ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
MAY-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

La Cocoșatu’

TIPĂREȘTE

Nu este pentru prima oară când trecem pragul Restaurantului "La Cocoșatu'". Situat în apropierea Aeroportului Băneasa, pe strada Neagoe Vodă, nr. 52A, această locație este destul de depărtată față de zona în care ne trăim viața de zi cu zi. Au trecut câțiva ani de când am fost acolo ultima oară, cu ocazia unei miniîntâlniri AFA - una chiar foarte mini.

De astă dată n-am fost acolo pentru vreo întâlnire cu prietenii sau pentru vreo aniversare. Am fost doar pentru a vedea transformările despre care citisem că au avut loc anul trecut la Cocoșatu’, de asemenea pentru a vedea dacă micii care i-au adus faima au rămas la fel de buni și nu în ultimul rând dacă faimoșii cartofi prăjiți "a la Cocoșatu'" - atât de criticați în unele recenzii - sunt cu adevărat de evitat.

Din sudul capitalei, de la locuința noastră și până în nord, la Restaurantul "La Cocoșatu'", am mers cu metroul, apoi încă vreo zece stații cu autobuzul (până la Piața Băneasa). Mașina a rămas acasă pentru că - se știe - șoferii nu prea au ce căuta în restaurante. Dar, pentru cei care totuși se încumetă, informez că în fața restaurantului există un loc de parcare nu foarte mare, pentru care nu ți se pretinde nici o plată. Acesta este utilizat cu precădere de cei care au comandat telefonic și vin aici doar pentru a-și ridica preparatele comandate, împachetate și așezate cu grijă în pungi pe care scrie - bineînțeles - "La Cocoșatu'".

Nu știu dacă acum, "La Cocoșatu'" mai practică rezervarea. Inițial am vrut să mergem acolo de 1 Mai, zi de mare sărbătoare, liberă pentru mai toată lumea, în care - din anumite motive - noi nu am părăsit Bucureștiul. Conform uzanțelor, am telefonat la restaurant în încercarea de a rezerva o masă pentru două persoane, iar răspunsul a fost: "Astăzi nu facem rezervări!". Dacă într-o zi cu un presupus aflux mai mare de consumatori nu se fac rezervări, atunci, într-o zi obișnuită, de ce nu am îndrazni să mergem fără rezervare? În caz de eșec, avem varianta B - Restaurantul "La Gil" din imediata apropiere.

Vineri, la ora la care am ajuns noi acolo (cam 18.00), terasa de la Cocoșatu' era ocupată doar pe jumătate. Cam greu, dar am găsit totuși o masă la umbră, bineînțeles, tot pe terasă. Într-o zi frumoasă, de mai, toată lumea preferă terasa chiar dacă salonul interior este cu mult mai elegant. Dincolo de ușa de sticlă larg deschisă, salonul recent renovat - cu mobilier nou, iluminat discret - își aștepta vizitatorii. La capătul lui, de asemenea renovate, elegantele toalete sclipeau de nou și de curățenie.

Terasa nu rivalizează în eleganță cu salonul interior, dar pe timp de vară va rămâne întotdeauna preferata consumatorului fără fițe, venit aici pentru o bere și un mic bun și care mai vrea să și fumeze. Panoul mare din parcare informează pe cel ce poposește aici că la Restaurantul "La Cocoșatu'" va găsi "cei mai buni mici din București și nu numai".

Pentru că venisem aici cu gândul la mici și la cartofii prăjiți "a la Cocoșatu'", eu asta am comandat. Soțul meu a preferat cârnații proaspeți de casă cu salată de ardei copți. La final, o porție de papanași. Toate acestea au fost udate cu bere Holsten Weizen. Prețuri? Mici - 3,5 lei/buc., cartofi prăjiți "a la Cocoșatu'" - 8 lei/porția, cârnați proaspeți de casă - 23 lei/porția, salată de ardei copți - 10 lei/porția, papanași - 20 lei/porția, bere Holsten Weizen - 11 lei/ sticla de 500 ml. Plata se poate face cash sau cu cardul.

Micii au fost foarte buni (nu știu dacă cei mai buni din București pentru că nu i-am testat pe toți), cârnații proaspeți de casă de asemenea au fost foarte buni (am gustat și eu din ei), iar berea - nefiltrată - a plăcut mai mult cui a trebuit să-i placă. Papanașii, deși doar o porție, au venit la două farfurii fără a solicita noi acest lucru. Sunt atât de mari încât nu cred că pot fi consumați de o singură persoană. Cu multă smântână și înnecați în dulceață de vișine, papanașii au fost lupta mea de final, soțul meu abia atingându-se de jumătatea lui de porție. A preferat să-și mai comande o bere.

Nu am fotografiat file din meniuri - unul pentru băuturi, altul pentru mâncare - pentru că le puteți găsi și consulta în întregime și pe îndelete pe pagina de internet a localului. Oferta - incluzând aperitive reci, antreuri calde, ciorbe, pește sau preparate din carne - este foarte variată, iar dacă cineva nu dorește să deguste celebrii mici pentru care mai toată lumea vine la Cocoșatu', are de unde alege altceva. Platoul Boierului este fără îndoială cel care deține supremația, dar care cred că doboară pe orice gurmand. Am și văzut acest platou comandat la o masă vecină. Este imens - un morman de mâncare de 2,8 kg (mușchi de purcel, piept de pui, coastă de purcel, mici, cârnăciori afumați, cartofi "a la Cocoșatu'", varză călită, cartofi țărănești, ardei iuți). Este - chipurile - gândit a îndestula 4 persoane, dar cele 4 persoane care l-au comandat, vecinii noștri de masă, au plecat acasă cu mai mult de jumătate din platou la pachet.

Personalul echipat în cămăși tradiționale românești, băieții încinși cu brâie colorate, din lână, este atent, amabil și prompt. La Restaurantul "La Cocoșatu'" conexiunea la internet - cu parola solicitată - a fost bună. Pot confirma acest lucru deoarece soțul meu interesat de două importante turnee de tenis s-a conectat pentru a urmări evoluția jucătoarelor noastre în Maroc și în Cehia.

În încheiere aș vrea să mai adaug faptul că Restaurantul "La Cocoșatu'" face și livrări la domiciliu doar pentru zonele apropiate - Aurel Vlaicu, Băneasa, Sisești, Casa Presei Libere și Floreasca - pentru o comandă minimă de 50 lei. Despre cei care comandă telefonic și vin doar pentru a-și ridica pachetul am amintit deja.

Acum, foarte pe scurt, pentru cei care nu știu, legenda Restaurantului "La Cocoșatu'".

Se știe că prin anul 1993 Ion Oiță a cumpărat terenul pe care atunci se afla o florărie și a început o modestă afacere comercializând țuică, bere și vin. După doi ani, considerând că băutura cere și mâncare, i-a venit ideea să prepare și să vândă mici. Într-un sat din apropierea Bucureștiului, la Budești, Ion Oiţă l-a descoperit pe Andrei Alexandru (Nea Sandu), un om adus de spate din cauza unor probleme de sănătate, care prepara niște mici nemaipomeniți. L-a angajat bucătar șef, l-a plătit bine, iar marele grătargiu care deținea și păstra în mare secret rețeta preparării micilor, poreclit "Cocoşatu'", va schimba porecla în renume - vorba poetului.

Restaurantul "La Cocoșatu'" va deveni curând un punct de reper pe harta restaurantelor din București tocmai datorită micilor lui Nea Sandu Cocoșatu’.

Astăzi, patronul Ion Oiță nu mai există. A fost găsit spânzurat într-o anexă a localului (în 2011) după unii din cauza unei boli incurabile, după alții din cauza unor probleme financiare. Restaurantul însă a rămas și continuă să-i atragă pe consumatori.

Ori de câte ori am fost la Cocoșatu' - și am fost de câteva ori în ultimii ani - nu l-am văzut niciodată pe Nea Sandu. Îi cunosc chipul doar din fotografii.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 05.05.18 21:47:34
Validat / Publicat: 05.05.18 22:29:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1928 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 La Cocoșatu' - Cei doi papanași sunt de fapt o singură porție.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

mishu
[05.05.18 22:32:45]
»

@iulianic: Și uite așa încă un Start vot! pe ziua de azi. Sa va fie de bine, chiar eram curioasa cum mai decurg lucrurile pe acolo.

Felicitări, votat cu mare drag.

nicole33
[05.05.18 22:47:12]
»

@iulianic:

Bună recomandarea.

Papanaşii arată senzaţional.

Nu am fost niciodată la Cocoşatul, chiar dacă timp de mulţi ani am consumat foarte des şi cu mare plăcere, desigur, celebrii mici, dar şi ciorbă de burtă extraordinar de bună, însă luate la pachet. Preţurile nu erau tocmai mici, dar mereu am fost mulţumită. Inclusiv când am avut odată invitaţi la masă, am preferat să comand de la Cocoşatul, iar bucatele puse pe masă au fost foarte apreciate .

Articolul tău m-a convins că ar fi timpul şi pentru o vizită acolo.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.05.18 22:49:13]
»

@iulianic:

Astăzi "La Cocoșatu'" nu mai există nici Nea Sandu - grătargiul și nici Ion Oiță - patronul.

hmmm... ciudat - am fost de două ori aici anul acesta și sigur l-am văzut pe acolo pe nea Sandu...

Cât despre renovare - chiar au făcut treabă bună: au unit cele două saloane (și aleea dintre ele) într-o încăpere mare, bine luminată, mobilată modern, cu sisteme audio-video moderne, aer condiționat, tot tacâmul - de nota 20.

Confirm și eu încă odată calitatea micilor și a cartofilor lor vestiți.

doinafil
[06.05.18 04:04:23]
»

@iulianic:

Nu știam cine este „cocoșatu'”! Auzisem cu ani în urmă, prin 2003, când actualul restaurant era doar „o bombă”, că el ar fi patronul. Atunci a fost prima dată când am mâncat acolo micii, cărora li „s-a dus buhu'” de buni ce sunt! Apoi am recidivat prin 2011 sau 2012 când erau, deja, amenajate terasa și restaurantul. L-am văzut atunci și pe 'Nea Sandu Cocoșatu', care învârtea de zor la mici.

Din ce am citit acum, deduc că s-au făcut modificări și că au modernizat totul.

Sper să ajungem cât de curând în zonă - că doar a venit timpul ieșirii la o terasă, nu-i așa? - să ne bucurăm de micii „Cocoșatului”!

Zoazore
[06.05.18 09:00:51]
»

@iulianic: Nici acum prețurile nu-s tocmai mici, dar brandul ”Cocoșatu” asigură calitatea! Nu i-am încercat, tot sper, dar...

N-ai spus despre cartofii ăia controversați! Sunt sau nu buni?

Să vă fie de bine!

iulianicAUTOR REVIEW
[06.05.18 09:10:14]
»

@mishu: Mulțumesc!

@nicole33: Într-adevăr, preţurile nu sunt tocmai mici la Cocoșatu', dar consumatorii vin pentru ambianță și poate ademeniți de tradiția care s-a perpetuat atâta vreme. Noi, locuind mai departe, nu mergem acolo foarte, foarte des. Cât despre comandă la domiciliu… nici nu poate fi vorba. Nu se fac livrări pe o rază atât de mare.

De multe ori, mai ales când venim din deplasare și știm că acasă nu ne așteaptă nimic de mâncare, oprim la Metro. În fața supermarketului se frig niște mici foarte buni. Nu sunt mari ca cei de la Cocoșatu', dar costă numai 2 lei/bucata. Îi luăm la casoletă și ajungem acasă cu ei calzi. Cartofi "a la Cocoșatu'" fac și eu acasă, la cuptor.

iulianicAUTOR REVIEW
[06.05.18 09:44:22]
»

@Dragos: Da, exprimarea mea lasă loc de interpretări. Cert este că ori de câte ori am fost la Cocoșatu' - și am fost de câteva ori în ultimii ani - nu l-am văzut niciodată pe Nea Sandu. Îi cunosc chipul doar din fotografii.

Cât despre renovare ale cărei urmări abia acum le-am văzut pentru prima oară, pot spune că m-a surprins foarte plăcut. Aș putea spune chiar că eleganța și stilul salonului contrastează cu terasa. Terasa parcă cere și ea o schimbare la față.

@doinafil: Restaurantul "La Cocoșatu'" nu mai este o bombă. Mai ales în interior. Merită încercat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[06.05.18 10:07:34]
»

@Zoazore: Mulțumim pentru urare!

"Cartofii ăia controversați"? Sunt sau nu sunt buni? Depinde de gustul fiecăruia. Pe internet, am văzut recenzii în care se spune că sunt cartofi fierți și apoi prăjiți. Unii spun că sunt cruzi și că au un gust fad.

Acum, părerea mea și cred că orice gospodină îmi va da dreptate. Cartofii - tăiați în bucăți mari - sunt făcuți la cuptor, nu prăjiți asemenea cartofilor pai. Sunt bine rumeniți la exterior, dar interiorul - în funcție de soiul cartofului, de mărimea bucății tăiate și nu în ultimul rând de faptul că sunt cartofi noi sau cartofi din producția anului trecut - pot fi mai făinoși sau mai "al dente". Dacă sunt buni sau nu? Depinde cum preferi, depinde de cartofii pe care îi au în acel moment… depinde de multe.

Dana2008
[06.05.18 16:29:07]
»

@iulianic: Felicitări pentru articol!

Am mâncat și noi niste papanasi marți la un local din jud. MUREȘ, cei mai gustosi de până acum...comandam papanasi de fiecare data la desert.

La localul de la noi în județ i-am găsit la jumătate de preț 10 lei porția de 2 buc.

Am să scriu un articol despre local, poate treceți pe aici să îi gustati.

Până una alta, dacă trecem prin București, vom ține cont de recomandarea ta, mai ales că ne plac micii și papanasii... numai cu dulceata de afine am mâncat, cu dulceață de vișine încă nu.

Călătorii plăcute!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[07.05.18 09:23:05]
»

He, vinerea trecută am mîncat și eu de prînz acolo. Locuiesc prin zonă, și cînd mi se face poftă de mici, opresc pentru un dejun rapid. Prefer terasa. (Iarna mă duc la Gil, că are terasă închisă, care funcționează tot anul).

Pe la ora prînzului, e greu să găsești loc. Dar cînd se apropie ora 14, deja se golește vizibil. Eu am trecut cu mașina pe lîngă terasa plină, pînă am parcat se eliberase o masă, și pînă am dat comanda, încă 3.

Ciorba de burtă e bună, carnea e bine fiartă, dar cam puțină.

Îmi aduc aminte din anii 90 imaginea lui nea Sandu, aplecat deasupra grătarului, care pe atunci era instalat chiar la bulevard, pe colț, vizibil din toate părțile. Nu mai știu dacă restaurantul avea vreun nume, nici dacă era restaurant, sau doar un grătar de mici, dar știu că neoficial era cunoscut drept Cocoșatu încă de pe atunci (95 - 96).

iulianicAUTOR REVIEW
[07.05.18 10:06:47]
»

@Dana2008: Îmi plac papanașii și îi încerc cam peste tot pe unde dau de ei. Am ajuns chiar să fac și comparații de gust, de formă, de mărime, de preț… Cu dulceață de vișine am găsit mai rar, dar din punctul meu de vedere nu asta contează cel mai mult. Deși îmi plac, sunt intrigată de mărimea porțiilor. Am mai spus-o: De ce trebuie să fie o porție de 2 papanași uriași la 20 lei când poate fi doar 1 papanaș uriaș la 10 lei/porția? Știu și ei că porția de 2 papanași este supraomenească, de aceea îi și aduc la două farfurii. Dar… comerțul e comerț.

@abancor: N-am fost niciodată la Gil și chiar mi-ai stârnit curiozitatea. Cred că vom ajunge odată și acolo. La Cocoșatu’, acum, am fost impresionată de schimbările care s-au făcut. Mai ales în interior. Mulțumesc pentru vizită și ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fredutza
[07.05.18 10:51:07]
»

Si noi trecem pragul localului cand mergem la Ikea sau la showul aviatic de la Baneasa.

Intr-adevar aici am gasit mereu micii cei mai buni, asta este parerea noastra.

doinafil
[07.05.18 16:34:24]
»

@iulianic: Referitor la porția de papanași, părerea mea este că trebuie încasați mai mulți bani de la client. Nu poți să ceri 1/2 porție de papanași (care costă 10 lei), ți se va răspunde cătrebuie, musai, să iei porție întreagă, deci să dai 20 de lei. Deh, ăsta-i comerțul!

iulianicAUTOR REVIEW
[07.05.18 16:53:44]
»

@doinafil: Sau cei care fac meniul nu știu care este singularul de la "papanași". Dacă scriu "papanași", trebuie să pună la porție măcar doi. Bine că nu mai mulți!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[07.05.18 18:41:43]
»

@iulianic: Despre Gil nu pot spune nimic, nu am mîncat acolo decît mici. Pentru asta mă duc, cîțiva mici, un castravecior murat, o pauză de 15 minute cît citesc un ziar. Micii nu aș zice că merită o deplasare din celălalt capăt al orașului. Sînt buni și îi fac mai în sînge decît Cocoșatu și decît preferințele majorității. Dar poți cere să îi lase mai mult pe grătar, însă trebe să menționezi asta cînd comanzi.

Așa că nu pot recomanda nimic altceva legat de Gil. Doar să menționez că are parcare, lîngă clădire, cu acces pe trotuar, chiar prin stația de autobuz.

iulianicAUTOR REVIEW
[07.05.18 19:48:14]
»

@abancor: Mulțumesc pentru informații!

doinafil
[07.05.18 21:40:07]
»

@iulianic: Poate să fie și asta explicația, ar trebui să fie scris la singular - papanaș - (mai ales dacă este uriaș), prețul să fie de 10 lei.

Însă, de ce dacă în meniu este scris „mici”, și eu cer un mic, mi se aduce doar un mic?!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, fredutza, iulianic, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081872940063477 sec
    ecranul dvs: 1 x 1