ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
JUL-2016
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

La Cuptor in luna lui Cuptor - Restaurantul Cuptorul cu lemne -Bucuresti

TIPĂREȘTE

Ati auzit de aceste vorbe de duh “Calatorului ii sade bine cu drumul si insetatului cu berea”? nici eu, dar imi place cum suna.

Link-ul de mai jos prezinta suficiente motive pentru a bea bere incepand argumentarea cu urmatoarea afirmatie “Consumata cu moderatie si regulat, berea ofera numeroase beneficii neasteptate”. http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/8-motive-pentru-a-bea-bere-15272.html

Asadar exista argumentatia stiintifica, sa respectam indicatiile urmarind protocolul:

- se suna fosti colegi cu care iti face placere sa te vezi – efectuat

- se propune o data si ora convenabila pentru toti - efectuat

- se propun cateva locuri cu terasa pentru fumatori – efectuat

- se intruneste gasca pentru povesti – efectuat

Acum urmeaza sa va povestesc ce, cu cine, de ce, unde. Cand ajungi sa lucrezi o vreme cu niste oameni si care dupa ce nu mai lucrezi cu ei de mai mult de un an, sa-si doreasca sa te vada inca, asta este sigur de bine. Eu eram la Albena iar ei imi dadeau mesaje sa ne intalnim, asta a insemnat ca musai dupa ce m-am intors de acolo sa le contactez si sa ne vedem. Initial voiam tot la chinezesc unde mergem de obicei (am scris putin pe aici, dar zau ca merita), am zis totusi sa mai schimbam putin locul, stiti cum e “Schimbi locul, schimbi norocul”, insa aici era vorba doar sa ne mai miscam putin. Oricum vara este inca la inceput asa ca mai avem locuri prin care sa ajungem.

Si asa ca am ales “Cuptorul cu lemne”, locatia din Bdul Pache Protopopescu nr 65, vezi site mai jos.

cuptorulculemne.com

Sper ca nu va grabiti, doar doua vorbe va mai spun in afara subiectului principal, berea, si am sa va spun cateva vorbe despre cel care a dat numele acestui bulevard, informatii preluate din wikipedia

Stiam cate ceva despre cele facute de Pache Protopopescu de pe la televizor din diverse reportaje asa ca rezumand:

Emilian Pake-Protopopescu (Pache Protopopescu) 12 februarie 1845 - 28 aprilie 1893, primar al Bucurestiului si deputat independent conservator. Nascut in “Mahalaua Negustori”, era fiul lui Iancu, protopop si preot la Biserica Sfantul Gheorghe Nou, de unde si numele “Protopopescu”

Este considerat unul din cei mai buni primari ai Bucureștiului, fiind cel care a modernizat orașul: a deschis noi linii de tramvai, a reorganizat lucrul primăriei ș. a. În numai 3 ani a contribuit foarte mult la „europenizarea” orașului prin impunerea unor reguli arhitecturale foarte riguroase, de construire. În vremea sa s-au realizat axele nord-sud și est-vest, construindu-se principalele bulevarde, dar și 28 de școli, școala de comerț de pe strada Domnița, Morga, un azil de noapte cu 40 de locuri, serviciul gratuit de transport cu trăsura al bolnavilor la spital și al morților la morgă. Tot el a introdus iluminatul electric pe bulevardul principal și a amenajat Cișmigiul cu fântâna care reprezenta o copie după acea de la Saint-Cloud, realizată de cel mai ilustru arhitect al lui Ludovic al XIV-lea (1661-1715). De asemenea au fost pavat cu piatră și bolovani numeroase străzi și trotuare. A reușit să finalizeze în anul 1890 prelungirea fostului bulevard al Orizontului (bulevard al cărui nume a fost schimbat în „Pache Protopopescu” la ordinul unui alt edil al capitalei, Nicolae Filipescu). În scurtul său mandat, Emilian Pake-Protopopescu a acordat o atenție deosebită învățământului, în 1889 inaugurând 28 de școli în București, printre care și actualul Colegiu Național „Gheorghe Lazăr”. Printre principalele planuri de modernizare ale Capitalei s-a aflat și transportul în comun, căruia primarul i-a acordat o atenție deosebită. S-a lucrat intens la acea vreme pentru extinderea rețelei de tramvai, dar și pentru impunerea unor reguli civilizate de transport.

Emilian Pake-Protopopescu a murit la doar 48 de ani, din cauza unei pietre la ficat.

Cred ca este un foarte bun exemplu pentru edilii nostri care se vaita mai degraba. Cu ocazia asta insa facand aceasta lectura am aflat inca ceva despre fantana din Cismigiu, si legatura cu Saint Cloud (apropo de vizita la Euxinograd).

Dar sa revenim la bere, pentru ca este vara si ne este sete. Mai ingaduiti-mi insa doua vorbe. Acest loc il apreciez foarte mult deoarece il cunosc de multi ani, ceea ce arata ca exista un management bun daca restaurantul inca exista, si chiar a fost refacut in urma cu cateva luni.

Acum chiar ca revin la bere. Asadar am sunat si am rezervat masa, in speranta totusi ca la acea ora nu sunt clienti (18.30) deoarece mese se pot rezerva doar in interior, pe terasa daca ai noroc sa fie libera cand ajungi tu.

Noi am avut noroc, am gasit masa libera, insa jumatate de ora mai tarziu nu mai era pe terasa nici un loc liber, doar in interior mai erau locuri.

Despre local pot sa va spun ca este destul de spatios astfel incat si iarna poti sa te simti bine acolo, sunt locuri (cam 100 in interior si vreo 50 pe terasa). Terasa este acoperita cu o prelata (un material cauciucat) de culoare gri deschis ceea ce ofera protectie fara a schimba culoarea din jurul tau (spun asta deoarece sunt terase acoperite cu umbrele sau prelate protocalii sau rosii astfel incat ai senzatia ca iei foc).

Spre seara cat inca mai era lumina insa, prelata (actionata electric) s-a strans, astfel incat puteai sa te mai bucuri inca de lumina. In momentul in care insa intunericul a pus stapanire s-au aprins lampi montate in gard.

Nu am facut poze in interior pastrand astfel discretia clientilor, insa peretii sunt acoperiti cu diverse caricaturi, deoarece aici exista Clubul Caricaturistilor, frecvent fiind organizate astfel de expozitii.

Asezarea mea la masa insa nu a fost inspirata, in fata mea fiind montata o plasma pe care periodic se derulau ofertele restaurantului, ca daca puteam le luam pe toate. Aici fac o remarca asupra meniului, recunosc cinstit de multe ori decizia este luata si privind pozele, aici insa meniul este doar descris (o sa vedeti poze), insa daca intrati pe site, acolo vedeti o multime de poze, iar alegerea desertului a fost data de ce vazusem pe site.

Despre servire pot spune ca a fost foarte placuta, am avut un ospatar care dupa ce am comandat de baut (stateam la o masa rotunda destul de micuta) ne-a intrebat daca si mancam si la raspunsul nostru pozitiv ne-a mai unit o masa ca sa avem loc suficient.

Dupa indelungi studieri ale meniului (asa este cand ai de unde alege) in final s-au ales urmatoarele:

- Quesadilla cu pui (lipie, piept de pui, ardei gras, cascaval, condimente, sos de smantana)

- Snitel de pui boieresc (piept de pui dezosat, tapetat cu faina, plimbat prin ou si imbracat in cascaval, cartof copt taiat pe jumatate, invelit in bechamel si rumenit la cuptor)

- Profiterol (inghetata de vanilie si ciocolata, frisca hulala, rulouri de ciocolata si gogosi umplute cu crema de vanilie)

- Manhattan strudel (mere, ananas, stafide, nuca si crema calda de vanilie) -acesta este fierbinte, dar e gustor rau de tot

Toate au fost foarte bune si farfuriile sau golit numaidecat (dupa ce s-au mai racit putin) si toata lumea a fost multumita.

Am stat la povesti cateva ore fiecare spunand (normal fiind fost colegi) cum este la noul loc de munca si ce se mai intampla la vechiul. Va dati seama ca o intalnire de 4 fete e subiect de barfa.

Si mai o bere, mai o prajitura nu stim cand s-au scurs 3 ore, dar ne vom mai intalni.

Tot de pe site-ul lor am aflat ca plata se poate face si cu bonuri de masa. Fiind in zona lor de livrare am facut comanda si acasa si pot spune ca au comenzi din moment de timpul de livrare alocat a fost destul de mare (mai mult de o ora) insa livrarea s-a facut mai repede.

In concluzie e un loc caruia merita sa ii treceti pragul si sa va intalniti cu prietenii.

PS – Si apropo de intalniri, pot organiza evenimente dpentru grupuri de 20-25 de persoane (nu stiu de ce doar atat din moment ce au capacitate mai mare, insa e decizia lor)


[fb]
---
Trimis de mishu in 15.07.16 10:45:19
Validat / Publicat: 15.07.16 11:56:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1166 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Oare daca cineva nu mananca dar ia inghetata cu bere credeti ca merge? , colega ne-a dovedit ca da.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28550 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.07.16 11:56:24]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante, terase bucureștene, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

krisstinna
[15.07.16 23:05:08]
»

@mishu - Draga mea, te salut... din nou! Foarte util articolul tău. O dată pe săptămână trec prin fața acestui "cuptor", când merg la dentist. M-am întrebat cum o fi înăuntru, că de pe afară arată tare bine. O să-mi fac drum măcar o dată, măcar pentru ștrudel. Uite cât e ceasul si eu nu pot mânca nimic la ora asta! Te-ai "răzbunat" pentru peștii căpcăunului?

mishuAUTOR REVIEW
[15.07.16 23:33:44]
»

Fac si eu ce pot . O alta informatie pe care am cules-o la sueta in pauza de pranz a fost de la o colega cu feciorul mare amator de pizza. De obicei comanda la Trenta Pizza, insa dupa prima comanda la Cuptorul cu lemne, a schimbat macazul spunand ca asta este cea mai buna.

Noi am comandat acum cam o luna de aici si ne-a placut, insa o pizza cel mai bine o mananci la fata locului ca sa fii si in atmosfera.

Multumesc de vizita si vot si scuze de ispite nocturne si daca tot mai treci prin zona cine stie poate ne si intalnim la o pizza.

O alta recomandare o fac cu toata increderea pentru restaurantul chinezesc de la intersectia Pache Protopopescu cu Traian, chiar daca din afara nu inspira cine stie ce, preparatele sunt un deliciu.

O seara frumoasa in continuare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084350109100342 sec
    ecranul dvs: 1 x 1