GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Azuga Ski & Bike Resort
Cei care merg la Azuga pentru o zi de ski (sau mai multe) pe Pârtia Sorica - prima pârtie de ski din România omologată de Federația Internațională de Ski - ar trebui să știe că la Restaurantul Complexului turistic "Azuga Ski & Bike Resort" se mănâncă foarte bine. În cele ce urmează nu mă voi referi la complex și nici la hotel deoarece noi nu am fost cazați acolo.
După câteva ore de plimbare prin stațiunea albită de ninsoare proaspătă, sub cernerea de nea care aproviziona cu generozitate derdelușurile și pârtia de ski, nici nu știți ce foame ne-a lovit așa… cam pe la vremea prânzului. Citisem că la Azuga nu prea ai unde mânca, dar în plimbarea noastră, mai ales în zona pârtiilor, zona cea mai populată din punct de vedere turistic, am văzut mai multe hoteluri cu restaurante și cu pizzerii, așa încât eram convinși că nu ne va prinde seara tot flămânzi.
Hotel Ski & Bike Resort - prin coloritul lui extrem de vesel și mai ales prin amplasamentul lui, chiar la poalele pârtiei, dincolo de podețul care traversează râul Azuga - are restaurantul la parter. Sala de servire, prin geamurile foarte mari, oferă priveliști încântătoare spre pârtie și spre munții împăduriți cu brad, din ce în ce mai împovărați de zăpadă.
Sala de servire a mesei, cel puțin cea pe care am văzut-o noi, nu este foarte mare. Nu știu dacă restaurantul mai are și alte săli sau separeuri de servit masa. După aprecierile noastre, sala nu pare a avea mai mult de 50-60 de locuri la mese de 4, 6 sau 8 persoane. Când am ajuns noi acolo, doar o masă mare, în colțul de lângă fereastră, mai era liberă. Ne îndreptam spre ea când una dintre ospătărițe ne-a întrebat: "Câte persoane sunteți?" Cum eram numai noi doi, ne-a spus politicos: "Luați loc, dar am să vă mut de îndată ce se eliberează o masă mică!" Era și dorința noastră. Se știe că o masă mai mică este nucleul intimității într-un restaurant. Până să ne ajute ea, observând că s-a eliberat o masă mai pe placul nostru, ne-am mutat.
Sala de mese este deservită de două ospătărițe foarte amabile și la fel de operative. După o rapidă studiere a meniului, am optat pentru o "Tochitură muntenească" - eu și o "Pomana porcului" - soțul meu. Pentru că, ce este mai potrivit iarna, în zilele de după sărbătoarea de Ignat, decât o tochitură sau o pomană a porcului? Fac aici filozofia tochiturii care poate fi - în opinia mea - doar moldovenească, nu și muntenească sau oltenească. În alte zone ale țării această specialitate preparată tradițional cu ocazia tăierii porcului, ar trebui să se numească "topitură" ceea ce de fapt și este.
La scurt timp după servirea vinului (vinul casei, un vin alb, potrivit pentru masă), în vase speciale, din argilă, au sosit și preparatele.
Tochitura muntenească, preparatul comandat de mine, cu bucăți mici de carne de porc și de cârnăciori prăjite la tigaie, a fost adusă cu garnitură de mămăliguță fierbinte și cu un ochi cu brânză rasă deasupra. Pomana porcului era cam același preparat ca și Tochitura muntenească, doar că îi lipsea oul-ochi și era asezonat cu verdeață proaspătă. De la bun început am remarcat că porțiile sunt mari (cel puțin pentru niște "gurmanzi" ca noi) dar că mămăliguța n-ar fi fost suficientă. Așadar, am solicitat un supliment.
Ca desert, având de ales doar între clătite (de diverse feluri) și papanași, am optat - firește - pentru papanași, specialitate mult apreciată de mine, dar, ca de fiecare dată, porția de papanași (doi la număr) mi s-a părut prea mare pentru un singur om. Fără a specifica "o porție de papanași la două farfurii" pentru că soțul meu nu este fan al acestui preparat, ospătărița a adus o farfurie și un tacâm în plus… să fie acolo, pentru orice eventualitate. Mult mai apreciată de soțul meu a fost o cafea espresso care a sosit cu zahărul și biscuițelul alături. Toate preparatele au fost bune și în cantități îndestulătoare.
Ca să nu mă întind prea mult cu povestea, iată și câteva prețuri! Pentru garnituri și salate am atașat două file din meniu.
Tochitura muntenească - 32 lei/porția, Pomana porcului - 30 lei/porția, Mămăliguța comandată suplimentar - 6 lei/porția, Papanași - 17 lei/porția, Cafea espresso - 6 lei/o ceașcă mărișoară, Vinul casei - 10 lei/l.
Și o mențiune de final - plata se poate face cash sau cu cardul.
Trimis de iulianic in 28.12.19 16:17:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AZUGA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 [Restaurant Pensiunea Seranna] Experienta deosebita — scris în 22.08.22 de Cocolosu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Pensiunea Seranna] Mâncați bine la Azuga — scris în 09.01.22 de Rulotist din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 2 experiențe la Azuga – proastă la Lux Garden (hotel Azuga) și foarte bună la Serena — scris în 08.01.22 de Rulotist din BUCURESTI - nu recomandă
- Sep.2016 [Restaurant Pensiunea Seranna] Saramura de pastrav delicioasa la Pensiunea Seranna*** din Azuga — scris în 14.10.16 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jan.2015 [Restaurant Hotel Larisa] O surpriza placuta - H. Larisa — scris în 02.01.15 de cameluzda* din BUCUREșTI
- Jan.2012 [Pizzeria Mimmarovi] Pizza la MIMAROVI [Azuga] — scris în 16.01.12 de serafina din ONESTI - nu recomandă