BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Paque
Emanoil Protopopescu zis Pake a fost unul dintre cei mai buni primari ai Bucureștiului despre care se spune că a revoluționat fața capitalei printr-o veritabilă reformă. A impus reguli arhitecturale stricte, a dezvoltat axele nord – sud și est – vest ale orașului, a inaugurat 28 de scoli printre care Colegiul Gheorghe Lazăr, a dispus amenajarea parcului Cișmigiu, a solicitat organizarea decentă a transportului în oraș, cu stabilirea regulei ca transportul bolnavilor la spital și a morților la morgă să fie gratuit. Mandatul său a fost în perioada 1888 – 1891.
A avut studii la Paris, Bruxelles și Geneva. Înainte de a fi primar, a fost profesor la Școala Comercială timp de 9 ani și, înainte de asta, prefect al poliției în care calitate a dispus ceva măsuri îndrăznețe care n-au putut fi aplicate, toate. A murit la doar 48 de ani, din motive medicale însă efectele faptelor sale sunt vizibile și astăzi.
Acum avem Bulevardul Pache pe care era fostul PRO TV și, în general, e o zonă care nu diferă prea mult de vechea mahala a Bucureștilor, fiind zonă de case burgheze și clădiri cu arhitectură interbelică.
Pe aici pe undeva, la bulevard, între Școala Iancului și Colegiul Mihai Viteazu este micuța cârciumioară Paque, iubită și frecventată de artiști și unde deseori se organizează concerte. E într-un perimetru triunghiular pentru că astea două școli devin vecine în spatele curții de la Paque, în ac de păr.
Localul are o sală lungă, în adâncime, în care se intră direct din stradă, de pe trotuar, după o mică simulare de holișor și care are câteva trepte de urcat. În celălalt capăt al sălii adânci este barul pe lângă care se iese în spate, pe terasă. Terasa nu este prea spațioasă. Are mese pe două rânduri dar cam înghesuite dar chiar și pe spațiul ăsta îngust e loc de concerte.
Aveau (câțiva) clienți și la interior. Noi am luat o masă pe terasă, la soare pentru că ne bucuram de primăvară. Cădeau razele pe noi și era bine, ne plăcea. Am luat un vin rose despre care-am auzit vorbe că-i descântat. Oricum, era bun deși mai light și asta, zic eu, a fost chiar bine ????. Au meniuri care mie mi-au părut folositoare, spre exemplu ciorbă și șnițel sau ceafă de porc cu cartofi prăjiți plus apă plată egal 25 de lei – de care am și comandat sau quessadila, tot cu cartofi prăjiți și suc natural de fructe, tot atât. Băuturile vin la ambalaj de sticlă și nu din plastic. Vinul era la carafă și apa la sticlă. A fost bun. Ambianța era plăcută. Nu era aglomerat. Am avut vecini de masă ucraineni și nu e prima cârciumă în care se petrece asta. Altfel, totul minunat, oameni drăguți și pricepuți și-o după-amiază frumoasă.
Poate mai merg pentru meniurile alea. Mi-au plăcut. Sunt disponibile în intervalul 12:00 – 17:00.
despre SERVICII
Serviciile au fost destul de relaxate încât să nu provoace stres. Era o singură fată, făcea ce trebuie și se descurca. A fost bine.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Au bucătărie bună și am mâncat bine. Mi-a plăcut supa de pui cu tăieței (de casă) deși era un pic sterilă, mai dietetică, așa dar, oricum, cine comandă supă de pui ține la dietă. Oricum, numai din aia aveau. A fost okei.
Au salate bune. Am avut o salată halloumi cu nuci și alte mizilicuri, elegant. A fost bună.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Locul e destul de arhaic și destul de interbelic dar prietenos și plăcut.
Trimis de Mioritik in 20.04.22 14:34:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Mioritik????????:
”Terasa nu este prea spațioasă. Are mese pe două rânduri dar cam înghesuite dar chiar și pe spațiul ăsta îngust e loc de concerte.
Arată bine. Terasa este cam înghesuită, dar important este că există, fiind utilă nu doar celor care doresc să se bucure de primăvară .
”Poate mai merg pentru meniurile alea. Mi-au plăcut. Sunt disponibile în intervalul 12:00 – 17:00.
Chiar dacă nu sunt fan "meniul zilei" sau meniuri prestabilite, trebuie să recunosc că porţiile par generoase, iar preţul este unul foarte avantajos.
Să-ţi fie de bine!
@nicole33: ????, mulțumiri!
Asemenea!
Uneori, meniul zilei poate fi o alegere inspirată, adevărat.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ