ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Targoviste
ÎNSCRIS: 25.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Romania este frumoasa

TIPĂREȘTE

Am plecat sambata dimineata (01/09) spre Transalpina din Targoviste cu gandul sa ma intorc in aceeasi zi nestiind cate locuri se pot vizita inainte sa urc pe soseaua ce strabate muntii Parang (aceste locuri m-au facut sa mai raman o noapte).

Am plecat cu noaptea in cap spre Pitesti-Ramnicu Valcea si apoi spre Targu Jiu. Dupa Ramnicu Valcea la aproximativ 10 km ajungem la Ocnele Mari unde vedem primul indicator spre salina unde bineinteles am oprit intrarea 14 lei adulti si 7 lei copii, elevi si pensionari (intrarea se face cu microbuzul rapid fara coada) unde intrand in vorba cu alte persoane am aflat si de alte locuri de vizitat.

Am urmat DN67 spre Targu jiu si dupa alti 25 de km in localitatea Costesti am facut dreapta catre satul Bistrita unde aflasem de Manastirea de aici si de Cheile Bistritei (se ajunge prin dreapta Manastirii pe drumul forestier care urca si au aproximativ 1.5 km).

De aici ne-am indreptat catre satul Polovragi unde am vizitat Manastirea Polovragi, apoi pe drumul forestier am intrat in Cheile Oltetului si am vizitat Pestera Polovragi aflata in interiorul Cheilor (5 lei de adult iar intrarea se face cu ghid si atentie numai la ore fixe 09; 10; 11; 12; 13... noi am asteptat aproximativ 45 de minute).

De aici am plecat spre Baia de Fier unde am vizitat Pestera Muierilor (10 lei de adult si 5 lei de copii, elevi si pensionari, si aici se viziteaza tot cu ghid si tot la ore fixe). Cum am pierdut foarte mult timp la vizitarea pesterilor ne-am hotarat sa ne cazam la Targu Jiu unde am ajuns pe la sase seara si grabiti sa vizitam Cheile Sohodolului (aflate la 15 km de Targu Jiu) si Manastirea Tismana (35 km de Targu Jiu)

Ne-am cazat la primul hotel iesit in cale (motelul La Narcise pe care nu il recomand - vezi impresii) si am luat drumul national 67D spre Baia de Arama pentru a vizita Manastirea superba de altfel (cea mai frumoasa din punctul meu de vedere) iar apoi Cheile lungi de 1.25 km iar intrarea costa 10 lei de autoturism. Seara ne-am intors in Targu Jiu unde am vizitat parcul central cu Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor si Masa tacerii opere ale lui Brancusi. Dimineata am vizitat Coloana Infinitului opera a aceluiasi sculptor roman Constantin Brancusi iar apoi am plecat spre destinatia noastra initiala Transalpina.

Am ajuns in Novaci de unde am alimentat cu combustibil (nu exista alte benzinarii pana la iesire de pe Transalpina) incepe urcusul, drumul este destul de aglomerat iar primul popas il facem in statiunea Ranca (1600 m) o statiune in devenire daca pot sa spun asa, se construieste foarte mult. Drumul este asfaltat in totalitate nu este marcat si nu are parapeti dar este lat se circula bine, dar incet, se urca destul de mult.

De la Ranca continuam sa urcam pe crestele alpine golase (creste lipsite de vegetatie inalta) si oprim pe unde putem pentru a imortaliza peisajele minunate. Ajungem in Pasul Urdele (2145 m) cel mai inalt punct de pe Transalpina unde facem un mic popas apoi incepem coborarea spre Pasul Muntinu iar la Obarsia Lotrului facem dreapta spre Brezoi pe la lacul Vidra si statiunea Voineasa (Novaci-Obarsia Lotrului aproximativ 50 de km iar Obarsia Lotrului-Brezoi aproximativ 80 de km).

Drumul de la Obarsia Lotrului la Brezoi este acceptabil chiar se toarna covor asfaltic pe anumite portiuni iar peisajele sunt minunate si prin zona aceasta. De la Brezoi intram pe Valea Oltului unde dupa cativa km se face un drum forestier la dreapta spre Cascada Lotrisor (aproximativ 2 km prin chei pe un drum foarte ingust dar spectaculos-de preferat ca dupa 1 km sa lasati masina si sa faceti traseul pe jos) apoi vizitam Manastirea Cozia si in drum spre casa oprim si la Manastirea Curtea de Arges. Am reusit sa facem in 2 zile un traseu superb care a inclus destinatia principala Transalpina denumit si regele drumurilor care demonstreaza inca o data ca

ROMANIA ESTE FRUMOASA.


[fb]
---
Trimis de draglucturbo in 04.09.12 16:25:33
Validat / Publicat: 04.09.12 17:28:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSALPINA.

VIZUALIZĂRI: 3867 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (draglucturbo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cheile Bistritei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13250 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

iulianic
[04.09.12 18:16:43]
»

@draglucturbo:

Transalpina denumit si regele drumurilor

Transalpina - cel mai inalt drum din Romania care poate fi parcurs cu masina - este denumit si "Drumul Regelui" abia dupa 1938 cand Regele Carol al II-lea a inaugurat drumul reconstruit in perioada dintre cele doua razboaie. Se spune ca regele si suita sa au parcurs traseul Novaci - Salistea in opt ore si i-a fost de-ajuns. L-a strabatut doar o data in viata lui.

Acest drum, in trecut doar o carare anevoioasa care taia Carpatii facand legatura dintre Transilvania si Oltenia, a avut importanta atat pentru ostirile romane in expansiunea lor catre Dacia, cat si - mult mai tarziu - pentru nemtii care, din necesitati impuse de ambele razboaie mondiale, l-au reconstruit si reparat.

Cei care l-au folosit cel mai mult au fost pastorii cu turmele lor, iar astazi turistii dornici de inedit.

Chiar daca ofera privelisti frumoase, eu nu l-as denumi "regele drumurilor" pentru ca mai are mult pana sa fie drumul cel mai cel din Romania.

BEBEPETRESCU
[05.09.12 11:34:10]
»

@iulianic: Nu fi "carcotas"! Transalpina este unica in felul ei, asa cum am descris-o toti, cu bune si cu rele (Ce, autostrazi, sosele, avem?)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
BEBEPETRESCU, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂTransalpina - cel mai înalt drum din România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055357933044434 sec
    ecranul dvs: 1 x 1