GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Beijing - Quand Ju De, sau rata la nivel de arta culinara
Pentru ca sunt un om de cuvant, si v-am ramas datoare cu rw pt restaurantul Quan Ju De (QJD), iata-l:
Ziua care a inceput cu excursia la fabrica de cloisonne-uri si MZC, s-a terminat cu o cina la QJD
Ca sa nu patiti ce a patit o colega de-a noastra care n-a fost in excursie, dar a vrut sa se intalneasca la restaurant cu noi si nu ne-a gasit (ma si vad cum tipam la ea prin telefon”sunt pe scari si nu te vad”si ea imi raspundea „ba eu sunt pe scari si nu te vad” :)), va spun ca sunt mai multe „sedii”. Cam 8.
QJD s-a deschis in 1979 si in Beijing este cel mai mare lant de restaurante. Este faimos pentru celebra rata de Peking (de la care se mananca tot, in afara de pene).
Noi am mancat la QJD He pingMen. Acesta are mai multe etaje, veti vedea ca la intrare are o statuie cu o ratusca, cam kitchoasa. Cred ca majoritatea au asa ceva. Am avut o o masa rezervata intr-o sala la et 4. Erau multe persoane in hol care asteptau sa se elibereze mese. Probabil ca in timpul zilei era mai liber. Meniul costa intre 80-160 RMB (10-20 USD) pentru ca este mai mult sau mai putin complet, noi l-am avut inclus in pretul biletului si nu-mi dau seama de care am avut. Dar pot ghici ca l-am avut pe cel mai complet, din moment ce am avut supa din oase de rata, pielita dintre degete (nu va strambati, este o delicatesa la ei, eu n-am gustat) si alte chestii.
Alte info utile:
-se poate plati cash sau cu cardul (am vazut Visa);
-adresa str Qianmen, nr 14,
-langa statia de metrou Heping Men (linia 2)
-la 20 min plimbare de piata Tienanmen
-deschis zilnic intre 10am-22pm.
Mai multe info pe
travelchinaguide.com/city ... nning/roastduck
Impresii:
-Dupa ce urci scarile intri intr-un hol cu multe lampioane si mult auriu, iar sala de la et 4 (parca) era mare si aglomerata cand am ajuns noi pe la ora 20.
-Spre deosebire de Taipei, am gasit cu greu ceva ce am putut manca (mi-era o foameee). De ce? Pai daca toate erau dulci. Rata era facuta in crusta de zahar cu miere, nu tocmai pe gustul meu.
-Felurile de mancare aveau toate legatura cu rata ( in afara de prajituri, care erau la fel de rele la gust, ca cele din Taipei), cel mai mult mi-a placut „shaorma”pe care ne-am facut-o fiecare dintr-un fel de clatita din faina de orez, pe care am pus carne de rata, ceva de muguri de bambus, sos din soia picant (daca vreun specialist in mancare chinezeasca citeste randurile mele sa nu se incrunte, ii susur usor in ureche ca poate face riduri :)).
-Intre felurile de mancare, trebuia sa bem macar o gura de ceai de iasomie, o aromaaa (dar daca ceaiul era lasat prea mult in apa, o amarealaaaaa). Am aflat de ce, pentru ca sa-ti speli gura de un fel de mancare si s-o pregatesti pentru urmatorul.
-Nu o sa vedeti prea multe poze pentru ca am avut niste „Flamanzila”cu noi la masa si daca nu ma miscam repede, ramaneam nemancata. Se invartea partea rotativa atat de tare de parca era la Monte Carlo la cazinou, la ruleta.
Alte lucruri interesante pe care le-am aflat (de la ghida in autocar) erau despre modul de intrebuintare a betelor, ce ai voie sa faci/ sa nu faci, la masa, un fel de ghidul bunelor maniere chinezesc:
-Mesele sunt rotunde cu un blat rotativ pe mijloc unde se pun farfuriile cu mâncare, astfel incat, toti, pot gusta din mancare. Este nepoliticos sa te ridici de pe scaun ca sa-ti iei dintr-o farfurie de mancare.
-nu trebuie sa te joci cu chopsticks (cum zice o amica ciopsticele).
-Este extrem de nepoliticos sa folosesti un singur chopstick, daca nu le folosesti, le lasi sprijinite de suport (ratusca de ceramica in cazul nostru), perfect drepte si lipite unul de altul
-Sunt 2 seturi de chopsticks, unele cu care te servesti, aflate in fata farfuriei si unele cu care mananci aflate in dreapta farfuriei. In poza, pe cele de servit le vedeti in partea de sus a pozei si sunt albe iar cele cu care mananci (cine stie sa le foloseasca, pentru ca am descoperit, de cate ori am vrut sa invat, ca am doua maini stangi) sunt negre
-Chopsticks-urile nu se înfig vertical în bolul cu orez pentru că acesta este modul în care se oferă orez morţilor la înmormântări. Aduce ghinion
-bolul de orez se ridică de la masă, se tine sub gură şi cu beţişoarele se aruncă orezul în gură, se evita riscul de a da pe tine
-nu se mananca tot din farfurie, altfel se considera ca nu te-ai saturat (poate ar fi bine ca si mamele din Romania sa afle acest lucru. Pt ca la scoala de mame, ne invata sa spunem copiilor care nu mananca tot. urmatorul text: „nu-ti lasa norocul in farfurie”).
In incheiere mai spun doar ca a merge la Beijing si a nu manca la Quan Ju De este ca si cum ai merge la mare si nu ai intra in apa.
„I'll be back! ”
Trimis de MCM in 17.03.12 20:14:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MCM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
draga webmeister, te rog sa atasezi la vorbe si niste note
iata link-ul
10,10,10,10,10,10,10 - just kidding
este cantecul ciopsticelor, daca gasesti ceva mai potrivit, feel free...
C
----------------------
Rezolvat!
Dragă MCM, îmi place ce scrii din ce în ce mai mult, așa că, după ce iei biletul de avion sper să mai postezi impresii, chiar și din locuri mai puțin exotice. Așadar o să iau de bună amenințarea din final!
Am văzut un documentar la travel&living despre restaurant, spuneau că rezervările se fac cu luni de zile înainte. La voi cum a fost cu rezervările? Mulțumesc anticipat!
Un review deosebit de interesant, ca de altfel tot ceea ce ai scris din aceasta parte a lumii, doream sa te rog sa postezi cat mai multe fotografii, sunt deosebite si sigur vor fi apreciate. Tine-o tot asa!
@pepsi70ro:
multumesc din suflet.
Si daca-mi permiti sa te tutuiesc, nici cu tine nu mi-e rusine . Tocmai am citit rw despre muzeele Constantei. Frumoasa tara avem. Vorbesc in numele meu cand spun ca, din pacate, m-am repezit sa plec afara sa vad, si nu am vizitat multe lucruri de aici.
C
@larissa
MULTUMESC din suflet. Watch me . Despre ce bilet de avion vorbesti?
In alta ordine de idei, am vazut si noi, cand ne-am intors in tara, cat de norocosi am fost. Quan Ju De (acum vad ca am scris gresit titlul) este cel mai cautat restaurant din Beijing. Cina la QJD a facut parte din excursia de la MZC, de 100 USD, pe care ne-am cumparat-o de la receptia hotelului unde am stat. Stii vorba proverbului: "..., noroc sa ai" . Probabil de asta a fost asa scumpa, pt ca 100USD este un pret mare pentru Beijing.
Mai am pe teava inca 2 rws despre Palatul de vara si inca 2 restaurante celebre. Doamna este servita
C
@larissa2012:
draga mea, ai avut gura aurita. Am luat biletul, am mai scris rws. Just watch me
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Beijing, BEIJING" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2017 Pekin Duck — sau cum am pus gand rau ratei in restaurantul Hua Jia Yi Yuan — scris în 12.05.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Restaurantul Hai Wan Ju din Beijing — scris în 08.05.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2010 Beijing - parcul Bei Hai si restaurantul Fangshan — scris în 21.03.12 de MCM din BUCURESTI - RECOMANDĂ