ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.02.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 12 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Cele mai spectaculoase plaje din vestul Cretei

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Nostalgia m-a cuprins iremediabil zilele acestea când a trebuit să rememorez multe dintre momentele vacanței cretane de anul trecut, ba mai mult, deunăzi, una dintre prietenele mele m-a anunțat că și-a cumpărat bilete de avion pentru Creta, în Chania, încurajată după toate cele povestite de mine când ne întâlneam. Vorbind ba de una, ba de alta, m-a întrebat ce le pot recomanda ei, soțului și fiului lor, în materie de plaje wow, care-ți rămân întipărite pe retină. Brusc mi-am amintit că nu am spus mare lucru lucru despre acestea nici aici pe AFA, luându-mă cu multe altele.

Și, fiindcă vara nu e chiar foarte aproape, pentru a ne mai ostoi dorul de mare și de Grecia, e binevenită o mică trecere în revistă a celor mai spectaculoase plaje din Creta vestică, în opinia mea, cele mai frumoase ale întregii insule. Clasamentul de mai jos reprezintă topul meu personal, eu l-am alcătuit în funcție de cum m-a impresionat fiecare dintre acestea din punctul de vedere al frumuseții naturale cu care a fost înzestrată de divinitate.

1. Aș începe cu Șeitan Limania, în traducere din turcă, Portul Diavolului, sau Stefanou, după denumirea greacă, o plajă care mie mi-a plăcut foarte mult și la care am ținut să ajungem încă din prima zi în care am avut mașină închiriată. Aici am greșit un pic, fiindcă ne-am aventurat cu micuțul Fiat Panda, destul de obosit, pe care l-am primit, fără să-i cunoaștem toate hibele. Soțul a constatat pe parcurs că avea ceva probleme la frâna de mână, dar ne-am descurcat, din fericire. Spun asta pentru că până la plajă se coboară în scurt, pe un drum extrem de virajat și de îngust (adesea nu au loc două mașini una pe lângă cealaltă, fiind nevoie de mica înțelegere), circa trei km. Plaja este situată în peninsula Akrotiri, la nord-est de Chania, acolo unde se află și aeroportul, în apropierea localității Chordaki. Reprezintă, de fapt, o despicătură a muntelui, pesemne rezultată de mișcările terestre din îndepărtatele ere geologice, iar la baza muntelui se află o parcare destul de spațioasă, și e bine de știut că KTEL-ul, compania locală de transport în comun din insulă, are stație chiar acolo. Din acel punct, până la plajă se coboară numai per pedes pe o potecă accidentată circa 10-15 minute. Deci, nu e deloc ușor de ajuns acolo, dar de sus, până să ne aventurăm în coborâre pe cărare, priveliștea este fabuloasă. Am rămas acolo minute în șir admirând și fotografiind micuța plajă străjuită de versanți înalți, din toate unghiurile posibile de sus. De la nivelul solului nu mai are aceeași spectaculozitate, dar merită drumul până la aceasta. Nu este amenajată cu nimic, deci nu apă, nu mâncare, nici vorbă de șezlonguri sau umbrele, are baza din pietre, pietre ce se regăsesc și pe fundul apei, iar apa se adâncește în câțiva metri de la intrare. În plus, plaja era aglomerată, iar la acest aspect contribuiau și niște capre foarte obraznice care căutau mâncare prin bagajele turiștilor neatenți. Una dintre acestea ne-a oferit un show de neuitat. Cine îndrăznea să le alunge, avea parte de surpriză neplăcută când pleca în apă la scăldat: capra se ușura pe prosopul persoanei respective, fără regret, în chicotelile vecinilor incapabili să gonească animalul care dădea semne că devine periculos.

2. Balos este vedeta de necontestat a Cretei, imaginea acesteia apare pe orice copertă de ghid turistic sau catalog despre insulă şi cred că oricine o priveşte, îşi dă seama că o ştie. Noi vroiam încă de-acasă să închiriem mașină să ajungem la Balos, dar proprietarul agenției de la care am luat mașina ne-a descurajat imediat spunându-ne că mergem pe răspunderea noastră, asigurarea mașinii sfârșindu-se unde începe drumul de pământ către Balos. Ba, dimpotrivă, ne-a sugerat o croazieră pe mare din portul Kissamos până la care să ne deplasăm cu mașina și să o lăsăm în parcare. Din acest motiv, cu teama indusă, em ezitat câteva zile la rând să pornim într-acolo, apoi am mai întrebat, am cumpănit și în final ne-am încumetat la drum.

Balos este o lagună superbă situată în extremitatea nord-vestică a Cretei până la care se ajunge anevoios, dar nu din cale afară, la fel ca în cazul precedent, într-o combinație de drum de macadam și potecă de munte. Din Chania se parcurg pe o șosea bună circa 55 km până la Kaliviani, apoi se intră în peninsula Gramvousa achitându-se chiar o taxă modică de un euro/persoană. Se mai parcurg încetișor, pe un drumeag de coastă, strâmt, cu praful ridicat, cu mașini în șir indian, încă vreo7 km, până am dat într-o parcare destul de mare, dar, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru hoardele de turiști dornici să vadă minunea Cretei, fiindcă după-amiaza, când am plecat, parcarea era plină-ochi, iar mașinile fuseseră lăsate inclusiv pe drum, ocupând un sens.

De acolo, după ce am parcat mașina ascultând instrucțiunile stricte ale responsabililor locali, am luat-o pe jos, încă vreun kilometru, pe un traseu combinat cu trepte. Se putea alege și varianta măgar cărăuș, era „stație” chiar acolo, dar preferăm propriile picioare cât încă mai putem. Nu e cine știe ce de dificil, în plus, la jumătatea traseului, deschiderea panoramică asupra lagunei și insulei Balos a insulei Imeri Gramvousa, este fabuloasă. În acel moment recunoști cu ușurință imaginea care este asociată Cretei, cel puțin în materie de plaje, pe multe cataloage sau afișe de prezentare. Marea are niște nuanțe incredibile de turcoaz, nisipul deschis are reflexii rozalii, așa încât zici că ești în paradis. După o ședință foto prelungită, că nu ne venea să ne dezlipim din locul de belvedere, am coborât pe cărarea accidentată, amenajată în anumite porțiuni și cu trepte, iar odată ajunși pe plajă, am avut de-a face cu vântul nărăvaș care ne-a cam tăiat cheful de a sta toată ziua acolo, deși peisajul era fabulos: nisip alb, fin, apa cristalină, caldă, lagună, insule, vase pline cu turiști aduși în croazieră din Kissamos.

De reținut ar mai fi că acolo există amenajate grupuri sanitare situate un pic pe deal, o tavernă de unde se pot cumpăra sandvișuri, apă, înghețată, cipsuri, biscuiți, etc., dar nu se gătea nimic acolo. Plaja este dotată cu câteva „pâlcuri” de şezlonguri şi umbrele, însă vântul nu permitea deschiderea niciuneia dintre ele.

3. Elafonissi este o altă lagună și o altă plajă cu nisip roz, la fel de faimoasă din Creta, situată în extremitatea sud-vestică a insulei. Un alt must-see al unei vacanțe cretane la care nu e chiar ușor de ajuns din cauza distanței mari din Chania (circa76 km), dar KTEL a venit iarăși în întâmpinarea doritorilor, stabilindu-și cursă zilnică din oraș. Noi am combinat-o cu vizita a încă vreo două obiective (Mănăstirea Chrysoskalitisa și satul de munte Elos) până la plajă, fiindcă erau în drum (și ce drum frumos!), prin Cheile Topoliei, ar fi fost dificil să mai venim în altă zi pentru acestea. De asemenea, Elafonissi este o rezervație naturală ocrotită prin lege, numită Natura 2000, în care trăiesc laolaltă plante și animale rare, unele pe cale de dispariție. În traducere, numele său înseamnă Insula Cerbilor, deoarece odinioară, fâșia de pământ era separată total de mare, iar în acel areal trăiau foarte mulți cerbi din care astăzi nu mai e nici urmă.

Culoarea roz a nisipului ar fi dată de cochiliile zdrobite ale unor scoici, de aceea nuanțele sunt mai accentuate în anumite părți și mai estompate în altele, însă paradisiace, în tot cazul. Ca fapt divers, am văzut pe panouri avertismentul că nu-i voie să iei drept suvenir din nisipul de la Elafonissi, gestul fiind considerat infracţiune.

De cum ajungi, dai într-o parcare imensă și nu glumesc, fiindcă noi am avut surpriza să ne rătăcim mașina în parcare, când să plecăm nu o mai găseam din cauza aglomerării acesteia de peste zi și punctele noastre de reper s-au dovedit că seamănă prea tare unele cu altele, așa încât am căutat-o vreo jumătate de oră până am dat de ea. În parcare este amenajată și o mare tavernă, dar și toalete, dușuri. Nu-mi amintesc să fi plătit pentru parcare, însă de prețurile foarte mari de la tavernă, da.

Cert este că la Elafonissi vântul ne-a dat de furcă prima dată în vacanța cretană de anul trecut, așa încât de cum am observat că dincolo de zona amenajată cu șezlonguri, umbrele, practic dincolo de zona lagunară aglomerată, adică pe insulă, ar fi mai adăpost, ne-am dus întinși acolo, chiar dacă nu aveam nimic amenajat, măcar nu eram în bătaia vântului. Pot să spun că decizia noastră a fost excelentă fiindcă ne-am bucurat de bălăceli și plajă vreo două ceasuri, într-o binemeritată relaxare, apa fiind o absolută încântare: limpede și caldă. Pe urmă ne-am amintit că în acea zi ne mai fixaserăm încă un obiectiv situat relativ în apropiere: plaja Kedrodasos.

4. De Kedrodasos povesteau frumos ghidurile turistice despre Creta, inclusiv angajata de la Informații Turistice din Chania ne recomandase plaja ca pe o oază de naturalețe, de neratat dacă ne plac plajele mai sălbatice și ajungem la Elafonissi, vecina acesteia.

Plaja Kedrodasos se află la est de plaja Elafonissi la distanță de 1,5 km pe un drumeag prost de pământ, dar care poate fi parcurs cu mașina, și la vreo 3 km pe poteca E4, ce traversează Creta de la nord-vest la est, prin sudul insulei, potecă marcată cu galben și negru. Citisem dinainte și știam câte ceva, iar când, în parcare fiind, am abordat un tip ce lucra la o stație de surf, acesta ne-a recomandat poteca spunându-ne că traseul este ușurel și ajungem în jumătate de oră, nici nu i-am pus la îndoială zisele. Mare greșeală că am dat crezare pentru că poteca a fost dificilă, uneori pierzând marcajul din vedere ne era teamă să nu ne rătăcim, sticla de apă pe care am luat-o cu noi s-a terminat repede și simțeam că nu mai ajungem „înotând” printre dunele de nisip sau sărind stâncile cu ochii după marcaj. În total, ne-a luat o oră să sosim la plajă, dar ochii ne-au fost răsplătiți cu imagini de vis, căci, într-adevăr, plaja este pe cât de sălbatică și neamenajată, pe atât de frumoasă, dar nu pustie, fiindcă erau ceva turiști veniți cu mașinile, umbreluțe și șezlonguri sau cearșafuri proprii. Apa mării, cu o nuanță de peruzea, contrasta puternic cu nisipul alb, de granulație extrafină și ne aștepta la o bălăceală scurtă dar reconfortantă, de care aveam mare nevoie.

Kedrodasos ar însemna în traducere pădurea de cedri, dar a fost denumită așa dintr-o confuzie a copacilor de ienupăr cu cei de cedru. Cert este că tot arealul prin care merseserăm este tot o rezervație naturală protejată, lucrul care era afișat pe panouri pe alocuri.

Deși nu fusese deloc ușor să ajungem la Kedrodasos și să ne întoarcem per-pedes la Elafonissi, miniexcursia rămâne memorabilă, gândindu-mă la cât de aventuroasă și istovitoare a fost. Recomand, însă, ca plaja Kedrodasos să fie abordată cu mașina, pentru conservarea resurselor, efectul este oricum similar, parcurgerea pe jos neoferind dcât o experiență obositoare.

5. Falassarna este o altă plajă superbă a Cretei, însă eu am plasat-o pe ultimul loc în topul meu nu pentru că ar fi cel mai puţin frumoasă, ci din considerentul că, din Chania, accesul la aceasta este cel mai facil, ceea ce, în principiu, ar face-o mult mai vizitată. Este situată la 59 km vest de orașul Chania și aproape 17 km vest de oraşul Kissamos, la baza peninsulei Gramvousa și, la fel ca în cazul celorlalte, KTEL pune la dispoziție curse către aceasta pentru cei ce vor să o viziteze individual, dacă nu, existând posibilitatea achiziționării unei excursii de la agențiile locale într-acolo.

Falassarna este fără îndoială o plajă exotică ce ocupă golful omonim, foarte titrată: a fost premiată ca cea mai bună plajă din Creta și votată ca una dintre cele mai bune 10 plaje din Europa în trecut. Falasarna se întinde pe o suprafață mare și constă de fapt din cinci plaje consecutive, cele din mijloc fiind cele mai preferate. Nisipul de culoare deschisă şi apele turcoaz sunt atuurile sale de netăgăduit, dar în ecuaţie intră din nou vântul care bate destul de tare aici, făcând mai nesuferită orice şedere prelungită pe plajă.

Plaja principală din Falassarna se numește Pachia Ammos şi se întinde pe o lungime de un km, având lățimea de 150m. Această plajă atrage cei mai mulți vizitatori din zonă, dar din cauza dimensiunii sale nu pare niciodată prea aglomerată. Plaja oferă umbrele și câteva snack-baruri, taverne și cafenele unde puteți se poate mânca sau bea ceva. De asemenea, iubitorii de sporturi nautice sau volei vor fi fericiţi că se pun la dispoziţie servicii de gen și terenuri de volei pe plajă.

Există o altă plajă lungă la nord de plaja principală, cu o lungime de 800 m, identică cu plaja principală, care este separată în mai multe plaje mai mici. Acest golf este împărțit în jumătate de o dună de nisip și câteva stânci. Plaja este mai liniștită decât Pachia Ammos și nu prea oferă facilități. În apropiere, se află bisericuța Agia Paraskevi și un izvor cu apă dulce. La sud de Pachia Ammos, la Livadi, există o altă plajă lungă, care are malul nisipos și fundul stâncos. Este o alegere foarte bună pentru fanii snorkelling-ului.

Şi când am vizitat noi această plajă, vântul a bătut necontenit astfel încât după vreo două şedinţe de bălăceală şi vreo două ore de stat la plajă, acesta începuse să-și facă de cap de-a dreptul, aruncându-ne nisipul în față. În atare situație, ne-am grăbit să strângem cu gândul că e binevenită o vizită la pietroaiele antice din apropiere, adică la situl arheologic Falassarna.

Concluzie

Creta de vest poate fi raiul iubitorilor de plaje fiindcă acolo există o mare diversitate de plaje, atât ca număr, dar mai ales ca tipuri. De pildă, unul dintre cele mai populare saituri ce descrie toate plajele insulei, cretanbeaches.com/en/beaches-of-crete, atribuie Cretei vestice nu mai puțin de o sută de plaje, incluzând toate tipurile de plaje, de la cele sălbatice, naturale, greu de accesat, uneori numai de pe mare, la cele premiate cu Blue Flag, multe dintre ele amenajate cu de toate, ușor abordabile, foarte populare.

Acestea pe care eu le-am prezentat, reprezintă, fără îndoială, simbolurile Cretei de vest, fiind considerate pe drept cuvânt obiective turistice în sine. La ele nu mergi neapărat pentru baie și stat la soare, fiindcă asta o poți face la oricare dintre plajele din vecinătate, ci mergi pentru că vrei să-ți umpli retina de frumos și să rămâi în memorie cu imagini de vis! Natura a lucrat să ne ofere adevărate capodopere pe care noi să le apreciem ca atare!

Vă rog, atașați următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=XiV3tQdY1lc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 11.02.20 06:49:13
Validat / Publicat: 11.02.20 11:49:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2799 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Valuri la Falassarna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49700 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmaster33
[11.02.20 08:34:43]
»

Ilustrația video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster
[11.02.20 11:49:43]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

irinadAUTOR REVIEW
[11.02.20 12:08:40]
»

@webmaster: Mulțumesc foarte mult, onorată ca întotdeauna când primesc titulatura!

dorgo
[11.02.20 14:11:04]
»

@irinad: Am stat si eu mult si-am socotit cu ce e mai bine sa ajungi la minunatele plaje din laguna Balos, cu excursie organizata de agentiile din insula (pe care cred ca le gasesti oriunde in Heraklion, Rethymnon sau Chania), sau cu masina inchiriata.

Drumul acela final, in panta, de 7 Km, mie mi s-a parut anevoios, asa ca am ales autocarul + vaporasul si poate ca n-a fost rau, mai ales cand am vazut coloana lunga de masini ce urca spre laguna Balos, (ca intre Azuga si Busteni), coloana care mai mult sta decat inainta.

Insula fiind mare, cred ca dai mai multi bani pe benzina decat pe pretul inchirierii masinii si la voan, pe drumuri inguste, nu esti relaxat.

Totusi, cred ca, in ambele variante (masina inchriata sau excursii organizate de ei), exista avantaje si dezavantaje.

Plaja Elafonissi, pe care as fi vrut s-o vad, n-a mai incaput in cele 7 zile, poate cu alta ocazie.

Nu ti se pare ca plajele din laguna Balos seamana cu cea de la Elafonissi?

krisstinna
[11.02.20 17:13:08]
»

@irinad: Plaja Falassarna este preferata mea pentru că era foarte largă, niciodată aglomerata, intrarea in apa era lină și se adâncea după cătiva pași. Am fost acolo de doua ori, eram hipnotizată de limpezimea și claritatea apei, n-am prins nici vânt și nici valuri. Văzând pozele tale mă pot considera norocoasa că am avut parte de o mare liniștita și de lipsa vântului. Nici noi n-am fi stat acolo in asemenea condiții.

Înainte de Balos, Elafonisi și Gramvousa, in topul meu și in inima mea este Matala-“regina reginelor”

Trebuie sa mai ajung in Creta, mă voi caza in est pentru a vedea și plajele de acolo

Bine, toată Creta merită atenția noastră, e foarte frumoasă

Mulțumesc pentru aduceri aminte

irinadAUTOR REVIEW
[11.02.20 21:31:11]
»

@dorgo: Mai întâi scuze pentru întârziere, dar n-am prea intrat azi din motive întemeiate.

Știu că pare ciudat, dar nouă ne-a convenit să închiriem mașină 7 zile din cele 12 ale vacanței, chiar dacă se adaugă și prețul benzinei. Ne propuseserăm încă de acasă să vedem multe obiective, știam că distanțele sunt mari, nu vroiam să depindem de nimeni, așa că aceasta ni s-a părut cea mai bună variantă pentru noi.

N-am cumpărat decât excursia în defileul Samaria, restul am vizitat doar prin intermediul micuțului Fiat Panda și, desigur, al picioarelor noastre.

La plajele acestea (și încă altele) am ținut neapărat să ajungem, noi fiind îdrăgostiți de plaje dintotdeauna, în plus, acestea sunt celebre în lume, aș zice.

Soțul meu adoră să conducă, din punctul ăsta de vedere nu a fost o problemă, chiar dacă drumurile sunt anevoioase de cele mai multe ori spre genul acesta de plaje.

Așa este, Balos și Elafonissi seamănă mult din punctul de vedere al nisipului și vegetației (ienupări) care se pot întâlni la ele, cu diferența de relief de rigoare: la Elafonissi acesta este plat, pe când la Balos străbați un munte dacă o abordezi de pe uscat. Oricum, amândouă sunt exotice, amândouă sunt splendide!

Mulțumesc de vizită, ecou și comentarii!

irinadAUTOR REVIEW
[11.02.20 22:07:50]
»

@krisstinna: Chiar dacă în vacanța noastră de anul trecut vântul și-a cam făcut de cap, el nu a putut fura din farmecul fiecăreia dintre plajele vizitate, am fost fericiți că am ajuns să le vedem live după ce am visat la ele mult timp. Cu baie și stat la plajă am avut ocazia în fiecare zi să ne răsfățăm, parcă mereu în altă parte, dar negreșit seara la plaja noastră de casă, Chrissi Akti, o frumusețe cu " Steag Albastru" , elegantă și rafinată.

De Matala m-am îndrăgostit și eu la prima vizită în Creta, în 2010, când am căutat-o special știind că vedete rock o frecventaseră ani de-a rândul. Dar Matala este în sudul Cretei și tot din sud mi-a mai plăcut mult plaja Preveli, iar acum ne-am focusat pe această zonă de vest a Cretei.

În est, m-a vrăjit atunci plaja Vai, dar Creta este inepuizabilă în materie de plaje!

Mulțumesc de vizită, ecou și comentarii!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[12.02.20 08:55:51]
»

Cu siguranță, despre Creta s-au scris multe, este un subiect inepuizabil. Am citit cu mare plăcere despre plajele din vest, m-am bucurat să văd atâta albastru, în diferite nuanțe... acestea sunt locuri pe care eu nu am apucat să le văd în 2016, la momentul vacanței noastre, deoarece am stat în Hersonissos. De atunci tot planificăm o a doua vacanță, dar uite că încă nu ne-a ieșit... dar sper.

Din ce am văzut în poze, Seitan mi-a plăcut mult, imaginea de sus este splendidă. Nu că celelalte n-ar fi... dar am spus mereu, plajele sunt parcă mai frumoase văzute de pe deal, nu?

Ce frumoasă „răscolire”, dor de Grecia, de vară!

Te pup cu drag!

irinadAUTOR REVIEW
[12.02.20 22:33:54]
»

Cu scuzele de rigoare pentru acest răspuns întârziat, citindu-ți ecoul, mă gândeam că și eu judec la fel: de sus totul se vede mai frumos! De aceea am plasat Șeitan și Balos pe primele poziții, deși și celelalte sunt superbe.

Pentru a explora Creta e nevoie, după părerea mea, de cel puțin două vacanțe în părți diferite, având în vedere dimensiunea considerabilă a insulei.

Mă bucur că ți-au plăcut plajele, că ai fost în asentimentul topului meu. Mulțumesc de ecou, vizită, cuvinte frumose, îți doresc să te întorci cât mai curând în Creta, sigur vei mai găsi ceva de văzut/făcut! Te pup, noapte bună!

teona
[18.02.20 12:53:38]
»

Ce amintiri frumoase mi-ai trezit! Cu toate ca am fost de doua ori in Creta cate 7 zile, nu consider ca am vazut tot. La Seitan, am vrut sa ajung in cea de a doua escapada, dar nu am ajuns din cauza ca nu am nimerit iesirea care trebuia. Si nu ne place sa intoarcem asa ca nu a fost sa fie. Balosul este pentru mine numarul unu, fara sanse de detronare. La egalitate pe locul doi, Falassarna si Vai. La Elafonissi am fost si noi luati... de vant si poate locatia aleasa nu a fost inspirata pentru ca am mers 100 m in apa si tot nu se adancea suficient ca sa inot, ceea ce mi-a luat din entuziasm. Asa ca nu am stat prea mult. O surpriza placuta a fost Preveli, mai ales ca am avut norocul si unei plimbari cu barca.

Dupa mine Creta este o insula pentru toate gusturile. Dar nu o concep fara a o strabate cu masina, ca sa te poti bucura de senzatia de libertate deplina. Si pentru ca estul a fost vizitat cam pe fuga, sigur sunt sanse sa ne reintoarcem cu mare drag. Asa ca iti multumesc pentru aceasta... reverie cretana.

irinadAUTOR REVIEW
[18.02.20 19:54:11]
»

@teona: îmi amintesc că şi tu ai scris acum ceva timp un articol foarte frumos despre plajele din Creta şi, exact ca şi tine, eu ţi-am scris atunci un ecou, fascinată de frumuseţea plajelor pe care le vizitazeşi şi la care tânjeam şi eu. La vremea aceea, eu fusesem în partea est mai mult, vestul îmi era cvasinecunoscut, văzusem destule plaje, dar nu pe acestea.

Mă bucur că te-am făcut să rememorezi clipe din vacanţele tale cretane şi sunt în asentimentul tău că insula aceasta are de toate pentru toţi şi că e aproape de neconceput s-o explorezi fără maşină. De asemenea, nu exclud o altă revenire pentru o altă vacanţă în Creta, soţul meu este chiar nerăbdător în această privinţă.

Mulţumesc şi eu pentru ecou, vizită, cuvinte frumoase!

mishu
[29.03.20 14:39:57]
»

@irinad: Nu am ajuns inca in Creta, dar prezentarea ta este o buna recomandare. Felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Beatrice67, dorgo, irinad, maryka, mishu, teona
Alte impresii din această RUBRICĂTurul plajelor Cretei:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091646194458008 sec
    ecranul dvs: 1 x 1