GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Strandul cu apa termala de la Sarata Monteoru / Te balacesti si te vindeci!
Marturisesc ca nu mai fusesem din copilarie in Sarata Monteoru si m-am incumetat sa ajung cu o oarecare teama, nestiind daca nu vom avea surpriza sa batem drumul degeaba.
Am mers o perioada in fiecare an cu ai mei, care faceau aici tratamente pentru reumatism. De atunci am ramas cu mirosul florilor de tei in suflet, culegand mereu si punandu-le la uscat, tin minte, aveam ceai de tei tot anul, pana la urmatoarea vacanta...
Daca nu ar fi fost apele minerale cu proprietati benefice pentru multe afectiuni, nici nu m-as fi gandit sa mai calc piciorul in aceasta statiune, de care nu mai auzisem aproape nimic in ultima vreme...
Valorificarea apelor minerale din Sarata Monteoru se face de peste o suta de ani, de cand Grigore Constantinescu Monteoru, mare latifundier, se stabileste aici si, tinand cont de sfaturile date de un medic francez, se decide sa construiasca doua hoteluri plus un cazinou si sa faca cunoscute proprietatile curative ale izvoarelor din Monteoru in toata Europa.
Strandul insa, nu are o asemenea vechime... Un domn in varsta care si-a stabilit resedinta de week-end in Monteroru si care vine de zeci de ani aici ne-a spus ca in 1963 nu exista strandul. Insa, in anii 80 acesta era in mare voga, multa lume venind in statiune pentru a se vindeca de diverse afectiuni. De treizeci de ani de cand vine aici si face baie in strand la fiecare sfarsit de saptamana nu il doare nimic, nici macare nu raceste...
Si eu am fost cativa ani la rand si am simit pe pielea noastra binefacerile apei curative. Insa apa atunci era mai concentrata, ramaneai alb cand ieseai, acum erai doar „stropit” cu sare.
Desi am ajuns spre seara, am constatat ca strandul este deschis pana tarziu, „pana pleaca ultimul client”, programul oficial fiind 8-20.
Partea comica este ca odata ajunsi, am constatat ca nici unul dintre noi nu avea bani suficienti cat sa platim cash biletul de intrare, fiecare crezand ca celalalt avea bani... La intrare, domnul care taia bilete ne-a zis ca putem intra asa si sa platim a doua zi... Evident ca aveam si noi nevoie de o bere, de un suc, dar cand am intrebat daca exista un bancomat in statiune au inceput sa rada... ”Mergeti in Merei sau in Buzau”, ne-au zis... , asa ca am scos bani de la bancomatul de langa primaria din Merei, intorcandu-ne de unde am venit, insa peisajul este superb si relaxant.
Strandul este foarte mare si tocmai fusese deschis de o zi, asa ca apa era „proaspata”, desi pluteau cateva ganganii, inevitabile pentru zona in care este amplasat, inconjurat de pamant si vegetatie. Peste o luna s-au chinuit sa umple bazinul prin niste conducte care vin din pamant, apa fiind extrasa de la peste 150 de metri adancime.
Am sa evidentiez partile pozitive si negative ale acestuia:
Partile pozitive:
-locul in care este situat, zona superba, inconjurat de dealuri si vegetatie;
-apa minerala binefacatoare pentru foarte multe afectiuni, mai ales reumatologice (unii chiar lasa carjele aici) ;
-in unele seri se aude muzica live de la hotelurile din spatele strandului;
-apa foarte sarata te tine la suprafata, chiar daca nu stii sa inoti, bazinul avand 1, 7 metri adancime;
-situat intr-o statiune linistita.
Partile negative:
-apa in care ne balacim nu este schimbata in totalitate in cursul sezonului, se reumple cate putin la evaporare si nu prea e curatata;
-pentru a sta la soare, te asezi pe un nisip pamantos amestecat cu pietre, practic trebuie sa ai o patura peste care pui prosoapele si cu pamantul ala pe picioare intri in apa... si asta pentru ca te „noroiesti” iar de la dusuri pana cobori scarile;
-apa rece la dusuri;
-scarile din pietre, mare grija la accidente;
-nu prea sunt zone umbroase;
-doar cateva sezlonguri si umbrele, dar poti veni cu ale tale, am vazut unii cu scaune pliante;
-copii mici se stropesc pe ochi cu apa sarata si urla saracii, asa ca nu e indicat pentru copii care nu inteleg sa nu „bata” apa si sa stea linistiti in ea;
-bazinul pentru copii era gol;
-in apa plutesc tot felul de zburatoare si miscatoare moarte... ;
-aspectul general este de un strand de pe vremea comunismului, nu s-au facut investitii aici, nu este modernizat.
In incinta strandului, exista posibilitatea sa cumperi bere si suc (3.5-5 lei), mici (2.5 lei), ceafa de porc (12 lei) si altele, dar sunt variante mai ieftine in statiune, dar si mai scumpe.
Pretul biletului de intrare este de 8 ron si strandul este deschis zilnic.
Din Bucuresti faci cam doua ore pana in Sarata Monteoru, mergi pe drumul de Buzau si dupa ce treci de Ulmeni, vezi un indicator de Sarata Monteoru. Dinspre Buzau sunt 19 km.
Noi ne-am simtit relativ bine, ne-am balacit si a doua zi cand a fost mai aglomerat, fiind duminica si chiar daca spre seara a picurat putin si a pus turistii pe fuga, noi ne-am ambitionat sa ramanem si sa profitam din plin de apa termala.
Din punctul nostru de vedere reprezinta o varianta mai buna decat la Slanic Prahova, statiunea Sarata Monteoru fiind mai verde si mai racoroasa.
Trimis de magdalena in 15.06.10 15:18:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SĂRATA MONTEORU [BZ].
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.14904500 N, 26.63678200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Magdalena, eu inca nu am ajuns la Sarata Monteoru, dar sper sa o fac. Descrierea ta e plina de informatii utile!
5 plusuri/10 minusuri
Mi-ar fi placut sa fie invers, cu cat mai putine minusuri, eu totusi mai sper in lucrul acesta.
PER ansamblu o informare corecta si echilibrata. Felicitari pentru review!
Al cui era strandul, adica cine-l administra? E pacat ca avem resurse balneo-fizioterapice si ne batem joc de ele sau probabil si sarata monteoru a cazut victima lui " nu ne vindem tara".
In fotografii arata bine, mi-nchipui ca mai multa imaginatie ar rezolva problema cu pamantul pana la bazin si alte nimicuri
Felicitari pentru review!
Am fost in multe statiuni unde sunt lacuri cu apa sarata si unde sunt conditii relativ bune, aici nu am fost ca e cam departe pt mine dar cine stie poate ajung si aici.
Spune ceva despre cazare, la Slanic Prahova am fost si ăla e cit de cit oras, asta cred ca e o localitate mica.
Poate se merita pt Bucurestenii.
Si eu gasesc acest review foarte echilibrat si foarte util. Sper sa ajung sa vad aceasta zona despre care stiu inca, destul de putine.
@Tora Ingrid si @nicu, strandul este administrat de S. C. MONTEORU S. A. , care are si cele doua hoteluri de doua stele din spatele lui, Monteoru si Montana (proaspat renovat), unde te poti caza si unde se pot face si proceduri, apa din bazine fiind mai concentrata.
Pretul cazarii mi se pare foarte bun, au camere de la 80 la 105 lei fara mic dejun inclus, de 2 sau 3 paturi, insa am sa vin cu impresii si fotografii separate in acest sens, am dorit un review separat pentru strand, deoarece ar putea fi o varianta la Slanic, unde merg mai multi, insa statiunea Sarata Monteoru e mai frumoasa decat Slanic si mai ingrijita, totusi.
Aveti informatii oficiale aici:click aici
Mai sunt cazari la pensiuni, exista impresii pe site in acest sens.
Lasand la o parte ca ai ce vizita aici si in imprejurimi, vedeti impresii si din zona Buzaului.
Cu 8 lei (pretul biletului de intrare) poti avea parte si de distractie si de tratament, ceea ce este un lucru minunat. Minusurile daca le cunosti, poti sa le rezolvi cumva si sa nu te mai deranjeze atat de mult; si la final sa primesti un SB.
Eu personal am experimentat o vindecare a unei afectiuni numai dupa o balaceala in strand, asa ca se merita.
Vizavi de minusuri, daca te duci doar in ideea ca mergi la piscina/strand, cred ca se observa la modul deranjant. Daca te gandesti la apa binefacatorare, atunci nu le bagi in seama.
Multumesc pentru voturi!
In zilele de 2-3 iulie in Sarata Monteoru se desfasoara "Zilele statiunii Sarata Monteoru" unde va fi o adevarata sarbatoare, cu parada de costume interbelice, muzica de fanfara, un targ de produse traditionale si mestesugaresti cu carnati de Plescoi si covrigi de Buzau... udati cu vin de Dealu Mare-Dealul Istriţa!
Vor fi si spectacole pentru copii... , dar va fi organizată si Cupa Monteoru la oină!
Amanunte aici: click aici
din pacate nu stim sa ne pretuim locurile frumoase care le avem, as cum fac vecinii unguri - tot respectul pt. ei...
nu recomand sub nici-o forma sarata monteorul, ma refer la strand, nu pot sa spun ceva bun, sa ceri 80 de lei pt 2 sezlonguri si o umbrela, mi se pare un tupeu fara margini, conditile sunt MIZERABILE,
nu recomand nimanui strandul din sarata monteorul, poate doar celor mai mari dusmani si cred ca nici ei nu merita asa tratament.
Eu am nimerit a doua zi de cand se deschisese...
Pacat insa ca in Romania mai nimic nu se exploateaza cum trebuie!
Am fost la Sarata Monteoru pe 14 august 2010. La strand apa este foarte murdara (neagra) iar din bazin venea un miros de fecale partial estompat de mirosul f puternic de sare. In interior totul arata foarte dezolant, nu s-a mai investit nimic dupa vreamea comunistilor. Dupa ce am platit intrarea (10 ron de persoana) in 10 minute am iesit.
Nasol, sincer. Bine ca am nimerit atunci cand se deschisese... Noroc ca exista si bazele de tratament.
protect, fl0rin_c, cred că ne-ar fi utile şi nişte imagini ale strigătelor de nemulţumire, altfel ecourile par venite din categoria " Gică contra"
salut
nu am poze, e ca si cum te-ai duce la inmormantarea cuiva drag si ii faci poze decedatului sa ai amintire cu el, in general faci poze unde te simti bine, cand te uiti pe ele sa iti aduci aminte cu placere de locul acela si din poze nu se observa mizeria din apa, mirosul pestilential si servirea in scarba a angajatilor din complex.
Am fost duminica, 15 august 2010, la Sarata Monteoru la strand. Total dezamagita. Primul lucru de care te lovesti imediat este mirosul de urina din apa.
Un strand varuit pe vechile ziduri. Mai nou... cateva scari sa poti ajunge usor in apa. Totul seamana cu un padoc pentru vite. Nimic omenesc. Proprietarii romani de locatii turistice nu vor decat sa se imbogateasca... sa ofere conditii cu adevarat omenesti mai deloc... de-aia nu functioneaza nimic in tara asta, toti se afla intr-o goana continua dupa bani si atat...
Dupa mine, intre 33-40... Depinde cum e afara! O aproximatie...
Intrucat nu sunt totusi singura de pe site care a scris despre acest strand, poti pune intrebarea aici: amfostacolo.ro/intrebare. ... p?hid=5979&a=-9, unde pot sa o vada toti userii care au scris despre el.
Acum, depinde si de fiecare, cat de friguros este... Pentru mine era cam rece.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Ștrandul Paradis» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Ştrandul Paradis de la Sărata Monteoru - Nu recomandăm! — scris în 22.08.17 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - nu recomandă
- Jul.2017 Cel mai mizerabil ştrand în care am fost în viaţa mea — scris în 17.09.17 de cod_gabriel din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2010 Strand cu conditii de evul mediu — scris în 09.08.10 de protect din BUCURESTI - nu recomandă