ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.06.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
LUNA
JUN-2024
Solo
PREȚ 100 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
RĂU

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
83.33%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Hai la han să bem o bere!

TIPĂREȘTE

A venit vara, și odată cu ea s-au reluat întâlnirile cu prietenii la terasele bucureștene. Deci, hai la o bere! 🍺

Unde să fie, unde să fie? Ba La Mama Ateneu, ba la HB Bistro, ba la Rare Garden.

Și până la urmă s-a votat democratic pentru Hanu’ Berarilor Casa Lupescu, un restaurant de care auzisem dar unde nu călcasem până atunci.  

Așa se face că într-o după-amiază însorită de început de iunie, pe la orele 16 trecute fix, ne-am adunat vreo 15 foști colegi de liceu puși pe istorisiri, amintiri, dar și făcut planuri. Ce dacă ne apropiem de 70 de ani, ce, n-avem voie să privim în viitor?!! 😁

Dar mai bine să revin la restaurantul cu pricina.

Așa după cum probabil știți, în București sunt trei cârciumi care funcționează sub marca autohtonă „Hanu’ berarilor” :

►Hanu’ Berarilor - Uranus, Calea Rahovei, nr 157A

►Hanu’ Berarilor - Casa Oprea Soare, Str. Poenaru Bordea nr. 2

►Hanu’ Berarilor - Casa Elena Lupescu, Bd. Pache Protopopescu nr. 51

La ultimul de pe listă, cu voia dumneavoastră😉, am decis și noi să mergem, criteriul fiind poziția cât de cât centrală și accesibilitatea. Eu am ajuns cu tramvaiul 55 și am plecat cu autobuzul 135, ambele circulând pe Bd. Pache Protopopescu, însă în apropiere sunt și stații ale tramvaiului 14 sau ale troleibuzelor 69,85,86 și 90. Parcare nu există... 🙁

Restaurantul are site-ul https://hanuberarilor.ro/elena-lupescu/, dar îl găsiți, dacă n-aveți ce face și pierdeți vremea pe net, și aici: https://www.facebook.com/hanuberarilor/? locale=ro_RO.

Este deschis zilnic, de duminică până miercuri între orele 9-23, iar de joi până sâmbătă de la 9 la 24.

Rezervări se pot face telefonic la numărul 0725008005 sau pe mail la hanuberarilor. lupescu@citygrill.ro. Pe Tripadvisor ocupă locul 51 din 1698 restaurante recenzate din București, cu un scor de 4,5.

Vă spuneam că la Casa Lupescu nu fusesem, însă la Casa Oprea Soare, fostă Bucur, da, și avusesem ocazia să îi admir de multe ori interiorul elegant. Eram curioasă, prin urmare, să văd în ce fel amenajaseră cei de la City Grill clădirea interbelică (anii 1920) ce poartă numele Elenei (Magda) Lupescu, personaj controversat, amanta de cursă lungă a regelui Carol II al României și, în final, cea din ultimă a sa soție. Deși casa figurează pe lista monumentelor istorice din capitală ca aparținând în trecut acesteia, nu se știe dacă a fost efectiv locuită de ea.

Bulevardul pe care se află restaurantul - Pache Protopopescu - poartă și el un nume cunoscut, cel al unui politician liberal și primar al capitalei care în numai trei ani în funcție a contribuit semnificativ la „europenizarea” orașului. Astăzi, strada arată însă cam amestecat, cu case în paragină sau de-a dreptul părăsite, intercalate printre construcții elegante interbelice sau mai noi.

Localul, inaugurat în 2011, face parte dintr-un proiect ambițios, început în 2009 cu Casa Oprea Soare, de restaurare a unor case boierești din Bucureștiul de odinioară în vederea transformării lor în localuri populare, cu specific românesc. Nu știu în ce măsură s-a reușit acest lucru; mie prețurile nu mi s-au părut deloc populare... 😞

Clădirea monument istoric este retrasă de la stradă, în față fiind o grădină frumos amenajată, cu multă verdeață și separeuri de câte 4-5 mese protejate de umbrele mari. Există și o terasă acoperită, și acolo ne-am așezat noi.

Stilul arhitectural al casei este o combinație (nu foarte reușită, după părerea mea) de neogotic, neoromânesc, rustic normand, chalet și Art Nouveau. Are două etaje, plus un foișor-turn: la parter e sala centrală, un fost hol de onoare pe două niveluri, înconjurat de patru saloane de dimensiuni modeste care îndeplineau rolul de sufragerii și camere de primire. Primul etaj, la care se accede pe o scară spiralată îngustă, are aceeași dispunere a încăperilor. Etajul al doilea adăpostea probabil dormitoarele iar mansarda era destinată spațiilor de servicii.

Nu am vizitat decât parterul, și în afara înălțimii sălii principale, alte elemente nu m-au impresionat. Decorul, dominat de culoarea întunecată a meselor și scaunelor din lemn, este prea sobru, după gustul meu, în ciuda ferestrelor trifore și a oglizilor ornamentale, care îi conferă o notă de eleganță.

Saloanele erau goale, în schimb afară era o oarecare agitație, lucru firesc având în vedere vremea bună.

Dar hai să vedem meniul, sau mai corect spus meniurile, câte unul pentru mâncare și băutură, ambele în română și engleză și fără poze. O prezentare standard, așadar, cu nimic ieșită din comun.

La primul, remarc câteva feluri de supe și ciorbe de 25-28 lei, apoi aperitive, gen salată de vinete 30 lei, cașcaval pané 32 lei, icre cu mix de măsline 29 lei, mămăligă cu brânză, ou și smântână 16 lei, salată grecească 42 lei, salată de pui 44 lei, cea de rață 52 lei. La felul principal se poate opta pentru câteva mâncăruri gătite (sarmale 62 lei, ciulama de pui cu mămăligă 46,50 lei sau tigaie picantă 51 lei); pește (63-72 lei porția); fripturi (ceafă de porc 42,50 lei, carne la garniță 79 lei, piept de pui 38,50 lei, pulpe de rață 96 lei); mititei 10 lei/buc. ; cârnați 29-45 lei; burgeri 54-74 lei. Sunt însoțite de garnituri precum cartofi prăjiți 17,50 lei, varză călită 19 lei, salată de murături 14 lei, ardei copți 19 lei.

Deserturile includ nelipsiții papanași (41 lei/2 buc.), tort de mere 34 lei, cheesecake 38 lei, profiterol 42,50 lei, tort joffre 35 lei.

Nouă ne era însă sete. Și ce sete! 🤣Și cum ne aflam la un așa-zis han, musai să bem bere, așa încât pentru început am comandat berea casei la metru (10 halbe mari) la prețul de 152 lei. Rece, nimic de zis, dar îngrozitor de slabă - 3,5 grade alcool🙁, așa că după prima rundă, ne-am reorientat și fiecare a cerut altceva. Eu am vrut o halbă de Ursus Premium 400 ml - 16 lei. Mult mai bună!

Oferta de băuturi e foarte vastă și acoperă cam toate capitolele, de la apertitive și long drinks, la tării, răcoritoare, vinuri, cafea și ceai. Ca să nu mă „sparii” din nou😬, n-o să enumăr aici prețurile, vă las pe voi, dacă doriți, să le consultați în fotografiile anexate.

La mâncare nu am căzut de acord și fiecare a poftit altceva. S-au comandat mici cu cartofi prăjiți (eu și un fost coleg), supă cremă de legume, tigaie picantă, cașcaval pané, saramură de crap și altele pe care nu le-am văzut, fiind prea departe de locul unde mă așezasem.

Micii mei au fost foarte gustoși, chiar n-am avut nimic de reproșat, și laude știu că au fost aduse și cașcavalului pané. Ceilalți comeseni au părut și ei mulțumiți, iar la final câteva colege s-au delectat cu tortul de mere (porții uriașe) sau joffre, declarându-se încântate. 😋

Serviciul a fost foarte prompt. Chiar am apreciat amabilitatea chelneriței și modul profesionist în care am fost tratați. O bilă albă și pentru curățenia din saloane și de la toalete.

Știu că Hanu’ Berarilor face și livrări la domiciliu, că organizează evenimente corporate, nunți și botezuri, că servesc și micul dejun și că la prânz au meniu fix pentru seniori.

Noi ne-am simțit bine, ca de fiecare dată, punând țara la cale și stând la taclale mai bine de trei ore. Nu pot totuși să nu remarc prețurile mari: pe mine, un espresso, două halbe de bere și trei mici cu cartofi prăjiți m-au costat 100 de lei. 😮

Hanu’ Berarilor nu mi s-a părut un loc destinat celor cu venituri medii, așa cum înțeleg că s-a dorit inițial, ci mai degrabă unul cu pretenții și cu tarife mari. În ciuda serviciului impecabil, în condiții normale, adică dacă eu aș fi făcut alegerea restaurantului, nu aș fi optat pentru Casa Lupescu. Nu pot să zic că mi-a displăcut total, dar nu e genul meu.

Pur și simplu!

 

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 05.06.24 20:38:05
Validat / Publicat: 05.06.24 22:34:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 663 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Hanu’ Berarilor - Casa Elena Lupescu - intrarea în restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

ZoazorePHONE
[05.06.24 23:16:23]
»

@Carmen Ion: Woow! Dar este cu 'ștaif' puternic! O apă minerală de 750 ml costa 21 de lei și o bere 16 lei? Nici in ziua de salariu nu mi-aș permite sa intru acolo! Da, este doar pentru "cei aleși", clar

Arată bine cașcavalul pane, și tortul cu mere. Micii tai...10 lei bucata...puteau fi mai grosuti puțin!

Bine că este curat și au serviciile bune. Dar prețuri...

Oricum, să vă fie de bine!

nicole33
[06.06.24 00:02:56]
»

@Carmen Ion:

Să-ţi fie de bine!

Te invidiez puţin pentru întâlnirea cu foştii colegi, eu având unele regrete din cauza nepăstrării legăturii cu aceştia. Cu ai mei, desigur

Nu pot totuși să nu remarc prețurile mari: pe mine, un espresso, două halbe de bere și trei mici cu cartofi prăjiți m-au costat 100 de lei.

Scump tare şi nici nu aş putea spune că dincolo era mai ieftin

Hanu’ Berarilor nu mi s-a părut un loc destinat celor cu venituri medii, așa cum înțeleg că s-a dorit inițial, ci mai degrabă unul cu pretenții și cu tarife mari.  

Nu ştiam că s-ar fi dorit o accesibilitate mai mare.

Preţurile au fost mereu peste medie şi mă refer la Hanul Berarilor de lângă Piaţa Naţiunilor Unite, că la ăsta din Pache nu am fost. Nu am mâncat acolo, la fiecare vizită doar am băut bere, oricum şi berea este considerată aliment Berea a fost foarte bună, eu neavând nimic de reproşat în afara preţului mărişor

Pe AFA restaurantele Hanul Berarilor au fost recomandate şi în urma accesării "meniului zilei" pentru pensionari, singura variantă la un preţ cu adevărat rezonabil, însă cu limitările de rigoare, inducându-se aşteptări poate nerealiste celorlalte categorii de clienţi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
mprofeanuPHONE
[06.06.24 08:00:11]
»

@Carmen Ion: Felicitări pentru întâlnire! Noi nu ne-am întâlnit decât la 10 ani de la absolvire, apoi nimic. Am rămas însă patru foste colege ce ne revedem mai des. Frumos arată localul, veche casă restaurată cum bine precizezi. Prețurile sunt pe măsură, dar cred că așa sunt în mare parte în București. Berea este scumpă și în Pitești, dar papanașii mult mai ieftini, 27 lei porția de doi față de 41 lei, cale lungă...

Să vă fie de bine și să mai repetați oriunde vă simțiți bine împreună!

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[06.06.24 08:23:13]
»

@Zoazore: Mersi de vizită, Zozo. Alegerea localului nu mi-a aparținut, știam că e scump și nu aș fi mers "de bunăvoie" acolo, dar dacă-i musai, cu plăcere...

Oricum, la astfel de întruniri tovarășesti, cel mai mult contează compania, și la capitolul ăsta n-am a mă plânge.

Numai bine îți doresc!

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[06.06.24 08:49:49]
»

@nicole33: Conceptul după care a luat naștere la începutul anilor 2000 marca autohtonă Hanu' Berarilor a fost acela al unui lanț de restaurante populare, cu preturi medii și specific românesc, care să funcționeze în vechi case boierești reabilitate. O idee interesantă la prima vedere, numai că cei de la City Grill nu au pus-o în practică.

În Praga există foarte multe astfel de localuri găzduite de case interbelice, numai că cehii au știut cum să le amenajeze cu bun gust pentru a crea senzația de intimitate, iar la capitolul mâncare au mers pe variante locale bine cunoscute, dintr-acelea cu sosuri groase, cărnuri din belșug, cartofi, varză și găluști. Și nu pe burgeri, o rețetă care n-are nimic de-a face cu specificul românesc.

Cât despre berea cehească, ce altceva pot spune decât ca e divină?!! Aia da aliment!!!

Berea la metru de la Casa Lupescu nici nu spurcă față de cea din Praga, și nici nu ne-a fost adusă, așa cum trebuia, pe o bucată lungă de lemn, pe motiv că ar fi fost prea greu de cărat.

Una peste alta, Hanu' Berarilor e un soi de struțo-cămilă. Una s-a vrut, și alta a ieșit...

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[06.06.24 08:56:39]
»

@mprofeanu: Întâlnirile cu colegii de liceu au devenit de mult timp o tradiție și de fiecare dată când se strigă catalogul, încerc sa răspund prezent. Fostele colege de clasă mi-au rămas prietene și ne vedem și separat sau vorbim des la telefon.

Într-adevăr, prețurile au luat-o razna la restaurantele din București. Sau eu am rămas prea în urmă cu pensia...

Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[06.06.24 10:09:53]
»

@Carmen Ion: Subscriu în totalitate la ce a scris Carmen în privinţa preturilor. Am fost de mai multe ori la Casa Lupescu şi până anul trecut nu pot spune că m-au speriat. Anul trecut fiul unui coleg care s-a dus, ne-a invitat pe toţi (câţi am mai rămas) la o comemorare. Aleseserăm o zi din timpul săptămânii ca să putem profita de menuul de pensionari care era cuprinzător si costa 17 lei. Numai că în ziua aceea era un sfânt oarecare şi chelnerul ne-a spus că e considerată sărbătoare şi nu se se acceptă meniu de pensionari. Ca atare a costat triplu deşi fiecare ne-am limitat la 2-3 mici şi o bere. Vă daţi sema că ne-ar fi fost ruşine să ne ridicăm de la masă. Am făcut reclamaţie pe FB, nu ne-au răspuns, mai mult, au sters-o. Încolo, curat, aranjat frumos, servire bună dar ne-a părut rău de cât a cheltuit fiul răposatului.

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[06.06.24 11:49:18]
»

@Michi: Ți-am citit reviewul și înainte de întâlnire, ca să-mi fac o părere, l-am recitit, împreună cu celelalte postate pe AFA despre Casa Lupescu.

Opiniile mele nu coincid în totalitate cu unele din ele, ceea ce e normal. Am apreciat serviciul, curățenia, gustul micilor și ambientul grădinii, dar interiorul m-a dezamăgit și prețurile mi s-au părut exagerate. În niciun caz "populare".

Mulțumesc mult pentru vizită, ecou și vot.

MirindaPHONE
[06.06.24 18:51:13]
»

@Carmen Ion: Buna Carmen! Felicitări pentru articol. Personal mi se pare o idee buna ca au reușit sa renove cateva clădiri vechi printre care și aceasta. Mi as dori sa fie renovate toate clădirile vechi din București. Pentru mine acest local îmi aduce aminte de perioada liceului după 1990, unde în aceasta cladire funcționa o biblioteca, de unde îmi procuram carti și mai târziu peste douazeci de ani aici am sărbătorit cununia civila. Este un loc unde as reveni cu drag. Ce am observat in general la restaurante, localuri, ca alimentele și băuturile s au scumpit și au ajuns la nivelul celor din UE, deși salariile sunt tot de România.

nicole33
[06.06.24 19:10:16]
»

@Michi:

Aleseserăm o zi din timpul săptămânii ca să putem profita de menuul de pensionari care era cuprinzător si costa 17 lei. Numai că în ziua aceea era un sfânt oarecare şi chelnerul ne-a spus că e considerată sărbătoare şi nu se se acceptă meniu de pensionari. Ca atare a costat triplu deşi fiecare ne-am limitat la 2-3 mici şi o bere.

Exact ideea asta am vrut şi eu să o subliniez şi anume că preţurile reale, cele practicate pentru marea masă a consumatorilor, sunt alea triple, nu cele mega-reduse pentru pensionari în anumite zile, între anumite ore şi doar pentru anumite preparate din meniu.

nicole33
[06.06.24 19:19:40]
»

@Carmen Ion:

Conceptul după care a luat naștere la începutul anilor 2000 marca autohtonă Hanu' Berarilor a fost acela al unui lanț de restaurante populare, cu preturi medii și specific românesc, care să funcționeze în vechi case boierești reabilitate. O idee interesantă la prima vedere, numai că cei de la City Grill nu au pus-o în practică.

Nu am ştiut toate aceste amănunte. Într-adevăr, ideea iniţială era interesantă, doar că nu s-a prea concretizat în practică. Cu toată creşterea generală a preţurilor, acest lanţ de restaurante practică preţuri peste medie. Părerea mea.

Tot pentru a fi în compania plăcută a prietenilor am acceptat şi eu invitaţiile la Hanul Berarilor şi o voi face şi cu altă ocazie, chiar dacă voi "mânca" tot aşa doar o bere sau maxim două. După buget

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[06.06.24 21:39:42]
»

@Mirinda: De acord, e bine ca a fost restaurată clădirea și, într-adevăr, ar fi grozav dacă toate clădirile vechi din București ar fi restaurate. Sunt străzi întregi lăsate de izbeliște și chiar Bd. Pache Protopopescu e un amestec de renovări de bun gust și case părăginite.

Cred totuși că puteau face o treabă mai bună la interior, mi s-a părut cumva neterminată.

Nu am știut ce destinație a avut clădirea înainte de a fi transformată în restaurant. Uite că am mai aflat ceva! Eu cunoșteam zona mai mult prin prisma faptului că aproximativ vizavi de han e liceul Mihai Viteazul.

Mulțumesc pentru aprecieri și completări.

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[06.06.24 21:49:16]
»

@nicole33: Mda, și eu am fost tentata să "mănânc" doar o bere, dar era căldură mare, monșer, și prima bere a fost apă chioară..., așa că a trebuit să mă dreg cu o a doua...

La mici am recurs ca soluție de avarie, deși 10 lei/bucată nu e deloc puțin. Noroc că au fost gustoși! Cartofii prăjiți (17,50 lei) erau în schimb dintr-aceia congelați și fără gust.

Dar, vorba ta, ce nu face omu' pentru a petrece o după-amiază sau o seară cu prietenii!??

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, Mirinda, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085322856903076 sec
    ecranul dvs: 1 x 1