare ardelenească în Centrul Istoric al Craiovei — scris în 10.12.21 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ