BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant & Pizzerie „Nașu și Finu”
Cum și de ce am ajuns la Restaurant & Pizzerie "Nașu și Finu" din Sector 4, Str. Cimpoierilor, nr. 12, colț cu Bld. Constantin Brâncoveanu nu are nici o relevanță pentru articolul de față. Important este că am ajuns și că vreau să împărtășesc și altora impresiile mele.
Atât în restaurant cât și la terasă intrarea se face prin Bld. Constantin Brâncoveanu, aproape de o stație de autobuz. Când am fost noi acolo era practicabilă doar ușa din dreapta, cea care duce la terasă. Cum urci cele câteva trepte și treci de ușă, în stânga se vede barul și restaurantul, iar înainte, pe scară, bucătăria.
Chiar înainte de a ajunge acolo, am aflat că Restaurant & Pizzerie „Nașu și Finu” funcționează din anul 2004, că are clienți fideli, care-l vizitează încă de pe atunci, că a găzduit peste 6000 de evenimente și mese festive și că a onorat clienții cu nu mai puțin de 200.000 de pizza. Nu știu dacă sunt luate în calcul și livrările la domiciliu pentru că Restaurant & Pizzerie „Nașu și Finu” primește comenzi online și face livrări la domiciliu. Doar în sectorul 4. Programul restaurantului este zilnic, între orele 11.00 - 01.00.
Deși pe site-ul lor am citit că se fac rezervări online (în acest sens sunt menționate trei numere de telefon și o adresă de e-mail), dacă telefonezi - așa cum am făcut noi în virtutea obișnuinței - ți se răspunde că nu se fac rezervări, la sosire clientul ocupă masa pe care o găsește liberă.
Când am ajuns noi acolo, la o oră la care încă nu se terminase de servit meniul zilei, am găsit mai multe mese libere. Pe parcurs, au sosit și alți clienți, în special cupluri, dar și un grup de 6 persoane pentru care a fost necesară alăturarea a trei mese. Pentru că am amintit de meniul zilei, trebuie să spun că o tăbliță fixată în peretele de lângă intrare informa că meniul zilei de azi (servit între orele 11.00 - 16.00) cuprindea Ciorbă de porc sau Ciorbă de legume și Rulou de pui cu pilaf sau Pomana porcului cu mămăligă. Un meniu costă 21 lei.
despre SERVICII
Ospătarii sunt tineri, atenți și serviabili. De cum am sosit, am primit meniurile și foarte curând băuturile comandate. Inutil să spun că toți ospătarii purtau măști de protecție. Debarasarea s-a făcut îndată după ce am terminat de mâncat, iar ceea ce ne-a mai rămas - și a rămas cât să mai îndestulezi un om - a fost pus în casoletă care ne-a fost adusă în pungă, la final.
Plata se face fie cash, fie cu cardul. Tot aici poate că ar trebui să adaug faptul că unitatea are Wi-Fi parolat. Nu am solicitat parola și deci nu l-am încercat.
Toaletele, deși cam mici (din holul restaurantului se intră direct în cabină) sunt curate și dotate cu tot ceea ce este necesar. La chiuveta minusculă este apă caldă și rece.
Pe terasă există un televizor mare (atunci cu program de sport). De asemenea, o muzică în surdină completa fondul sonor.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Oferta din meniu este foarte bogată. Nu știu dacă au întotdeauna tot ceea ce este trecut acolo, dar pot confirma că ceea ce am solicitat noi ni s-a servit. Antreuri (calde și reci), ciorbe, preparate din carne de porc, pui sau vită, grătare, platouri, paste și pizza, diverse garnituri și salate, câteva deserturi și mai multe tipuri de băuturi, deci, cam tot ceea ce găsești și prin alte părți.
Ce am comandat noi? "Gordon bleu" (porc) și Cartofi cu usturoi și rozmarin, Șnițel pane (din piept de pui) și Cartofi țărănești, cu pâine - bineînțeles. Am primit patru chifle foarte bune. Ca băuturi - Vin alb demisec Sarica și apă, iar ca desert - Papanași cu smântână și dulceață de vișine (dar și cu multe calorii). Cred că știți că îmi plac papanașii și îi testez pe oriunde îi găsesc. Cei de la Restaurant & Pizzerie „Nașu și Finu” au trecut testul cu bine, dar cu aceeași observație - porțiile sunt prea mari. Și cum nu prea are cine să mă ajute în acest sens…
Prețuri? "Gordon bleu" (porc) - 19,50 lei/porția, Cartofi cu usturoi și rozmarin - 7,20 lei/porția, Șnițel pane (din piept de pui) - 16,50 lei/porția, Cartofi țărănești - 7,20 lei/porția, Pâine - 1,60 lei/4 chifle, Vin alb demisec Sarica - 32 lei/sticla de 0,75 l, Apă Bucovina - 5,20 lei/sticla de 0,33 l, Papanași cu smântână și dulceață de vișine - 15 lei/porția.
Am apreciat calitatea bucatelor, prospețimea lor, dar și prețurile care nu sunt deloc exagerate.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Despre locație și împrejurimi nu pot spune prea multe. Fiind un restaurant de cartier, bine amplasat la margine de bulevard, Restaurant & Pizzerie „Nașu și Finu” nu se poate lăuda cu cine știe ce împrejurimi atrăgătoare. Blocuri înalte, unele în reabilitare, trafic intens (ca pe bulevard), un alt restaurant aflat vis-à-vis - Restaurant Pizzerie “Casa Brâncoveanu” - și cam atât. Până la intersecția Bulevardului Constantin Brâncoveanu cu Șoseaua Olteniței nu mai este mult, așa încât putem trece la “împrejurimi” și Orășelul Copiilor, precum și Parcul Tineretului cu toate atracțiile lui.
Trimis de iulianic in 30.09.20 21:00:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@iulianic: Pentru mine acest local va ocupa un loc special in inima mea si asta deoarece prin toamna lui 2017 aveam sa ne intalnim aici cu @Maria55 si inca cativa membri AFA. A fost o intalnire in care ne-am bucurat unii de altii si cu totii de Maria. Nu stiu daca dupa aceasta intalnire a mai fost vreuna de acest gen, au urmat doar intalnirile in cerc ceva mai restrans in "spa-urile" la care isi facuse abonament.
Un local de cartier intradevar, fara un "cadru natural" care sa il faca cunoscut, insa cu un personal foarte amabil si o atmosfera de suflet.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Nu știam că pe AFA mai există un articol despre Restaurant & Pizzerie” Nașu și Finu” și mai ales nu știam că a fost organizată acolo o întâlnire AFA. A fost – probabil – ceva într-un cerc mai restrâns, de aceea nu s-a făcut anunț general.
Într-adevăr, pentru o întâlnire frumoasă nu ai nevoie de un restaurant cu împrejurimi faimoase. Ai nevoie de un local bun și de prieteni pe măsură. Noi am fost doar “în doi” . Așa s-a nimerit. A fost totuși plăcut.
Mulțumesc pentru ecou și pentru aprecieri!
@iulianic: A fost ceva pe repede' nainte deoarece nu stiam exact daca vom reusi, asa ca de asta nu a fost ceva mediatizat. Locul insa este unul bun asa cum ai spus si tu.
Să vă fie de bine!
Cred că este un loc unde se mănâncă bine, după cum ai scris în review și după notele acordate, raportate la calitate și preț!
De-aceea îmi exprim nedumerirea: de ce în P20, farfuria cu „Gordon bleu” (după cum ai scris tu - sau „cordon” ?! ) a rămas, aproape, întreagă, la final?!
Într-adevăr, papanașii sunt mult prea mari pentru o porție normală, părerea mea! Nu știu de ce te obligă - în majoritatea restaurantelor - să consum/plătești doi/porție!
Pentru un restaurant de cartier cu o vechime de 16 ani, se pare că este solicitat, mai ales că are o concurență, în vecinitătate, cu nume de rezonanță!
Felicitări, am votat cu drag!
P. S. Am căutat - pe net și în DEX - scrierea corectă a preparatului„cordon bleu” și am găsit asta:
”Preparatul se numeste CORDON BLEU. Denumirea inseamna „panglica
albastra” si vine de la distinctia ordinului Saint-Esprit care a fost
fondat in 1578 de catre Henri al III-lea. In legatura cu arta culinara,
expresia de „cordon bleu” apare in 1814. In 1895 jurnalista Marthe
Distel a publicat primul ziar culinar, La Cuisinière Cordon Bleu. Vazand succesul acestei publicatii, ea a fondat in 1896 impreuna cu https://Henri-PaulPellapratScoalaCulinaraCordonBleu.
@doinafil: Mulțumesc pentru urări și pentru aprecieri!
Mulțumesc și pentru explicațiile privind preparatul „Cordon bleu” ! Și eu știam că denumirea corectă este „Cordon bleu” . O știam de când eram mică și am descoperit rețeta într-o carte de bucate a mamei (o carte valoroasă, pe care o primise în dar de la o familie boierească). Atunci nu mi-am pus problema dacă este corect sau nu. Nedumeririle mele erau: de ce „cordon” și mai ales de ce „bleu” ? Explicațiile tale cred că ar trebui trimise la restaurant. În meniu figurează „Gordon bleu” - vezi P17 - și tot așa și în cele două bonuri pe care le-am primit (și încă le mai am).
În legătură cu nedumerirea ta privind P20, farfuria cu „Gordon bleu” . De ce a rămas aproape întreagă? Păi, nu e întreagă. Ea conține resturile, adică un șnițel de pui și mai mult de jumătate din „Gordon bleu” . Acestea au fost puse în casoletă și ni s-au dat la pachet. Observă că în cealaltă farfurie sunt tacâmurile a două persoane, iar farfuria este “rasă” ! Nu se putea ca unul dintre noi să mănânce absolut tot, iar celălalt absolut nimic.
Dimensiunea porției de papanași este pentru mine veșnica problemă legată de acest preparat. Numai eu mănânc așa ceva. Soțul meu nici nu se atinge, așa încât, degeaba a fost drăguț ospătarul aducând - fără să-i cerem - încă o farfurie și încă un rând de tacâmuri. Tot singură m-am luptat cu papanașii. Și nu i-am dovedit.
Hilar, dar singura mea explicație pentru că “te obligă - în majoritatea restaurantelor - să consumi/plătești doi/porție!” este aceea că patronii restaurantelor nu cunosc singularul de la substantivul “papanași” . Avantaj ei!
@iulianic: Poate să fie și asta una din explicații, și anume că nu cunosc că există și singularul - „papanaș” !
Cred, mai degrabă, că nu mai fac porția mică, așa cum se făcea în tinerețea mea, din două motive: de preț și de timp.
Un papanaș avea mărimea unei brățări subțiri, de max. 2cm în diametru. De aceea se aduceau 2buc. (max 3, la cerere), și erau acoperite cu smântână și dulceață. Prețul era comparabil cu al unei mascote - să zic - de la vremea aceea.
În nomenclatorul restaurantelor a rămas pluralul celor mici, numai că bucătarul de acum (sau patiserul) este interesat să nu mai muncească atât (făcând mai mulți și mai micuți) și - bineînțeles - să vândă o cantitate mai mare la un preț mai mare.
Și mie îmi plac papanașii, daaaar, pentru că nu pot să mănânc nici măcar unul (iar Mihai nu are voie (diabetul, deh!), prefer să iau o porție de clătite cu dulceață.
Cât despre „cordonul bleu” , se pare că, în unele restaurante franceze mai vechi, numai cei ce erau calificați în prepararea lui erau îndreptățiți să poarte la brâu cordonul albastru!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ