ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Fascinanta Transalpina

TIPĂREȘTE

Desi nu o vazusem si nu auzisem de Transalpina, am avut norocul sa calatoresc pe aceasta fascinanta sosea, atat iarna (Craciun 2010-Revelion 2011) cat si vara (iulie 2011). Spun "norocul" intrucat, si atunci, iarna, si in iulie am beneficiat de o vreme superba, in sensul ca soseaua a fost perfect uscata si curatata pe timp de iarna, iar vara am parcurs-o intr-o zi aproape perfect senina (de la Ranca la Obarsia Lotrului spre Petrosani.

Un drum mirific, aproape de nori, unde nu stii daca rasuflarea ti se taie din cauza serpentinelor stranse si pantelor abrubte, sau din cauza peisajului ametitor. De la Novaci la Obarsia Lotrului, drumul este perfect (proaspat asfaltat) chiar daca se mai lucra pe mici portiuni (latire de drum si introducerea gurilor de scurgere a apelor de pe versanti), De la Obarsia Lotrului spre Petrosani... este o alta poveste, care tine de un drum... bombardat, pe care nu l-as recomanda nimanui. Daca sunteti in zona (fie in Gorj, fie pe partea cealalta -Sebes- merita sa va avantati spre cer trecand pe Transalpina.

Drum bun si o zi cat mai insorita pentru a va putea bucura de aceasta si tot ceea ce va poate oferi ea!


[fb]
---
Trimis de BEBEPETRESCU in 22.08.11 11:07:04
Validat / Publicat: 22.08.11 12:09:15
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3138 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BEBEPETRESCU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 De la Ranca spre Obarsie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4950 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

iulianic
[28.08.11 17:20:43]
»

BEBEPETRESCU, te rog sa-mi spui daca a conduce pe Transalpina este periculos acum, vara. Doresc sa merg in weekend-ul 3-4 septembrie si n-as vrea sa am surprize. O masina de oras face fata? Ce fel de curbe si pante sunt? Cu ce le poti compara? Cheile Bicazului, Dealu' Negru?

Multumesc si iarta te rog sumedenia de intrebari!

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.08.11 23:58:01]
»

@iulianic, e un drum relativ greu. Eu l-am făcut cu un Peugeot 206tdi (motorină), cu încărcătură aproape maximă, şi a mers. Alţii îl fac şi cu maşini mai mici (Matizuri, Dacii etc.), deci din acest punct de vedere e OK.

Am urcat chiar şi iarna, până la Rânca (mai departe nu se poate - nu se deszăpezeşte). Astă toamnă, am urcat până aproape de pasul Urdele pe ceaţă şi lapoviţă (fără echipament de iarnă!), deşi mai erau porţiuni de drum în lucru. Deci, se poate.

Curbele sunt la 180 grade (ac de păr) în marea lor majoritate; pantele sunt multe şi (o bună parte) cu declivităţi mai mari de 10%. Nu ştiu la care Dealul Negru (sunt mai multe zone în ţară care sunt numite sau poreclite astfel) te referi, iar pe la Cheile Bicazului n-am mai mers de un secol şi nu mi-amintesc de loc cum e drumul (pe vremea aia, conducea maşina tatăl meu)... Îţi poţi face o opinie (cam palidă, dar... ori şi cât! privindu-l pe Google maps.

BEBEPETRESCUAUTOR REVIEW
[29.08.11 09:14:56]
»

Iulianic, se poate circula lejer in septembrie cu orice fel de masina - cu conditia sa nu faca parte din "programul Rabla"!!! - Cel mai mult conteaza totusi "bafta" de a prinde o zi cat mai senina pentru a savura peisajul ametitor de a circula aproape de nori!

In general sunt serpentine "ac de par" si pantele incepand de la 10-15%. Depinde de sofer - in ceea ce priveste dificultatea drumului, dar este intr-adevar un "drum greu" dar care merita parcurs, macar o data (si cum o data e ca nici o data, eu l-am facut de 2 ori!!).

Acum, ce sa-ti spun - Cheile Bicazului, Timisul, Dealul Negru... sunt niste "copilasi" -Nu pot compara cu Transfagarasanul pentru ca nu am fost niciodata pe el (nici eu nu stiu de ce?).

Eu personal iti recomand cu caldura Transalpina pentru week-endul pe care il planifici si sa-ti dea Domnu' vreme fara ploaie si ceata! In rest, cu putin efort din partea soferului, nu sunt probleme. (aveti si suficiente refugii unde puteti stationa pentru odihna/poze/peisaje).

As vrea, daca poti, dupa ce te intorci -eu sper sa te duci - sa-mi spui impresiile tale! Planificati-va insa traseul ca sa-l parcurgeti PE LUMINA ZILEI!

Drum bun, fara vant din pupa, fara ceata, fara ploaie!

iulianic
[29.08.11 14:40:21]
»

Va mutumesc foarte mult pentru amabilitatea de a-mi furniza informatiile despre Transalpina si dificultatile ei.

Am studiat harta si alte detalii de pe site. Am observat ca se recomanda traseul de la Novaci spre Sebes, deci de la sud la nord, pentru ca lipsa vegetatiei este in favoarea deschiderii de panorame minunate.

Dumneavoastra cum ati facut acest drum? Noi am vrea sa mergem prin Valea Oltului – Sibiu, apoi prin munte, spre sud, la Novaci. Ratiunea este ca avand doar doua zile la dispozitie, in prima am vrea sa ne apropiem cat mai mult (venim din Bucuresti), sa ne cazam undeva, apoi dimineata – cu sofer odihnit, pe lumina si cu toata ziua inainte, sa pornim prin Transalpina si sa continuam apoi pana la Bucuresti.

Este prea lung, prea obositor drumul acesta pentru doua zile?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.08.11 15:15:06]
»

@iulianic, nu "se recomanda" absolut nimic!

Personal, am ales sa merg dinspre Novaci spre Sebes doar pentru ca am vrut sa innoptez la Ranca, unde m-am intalnit si cu ceva oameni dragi la un taifas. E la fel de buna si varianta ce ti-ai imaginat-o pentru 'iesala' voastra. Singurul dezavantaj al acesteia consta in aceea ca presupune un drum foarte lung de intoarcere, in cazul nefericit (dar nu imposibil) al trebuirii sa renuntati la traversare. (din varii motive - vremea proasta fiind unul dintre cele mai plauzibile).

Exista variante de cazare pe langa Sibiu (dar asta inseamna ceva drum pana la intrarea efectiva pe DN67C), Sebes sau chiar si mai jos (de fapt, sus!), pe valea Sebesului. In niciun caz nu pleca fara o rezervare certa! Preferabil de la o unitate cu note bune pe AFA, ca sa nu ai surprize ca mine! Zona e full in week-end-uri! nu te baza ca te descurci la fata locului! doar daca nu pleci cu cortul in portbagaj.

Drumul e relativ lung si obositor, dar depinde si de pregatirea soferului si de vechimea sa. Pentru un incepator, va fi o experienta care ii va solicita toate resursele. Dar cu siguranta nu o va resimti ca pe un calvar!

Drum bun si vreme frumoasa iti urez!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BEBEPETRESCUAUTOR REVIEW
[29.08.11 15:37:06]
»

Noi am facut drumul de la Novaci. Deci, aveti urmatoarele optiuni (n-am inteles daca vreti neaparat sa atingeti Sibiul?!)

I) Bucuresti > Rm. Valcea > Novaci > RANCA (cam 275-280 Km / 4,5-5,0 ore) (cazare la o pensiune, cred ca nu sunt probleme de a gasi o camera!). A doua zi: RANCA > Obarsia Lotrului (circa 25 Km) > Sebes (circa 90 Km) > Bucuresti (Sebes-Bucuresti, cam 315 Km) (115 +315 = 430 KM).

2) Buc > SEBES (315 Km) / cazare. A 2-a zi, Sebes > Obarsia Lotrului > Ranca > Novaci > Bucuresti (390 KM)

BEBEPETRESCUAUTOR REVIEW
[29.08.11 15:49:55]
»

Dragos are dreptate!

Pacat ca nu plecati de VINERI!!?? Trebuie sa aveti in vedere ca doar circa 120 KM sunt autostrada (A1), restul, drum sinuos fie pe o varianta, fie pe cealalta, + sate + ... stim toti ce inseamna trafic pe drumurile cu numai 2 benzi... + iesirea/intrarea din/in Bucuresti!

Pe partea Sebesului nu stiu sa-ti recomand nici o pensiune/loc de cazare; noi am fost mereu la Ranca - acolo ai de unde alege, dar e preferabil sa intri pe site sa-ti faci o rezervare

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.08.11 16:04:34]
»

@bebe & iulianic - am ceva completari la cele de mai sus, anume:

mai e o bucata de autostrada (A1Sb, 13km) care ocoleste Sibiul; in plus, portiunea de drum dintre Valea Oltului si Sebes (DN7) este relativ rapida, avand pe multe portiuni 2 benzi pe cel putin unul dintre sensurile de mers (cel care urca), pantele sunt relativ line si virajele suficient de largi incat sa nu fie nevoie sa incetinest sub 70 km/h in cele mai stranse (si sunt si bine semnalizate!)

Ca sunt sate multe - asta e! Asa s-au facut si inca se mai fac drumurile pe la noi! din sat in sat, sa mergi cat mai incet, sa nu cumva sa ajungi prea repede la destinatie... (cum e in alte tari, mai putin civilizate, de pilda Bulgaria; da' asta e cu totul alta discutie).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BEBEPETRESCUAUTOR REVIEW
[29.08.11 16:11:20]
»

Dragosel, scuze ca am uitat de Centura Sibiului!!! (fain drum! - 180/h lejer ca nu au camere montate si nici loc de a sta cu radarul!!! - nu stiu daca nu le-or da prin cap sa bage "pistolarii" ca pe A2!?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
BEBEPETRESCU, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂTransalpina - cel mai înalt drum din România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087100982666016 sec
    ecranul dvs: 1 x 1