GRAD SATISFACȚIE
O informatie pe care am primit-o tarziu, ieri seara, pe care unii poate o stiti sau altii o notati in agenda pentru anul viitor, daca sunteti pasionati de tabara la cort, astronomie, SF, arta, sport, jocuri ale mintii, orientare turistica, etc.
Anual, incepand cu 1989, se desfasoara in prima parte a lunii august, academia de vara Atlantykron, pe insula din mijlocul Dunarii numita Inelul de Piatra, de langa ruinele cetatii dacice Capidava, la 20 km de Cernavoda, fiecare editie avand o tema: Viitorul te asculta, Universul din mintea ta, Viitorul pe care il vrem, Ultima frontiera sau Dincolo de frontiere, editia de anul acesta. Insula ca atare nu este trecuta pe harti, ea fiind un ostrov, deci acoperita de ape in general, numai cateva luni pe an este uscata. Permisiunea de a aseza tabara este data pe 99 ani de catre Ocolul Silvic Judetean. Initial a fost o tabara de vara SF, parinte si Alexandru Mironov, treptat a evoluat in scoala de vara. Tabara se adreseaza tinerilor cu varste intre 15-29 ani si are scopul de a-i motiva spre o cariera aparte pe cei talentati si silitori. Pot participa si cei de alte varste, in limita locurilor. Se sta la cort, sunt 2 mese zilnic, sunt grupuri sanitare, un magazinas si o cafenea, telefonul e mort, primul ajutor in caz de nevoie se acorda de medici smurd, conexiune la internet si electricitate sunt prin cablu iar Centrala Nucleara Cernavoda ajuta si logistic si material programul.
Se organizeaza cursuri de radioamatorism, astronomie, robotica, inteligenta artificiala, arta, prim ajutor, interculturale, sport si multe altele. Se solicita in principal cunoscatori de limba engleza deoarece sunt invitati dar si cursanti din diferite tari. Dintre invitatii de anul acesta vi-l spun doar pe astronaut Dumitru Prunariu care a participat si in alte randuri.
La plecare se face ecologizarea ostrovului de catre participanti, grija fata de natura fiind unul din atelierele taberei iar Ocolul silvic se prezinta pentru procesul verbal de predare a insulei de pe care nu trebuie sa lipseasca nici un pom si sa nu gaseasca nici un pet, deci cum a predat asa ia. Este sustinuta de UNESCO iar plata pt servicii este modica.
Pentru informatii : atlantykron.org. Asa cum spuneam, taxa de participare este modica, se plateste insa masa separat daca nu va luati hrana rece, minorii pot fi insotiti de parinti, inscrierile se fac din timp, cu doua luni inainte, ca si numar se ajunge la 500 participanti.
Daca deja unii dintre voi ati fost, poate ne povestiti si noua, celor care nu putem merge nereprezentand viitorul si care oricum si-au luat adio, cu parere de rau, de la viata la cort si vacante in salbaticie.
Trimis de elviramvio in 03.08.15 13:53:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII şi CĂLĂTORII.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Festivalul Academia Atlantykron, #EXCURSII şi CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)
===
Articolul va fi publicat FĂRĂ NOTE, cf. Regulamentului - nu aţi participat efectiv.
@webmasterX -
Multumesc pentru publicare, sper sa fie folositor cuiva.
@elviramvio - Academia de vară Atlantykron și-a închis porțile pe 9 august. Timp de 10 zile peste 500 de tineri, alături de personalități din diverse domenii și țări (Italia, SUA, Republica Moldova), au participat la activități din sfera culturii, artei, științei și sportului.
Din nefericire, aveam să citesc azi și despre o tragedie: nepoata astronautului Dumitru Prunariu (el însuși participant la tabără), s-a stins fulgerător duminică, din cauza unei meningite galopante, contactate, se pare, chiar pe ostrovul din mijlocul Dunării (jurnalul.ro/viata-sanatoa ... riu-694010.html).
@tata123
Ieri am fost socata, nu cunosc familia decat din presa, dar intamplarea m-a dus cu gandul imediat la insula, am vrut sa intru aici dar am hotarat singura sa astept informatii la rece. Inca nu se poate spune daca de acolo este inceput dezastrul, se poate sa nici nu aflam transmitatorul, cert este ca undeva a fost si o culpa la diagnosticare, dar care din pacate nu rezolva nimic, drumul spre moartea copilului era ferm trasat de soarta si stiu ce spun. Nu insist aici, poate un medic competent sa explice putin aceasta maladie, purtata de multi dintre noi fara sa stim si, de asemeni, de ce la unii se manifesta catastrofal si medicii nu au ce face chiar, uneori, in prima faza, dar aici se pare a fost si destul de tarzie observarea transformarilor clinice.
Pe mine m-a marcat profund vestea caci, in 1984, fiul meu a fost banuit de meningita, stiu cum este sa cazi in prapastia disperarii intre primul diagnostic posibil si asteptarea rezultatului punctiei. Atunci, un pediatru ce astazi e plecat intr-un etern voiaj, dr. Cretu din Galati, a fost ingerul care, cu toate darurile pe care trebuie sa le aiba un medic, ne-a readus zambetul pe buze, dar cu mult profesionalism.
Oricum, pentru cineva ca tine informatia despre prima parte a ecoului meu este usor de gasit si chiar te rog sa o cauti. Nu ascund ca esti unul din preferatii mei aici, desi nu stiu cum pot sa-ti zic tata cand, probabil, esti de varsta fiului meu, dar admir conduita ta pe site.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)