GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ştrandul Paradis de la Sărata Monteoru - Nu recomandăm!
Pentru finalul săptămânii trecute am avut câte ceva de rezolvat pe acasă, aşa că nu am putut pleca nici la munte şi nici la mare chiar dacă vremea a fost foarte frumoasă. Cu toate acestea, sâmbătă după-amiază ne-am hotărât să mergem la Sărata Monteoru pentru a face o baie la ştrandul din staţiune. Ideea nu ne-a aparţinut (nişte amici ne-au întrebat dacă vrem să-i însoţim), însă ne-a încântat posibilitatea de a ne bălăci puţin pe căldura aceea.
În mai puţin de o oră am ajuns la destinaţie şi am găsit destul de uşor locuri libere de parcare, cam la 200 de metri de intrarea la Ştrandul Paradis. De altfel, staţiunea nu era atât de aglomerată precum am găsit-o noi cu alte ocazii (anul acesta a fost prima ieşire la Monteoru, însă anii trecuţi am fost acolo de mai multe ori).
În câteva minute am ajuns la casieria ştrandului Paradis – o cămăruţă aflată în dreapta intrării. Întrucât era weekend, tariful pentru un adult a fost de 12 lei (în timpul săptămânii intrarea costă 10 lei). Pentru juniorii din grupul nostru nu ne-au fost solicitaţi bani de intrare.
Încă de la primii paşi făcuţi în incinta ştrandului, mi-am amintit de copilărie. Era un loc pe care îl frecventam într-o perioadă alături de ai mei, aşa că imaginea clădirilor cu zidurile albe din apropierea intrării a rămas bine întipărită în mintea mea. Să îţi aminteşti de copilărie este un lucru minunat, însă atunci când constaţi că unele locuri par a fi încremenite în timp nu mai este parcă atât de grozav. Din păcate, cel/cei care se ocupă de ştrand nu au făcut investiţii serioase în ultima vreme, iar ştrandul are un aer ponosit.
La parterul clădirilor aflate în apropierea intrării erau amenajate anii trecuţi mai multe magazine mici de tip fast-food, de unde puteai să cumperi câte ceva de mâncare. În prezent, un singur spaţiu comercial funcţionează (în regim de avarie aş putea zice) şi acolo sunt instalate vreo două lăzi frigorifice cu îngheţată. Ca preţuri, cea mai ieftină îngheţată costă 2 lei (Napoca Panda, Frutty Ice Zmeură), iar cea mai scumpă este 10 lei (Magnum White sau Almond). Pe bucata de plajă din apropiere este amenajat un bar şi de acolo poţi cumpăra bere sau sucuri: Golden Brau la pahar – 4 lei; Ciuc sau Silva doză – 5 lei; sucuri la 500 ml – 4 lei. Cam asta este tot ceea ce poţi cumpăra în incinta ştrandului, plus nişte pungi de chipsuri sau alte câteva ronţăieli decolorate de soare. În aceste condiţii, nu înţeleg rostul afişului de la intrare „Accesul interzis cu băuturi alcoolice şi mâncare în incinta ştrandului” (bănuiesc totuşi că a rămas acolo de anii trecuţi).
În ceea ce priveşte plaja, aceasta este amenajată în trepte; cea mai mare este bucata de plajă de la intrare (acolo unde se află barul). Un lucru pozitiv ar fi faptul că aici a mai fost adus nisip (spre deosebire de anii trecuţi, când solul era mai mult un pământ bătătorit). Există posibilitatea închirierii de şezlonguri şi umbrele, însă atunci când am intrat noi (puţin după ora 16.00) am găsit umbră în stânga bazinului, aşa că am întins rogojinile şi am folosit acel spaţiu doar pentru depozitare. Restul timpului (vreo două ore şi ceva) l-am petrecut în mare parte în apă. Pentru o informare cât mai exactă, voi mai adăuga faptul că o umbrelă mare+2 şezlonguri pot fi închiriate pentru 50 de lei, un şezlong mic costă 10 lei şi o umbrelă mică – 5 lei.
În incinta ştrandului funcţionează în prezent doar bazinul mare. Nu pot să estimez dimensiunile acestuia, însă bazinul este generos, putând să încapă acolo probabil câteva sute de persoane. Apa este foarte sărată, iar dacă ai „norocul” să îţi intre în ochi trebuie neapărat să ieşi şi să te clăteşti. De altfel, după vreo două minute de stat la soare se formau pe piele numeroase brobonele sărate. Până aici, toate bune şi frumoase! Problemele în ceea ce priveşte bazinul sunt însă destule: treptele de ciment de la intrarea în apă sunt sparte în câteva locuri chiar în apă, aşa că rişti să te accidentezi dacă faci un pas greşit. Pe marginile bazinului există câte o bară metalică de care se pot ţine cei care nu ştiu să înoate, însă barele sunt ruginite şi pline de mizerie. Apa din bazin părea neschimbată cam de multişor, pe la colţurile bazinului se strângeau destule gunoaie. Ca aspect pozitiv (datorat în totalitate proprietăţilor apei) ar fi faptul că şi cei care nu ştiu să înoate se pot descurca destul de bine cu puţină atenţie şi curaj (apa te ţine efectiv la suprafaţă, trebuie doar să mişti puţin din picioare). În ceea ce priveşte adâncimea, erau afişate informaţii potrivit cărora apa ar avea 1,40 metri, însă estimez că adâncimea curentă ar fi totuşi pe la 1,50 -1,60 metri.
Şi dacă tot am scris despre bazinul mare, trebuie spus că în vecinătate există şi un spaţiu unde ar trebui să funcţioneze bazinul copiilor, însă acesta este golit şi neîngrijit.
În apropierea treptelor de acces în bazinul mare există două duşuri pe plajă. La final am reuşit doar să ne clătim puţin pe picioare şi pe mâini (apa rece care curge acolo ar încânta mai degrabă vreun pinguin şi nicidecum pe cineva care a stat la soare).
Mai trebuie spus că la parterul clădirilor din incintă funcţionează un vestiar, dar şi toaletele. Dacă la vestiar era cât de cât ok, toaletele se prezentau jalnic (mizerie şi miros greu de suportat).
După ce ne-am săturat de bălăceală, ne-am clătit puţin, ne-am schimbat şi am plecat. Am mai zăbovit vreo oră prin staţiune şi apoi am pornit spre casă, unde abia aşteptam să ajungem pentru a face duş (sarea rămasă pe piele ne furnica zdravăn).
Programul de funcţionare al acestui ştrand de la Sărata Monteoru era afişat la intrare: în fiecare zi, în intervalul orar 08.00 – 20.00.
Acestea fiind spuse, nu recomandăm Ştrandul Paradis de la Sărata Monteoru! Până când nu se vor mai schimba lucrurile, noi nu vom reveni la acest ştrand!
Toate cele bune!
Trimis de Floryn81 in 22.08.17 00:53:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SĂRATA MONTEORU [BZ].
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.14904500 N, 26.63678200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Ștrandul Paradis, SĂRATA MONTEORU [BZ]" (nou-creată pe sait)
@Crazy_Mouse: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: Referitor la poziționare, aceasta este corectă. Coordonatele sunt fixate pentru parcarea de la intrarea în incinta ştrandului.
@Crazy_Mouse: Foarte util articol! Si spun asta pentru că sâmbătă şi duminică vom fi şi noi in zonă- tocmai ne stabileam obiectivele ce le putem atinge în zonă! Ne vom caza la Complex turistic Măgura, conform recomandărilor de pe sait!
..... și de ani de zile am zis că vreau să ajung... măcar pentru apa cea sărată.
Mulțumesc! Mă voi duce nu!
Eh... cu toaletele sau grup sanitar... în România... din nefericire, în destule locuri se merge pe varianta: Du-te după miros!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2017 Cel mai mizerabil ştrand în care am fost în viaţa mea — scris în 17.09.17 de cod_gabriel din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2010 Strand cu conditii de evul mediu — scris în 09.08.10 de protect din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2010 Strandul cu apa termala de la Sarata Monteoru / Te balacesti si te vindeci! — scris în 15.06.10 de magdalena din BUCUREșTI - RECOMANDĂ