GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bistro Nouveau - un prânz în Cotroceni
Îmi place să mă plimb prin Cotroceni. Acest cartier - cândva făcând parte din periferia capitalei - astăzi este considerat central. Este liniștit, curat și mai puțin poluat chiar dacă și aici, pe lângă trotuare, sunt parcate multe mașini. Umbrite de arbori falnici, construcțiile sunt frumoase - cele mai multe dintre ele fiind ridicate într-o perioadă de prosperitate economică a României (după Primul Război Mondial, până la Marea Criză din anii '30). La parterul unora dintre clădirile situate în încâlcitura de străzi cu nume de doctori, trecătorul nu poate să nu observe mici restaurante cu terase și grădini ademenitoare.
Bistro Nouveau situat pe Str. Doctor Louis Pasteur, nr. 63, ne-a atras atenția de multă vreme, dar abia de curând a sosit momentul să-i trecem pragul. Meniul zilei - "Altă zi, altă mâncare, același preț - 25 lei"- ne ademenea cu atât mai mult cu cât site-ul oficial ne informase că "Meniul zilei este cel mai de succes produs al nostru, motiv pentru care se epuizează foarte repede".
Conform obiceiului, am telefonat pentru informații suplimentare și pentru o eventuală rezervare. Am aflat că meniul zilei este oferit doar de luni până vineri între orele 12.00-15.00 și că nu este necesară o rezervare prealabilă.
Am găsit repede Bistro Nouveau. De la stația de metrou Eroilor, pe lângă Biserica Sf. Elefterie, am continuat pe Str. Doctor Lister până când, la dreapta, se ramifică Str. Doctor Louis Pasteur. Numărul 63 unde se află Bistro Nouveau este pe partea stângă a străzii. Un brad falnic străjuind poarta și o tăbliță pe care este înscris meniul zilei, ne-au anunțat că am ajuns la destinație.
Denumit astfel după mișcarea artistică apărută prin anii 1900, Art Nouveau - curent care s-a manifestat nu numai în arhitectură și în sculptură, ci și în alte domenii (design interior, mobilă, bijuterii, textile, etc…) - Bistro Nouveau se află într-o casă veche, cu grădină în care fântâna arteziană și micile sculpturi amintesc de curentul artistic Art Nouveau. O terasă largă, umbrită, mărginită de garduri de lemn în combinație cu iarbă artificială, iluminată seara de felinare rustice, oferă cadrul propice unei întâlniri amicale, la o masă sau doar la un pahar cu bere.
Spațiul de servire interior, în două încăperi cu o capacitate totală de aprox. 70 locuri, este potrivit pentru organizarea unor evenimente mai mult sau mai puțin formale, personale - aniversări, petreceri de familie sau corporate - conferințe de presă, petreceri de companie. Meniul este bogat. L-am studiat și vă invit și pe voi să-l studiați aici. Mi-a plăcut titulatura capitolelor de bază: "Pentru început" - Bruchete Mediteraneene, Tortilla cu piept de pui, Brânză la grătar, etc…, "Ceva lejer" - Salată Geneva, Salată Santiago, Salată Caesar, etc…, "Lucruri serioase" - Rață în sos de vișine, Mușchi de vită cu sos gorgonzola, Coaste de porc glazurate, Frigărui de pui cu caise, etc…, "Ceva pe lângă" - Cartofi aromați, Orez sălbatic, Legume la grătar, etc…, "De la italieni" - Penne Quattro formaggi, Tagliatelle cu somon și spanac, Spaghete cu fructe de mare, etc…
Am lăsat pentru altădată degustarea câtorva bunătăți care ne-au ademenit studiind meniul. Veniserăm pentru meniul zilei și asta voiam să comandăm. Conceput special pentru cei pentru care timpul este prețios, meniul zilei de la Bistro Nouveau oferă posibilitatea de a servi o supă, un fel principal și un desert în doar 30 de minute. Cei care pot rămâne în umbra grădinii mai mult timp, își pot prelungi șederea la un pahar cu vin, la o cafea sau la o vorbă lungă.
În ziua în care am fost noi la Bistro Nouveau, la meniul zilei se oferea Borș de praz sau Ciorbă de perișoare - la alegere, Ciulama de pui cu ciuperci și mămăligă, iar ca desert Tartă.
Ciorba de perișoare ne-a fost adusă fierbinte, cu leuștean tocat deasupra și cu câte un ardei iute alături. Lipia a fost proaspătă și foarte gustoasă. Porțiile de ciulama de pui cu ciuperci și mămăligă au fost atât de mari încât nici unul dintre noi nu a reușit să termine ceea ce era pe farfurie. În schimb, tartei cu mere și stafide, nu foarte mare, i-am făcut față. O carafă cu vin alb, demisec, a completat masa noastră de prânz de la Bistro Nouveau.
Zona pitorească și extrem de liniștită, grădina umbroasă, personalul amabil și nu în ultimul rând costul moderat al unei mese de prânz cu meniul zilei (am achitat 55 lei cu cardul) ne fac să ne gândim la o cât de apropiată revenire la Bistro Nouveau.
Despre Cotroceni
Câteva cuvinte despre cartierul Cotroceni, cel în care se află și Bistro Nouveau. Apariția cartierului Cotroceni pe harta Bucureștiului are legătură cu personalitatea doctorului Carol Davila, cândva proprietar al terenurilor din zonă. Davila a fost cel care a parcelat terenul și l-a vândut pentru construirea de locuințe. Strada Carol Davila care taie aproape tot cartierul, precum și proximitatea Facultății de Medicină (care astăzi îi poartă numele), au fost motivele pentru care aproape toate străzile din Cotroceni au nume de medici renumiți.
Cu toată faima de cartier select pe care o are astăzi, la începuturile lui Cotroceniul nu a fost un cartier scump, destinat doar elitei financiare bucureștene. Cotroceniul era destinat persoanelor cu venituri medii, profesori și educatori, militari și funcționari civili din armată. În Cotroceni au locuit artiști și oameni de litere, de asemenea militari cu înalte grade care-și făceau serviciul la Palatul Cotroceni, cartierul fiind conceput în primul rând ca o anexă a palatului, primele case fiind destinate personalului casei regale.
Pe Str. Doctor Grigore Romniceanu, acolo unde de curând am descoperit Ceainăria Infinitea a locuit o bună bucată de vreme fratele bunicului meu, intelectual refugiat de la Chișinău.
Trimis de iulianic in 28.07.18 11:33:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@iulianic: Sa va fie de bine! Desi, la cum arataaaa...
Ciorbei aleia deja ii simt mirosul, ciulamaua aia e... ooff, Doamne, iar tarta... Da, tarta putea fi dubla, ca nu se supara nimeni! Eu, cel putin, nu!
@Zoazore: Mulțumim! Dacă aș fi fost eu cea care trebuia să porționeze și să aducă mâncarea la masă, procedam în felul următor:
Ciorba a fost perfectă și în cantitate rezonabilă. Într-o zi călduroasă hidratează de minune. La porția mea aș fi omis ardeiul.
Ciulamaua de pui cu ciuperci și mămăligă aș fi redus-o la jumătate și bineînțeles, n-aș fi pus-o pe farfuria aceea mare cât un platou pentru tort.
Tarta…, ei, daaa! Tarta putea fi și de trei ori mai mare. Dar, să-ți spun un secret! Am mâncat și jumătate din porția soțului meu.
@iulianic: Si ce i-ai dat la schimb? Of, saracutul, ce sacrificat a fost!
Mda, farfuria fiind mare, ciulamaua pare ff putina. Chiar ma miram ca n-ati dovedit-o! Tarta, in schimb, fiind pe farfurie mica, pare mare!
destepti oamenii! Ce de iluzii optice!
La ardeiul iute si eu as fi renuntat!
@iulianic: Pentru un prânz așa de gustos și generos - mă gândesc la primele feluri - prețul este mai mult simbolic! Poate că pentru desert s-au gândit la siluetele doamnelor (mă refer la mine, vouă ar fi putut să vă dea porții mai mari) !
Mă întreb dacă au clienți la prânz, altfel s-ar putea să iasă pe minus!
Să aveți alegeri inspirate și în viitor!
@Zoazore: Sacrificat? Nuuu. Păi el a fost responsabil cu carafa aia cu 500 ml de vin. Eu - vrând să văd cum este - abia dacă am gustat vinul. Așa că… soțul meu n-a fost în pagubă. Poate în câștig.
@doinafil: Da, și în opinia noastră prețul - 25 lei/meniu - nu a fost mare. Trebuie să-ți spun că la Museum Restaurant, o altă locație din zonă care oferă meniu special de prânz, prețul unui meniu era de 20 lei, dar nu avea și desert. De exemplu, meniul zilei în care am trecut noi pe acolo, înscris pe tăblița de la intrare, era constituit din ciorbă de văcuță și chiftele cu piure.
Cât despre Bistro Nouveau, cel la care am fost noi, pot spune că aveau ceva clienți la ora prânzului. Unii comandau altceva, iar alții chiar meniul zilei.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ