ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
DEC-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurant Azuga Ski & Bike Resort

TIPĂREȘTE

Cei care merg la Azuga pentru o zi de ski (sau mai multe) pe Pârtia Sorica - prima pârtie de ski din România omologată de Federația Internațională de Ski - ar trebui să știe că la Restaurantul Complexului turistic "Azuga Ski & Bike Resort" se mănâncă foarte bine. În cele ce urmează nu mă voi referi la complex și nici la hotel deoarece noi nu am fost cazați acolo.

După câteva ore de plimbare prin stațiunea albită de ninsoare proaspătă, sub cernerea de nea care aproviziona cu generozitate derdelușurile și pârtia de ski, nici nu știți ce foame ne-a lovit așa… cam pe la vremea prânzului. Citisem că la Azuga nu prea ai unde mânca, dar în plimbarea noastră, mai ales în zona pârtiilor, zona cea mai populată din punct de vedere turistic, am văzut mai multe hoteluri cu restaurante și cu pizzerii, așa încât eram convinși că nu ne va prinde seara tot flămânzi.

Hotel Ski & Bike Resort - prin coloritul lui extrem de vesel și mai ales prin amplasamentul lui, chiar la poalele pârtiei, dincolo de podețul care traversează râul Azuga - are restaurantul la parter. Sala de servire, prin geamurile foarte mari, oferă priveliști încântătoare spre pârtie și spre munții împăduriți cu brad, din ce în ce mai împovărați de zăpadă.

Sala de servire a mesei, cel puțin cea pe care am văzut-o noi, nu este foarte mare. Nu știu dacă restaurantul mai are și alte săli sau separeuri de servit masa. După aprecierile noastre, sala nu pare a avea mai mult de 50-60 de locuri la mese de 4, 6 sau 8 persoane. Când am ajuns noi acolo, doar o masă mare, în colțul de lângă fereastră, mai era liberă. Ne îndreptam spre ea când una dintre ospătărițe ne-a întrebat: "Câte persoane sunteți?" Cum eram numai noi doi, ne-a spus politicos: "Luați loc, dar am să vă mut de îndată ce se eliberează o masă mică!" Era și dorința noastră. Se știe că o masă mai mică este nucleul intimității într-un restaurant. Până să ne ajute ea, observând că s-a eliberat o masă mai pe placul nostru, ne-am mutat.

Sala de mese este deservită de două ospătărițe foarte amabile și la fel de operative. După o rapidă studiere a meniului, am optat pentru o "Tochitură muntenească" - eu și o "Pomana porcului" - soțul meu. Pentru că, ce este mai potrivit iarna, în zilele de după sărbătoarea de Ignat, decât o tochitură sau o pomană a porcului? Fac aici filozofia tochiturii care poate fi - în opinia mea - doar moldovenească, nu și muntenească sau oltenească. În alte zone ale țării această specialitate preparată tradițional cu ocazia tăierii porcului, ar trebui să se numească "topitură" ceea ce de fapt și este.

La scurt timp după servirea vinului (vinul casei, un vin alb, potrivit pentru masă), în vase speciale, din argilă, au sosit și preparatele.

Tochitura muntenească, preparatul comandat de mine, cu bucăți mici de carne de porc și de cârnăciori prăjite la tigaie, a fost adusă cu garnitură de mămăliguță fierbinte și cu un ochi cu brânză rasă deasupra. Pomana porcului era cam același preparat ca și Tochitura muntenească, doar că îi lipsea oul-ochi și era asezonat cu verdeață proaspătă. De la bun început am remarcat că porțiile sunt mari (cel puțin pentru niște "gurmanzi" ca noi) dar că mămăliguța n-ar fi fost suficientă. Așadar, am solicitat un supliment.

Ca desert, având de ales doar între clătite (de diverse feluri) și papanași, am optat - firește - pentru papanași, specialitate mult apreciată de mine, dar, ca de fiecare dată, porția de papanași (doi la număr) mi s-a părut prea mare pentru un singur om. Fără a specifica "o porție de papanași la două farfurii" pentru că soțul meu nu este fan al acestui preparat, ospătărița a adus o farfurie și un tacâm în plus… să fie acolo, pentru orice eventualitate. Mult mai apreciată de soțul meu a fost o cafea espresso care a sosit cu zahărul și biscuițelul alături. Toate preparatele au fost bune și în cantități îndestulătoare.

Ca să nu mă întind prea mult cu povestea, iată și câteva prețuri! Pentru garnituri și salate am atașat două file din meniu.

Tochitura muntenească - 32 lei/porția, Pomana porcului - 30 lei/porția, Mămăliguța comandată suplimentar - 6 lei/porția, Papanași - 17 lei/porția, Cafea espresso - 6 lei/o ceașcă mărișoară, Vinul casei - 10 lei/l.

Și o mențiune de final - plata se poate face cash sau cu cardul.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 28.12.19 16:17:40
Validat / Publicat: 28.12.19 19:25:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AZUGA.

VIZUALIZĂRI: 3229 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Restaurant Azuga Ski & Bike Resort - Pârtia de ski în apropierea complexului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[28.12.19 19:34:58]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Azuga?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053393125534058 sec
    ecranul dvs: 1 x 1