EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe timp de pandemie, „turiști-cobai” în drum spre însorita Elada
După câteva luni în care a călători a fost sinonim cu imposibilul, sătui de stat în casă cu ochii și urechile la televizorul cel dătător de știri rele, ne sfârâiau picioarele după o vacanță adevărată având în vedere că, rând pe rînd, am înregistrat în acest răstimp veritabile rateuri, anulându-ni-se două zboruri. Cum aveam o parte considerabilă a concediului programat încă de la finele anului trecut în luna iunie, pentru noi s-a nimerit perfect ca Grecia să-și redeschidă porțile turistice chiar cu data de 15 iunie. Parcă am fi stat în blocstarturi, așa am pornit ca din pușcă la primul semn că ne putem întoarce din țara miturilor și legendelor fără să rămânem în autoizolare 14 zile acasă. Era clar, turismul elen înviase ispitindu-ne cu tot ceea ce știam noi că ne poate oferi, așteptându-ne cu brațele deschise așa cum ne obișnuise de ani buni.
Am plecat în pripă, după ce, tot în pripă, aleseserăm ca destinație nordul Greciei, fără a ne mai aventura prea departe, probabil tot dintr-un instinct de conservare vizibil mai pronunțat în vremuri de epidemie. Ne-am orientat la Kavala, un oraș care ne făcea cu ochiul de mai mult timp, dar pe care îl lăsam mereu în așteptare cu gândul că este la îndemână și îl putem accesa ușor. Iată că-i venise rândul acum!
Cazare am ales tot în scurt, fiind nevoită să mă orientez la două hoteluri în oraș, negăsind în acel moment 11 nopți continue doar la unul, dar n-a fost rău, dimpotrivă, exceptând stresul mutării, am avut posibilitatea să încercăm două gazde bune.
Așadar, am plecat în dimineața zilei de 18 iunie, cu noaptea în cap, spre Giurgiu, am achitat taxa de pod (14 lei), observând că mai mulți compatrioți aveau aceeaşi destinație ca și noi. La Ruse, poate și pentru că era ora schimbului de tură, am găsit coadă de mașini, o polițistă de frontieră se deplasa de la mașină la mașină împărțind declarații spre a fi completate de către cei ce tranzitau Bulgaria. Cum aveam formularele deja completate de-acasă (le descărcasem de pe mae bulgaria mae.ro/sites/default/file ... an_romanian.pdf), am întrebat-o dacă sunt ok, ea ne-a zâmbit făcându-ne semn cu degetul mare că totul e în regulă. După 40 minute de așteptare, am ajuns la ghișeu, le-am predat, pe urmă ne-a fost solicitat, pe lângă actele de identitate, și certificatul de înmatriculare al mașinii.
Am alimentat cu carburant la una dintre stațiile de pe centură, benzina părându-ne ușor mai ieftină ca acasă, apoi „am dat bice” știind că vom trece în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas, și nu pe la Makaza (la vremea aceea fiind deschisă), fiindcă am preferat ruta un pic ocolitoare, dar cu mai multă autostradă în traseu. Taxa de drumuri, adică vinieta electronică, pentru teritoriul Bulgariei o achitasem de acasă online, cu cardul de pe bgtoll.bg/ro/, pentru o lună (30 leva), primind imediat confirmare.
Nu mai urmaserăm itinerarul acesta din septembrie 2017, așa că ne era dor de fiecare bucată de drum, eram curioși să vedem cât au mai înaintat bulgarii cu autostrada spre Grecia și am constatat că destul de mult, o porțiune intermediară mică rămânând din șoseaua veche, de pe malul Strumei. Aveam emoții pentru ce vom fi găsit la vama din Promachonas, doar cu trei zile în urmă, când se redeschiseseră frontierele, cozile fuseseră imense, iar timpii de așteptare pe măsură.
La Kulata am mai alimentat încă o data cu benzină, știind că prețul acesteia în Grecia este considerabil mai mare (în jur de 1,40 euro/litru), apoi am intrat în vama Promachonas în care nu am zăbovit mai mult de cinci minute, formalitățile decurgând fără tăgadă. Pe un alt fir, am văzut din fugă personal medical îmbrăcat corespunzător ce lua probe altora mai puțin norocoși decât noi. La orele 13,00 trecuserăm în Grecia, vremea era superbă, termometrul mașinii arăta 32 grade, noi eram dornici să respirăm aer elen, aveam, deci, liber la vacanță!
Entuziasmați peste măsură, abia dacă mai băgam în seamă SMS-urile ce ne veniseră pe telefoane, care ne transmiteau că putem fi testați de Covid-19 oricând, fiind nevoie să rămânem în carantină pentru o zi la hotel, deși nu comunicaserăm unde vom sta, așa cum se solicită acum prin formularul PLF. Periodic, pe parcursul vacanței, am primit același mesaj de bun-venit, dar și de o posibilă testare. Nu nu s-a întâmplat nimic, din acest punct de vedere, nu ne-a fost umbrită vacanța, deși ne asumaserăm dinainte și această posibilitate.
După ce am intrat în Grecia, am fost „întâmpinați” de prima stație de taxare (toll-post) de 2 euro. Apoi ne-am continuat drumul spre Kavala, urmând traseul prin Serres, Nea Zichni, Drama, Krinides, Amigdaleonas, în total circa 800 km, ghidați fiind de aplicația maps. me, neconsumatoare de date mobile, care și-a dovedit încă o dată utilitatea.
Despre Kavala și ce am făcut/văzut în zonă, intenționez să scriu separat, așa că mă voi referi doar la aspectele ce țin de organizarea și desfășurarea vacanței în aceste vremuri neobișnuite pentru zilele noastre, la experiența noastră care, desigur, poate fi total diferită față de a altor compatrioți, sau față de cea din alt interval de timp, lucrurile putându-se schimba de la o zi la alta.
În Kavala, localnicii mi s-au părut destul de relaxați, în sensul că își dădeau mâinile pe stradă, nepăstrându-se o distanță fizică anume, în incintele magazinelor, în afara lucrătorilor, purtau mască foarte puțini oameni. E drept că Grecia a înregistrat un număr de cazuri de îmbolnăviri destul de mic, însă am văzut panouri informative pe clădiri care îndemnau la portul măștii. Turiștii erau destul de puțini, majoritari numeric erau bulgarii, apoi sârbii, românii și câțiva nemți. Referindu-mă încă o dată la lucrători, indiferent unde munceau: pe plaje, la hoteluri/unități de cazare, la taverne / restaurante / cafenele / baruri, la muzee, la magazine, toți sunt obligați să poarte mănuși și măști/viziere de protecție.
La plaje, atât la cele publice, cât și la cele private, șezlongurile erau așezate mai îndepărtat, uneori se preciza pe panouri că distanța între stâlpii umbrelelor trebuie să fie de 4,5 m, asigurând distanță de cel puțin 1,5 m între paturile de la umbrelele vecine. Numai că în perioada în care am fost, plajele nu erau ocupate mai mult de un sfert din capacitate, așa încât nu de puține ori aveam impresia că aveam plaja și marea în bună parte doar pentru noi, ceea ce nouă ne-a convenit de minune, riscul de îmbolnăvire fiind aproape inexistent.
La hoteluri am găsit dispensere cu dezifectant de mâini peste tot: la intrare, la recepție, pe holuri, în lifturi, la intrare în restaurant. Recepțiile erau separate prin panouri de plexiglas, la fel și la restaurantul unde ni se servea micul-dejun, mâncarea se afla toată în spatele pereților subțiri transparenți, turiștii neputând atinge nimic. Aceștia solicitau ce voiau persoanelor ce se ocupau cu servirea (îmbrăcate cu haine de protecție) mesele din restaurant așezate destul de răzleț, făcându-se chiar o programare aproximativă pe ore pentru a se evita întâlnirea mai mutor turiști deodată. De pildă, noi am fost întrebați cam pe la ce oră am vrea să luăm micul-dejun pentru a-și da seama pe ore câți clienți vor avea și cred că așa se proceda cu toți. După fiecare client servit, deși nu se producea nicio atingere, lucrătorul ce pusese mâncarea în farfurii, se dezinfecta în văzul tuturor. La fel, după ce clienții se ridicau de la fiecare masă, masa se debarasa imediat, tot imediat era curățată cu soluții dezinfectante pentru a fi pregătită pentru următorul.
În camere, curățenie/schimbat de prosoape/lenjerie se făceau la cerere, iar multe dintre obiectele din dotarea acestora (pahare, cană de încălzit apa, perii) fuseseră ridicate, pentru a nu fi motiv de transmitere a virusului. Politica hotelului!
În alt hotel, lucrurile au fost mai simple: micul dejun ne-a fost servit în cameră, la pachet sigilat, deși în mod obișnuit hotelul punea la dispoziție micul-dejun în regim bufet. Cutiile cu micul-dejun erau puse pe un scaun la ușă, la ora comunicată de noi că doream să mâncăm, eram sunați la telefonul fix că ne așteaptă masa în fața ușii. La același hotel, după două zile, am primit tot în faţa ușii, pe un scaun, prosoapele de schimb, alte consumabile. Tot la telefon am fost întrebați dacă dorim să ni se efectueze serviciul de curățenie, limitându-se pe cât posibil ca lucrătorii să intre în camere precum și contactul acestora cu obiectele turiștilor. Desigur, gazda ne-a asigurat de tot suportul său, însă ne-a spus clar că va fi limitată drastic întâlnirea față în față cu stafful. Aceste reguli n-au fost o noutate pentru noi, hotelul a avut amabilitatea să ni le transmită pe e-mail dinainte pentru a nu fi chiar surprinși neplăcut.
Același reguli cu dispensere de dezifectanți, marcaje pe pardoseală pentru păstrarea distanței fizice, le-am găsit peste tot când intram în incinte, de pildă în muzee portul măștii peste gură și mai ales nas de către vizitatori este absolut obligatoriu, de fapt de acesta depinzând accesul în muzee. În schimb, turiștii nu erau obligați să poarte mască în hoteluri (în spațiile comune) sau în magazine.
Cel mai lejer era la taverne și pe stradă, când nu se punea problema portului măștii. La taverne, la o masă pot sta cel mult șase persoane, iar mesele, de asemenea, sunt așezate ceva mai rar față de ceea ce știam. Numai ospătarii erau obligați să poarte mănuși și măști sau viziere, în schimb meniurile înmânate clienților sunt aceleași, deci sunt atinse de turiști, rând pe rând.
De câteva ori, atunci când am răspuns întrebării adresate de unde suntem, am simțit ceva suspiciune în ochii interpelatorilor, cel mai mult în ultima zi, când ne îndreptam spre casă, în timp ce vizitam o peșteră. Ghida, deși eram numai șase vizitatori, ne-a impus reguli stricte de distanțare (2 m între noi), port de mască obligatoriu peste nas, uz de dezifectanți la intrare și ieșire în/din peșteră. Când a aflat de unde suntem, parcă nu-i picase prea bine.
La întoarcere, am găsit la Promachonas pe sensul nostru de mers o coadă substanțială de mașini care ne-a întârziat cu 40 minute trecerea în Bulgaria, unii conaționali și vecini de la sud de Dunăre devenind nerăbdători și nervoși, încercând să iasă de pe un fir mai lent și să se înfigă pe altul ce părea mai rapid, dar se dovedea doar relativ mai expeditiv.
La Ruse, taxa de pod (2euro) se poate achita cu leva și euro, am citit undeva într-un ecou de pe firul acesta că nu sunt primite monedele, ba da, sunt primite, dar cele de unul sau doi euro, nu mai mărunte.
La intrarea în țară, la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, ni s-a făcut un control vamal sumar, de rutină aș zice, însă neuzual, dar regulile sunt reguli și trebuie respectate.
Pe scurt, cam așa a decurs șederea noastră de iunie, în condițiile anului acesta, în Grecia continentală de nord. Oricum eram fericiți și aproape că nu ne venea să credem că am reușit să ne petrecem o vacanță frumoasă în aceste vremuri stranii și incerte. Oare vor mai urma și altele, sau?! ….
 
Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube
Trimis de irinad in 03.07.20 07:14:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@irinad: Ce mult mă bucur pentru voi că ați reușit să faceți acest (prim?) concediu în Grecia în anul pandemiei. Și ați făcut o alegere bună, ceea ce nu mă miră deloc: Kavala e un oraș superinteresant și plăcut, încă autentic, unde ai ce vedea, iar împrejurimile sunt și ele extrem de ofertante.
Ce mai, uitându-mă la pozele tale, aproape că mi-a venit să plâng de dorul Greciei...
Și nouă ne-au fost anulate zborurile din mai și iunie, pe care le-am” împins” în octombrie, iar vacanța din iulie a căzut..., cu tot cu banii aferenți.
Acum sunt îngrozită la gândul că din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu Covid 19, autoritățile noastre nu ne vor mai permite ieșirea din țară.
Așa că am rămas în stand-by.
Poate că totuși și eu, și tu, și noi toți vom reuși până la urmă să ne ducem planurile la îndeplinire.
Să auzim numai de bine!
Abia așteptam să citesc impresiile tale despre prima vacanță pe timp de pandemie!
Kavala cred că e o bună alegere, am o prietenă care va pleca acolo mâine sau poimâine. I-am sugerat să citească articolul tău, cu siguranță o să-i mai ia din stres.
În ceea ce ne privește, n-am încercat amânarea vacanței pentru altă dată, am riscat să alegem între a pierde biletele de avion și a pleca totuși, conform planului inițial. De fapt, partea bătută în cuie era doar segmentul București - Atena, pentru care aveam bilete luate încă din iarnă. Dacă n-ar fi fost posibil să ajungem pe insule, am luat în calcul să închiriem o mașină în Atena și să haladuim prin Peloponez sau Evia. Până la urmă, am ales tot avionul pentru a ajunge în Milos (planul inițial era cu ferry, dar în final a părut mai potrivită pentru situația dată tot calea aerului).
Suntem încă pe plajă, diseară avem zborul de întoarcere în Atena, iar mâine dimineață în România. Voi povesti pe larg, dar pe scurt pot spune că deocamdată totul a fost minunat - localnicii amabili cum îi știm (în cazul nostru, nu mi s-a părut că i-ar fi impresionat în mod deosebit că suntem români), locurile superbe și neaglomerate, pe alocuri chiar pustii (chestie care ni se potrivește mănușă!). Una dintre cele mai frumoase vacanțe din viața noastră!
Nu știu ce va fi mai departe, nu știe nimeni, lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Poate că, asemenea vouă, am avut norocul să plecăm la puțin timp după începerea măsurilor de relaxare... În fine, sper să fim sănătoși și să avem parte și de alte călătorii. Și să scăpăm într-o zi de nesuferitele măști...
@Carmen Ion: Am sperat în adâncul sufletului la o vacanță vreme îndelungată, deși lucrurile nu mergeau cum trebuie. La fel ca și tine, am împins zborurile din mai și începutul lui iunie mai încolo (septembrie, când avem cea de-a doua tranșă de concediu), dar cine știe ce s-o mai alege de ele! Parcă am devenit iar cam sceptică urmărind ce se intâmplă.
Vacanța aceasta "ne-a ieșit" așa ca prin minune, iar Kavala ne-a impresionat foarte plăcut, aș putea zice, neașteptat de frumos.
Mulțumesc pentru gândurile bune, toate urările mele de bine către voi. Nu ne rămâne decât să nădăjduim că vor veni vremuri mai bune cât de cât și că proiectele noastre de vacanță se vor materializa!
@irinad: Ce bine că ai reușit să pleci in vacanță! Arată frumos Kavala, nu am fost, și chiar am rămas plăcut impresionată de ce am văzut in fotografiile tale. Sper să mai putem și noi ieși pe undeva, că la cum se prezintă situația... am mari emoții. Felicitări pentru vacanța reușită!
@crismis: Am aflat cu plăcere că eram "la simultan" in vacanță în Grecia, e drept în zone total diferite și că nu ați fost nevoiți să vă amânați zborul spre Atena. Oricum, de acolo aveați multiple variante și voi ați ales una excelentă zburând spre Milos.
Să știi că lipsa aglomerației, căzând chiar în cealaltă extremă, ne-a prins și nouă de minune fiindcă la plajă chiar nu agreăm mulțimea. Dacă orașul era animat mai ales seara, ziua la plajă/locuri de vizitat nu ne-am mai intersectat cu prea mulți oameni, iar lipsa agitatației n-a făcut decât să ne aducă mai multă tihnă.
Da, incertitudinea va fi starea care ne va guverna viețile vreme bună de aici înainte. Însă speranța moare ultima, nu-i așa?! Totul este să fim sănătoși.
Mulțumesc pentru vizită, ecou, aștept cu interes impresiile tale despre vacanță!
@Mika: A fost un noroc chior că s-a potrivit faptul că Grecia și-a redeschis porțile turistice tocmai în perioada noastră consistentă de concediu de odihnă. Nu mai zic că suntem fani împătimiți ai Eladei, deci nici că se putea mai bine!
Kavala e chiar frumoasă, iar zona este destul de ofertantă, am fost surprinsă plăcut de tot ceea ce am văzut. Unde mai pui că este și destul de aproape de noi cei din sud!
Emoții am și eu pentru ce va urma, dar nu ne rămâne decât să așteptăm și să sperăm! Îți doresc să ai parte de vacanțele pe care ți le dorești și multă sănătate!
@irinad: Vă felicit fetelor Irinad şi Crismis că v-aţi îndeplinit visurile, chiar dacă puţin altfel. Cât priveşte Carmen Ion vei face spre toamnă un concediu nemaipomenit. La mine, statul prea mult în casă a avut influenţă proastă şi deşi nu sunt deloc o persoană prăpăstioasă parcă nu-mi vine să mai ies decât strictul necesar. Cred că voi merge cu nişte prieteni 2-3 zile la Sinaia şi deşi aş putea sta acolo cât vreau, am găsit numai contre (aprovizionare, pantă, ajuns în oraş cu autobuzul după ce aş traversa o pasarelă peste DN1, lipsă laptop) şi în primul rând singurătatea. Să-i mulţumesc lui Dzeu că am fost mobilă până anul trecut la 84 de ani. A venit vremea să mă bucur de excursiile voastre şi să trăiesc din amintirile zecilor de excursii pe care le-am făcut.
@Michi: Vă mulțumesc tare mult pentru ecou, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui turist așa de experimentat ca dvs. !
În cazul nostru, chiar s-a nimerit să putem pleca în Grecia fără restricții în perioada programată de concediu. Știu că ne-a surâs șansa, fiind imposibil de "mutat" concediul în altă perioadă.
Sănătate maximă vă doresc și aveți grijă de dvs! La Sinaia e o idee bună pentru o ieșire de câteva zile!
@irinad: Felicitări pentru articol dar mai ales pentru curajul de a pleca în Grecia!
Noi azi am anulat rezervarea pe care o aveam in Thassos de pe 26 iulie. Nu vrem sa riscăm. Trăim vremuri tulburi, siuatia de poate schimba brusc în timp scurt.
Anul acesta cred vom sta pe lângă casă.
Fotografiile sunt minunate!
Succes in ieșirile viitoare!
Sănătate! Numai bine!
@Dana2008: Uitându-mă în urmă, acum și mie mi se pare curajos ceea ce am făcut, atunci pe moment mi se părea începutul întoarcerii la normalitatea de dinaintea pandemiei.
Adevărul este că situația generală nu mai este momentan prea încurajatoare, vom vedea ce va mai fi. Să sperăm totuși că lucrurile nu se vor înrăutăți.
Noi am ajuns în Thassos pentru o zi fiindcă în același timp cu noi erau în vacanță acolo două familii de prieteni buni care ne-ai invitat pe la ei. În Skala Rachoni era destul de pustiu, nu știu cum o fi acum.
Mulțumesc de vizită, ecou, aprecieri!
Așteptam cu mare nerăbdare impresiile tale despre vacanța din Grecia!
Kavala este minunată, am avut ocazia s-o vedem în excursia din 2011 în Thassos. Dar acum cu atât mai mult țineam să citesc povestea ta, prin prisma noii situații legate de Covid. Ce am citit m-a liniștit nițel, dar... există după cum ai observat un mare dar... ce se întâmplă în continuare. Nimic nu e sigur, totul se poate schimba de la o clipă la alta... și asta după ce tocmai am luat bilete de avion pentru Creta, pentru 22 iulie. Ce va fi? vom vedea...
Mă bucur însă mult pentru voi, pozele sunt superbe, iar eu aștept în continuare frumos să văd pe unde v-ați plimbat.
Și evident număr zilele...
Te pup cu drag, de la distanță!
@maryka: Bravo, mă bucur că v-aţi luat biletele pentru Creta (ştiu că-ţi doreai să ajungi din nou în insulă) şi sper din toată inima ca totul să ia turnura bună pentru voi. E adevărat, în momentul de faţă incertitudinea este mare, lucrurile se pot schimba de la o zi la alta, însă trebuie să credem că se vor mai aşeza cumva în sensul bun. Şi tu, şi eu mai avem câte o rundă peste ceva vreme, aşa că trebuie să gândim pozitiv.
Cât despre Kavala, m-a impresionat foarte plăcut, m-a cucerit cu farmecul său macedonean, iar melanjul greco-turc al peninsulei Panagia m-a dat gata. Spre deosebire de alte vacanţe, aceasta a fost una de relaxare, în principal, însă tot am cutreierat împrejurimile.
Mulţumesc de vizită, ecou şi vorbe frumoase, o seară liniştită! O aşteptare fără stres până pe 22 iulie şi să aveţi o vacanţă cretană aşa cum v-o doriţi, asta sper eu pentru voi!
Şi eu te pup şi te îmbrăţişez cu drag!
Felicitări pentru faptul că ati avut curajul de a pleca în vacanță imediat după deschiderea graniței. Grecia este minunată si îmi este atat de dor de ea, sper să pot ajunge acolo la sfarsitul lunii iulie deși vestile nu sunt deloc încurajatoare. Pozele sunt minunate. O vară frumoasa!
@alinafulg: Mulţumesc mult pentru cuvintele frumoase, ecou, vizită! Noi am acţionat cam impulsiv, fiind oarecum condiţionaţi de efectuarea unor zile de concediu, însă n-a fost deloc rău, dimpotrivă. După tot ce s-a întâmplat, sunt şi eu cam descumpănită, însă trebuie să sperăm că totul va fi bine şi vom revedea Grecia aşa cum ne dorim. Acolo totul a fost minunat, într-adevăr, grecii s-au dovedit mai ospitalieri şi mai drăguţi ca niciodată în condiţiile actuale, însă schimbările pot surveni de la o zi la alta, după cum vedem.
Îţi doresc să ajungi în Grecia fără probleme şi ai o vacanţă elenă aşa cum ai visat! Toate cele bune şi ţie!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Amphipolis: 2 ½ milenii și... un leu — scris în 23.11.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Grecia, în vreme de pandemie — scris în 14.07.20 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Nea Peramos [zona Kavala] — O zona incredibil de frumoasa — scris în 03.05.16 de angela_tudose din TULCEA - RECOMANDĂ
- Dec.2011 Mount Lailias — scris în 04.08.14 de levasi din BUCURESTI - RECOMANDĂ