GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
N-am mai fost la un Târg de Crăciun de prin 2019, când am mers la cel din Piața Constituției. Chiar dacă în anii ce-au urmat s-au mai organizat și-n alte locuri bucureștene, n-am ajuns la ele, din comoditate! :)
Anul ăsta, însă, am „învins-o” pe doamna cea leneșă????, lăsând-o acasă și, de Sf. Andrei, mai spre seară, am mers la Târgul Drumul Taberei, deschis pe 29 nov.
Este cea de-a treia ediție, organizată de „Untold Universe” , în colaborare cu Primăria sectorului 6, și va fi deschisă până pe 27 decembrie. Se numește „West Side Christmas Market” , cartierul fiind în partea vestică a orașului.
Încă de la intrarea dinspre intersecția mare – diagonala cu Piața Drumul Taberei, se vedeau mulți pomi din parc „îmbrăcați” cu beculețe și aleile cu arcade luminate. Ne întâmpină Atelierul spiridușilor (la care n-am zăbovit), trecem, apoi, pe sub câteva arcade de diferite forme. În departare se zărea Podul hobanat, frumos ornat, cu mii de beculețe înșirate pe cablurile de susținere. Facem poze căsuțelor înșirate de-a lungul aleilor. Ajunsă acasă am citit că sunt peste 65 de căsuțe, cu tot ce vrei, de-ale mâncării sau cu produse artizanale.
”Timp de 28 de zile, până pe 27 decembrie, bucureştenii vor avea parte aici de un tărâm de poveste, cu luminiţe şi decoruri spectaculoase, roată panoramică, patinoar, carusel, căsuţa lui Moş Crăciun, atelierul spiriduşilor, concerte, bunătăţi culinare tradiţionale şi multe, multe surprize” , transmit organizatorii
În Căsuța lui Moș Crăciun nu era – deocamdată agitație. Aici
”Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Cei mici au parte aici de pictură pe față, balon modelabil, glob pictat manual, o jucărie și o poză cu magnet alături de Moș Crăciun
Târgul propriu-zis este amenajat pe locul lacului, acum golit. Sunt scări de acces pe tot conturul bazinului. Sus, pe mal, în fața gradenelor din parc este amenajată o scenă, unde urmează să se țină spectacole. Unii au ocupat, deja locuri bune de privit. Deocamdată se uită la un ecran cu diferite imagini filmate.
Este foarte multă lume, totul în jur este luminat și ornat cu beculețe, dar lumea nu se prea înghesuie să cumpere! Toate sunt scumpe și foarte scumpe ☹. M-a șocat - în mod special - prețul unei bucăți de turtă dulce, de mărimea unei jumătăți de palmă, făcută artizanal - 50 de lei, iar cea mai simplă – 10 lei. Nu cumpăra nimeni!
Vedem și Roata Panoramică în care ne propunem să urcăm și noi, dar mai spre timpul de plecare. Puhoi de lume care vine, sau pleacă, ne încetinește înaintarea, îngroșând aleile rămase înguste. Vrem să luăm câte un vin fiert, să ne încălzim (temp. 6 sau 7°C). Găsim o Căsuță cu vin, un pahar de 280 ml – 12 lei. (am mai întâlnit una după aceea, 15 lei același tip de pahar). Luăm câte unul și ne așezăm la o masă să-l savurăm. Este foarte bun, aromat și cu felii de portocală și floricele de anason în el.
Plecăm, apoi, spre Patinoar.
”Este cel mai mare din București, are 744 de metri pătrați, fiind mai întins decât cel de anul trecut.
Program: Luni – Joi: 10.00 – 22.00; Vineri – Duminică: 10.00 – 23.00
Preț acces patinoar: 25 de lei / 90 de minute; Închiriere patine: 25 de lei
Închiriere delfin / pinguin: 20 de lei
Suprafața este suficientă pentru câțiva amatori, în special copii. Aici se închiriază patine, iar pe gheață sunt obiecte cu figurine, din plastic, de care se sprijină patinatorii începători. Facem câteva poze și mergem spre Caruselul Venețian, de unde se auzeau valsuri celebre și voci de copii, mai mici sau mai măricei, bucuroși să se urce pe călușeii care-i învârtea. Pe cei mici îi însoțeau părinții, ajutându-i să aibă stabilitate pe cei 34 de căluți. Este foarte frumos pictat manual, produs în Italia, iar cele 2000 de luminițe îi atrag pe copii ca un magnet. Am făcut și aici un filmuleț, pe care vă invit să-l vedeți! :)
Mergem mai departe pe aleile dintre căsuțe. Vin mirosuri îmbietoare de la cărnurile preparate la grătar (că tot suntem în post!):), dar nu ne oprim aici, doar le facem poze.
Am zărit și căsuța La Calcan. Mihai se precipită în fața plitei cu pești de diferite neamuri. El e mare amator de toate vietățile comestibile ale mării, mai ales de calcan; pentru mine, însă, tot crapul rămâne „regele” apelor! :) ????. Doi băieți tineri, frumoși și simpatici, tot perpeleau soiuri diferite de pești, întorcându-i când pe o parte, când pe alta. Ne uităm și la prețuri: 30 lei/100g calcan ☹.
- Scump, Dom’ le, scump! , zic eu. De unde știu că este proaspăt? De unde l-ați adus?
- Din Deltă, doamnă, de-acolo l-am pescuit ieri dimineață. Ați auzit de Sfântu Gheorghe?!
- Cum să nu?! Am și fost acolo, dar m-am jurat că nu mai merg în Deltă „ever” ?!
- Da’ de ce, doamnă? E-așa frumos acolo!!!...
- O fi, da’ m-au kilărit țânțarii☹ „la greu” ...
- Îmm’deeeh! În ce lună ați fost?
- Cred că prin iunie...
- Păi, vedeți! Atunci sunt mulți, da’... ia să veniți în august!
- Da’ de ce, atunci pleacă ei în vacanță?!
-Nu, da’ sunt mai puțini!
-Poa’ să fie și numa’ unu', tot pe mine mă atacă!
Ne hotărâm și nu mai așteptăm să fie gata o bucată ceva mai mare, luăm două mai mici, gata făcute și-i rugăm pe băieți să ni le pună la pachet (90 lei). Chiar dacă am fi vrut să-l mâncăm acolo, nu găseam locuri la mesele înșirate în fața căsuțelor cu de-ale gurii, Târgul se aglomerase, deja! Acasă l-am încălzit, am adăugat cartofi natur cu unt, și-am făcut mujdei. A fost foaaaarte bun! :p
De-acum devenise deranjantă aglomerația! Era un du-te/vino obositor ☹ Mihai își aduce aminte de „mișcarea browniană” ! Ne-am grăbit spre coada de bilete la „Roata Panoramică” . Nu așteptăm mult, achităm 60 lei/2 bilete și așteptăm să urcăm într-o cabină deschisă, dar bine asigurată contra căderii. Mă gândesc că putea fi ocupată de vreo cinci copii, băncuțele fiind foarte joase, de-aceea supraveghetorul ne-a lăsat să ocupăm o singură cabină. Am vrut să facem poze de sus întregului Târg. Ritmul de rotire era foarte anevoios, se aștepta jos, la bază, îmbarcarea în fiecare cabină eliberată după o rotire completă. Poate că de aceea nu am fost așa de încântată de toată această „distracție” ! ☹ Ajunși sus de tot, facem poze, multe din ele ratate. :(Noroc cu Mihai care face un filmuleț, pe care vă invit să-l vedeți!
La coborâre pozez Trenulețul copiilor, de lângă „Roată” . Zarvă mare se auzea și de-acolo, semn că „pasagerii” erau încântați de plimbarea pe tărâmul lui Moș Crăciun! :)
N-am povestit chiar despre tot ce-am văzut, dar cred că merită să veniți la Târgul din Cartierul Drumul Taberei, mai ales dacă aveți copii, dacă vreți să patinați sau să beți un vin fiert bun! :))
Chiar dacă este cam devreme, vă urez să aveți sărbători frumoase, cu bucurie, alături de familie și de prieteni!! ????????????????????
Trimis de doinafil in 01.12.23 14:55:22
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@doinafil: Am renunțat să merg la târgurile de Crăciun din 2019, când am rămas șocată de prețurile practicate în Piața Constituției. Cel la care ați fost voi arată ademenitor, dar ce Dumnezeu se vinde pe acolo? Aur și diamante?
Mă bucur însă că v-ați distrat!
PS Niciodată nu e prea devreme (sau prea târziu) pentru urări de bine...
@doinafil: Frumos arată acest Târg de Crăciun din Drumul Taberei! Mi-a plăcut Intrarea, Căsuța Spiridușilor, Caruselul Venețian arată tare bine în filmuleț, pare nou și cu multe figurine... Plăcută plimbarea cu Roata Panoramică, se vede frumos Podul cu hobane. Așa de mare să fie acest târg, cu 65 de căsuțe?! Despre prețuri ce să zic, cam piperate dar... obrazul subțire cu cheltuială se ține. ????
Primesc cu plăcere urările și le returnez însutit!
O ieșire plăcută într-un decor frumos!
@doinafil: Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei - West Side Christmas Market, mai pe englezește, așa cum dorește Primăria - este bine venit în această parte de oraș. Și chiar arată foarte bine! ????
Târgul atrage ca un magnet locuitorii din zonă și nu numai. Sunt multe decorațiuni luminoase, priveliștea de pe podul hobanat e drăguță, călușeii ne amintesc de copilărie. De prețuri nu vorbim! ???? Anul trecut am privit și noi târgul de la înălțimea roții panoramice. Mulțumim pentru prezentare.
Vă invităm la târg!
P. S. În această seară camioanele Coca-Cola au poposit lângă parc.
P. S. S. Podul hobanat este „îmbrăcat” într-o perdea distinctă de luminițe.
@Carmen Ion:
Mulțumesc de vizită și ecou, Carmen! ????
Am scris eu că din comoditate n-am mai mers la Târguri, dar și din cauza prețurilor exagerate la Târgul din Drumul Taberei, despre care au scris aici colegii noștri @ValentinB_ 88 și @tata 123! Nu știu cum sunt prețurile la celelalte două Târguri bucureștene, („Piața Constituției” și „Laminor Winter Wunderland” ), dar bănuiesc că nu sunt mici nici acolo.
Ne-am distrat, ce-i drept, dar „Roata Panoramică” nu știu dacă și-a meritat banii!
Să ai sărbători frumoase!
@mprofeanu:
Într-adevăr, arată foarte frumos Târgul! Și pe noi ne-a încântat, chiar dacă, fiecare din noi, am depășit 74 de „primăveri”
Chiar este o explozie de luminițe, așa cum am denumit articolul. Roata mare își schimba mereu culorile beculețelor, în verde, albastru, galben și violet. Am stat câteva minute s-o admirăm, de jos.
Podul cu hobane și Roata mare sunt „piesele de rezistență” în ceea ce privește iluminatul, se văd de la distanță. Dar nu numai ele, tot parcul este îmbrăcat de sărbătoare!
Mulțumesc pentru vizită, ecou și...
@tata123 ???? :
Așa este, arată foarte bine Târgul și anul ăsta! Ți-am citit articolul de anul trecut despre el și nu cred că diferă prea mult. Anul acesta, pe 29 nov. - la deschidere - am citit că a concertat pe scena amenajată acolo, cântărețul Fuego.
Tot „magnetul” de care spui ne-a atras și pe noi anul ăsta, mai ales că suntem foarte aproape de Parc! Din 1969 și până acum opt ani, am locuit și eu în Drumul Taberei, dar m-am mutat la Mihai, în Militari, cartier vecin cu el.
Caruselul cu călușei era asaltat de copiii mai micuți, culorile și frumusețea lui ne-au făcut să stăm să-l admirăm, în timp ce el se învârtea noi ne beam vinul fiert
Mulțumesc pentru că „m-ai vizitat” și votat!
Felicitări!
Mi-a plăcut tot ce am văzut!
Inclusiv articolul, m-am distrat copios la faza cu țânțarii, aveți perfectă dreptate!
Apropo, arătați excepțional de bine!!! ????????????
Minunat! Imi place ca si noi, adultii cu suflet de copil, ne bucuram alaturi de cei mici de farmecul sarbatorilor. Cateva clipe petrecute in atmosfera de basm din targ poate aduce bucurie si trezi dorinta de a fi din nou copil.
Mi-a placut traseul urmat de voi si ca ai impartit cu noi bucuria de a primi sarbatorile ce ne bat la ferestre.
Sarbatori binecuvantate si sa va aduca Mosul un sac cu sanatate si pace!
@elenaadina:
Îți mulțumesc pentru vizită și ecou, dar și pentru compliment!
Țânțarii din Deltă mi-au făcut vacanța „varză” , mai ales seara, când mergeam să mâncăm la puținele restaurante de acolo. Puneam șosete mai grosuțe, aveam mănuși, pulover, pantaloni și batic pe cap, daaaaar, nemernicii tot mă înțepau prin haine și, pentru că nu se „săturau” , îmi atacau fața. Nu țineau cont de toate „armele” contra lor, pe care le luam cu noi. Ce să mai caut în Deltă?! , mi s-a pus „enough” -ul, cum spun eu!
Nu știu dacă vii la întâlnirea de anull viitor, la Păltiniș, unde mi-ar face mare plăcere să văd un cuplu tânăr și frumos!
Să dea Domnul să auzim numai de bine!!!
@DOINITA:
Cred că aproape - dacă nu chiar - toți membrii AFA avem suflete de copii!
Când trec printr-un parc cu leagăne sau scrâncioburi, îi „invidiez” pe cei mici care se dau în ele, iar când în parc nu e nimeni, mă dau în leagăn, să mă răsfăț ca-n copilărie!
La fel mi se întâmplă iarna, când văd un ghețuș gata făcut, nu preget să mă dau pe gheață, chiar dacă sunt oameni în jurul meu! Nu-mi pasă ce gândesc ei, bucuria mea e mai mare decât gândurile lor (poate) negative. („- uite-o și pe baba asta nebună, se dă pe gheață!” ) În gând îmi spun, tot ca un copil: „-sâc, sâc! mie nu-mi pasă ce credeți voi!
Să dea Domnul să vină Moșul cu sacul de sănătate, așa cum mi-ai urat! Am să-l trimit și la voi acasă!
Totdeauna Tîrgurile de Crăciun sunt frumoase, pentru că omagiază una dintre cele mai frumoase sărbători: Crăciunul!
Luminițele, râsetele copiilor, bradul împodobit și iluminat, instalațiile de joacă, caruselul și ce-o mai fi sunt izvor de bucurie și de veselie!
În fiecare din noi este un copil, eu zic să-l lăsăm să se bucure de sărbătoare!
Frumoase fotografii, toate îmi plac, iar cea cu bradul e super. Te contrazic, bradul arată frumos, nu e anemic!
@doinafil:
Mi-a plăcut prezentarea făcută de tine Târgului din cartierul în care ai locuit şi mi-au plăcut şi fotografiile şi filmuleţele postate.
”N-am mai fost la un Târg de Crăciun de prin 2019, când am mers la cel din Piața Constituției. Chiar dacă în anii ce-au urmat s-au mai organizat și-n alte locuri bucureștene, n-am ajuns la ele, din comoditate!
Eu nu am mai trecut printr-un Târg de Crăciun chiar mai dinainte şi cred că tot din comoditate.
Obişnuiam să trec prin cel de la Universitate, având drum pe acolo când mă întorceam de la petrecerea de Crăciun organizată cu cei de la serviciu, avantajul fiind că eram imediat după o masă foarte copioasă, tot cu de-ale porcului , astfel că nu mai pofteam la niciuna din bunătăţile tradiţionale comercializate în cadrul Târgului. Aşa nici măcar preţurile, întotdeauna mari, nu mă mai speriau. Un pahar cu vin fiert era totuşi o necesitate
Târgul ăsta din partea vestică a oraşului îmi pare a avea de toate. Şi bradul mie mi se pare frumuşel şi Roata Mare mi se pare tentantă. Exceptând preţul măricel, nu am înţeles ce nu a fost pe placul tău. Dacă nu este foarte frig şi nu a fost la data vizitei voastre, viteza mică de rotaţie eu zic că este un avantaj.
Dialogul cu băieţii din Deltă a fost tare amuzant. Partea cu ţânţarii este un risc asumat de cei care vizitează Delta noastră minunată.
Mă bucur că aţi reuşit să vă transpuneţi deja în atmosfera Sărbătorilor.
@nicole33:
”... tot cu de-ale porcului, astfel că nu mai pofteam la niciuna din bunătăţile tradiţionale comercializate în cadrul Târgului. Aşa nici măcar preţurile, întotdeauna mari, nu mă mai speriau. Un pahar cu vin fiert era totuşi o necesitate
Nici noi n-am poftit la nici una din ofertele de mâncare a cărnurilor gătite pe loc - erau și feluri turcești și grecești - și nu din cauza prețurilor (erau cel puțin 10 persoane la coadă), ci pentru că nu ne era foame! Dar un pahar cu vin fiert era necesar, mai ales că ne înghețaseră mâinile!
După ce am citit și alte impresii ale colegilor care au scris despre târguri, nici n-ar fi trebuit să mă mai mire prețurile, în toate orașele sunt cam la fel! Cât despre „Roată” ,
”Exceptând preţul măricel, nu am înţeles ce nu a fost pe placul tău. Dacă nu este foarte frig şi nu a fost la data vizitei voastre, viteza mică de rotaţie eu zic că este un avantaj
Crede-mă, te rog, nu este deloc un avantaj viteza mică de rotire! Plăcerea este să te învârți cu o viteză constantă, chiar dacă este mică! După o rotire de 10... 12 grade se oprea, iar pauza era egală cu timpul de îmbarcare a unei cabine de la bază, cu două sau trei persoane (10... 15 sec.) Apoi iar 10... 12 grade... și tot așa... Nu m-am bucurat la fel ca atunci când am văzut centrul Londrei de suuuus de tot, din cabina „Golden Eye” ! E drept că nu mă așteptam să fie ca acolo, mai ales că înălțimea nici nu suferă comparație, daaaar... orișicât!
Mă bucur că ți-au plăcut articolul și pozele
Îți mulțumesc pentru vizită și vot!!!
@doinafil:
”Crede-mă, te rog, nu este deloc un avantaj viteza mică de rotire! Plăcerea este să te învârți cu o viteză constantă, chiar dacă este mică! După o rotire de 10... 12 grade se oprea, iar pauza era egală cu timpul de îmbarcare a unei cabine de la bază, cu două sau trei persoane (10... 15 sec.) Apoi iar 10... 12 grade... și tot așa...
Abia acum am înţeles şi eu cum se-nvârte roata . Opririle atât de dese nu ar fi fost nici pe gustul meu. Eu îmi imaginam că, dată fiind viteza mică, urcarea şi coborârea se fac cumva din mers, cam ca la telescaun.
”Nu m-am bucurat la fel ca atunci când am văzut centrul Londrei de suuuus de tot, din cabina „Golden Eye” ! E drept că nu mă așteptam să fie ca acolo, mai ales că înălțimea nici nu suferă comparație, daaaar... orișicât!
Nu am ajuns la Londra, dar, din ce am mai citit şi eu, sunt convinsă că nu încape comparaţie. Îmi pare rău că experienţa asta recentă nu a fost cum sperai.
Chestia cu viteza redusă are şi avantaje, prin faptul că poţi admira şi fotografia/filma mai bine panorama, dar şi dezavantaje, în cazul în care temperaturile sunt scăzute poţi îngheţa de nu se poate cu tot vinul fiert savurat în prealabil, cum am păţit-o după Crăciun în Prater la Viena în urmă cu vreo treizeci de ani pe un ger de crăpau pietrele.
@nicole33: & @doinafil:
Ei, da, există câteva diferențe semnificative: în primul rând înălțimea roții - London Eye are 135 de metri, iar capsulele în care se urcă turiștii sunt închise, prevăzute cu niște gemulețe mici pentru aerisire (cam ca la instalațiile de telecabine).
Apoi, London Eye se mișcă atât de încet încât nu trebuie să se oprească pentru îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor, iar acest lucru face ca mișcarea ei continuă de rotație să fie mult mai plăcută. Nu ești nevoit să suporți hurducătura inevitabilă care se întâmplă din cauza inerției, atunci când roata se oprește sau se pornește.
Oricum ar fi, Roata Panoramică este un element de divertisment atractiv pentru toate vârstele, dovadă că @doinafil l-a încercat. ????
O altă roată de acest gen în București (cu regim permanent) este plasată în Parcul de agrement Tei – Plumbuita - parcaventuratei.ro/roata-mare
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 La Târgul de Mucenici într-o zi însorită de primăvară — scris în 10.03.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Târgul de Crăciun de la Hala Laminor - cel mai tare din parcare? — scris în 19.12.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Târgul de Crăciun cu ... palmieri – Laminor Winter Wonderland — scris în 15.12.23 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Feeria de Crăciun din Sectorul 6 — scris în 12.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Laminor Winter Wonderland la Hala industriașului Malaxa — scris în 10.12.23 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Hai la Târg, la Turism, neamule! — scris în 25.02.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Târgul de Turism – un „iarmaroc” mititel — scris în 11.11.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ