BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Terasa Diesel într-o superbă zi de vară la sfârşit de septembrie
În context
Săptămâna trecută nişte prieteni mi-au propus să profităm de ultimele zile frumoase de toamnă şi să ieşim la o terasă. Cum ei n-au calculator, mi-a revenit mie sarcina de a găsi un local potrivit: să fie într-un spaţiu verde eventual la lacuri, să aibă preţuri nici pre-prea, nici foarte-foarte, să reţin masa într-o zi de lucru neaglomerată ca să nu fim serviţi cu Covid-19 pe post de friptură. Cum au închis telefonul, ştiam unde vom merge: la restaurantul Quattro Stagioni din Herăstrău
Unde dai şi unde crapă
Mai fusesem acolo cu soţul cu câţiva ani în urmă şi am fost foarte mulţumiţi. Nu am scris niciun review despre restaurantul Quattro Stagioni fiind ocupată cu documentarea excursiilor pe care le făcusem în vara aceea, aşa că mi-a ieşit din minte. Acum, îi venea rândul. Am găsit pe net numărul de telefon şi multe impresii favorabile, meniu, preţuri, mă rog totul pentru o rezervare de succes. Formez numărul:
-Quatro Stagioni?
-Nu.
Închid şi reformez cu atenţie numărul
-Quatro Stagioni?
-Nu
-Păi am luat numărul de pe net.
-Restaurantul Quattro Stagioni s-a închis de vreo trei luni
Pandemia m-am gândit eu.
-Si cine sunteţi? ˝
-Il locale
-La aceeaşi adresă?
- Nu, noi suntem pe şos Nordului, ei erau pe Mareşal Prezan
-Si cum de aveţi acelaş număr de telefon?
Pauză. Probabil că atunci când şi-a lichidat activele, Quatro Stagioni şi-a vândut şi numărul de telefon care era un brand, o nadă pentru clienţi.
-Ce preţuri aveţi, de ex. un somon la grătar cât costă?
-85 lei dar este un restaurant pentru high class, de elită.
Stiam că o porţie de somon la grătar este 40 max. 50 lei. Nu i-am ripostat că elita noastră a murit în puşcării şi că ăi de acum sunt nişte parveniţi de milionari de carton şi am închis. Abia acum urma să găsesc un restaurant potrivit.
Restaurantul hotel club Diesel, de fapt terasa
Unde să caut, unde să caut? La Pescăruş nu, că rămăsese ca în anii 70 cu chelneri bătrâni şi obosiţi şi meniu fără nicio inspiraţie. Mi-am adus aminte că la capătul parcului Floreasca era un restaurant al cărui nume Diesel (pe care îl asociam cu un motor) nu-l puteai uita. Nu-l vizitasem vreodată dar ştiam că e la lac. Cât despre preţurile trecute în saitul restaurantului, erau cum voiam şi eu şi prietenii nici prea-prea, nici foarte-foarte.
Am dat telefon, am întrebat cât costă somonul la grătar, ˝40 lei˝ (perfect mi-am zis) şi am rezervat o masă pentru o zi de miercuri, când bănuiam că la terasă nu vor fi decât câteva mese ocupate.
Ambientul
Restaurantul fiind la extremitatea parcului, practic pe colţ, are două intrări, una din bul. Mircea Eliade, alta din Calea Floreasca.
După ce am străbătut o alee de vreo sută de metri am ajuns în parcare, care după numărul de maşini staţionate nu prevestea nimic bun. ˝Or fi ale celor cazaţi în hotel şi ale personalului˝ mi-am zis. Aşi! Terasa era destul de aglomerată dar şi suficient de mare pentru ca mesele să fie distanţate. Am trecut pe lângă o clădire nouă cu multe etaje, probabil hotelul, şi o alta veche mai din prima jumătate a secolului trecut şi ne-am îndreptat ţintă spre plăcuţa pe care scria ˝Terasa˝.
Am trecut pe lângă o terasă acoperită dar neutilizată cu scaunele aşezate pe mese şi am intrat într-un spaţiu lung, deschis şi însorit. Deşi pe mai toate mesele scria ˝Rezervat˝ noi ne-am ales-o pe care am vrut-o, chiar la marginea lacului care oferea o privelişte splendidă. Să vă spun de ce: raţe, gâşte, pescăruşi, brăzdau luciul apei şi un nautist- nu ştiu cum să-i spun altfel- şi-a asamblat pe un ponton o barcă pneumatică şi s-a luat la întrecere cu el însuşi dând roată lacului de câteva ori.
În rândul doi, mai depărtate de lac, era aglomeraţie, probabil se sărbătorea un eveniment privat pentru că erau 40-50 de persoane la aceeaşi masă
Serviciul
A lăsat de dorit în sensul că serveau doar doi chelneri la câteva zeci de persoane. Am aşteptat vreun sfert de oră până ne-a adus meniul, altul până a luat comanda, vreo jumătate de oră până a venit mâncarea dar sinceră să fiu nu ne-a deranjat pentru că nu mă văzusem cu prietenii din martie şi am avut ce toca. Noroc că, chelnerul fiind fin psiholog ne-a închis gura aducând imediat băuturile reci pe care le comandasem.
Măsuri de protecţie
O fetiţă ne-a adus gel dezinfectant pentru mâini, a curăţat masa în faţa noastră şi cei doi chelneri ne-au servit purtând mască şi mănuşi. Pentru că porţiile au fost mari am cerut caserole să luăm acasă ce a rămas. Nota bene, ne-a adus fiecăruia câte o caserolă goală şi câte o pungă de plastic ca să nu umblăm decât noi cu mâncarea pentru acasă.
Ce am mâncat şi how much?
Ni s-a adus o porţie de 150 gr icre de ştiucă (35lei) alături de pâine prăjită şi ceapă roşie marinată tăiată julien; soţul prietenei a servit o ciorbă de fasole cu costiţă (20 lei), limbă cu măsline (40 lei) şi îngheţată asortată (20 lei); noi, fetele (?) câte o porţie de somon la grătar (2x40 LEI), o porţie de cartofi prăjiţi (8lei) şi câte o felie de tort Krantz (2x15 lei). Cu bere cu şi fără alcool, apă plată şi pâine de casă, s-a ajuns la 295 lei, achitat 320 lei. Mâncarea a fost delicioasă şi porţiile atât de mari încât ce am luat la casserole ne-a ajuns pentru prânzul de a doua zi.
Cine a mai venit la masa noastră?
O pisică, două pisici. S-au frecat de picioarele noastre, s-au tolănit la soare, s-au jucat între ele şi au mâncat pe rupte cartofi prăjiţi că peştele nu ne înduram să-l împărţim.
La urmă
A fost un dejun excelent cu porţii mari şi preţuri acceptabile. Dacă am fi venit strict să mâncăm sau am fi fost grăbiţi, ne-am fi enervat de aşteptarea lungă cauzată de lipsa personalului. Pe noi nu ne-a deranjat pentru că am avut multe de vorbit. Am sosit la ora 14 şi am plecat la 17.30. Ce ne-am fi făcut dacă terminam de mâncat la 15.30? Tot răul spre bine.
Şi în final
Cum vremea se răceşte, probabil nu se va mai putea manca la terase. În lumina ultimelor evenimente, în curând nici în restaurant. Ne-am felicitat că măcar AmFostAcolo după o vară atât de nefirească.
despre SERVICII
Au fost timpi mari de aşteptare din cauză că aglomerat fiind, n-au servit decât doi chelneri
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Porţii mari şi delicioase
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Lacul Floreasca cu raţe şi gâşte era superb sub razele soarelui
Trimis de Michi in 06.10.20 16:55:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Michi: Cunosc bine localul, îl frecventez relativ des cu ocazia întâlnirilor cu colegii de liceu, aflat la mică distanță: mergem mai întâi la școală, ne amintim de adolescență, râdem, vărsăm o lacrimă..., pe urmă țuști la restaurant!
Observ că mare lucru nu s-a schimbat de la ultima mea descindere: prețurile nu sunt nici acum exagerate, dar nici mici, porțiile au rămas mari și serviciul e la fel de lent ca întotdeauna: ultima oară au atins apogeul atunci când am fost nevoiți să așteptăm înghețata o jumătate de oră, fapt care a dat naștere speculațiilor referitoare la prepararea acesteia pe loc, eventual cu apă din Lacul Floreasca...
Și apropo de lac, în atenția celor interesați! Dacă vă prinde seara pe acolo, e bine să aveți un spray anti-țânțari la îndemână!
Oricum, bravo ție, Michi, că ții legătura cu prietenii și că ai avut parte de un prânz gustos și de o sporovăială plăcută.
Te îmbrățișez cu mare drag!
Mă bucur că ați avut o ieșire frumoasă. Cu prieteni vechi, timpul trece întotdeauna frumos, mai ales pentru că subiectele de taifas nu sfârșesc niciodată. Cadrul natural - cu lac, copaci, păsări și... pisici - este un plus pentru această terasă pe care noi încă nu am vizitat-o.
Mie îmi e dor de o cafea bună - una preparată la nisip - cum de mult n-am mai avut parte. În contextul actual cafenelele se închid, multe dispar, iar în perspectiva închiderii din nou a restaurantelor... nu știu ce ieșiri vom mai avea.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ