ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.04.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Constanţa
ÎNSCRIS: 18.10.16
STATUS: GOLD
LUNA
APR-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
65.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Popas Padure - Valu lui Traian

TIPĂREȘTE

La iesirea din orasul Constanta spre Valu lui Traian, pe partea dreapta, mai aproape de Valu decat de Constanta, este un popas unde sunt servite preparate traditionale cum ar fi tochitura moldoveneasca, ciolan cu fasole sau cu varza, ardei umpluti, sarmalute, ciorba de burta si altele, insa punctul lor forte este gratarul. Lumea se strange acolo ca sa manance in special mici, frigarui, ceafa de porc, toate facute pe gratarul asezat strategic la sosea pentru a-i face pe soferi sa traga pe dreapta pentru o pauza de mici cu mustar si cartofi prajiti.

In timpul verii, poti sta la o masa pe terasa din fata sau direct in padure unde copiii pot alerga si se pot juca in voie, au si un leagan sau doua facute din lemn pentru a se integra mai usor printre copacii inalti. Atentie insa la tantari, cred ca e mai bine sa fiti acoperiti sau sa va dati cu o lotiune contra tantarilor.

Sambata, pe 1 aprilie, in jurul pranzului ne-am hotarat sa iesim undeva in natura sa ne bucuram de razele de soare si de vremea frumoasa de-afara. Am ajuns la Popas Valu lui Traian, am parcat langa restaurant unde este o parcare destul de incapatoare. Locuri de parcare mai sunt si in fata restaurantului, dar si de partea cealalta pe marginea soselei. La plecare am fost nevoiti sa mergem pana in Valu lui Traian, la primul marcaj discontinuu ca sa putem intoarce masina spre Constanta.

Ne-am asezat la o masa, pe terasa. Cand am ajuns noi in jurul orei 12 nu erau foarte multe mese ocupate, insa pana sa plecam s-a aglomerat. In jurul nostru, majoritatea isi comanda ciorba si mici, insa noi venisem pentru o cafea si o portie de papanasi. Servirea a fost rapida, cafeaua a costat 3 lei si a fost tare si buna. Eu am cerut si un lapte condensat pentru cafea (30 de bani). Nu dupa mult timp a sosit si portia de papanasi, eu am cerut cu dulceata de afine recomandata de ospatarita, iar sotul meu a optat pentru dulceata de visine. Papanasii erau reci cand ne-au fost adusi, smantana nu era prea buna la gust, dulceata a fost buna in schimb si una peste alta papanasii au fost decenti, nu as putea spune deliciosi. Cred ca daca nu aveau deloc smantana ar fi fost mai buni. Portia destul de mica in comparatie cu alte locuri, insa si pretul a fost unul mic: 8 lei / portia.

A doua zi, duminica, ne-am hotarat sa ne reintoarcem la popas pentru o ciorba si o portie de mici cu cartofi prajiti deoarece ne ramasese gandul la farfuriile vazute cu o zi in urma.

Am ajuns pe la ora 16, era destul de aglomerat, razele soarelui nu prea mai patrundeau pe terasa la ora aceea din cauza copacilor, dar banuiesc ca in timpul verii este minunat.

De data aceasta servirea nu a mai fost prompta, chiar daca cei doi ospatari alergau de colo-colo, a durat vreo jumatate de ora sa ni se ia comanda si in total aproximativ doua ore sa ni se aduca cele doua feluri de mancare. In restaurant era si o formatie de lautari, iar muzica era data extrem de tare ca rasuna si pe terasa astfel fiindu-ne destul de greu sa ne mai relaxam si sa putem purta o conversatie. Insa probabil multa lume merge acolo tocmai pentru acest lucru.

Eu am comandat ciorba de pui a la grec, iar sotul meu o ciorba de fasole cu afumatura, ambele insotite de cate-o chifla. Din partea ospataritei a fost adus si un ardei iute care apoi s-a regasit si pe nota de plata. Ciorbele au costat 7 lei, insa au fost printre cele mai nereusite ciorbe gustate de noi, spun gustate pentru ca au ramas in castron, in special ciorba de pui a la grec. Jumatate din carne a fost piept de pui, insa cealalta jumatate a constat in piele si zgarciuri, smantana probabil era aceeasi ca la papanasi si dadea un gust ciudat ciorbei, in ciorba mai era si spartura de orez care era atat de fiarta incat aveai senzatia ca mananci altceva, si colac peste pupaza ciorbele au venit si reci.

Dupa ciorba ratata si aproximativ o ora si jumatate de asteptare, speram sa mancam macar o portie de mici cu cartofi prajiti care sa ne faca sa uitam de experienta neplacuta. Vedeam in farfuriile celorlalti cartofi prajiti "de casa", adica nu ca cei la punga lungi si subtiri, se vedea ca erau cartofi curatati si taiati in bucataria lor, erau si mai inchisi la culoare, chiar ne era pofta de niste cartofi prajiti ca la mama acasa. Insa se pare ca la noi s-au terminat cartofii din sac si au apelat la cei congelati de la punga, ne-au fost adusi si acestia aproape reci, insa micii erau fierbinti si gustosi. Nu am comandat multi mici deoarece carnea tocata cade greu la stomac in general, asa ca am comandat 2 mici pentru mine si 4 mici pentru el. Cu toate acestea, ne-a fost rau dupa aceasta experienta. Portia de cartofi a costat 4 lei, iar un mic a fost la pretul de 2.5 lei. Mustarul adus la tub de ospatarita a fost si el pus pe nota de plata.

De reintors nu cred ca ne vom reintoarce prea curand, desi preturile au fost mici, calitatea mancarii a lasat de dorit. Desi locul arata bine, rustic, in padure, muzica data prea tare si timpul lung de asteptare ne-au provocat mai mult nervi, decat relaxare.


[fb]
---
Trimis de alina3 in 04.04.17 11:34:33
Validat / Publicat: 04.04.17 15:14:48

VIZUALIZĂRI: 8789 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alina3); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 papanasi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[04.04.17 15:14:38]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Constanța și împrejurimi, CONSTANȚA" (deja existentă pe sait)

mishu
[04.04.17 15:20:29]
»

@alina3: Ce mi-a placut in acest articol a fost ca ai apreciat si ce a fost bun si nu ai semnalat doar ce a fost neplacut. Sper ca urmatoarea poveste sa aiba un procent mai mare.

Felicitari, votat cu placere.

alina3AUTOR REVIEW
[04.04.17 15:57:28]
»

@webmaster26: Multumesc ca mi-ati mutat articolul in sectiunea aceasta. Sper ca data viitoare sa nu mai gresesc.

alina3AUTOR REVIEW
[04.04.17 16:06:20]
»

@mishu: Multumesc tare mult pentru apreciere.

Eu am incercat sa prezint totul cat mai exact si nu intr-o lumina favorabila sau din contra, proasta.

Acesta a fost primul meu articol si o sa incerc pe viitor sa scriu articole din ce in ce mai bune care sa le fie de folos celorlalti utilizatori.

mishu
[04.04.17 16:26:12]
»

@alina3: Atunci iti spun: Bun venit! si mult succes in continuare.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alina3, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Constanța și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060631036758423 sec
    ecranul dvs: 1 x 1