ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
NOV-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

La Casa Țărănească - Bușteni

TIPĂREȘTE URM de aici

Despre existența acestui local din Bușteni știam. Știam pentru că în plimbările noastre trecuserăm adesea pe lângă el. Pentru că se află vis-à-vis de gară, în ultima zi, înainte de a părăsi Bușteniul, mai ales pentru că știam că acasă nu ne aștepta nimeni cu masa pregătită, am decis să mâncăm ceva la Casa Țărănească. La fel ca și Casa Ancuței pe care o vizitaserăm cu o seară mai înainte, Casa Țărănească se află pe Bulevardul Libertății, dar mai sus, la numărul 93, chiar la marginea parcului de lângă primărie. Situat pe aceeași parte a străzii, la doar 300 metri distanță de Casa Ancuței, Casa Țărănească este ușor de reperat și datorită ofertelor culinare plasate pe trotuar, mai-mai să te împiedici de ele.

Dacă le acorzi atenție măcar câteva secunde, vei constata că restaurantul cu terasă Casa Țărănească are o ofertă bogată. Celor patru meniuri tradiționale românești (alcătuite din diferite ciorbe, câte un fel principal la care se adaugă garnituri, salate și pâine, cu prețuri de 25-29 lei), li se alătură alte patru meniuri de pește (cu borș de pește, un fel principal tot cu pește, bineînțeles cu mujdei și mămăligă, la preț de 30 lei fiecare). Cei care nu preferă meniurile, pot alege tochitură (moldovenească, dobrogeană, ardelenească), preparate din fasole (cu ciolan afumat sau în pâine), sarmale, bulz, pastramă, papanași...

La așa ofertă bogată, n-am ezitat. Ne-am îndreptat cu încredere către Casa Țărănească. Dilema a fost atunci când a trebuit să ne hotărâm dacă servim masa pe terasă sau în interior. Pentru că vremea era frumoasă, iar soarele încălzea cu toată puterea lui de început de noiembrie, am cedat insistenței soțului meu - fumător - și am ocupat o masă pe terasă. Trebuie să spun că la acea oră, când soarele încă nu scăpătase dincolo de Caraiman și-și trimetea razele chiar pe terasa de la Casa Țărănească, atmosfera a fost chiar plăcută. Decorul terasei este o aglomerare de obiecte care te duce cu gândul la o gospodărie tradițională românească - ceramică pictată, știuleți de porumb, tărtăcuțe, ardei iuți înșirați pe ață, roți de căruță, ba chiar și copăițe, toate aninate de grinzile de lemn. Interiorul este și mai încărcat cu astfel de decorațiuni. În jurul meselor lungi, acoperite cu lucrături tradiționale, roșii, pereții abundă de piei de animale, furci, ștergare, mici sculpturi în lemn, policioare și câte și mai câte. Și aici roților de căruță li s-au dat întrebuințări deosebite. Unele au devenit candelabre, altele decorează pereții, iar altele completează și înfrumusețează hotarul dintre terasă și parcul primăriei.

Cum spuneam, am ales o masă pe terasă, în bătaia soarelui. Imediat, ospătarul ne-a prezentat meniurile. Fiind relativ devreme, nu ne era prea foame, dar a trebuit să ne hotărâm la ceva. Pentru că pofta de mâncare vine după o pălincă mică, soțul meu a știut cu ce să înceapă. A urmat vinul casei - o carafă de numai 0,5 litri, apoi ciorbă de fasole cu afumătură pentru soțul meu și ciorbă de perișoare pentru mine. Cartofii pai și cârnăciorii oltenești cu muștar au încheiat festinul de la Casa Țărănească.

Ciorbele au sosit rapid, fierbinți, în boluri de ceramică și mai fierbinți. Ambele erau asezonate cu multă verdeață proaspătă. La ciorba de fasole cu afumătură soțul meu a cerut o ceapă și i s-a adus o frumoasă ceapă roșie, tăiată în patru.

Mâncarea a fost bună, iar porțiile suficiente din punctul nostru de vedere. Apreciem că prețurile sunt decente, nu prea mari luând în considerare faptul că restaurantul este central, într-o stațiune de munte, mult frecventată de turiști.

Ciorba de fasole cu afumătură - 10 lei/porția, Ciorba de perișoare - 10 lei/porția, Chifle - 1 leu/bucata, Cârnați oltenești - 16 lei/porția, Cartofi pai - 8 lei/porția, Pălincă - 10 lei/50 ml, Vinul casei - 15 lei/carafa de 500 ml.

Tot acum trebuie să menționez că în materie de garnituri, prima noastră alegere au fost cartofii țărănești, dar - scuzându-se - ospătarul ne-a spus că au probleme cu cuptorul și nu pot oferi nici o ganitură care se prepară la cuptor. Așadar, fiți pregătiți să faceți față și acestui gen de situații!

Concluzii - aceleași ca și la Casa Ancuței din Bușteni. Dacă vă aflați în stațiune sau dacă traficul pe DN1 vă exasperează, chiar dacă nu sunteți tocmai înfometați, faceți un popas la Casa Țărănească! Cu siguranță veți găsi ceva pe placul vostru. Mâncarea este proaspătă, bună, iar prețurile acceptabile.

Amplasarea centrală și serviciile sunt atuuri în plus. Plata consumației se poate face cash sau cu cardul.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 15.11.18 17:24:33
Validat / Publicat: 15.11.18 19:00:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI.

VIZUALIZĂRI: 8054 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Bușteni - Casa Țărănească. Decor cu roți de căruță pe terasă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Bușteni?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049827098846436 sec
    ecranul dvs: 1 x 1