ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
JUL-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Bistro Nouveau - un prânz în Cotroceni

TIPĂREȘTE

Îmi place să mă plimb prin Cotroceni. Acest cartier - cândva făcând parte din periferia capitalei - astăzi este considerat central. Este liniștit, curat și mai puțin poluat chiar dacă și aici, pe lângă trotuare, sunt parcate multe mașini. Umbrite de arbori falnici, construcțiile sunt frumoase - cele mai multe dintre ele fiind ridicate într-o perioadă de prosperitate economică a României (după Primul Război Mondial, până la Marea Criză din anii '30). La parterul unora dintre clădirile situate în încâlcitura de străzi cu nume de doctori, trecătorul nu poate să nu observe mici restaurante cu terase și grădini ademenitoare.

Bistro Nouveau situat pe Str. Doctor Louis Pasteur, nr. 63, ne-a atras atenția de multă vreme, dar abia de curând a sosit momentul să-i trecem pragul. Meniul zilei - "Altă zi, altă mâncare, același preț - 25 lei"- ne ademenea cu atât mai mult cu cât site-ul oficial ne informase că "Meniul zilei este cel mai de succes produs al nostru, motiv pentru care se epuizează foarte repede".

Conform obiceiului, am telefonat pentru informații suplimentare și pentru o eventuală rezervare. Am aflat că meniul zilei este oferit doar de luni până vineri între orele 12.00-15.00 și că nu este necesară o rezervare prealabilă.

Am găsit repede Bistro Nouveau. De la stația de metrou Eroilor, pe lângă Biserica Sf. Elefterie, am continuat pe Str. Doctor Lister până când, la dreapta, se ramifică Str. Doctor Louis Pasteur. Numărul 63 unde se află Bistro Nouveau este pe partea stângă a străzii. Un brad falnic străjuind poarta și o tăbliță pe care este înscris meniul zilei, ne-au anunțat că am ajuns la destinație.

Denumit astfel după mișcarea artistică apărută prin anii 1900, Art Nouveau - curent care s-a manifestat nu numai în arhitectură și în sculptură, ci și în alte domenii (design interior, mobilă, bijuterii, textile, etc…) - Bistro Nouveau se află într-o casă veche, cu grădină în care fântâna arteziană și micile sculpturi amintesc de curentul artistic Art Nouveau. O terasă largă, umbrită, mărginită de garduri de lemn în combinație cu iarbă artificială, iluminată seara de felinare rustice, oferă cadrul propice unei întâlniri amicale, la o masă sau doar la un pahar cu bere.

Spațiul de servire interior, în două încăperi cu o capacitate totală de aprox. 70 locuri, este potrivit pentru organizarea unor evenimente mai mult sau mai puțin formale, personale - aniversări, petreceri de familie sau corporate - conferințe de presă, petreceri de companie. Meniul este bogat. L-am studiat și vă invit și pe voi să-l studiați aici. Mi-a plăcut titulatura capitolelor de bază: "Pentru început" - Bruchete Mediteraneene, Tortilla cu piept de pui, Brânză la grătar, etc…, "Ceva lejer" - Salată Geneva, Salată Santiago, Salată Caesar, etc…, "Lucruri serioase" - Rață în sos de vișine, Mușchi de vită cu sos gorgonzola, Coaste de porc glazurate, Frigărui de pui cu caise, etc…, "Ceva pe lângă" - Cartofi aromați, Orez sălbatic, Legume la grătar, etc…, "De la italieni" - Penne Quattro formaggi, Tagliatelle cu somon și spanac, Spaghete cu fructe de mare, etc…

Am lăsat pentru altădată degustarea câtorva bunătăți care ne-au ademenit studiind meniul. Veniserăm pentru meniul zilei și asta voiam să comandăm. Conceput special pentru cei pentru care timpul este prețios, meniul zilei de la Bistro Nouveau oferă posibilitatea de a servi o supă, un fel principal și un desert în doar 30 de minute. Cei care pot rămâne în umbra grădinii mai mult timp, își pot prelungi șederea la un pahar cu vin, la o cafea sau la o vorbă lungă.

În ziua în care am fost noi la Bistro Nouveau, la meniul zilei se oferea Borș de praz sau Ciorbă de perișoare - la alegere, Ciulama de pui cu ciuperci și mămăligă, iar ca desert Tartă.

Ciorba de perișoare ne-a fost adusă fierbinte, cu leuștean tocat deasupra și cu câte un ardei iute alături. Lipia a fost proaspătă și foarte gustoasă. Porțiile de ciulama de pui cu ciuperci și mămăligă au fost atât de mari încât nici unul dintre noi nu a reușit să termine ceea ce era pe farfurie. În schimb, tartei cu mere și stafide, nu foarte mare, i-am făcut față. O carafă cu vin alb, demisec, a completat masa noastră de prânz de la Bistro Nouveau.

Zona pitorească și extrem de liniștită, grădina umbroasă, personalul amabil și nu în ultimul rând costul moderat al unei mese de prânz cu meniul zilei (am achitat 55 lei cu cardul) ne fac să ne gândim la o cât de apropiată revenire la Bistro Nouveau.

Despre Cotroceni

Câteva cuvinte despre cartierul Cotroceni, cel în care se află și Bistro Nouveau. Apariția cartierului Cotroceni pe harta Bucureștiului are legătură cu personalitatea doctorului Carol Davila, cândva proprietar al terenurilor din zonă. Davila a fost cel care a parcelat terenul și l-a vândut pentru construirea de locuințe. Strada Carol Davila care taie aproape tot cartierul, precum și proximitatea Facultății de Medicină (care astăzi îi poartă numele), au fost motivele pentru care aproape toate străzile din Cotroceni au nume de medici renumiți.

Cu toată faima de cartier select pe care o are astăzi, la începuturile lui Cotroceniul nu a fost un cartier scump, destinat doar elitei financiare bucureștene. Cotroceniul era destinat persoanelor cu venituri medii, profesori și educatori, militari și funcționari civili din armată. În Cotroceni au locuit artiști și oameni de litere, de asemenea militari cu înalte grade care-și făceau serviciul la Palatul Cotroceni, cartierul fiind conceput în primul rând ca o anexă a palatului, primele case fiind destinate personalului casei regale.

Pe Str. Doctor Grigore Romniceanu, acolo unde de curând am descoperit Ceainăria Infinitea a locuit o bună bucată de vreme fratele bunicului meu, intelectual refugiat de la Chișinău.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 28.07.18 11:33:06
Validat / Publicat: 28.07.18 12:30:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1251 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Bistro Nouveau - Ciulama de pui cu ciuperci și mămăligă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[28.07.18 15:47:34]
»

@iulianic: Sa va fie de bine! Desi, la cum arataaaa...

Ciorbei aleia deja ii simt mirosul, ciulamaua aia e... ooff, Doamne, iar tarta... Da, tarta putea fi dubla, ca nu se supara nimeni! Eu, cel putin, nu!

iulianicAUTOR REVIEW
[28.07.18 16:07:36]
»

@Zoazore: Mulțumim! Dacă aș fi fost eu cea care trebuia să porționeze și să aducă mâncarea la masă, procedam în felul următor:

Ciorba a fost perfectă și în cantitate rezonabilă. Într-o zi călduroasă hidratează de minune. La porția mea aș fi omis ardeiul.

Ciulamaua de pui cu ciuperci și mămăligă aș fi redus-o la jumătate și bineînțeles, n-aș fi pus-o pe farfuria aceea mare cât un platou pentru tort.

Tarta…, ei, daaa! Tarta putea fi și de trei ori mai mare. Dar, să-ți spun un secret! Am mâncat și jumătate din porția soțului meu.

Zoazore
[28.07.18 17:03:49]
»

@iulianic: Si ce i-ai dat la schimb? Of, saracutul, ce sacrificat a fost!

Mda, farfuria fiind mare, ciulamaua pare ff putina. Chiar ma miram ca n-ati dovedit-o! Tarta, in schimb, fiind pe farfurie mica, pare mare!

destepti oamenii! Ce de iluzii optice!

La ardeiul iute si eu as fi renuntat!

doinafil
[28.07.18 17:04:45]
»

@iulianic: Pentru un prânz așa de gustos și generos - mă gândesc la primele feluri - prețul este mai mult simbolic! Poate că pentru desert s-au gândit la siluetele doamnelor (mă refer la mine, vouă ar fi putut să vă dea porții mai mari) !

Mă întreb dacă au clienți la prânz, altfel s-ar putea să iasă pe minus!

Să aveți alegeri inspirate și în viitor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[28.07.18 17:59:40]
»

@Zoazore: Sacrificat? Nuuu. Păi el a fost responsabil cu carafa aia cu 500 ml de vin. Eu - vrând să văd cum este - abia dacă am gustat vinul. Așa că… soțul meu n-a fost în pagubă. Poate în câștig.

@doinafil: Da, și în opinia noastră prețul - 25 lei/meniu - nu a fost mare. Trebuie să-ți spun că la Museum Restaurant, o altă locație din zonă care oferă meniu special de prânz, prețul unui meniu era de 20 lei, dar nu avea și desert. De exemplu, meniul zilei în care am trecut noi pe acolo, înscris pe tăblița de la intrare, era constituit din ciorbă de văcuță și chiftele cu piure.

Cât despre Bistro Nouveau, cel la care am fost noi, pot spune că aveau ceva clienți la ora prânzului. Unii comandau altceva, iar alții chiar meniul zilei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, iulianic, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089110851287842 sec
    ecranul dvs: 1 x 1