ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.08.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 06.07.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 9 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 10

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIPĂREȘTE

Dupa ce am modificat de mai multe ori nūmarul zilelor rezervate a le petrece aici, initial 6 nopti, in final am ajuns la 9, am avut mai mult decat suficient timp de a bate acest orasel la picior, lejer, desi afara erau peste 34 grade la umbra.

Portul din Sulina nu este cu nimic mai spectaculos decat celelalte porturi, insa pe faleza se intampla cam tot ce se poate intampla aici: de aici culegi informatii despre excursiile cu punct de plecare din acest loc (putintele ca numar, cu preturi mai mult decat acceptabile, dar nici barcile nu sunt un lux), magazinele cu haine, supermarket foarte bine aprovizionat, librarie cu tot felul de jocuri si jucarii (parintii nu au de ce sa se sperie: in 3-4 zile cumparasem cam 85% din jocurile pe care le aveau, dupa, doar intram, vedeam ca nu e nimic nou si iesea copilul linistit si impacat cu ideea), 2 dutty free unde preturile sunt mai mari ca in alte locuri etc. Noi am prins o seara de dansuri grecesti, ce inteleg ca au loc saptamanal, in perioada iulie-august. In capatul falezei se afla o cladire moderna ce adaposteste Centrul de informare turistica.

Centrul de informare turistica este constituit ca un muzeu unde nu se percepe taxa de vizitare, din care obtii informatii legate de istoria formarii Deltei, activitatile oamenilor de aici, flora si fauna, iar la final iti iei cu titlu gratuit ce vederi vrei din cele ce se gasesc in incinta.

Sulina, avand o populatie formata dintr-o multitudine de etnii, are foarte multe bisericii ce ar putea fi vizitate, dar care din pacate sunt in ruina si aici se vede foarte bine dezinteresul autoritatilor (nu numai aici). Ce mi s-a parut strigator la cer a fost faptul ca pe gardul unei asemenea biserici, in ruina, era pus un afis mare prin care se solicitau donatii pentru a se construi Catedrala din Bucuresti. (no comment).

Farul din Sulina adaposteste un muzeu interesant in cele 2 camere de la parter, iar ghida o sa va ofere foarte multe informatii referitoare la istoria si cultura localitatii. Acest obiectiv turist chiar nu trebuie ratat. Se afla pe drumul ce duce catre faleza, in apropierea Taberei de la Sulina.

Cimitirul din Sulina, se afla pe drumul spre plaja, clar trebuie vazut, dar din pacate este neingrijit si risti sa fii muscat de diverse lighioane. Un ochisor, fara a te avanta prea mult printre morminte se poate. Cimitirele musulman si evreiesc sunt inchise, dar din afara se vede suficient cat sa culegi informatii legate de forma pietrelor lor funerare. Neaparat sa cititi panourile informative de la intrare. Acolo este prezentata o piatra funerara cu 2 copii ciopliti in piatra. Este superba in realitate si se gaseste in primele randuri din partea stanga a cimitirului ortodox. Pacat ca nu era ghid acolo sa ne povesteasca cate ceva. O constatare facuta aici si nu numai, cele mai frumoase flori cresc in cimitir!

Plaja, intinsa, cu nisip fin, o parte amenajata, o parte salbatica, cu foarte multe scoici si melci. Intrarea in apa este lina, fara a prezenta un pericol pentru cei mici. Exista o portiune la vreo 7 m de mal unde se adanceste dar nu mult (cam 140 cm) ca apoi sa aiba o adancime de maxim 50-60 cm. Trebuie sa treci de geamandura ca sa poti inota. Singurele inconveniente sunt legate de faptul ca apa este tulbure si exista f multi racusori (cand sunt mici arata ca niste viermisori) pe care ii simti cum se misca sub talpile tale si care ti se lipesc de picioare cand iesi din apa.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de cristianam in 21.08.17 07:28:46
Validat / Publicat: 21.08.17 08:28:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SULINA.

VIZUALIZĂRI: 4849 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristianam); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Sus, in Far
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.08.17 12:25:41]
»

Mutat în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța în Sulina, SULINA" (nou-creată pe sait)

cristina47*
[21.08.17 20:56:58]
»

Frumoasa Sulina lui Europolis!

Frumos review!

Din Sulina, noi mergeam cu barca pana in Sfistofca si apoi cu un tractor cu remorca, pana in Padurea Letea.

Acum s-or mai fi modernizat si ei.

In Sulina, a fost singurul loc unde am vazut nuferi galbeni.

Drumul pana la plaja era lung, insa treceam pe langa cimitir si mereu admiram florile, monumentele funerare si numele exotice...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristina47*
Alte impresii din această RUBRICĂSfaturi utile pentru vacanța în Sulina:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.025542974472 sec
    ecranul dvs: 1 x 1