BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un hotel bun, de 3*, aproape de Aeroport
După o zi cu un traseu încărcat (autocar, ferry, iar autocar, tuneluri lungi, croazieră pe fiord) am ajuns și în orașul Bergen. Am dat o raită și prin piața de pește, de unde am luat niște borcănele cu icre, la un preț ca și în supermarketul bucureștean de lângă casa noastră. :)
Spre seară am ajuns cu autocarul la cazarea din acea zi, cred că a noua din periplul nostru. Hotelul Scandic Kokstad, de trei stele, aparține tot de rețeaua hotelieră „Scandic” și este situat în cartierul Fyllingsdalen, la aproximativ 2 km de Aeroporul Internațional Flesland Bergen (BGO) și la 15 km de centrul orașului Bergen. Adresa exactă este:
Kokstadflaten 2,5257 Kokstad, Norvegia, iar pentru cei ce pot ajunge cu autoturismul, reperele GPS sunt:
Latitudine: 60°, 17' , 47" – N
Longitudine: 5°, 15.3' , 75" – E
Am ajuns la hotel pe la ora 21,25 și era încă lumină. Am remarcat parcarea mare de din fața lui și cele cinci etaje, iar când am intrat m-a impresionat prin spațiul mare, generos și frumos mobilat din dreptul recepției. Am făcut câteva poze și, după ce am primit cheia camerei noastre, am întrebat dacă putem pune pastilele frigorifice în congelatorul restaurantului. Ne-am bucurat că le-au luat, lucru care nu s-a întâmplat prea des în această excursie. Cred că repartizarea camerelor era deja făcută, pentru că n-a durat mult, iar noi am primit camera cu nr. 116. Există și un lift, dar n-am avut nevoie de el, camera primită fiind la parter.
Camera noastră era una obișnuită, nici prea mare, nici prea mică, dar pentru o noapte noi am fost mulțumiți cu ce am primit. Am avut două paturi alăturate, cu lenjerie și prosoape impecabile! La toate hotelurile „Scandic” am avut toppere peste saltea, ceea ce făcea ca patul să fie ceva mai înalt decât unul obișnuit, dar asta nu ne-a împiedicat să avem un somn odihnitor! :) Veioze am avut pe ambele părți, la capul patului, iar ca noptiere o măsuță rotundă într-o parte și o alta mică, pătrată, în cealaltă. Mai era un scaun gen fotoliu și un blat de masă ce se voia a fi birou. Chiar dacă era un lampadar lângă fereastră, lumina în încăpere era mai slabă, la fel ca și cea de pe coridor, dată de trei spoturi slabe. La nivelul acesta (parter) geamul este mat, nu se vede în afară, iar aerisirea camerei se face prin deschiderea geamului de tip termopan în plan vertical, dar spre exterior, nu ca la noi, spre interior. Televizorul „Samsung” , cu diagonală mare era pus pe peretele din fața patului, dar n-am fost curioși să vedem ceva, era târziu și limba era de neînțeles pentru noi. :(Perdelele de la geam erau cauciucate și nu au lăsat să intre lumina dimineața. Pe jos era parchet laminat de culoare deschisă, iar pe hol un fel de dulap cu două compartimente în plan vertical, fără uși; într-o parte – sus - avea o bară-suport pentru umerașe, iar în cealaltă erau polițe pentru lenjerie. Nu lipsea nici masa și nici fierul de călcat.
Am avut și un frigider micuț, funcțional, așezat sub blatul mesei, unde ne-am pus cele câteva produse din geanta frigorifică. Am găsit cană electrică și pahare pe una din policioarele dulapului de pe hol, la care am încălzit apă pentru completarea cinei cu câte un ceai. Nu-mi mai amintesc dacă era și un aparat de aer condiționat ☹, sau o grilă prin care acesta sufla în cameră, oricum o fi fost noi n-am avut nevoie de el.
Baia era una obișnuită, parcă puțin mai mare ca suprafață, pentru că vasul de WC era unul pentru persoane cu dizabilități, iar lavoarul nu avea un blat-suport pentru consumabile. Cabina de duș cu uși din sticlă nu avea un prag puțin înălțat, împotriva stropirii, fapt ce făcea ca stropii de apă să ajungă și în interiorului băii. Lavoarul avea un dop de scurgere clasic, ca cele mai vechi de la noi, iar apa nu se scurgea imediat, era – oarecum - înfundată. Consumabilele erau de calitate și personalizate, iar după un duș fierbinte am dormit foarte bine! :))
Micul dejun a fost, ca peste tot în țările nordice, unul de neuitat! Restaurantul unde se puteau servi și celelalte mese, era la parter și mesele erau pentru două, patru sau mai multe persoane. Scaunele erau diferit colorate, iar șezutul și spătarele îmbrăcate în material textil le făceau foarte comode.
La prima oră, cred că la 7.00, pâinea era caldă, lucru mult apreciat de noi. Dar nu numai pâinea, ci și câteva din felurile de mâncare gătită, așezate pe plită caldă, în vase de fontă rotunde, sau ovale, cu capac. Nu am mai văzut la alte hoteluri nordice asemenea vase, care mi-au adus aminte de cele din copilăria mea, în care ne gătea mama. În poze se va vedea câte ceva din ofertele micului dejun, dar vă spun că – acum - îmi pare rău că nu am pozat mai multe din produsele ce ne-au fost oferite. (îmi cer scuze și pentru unele poze nu prea reușite!) Am găsit sucuri naturale stoarse atunci și puse în pahare mici, pe pat de gheață; de asemenea, pe pat de gheață erau puse păhărele mici cu ulei, pentru dressingul salatei (roșii, castraveți, ardei, salată verde), nu lipseau nici mezelurile sau brânzeturile, ouăle ochiuri calde, nici somonul marinat, iar sucurile bio, cu pulpă erau și la aparatele cu auto servire. Mai erau și clătite calde, cu un vas de ciocolată lângă ele, dulcețuri și produse de patiserie. Despre cafea ce să vă spun?! Nu era ca cea de acasă, pe care mi-o prepar la un recipient de tip espressor, pe flacără, dar a fost foarte bună și aici.
Ne-am recuperat de la recepție pastilele puse la congelator și, după micul dejun am mai avut puțin timp să merg pe la parter, să mai văd una, alta. Așa am observat că erau diferite posibilități de petrecere a timpului liber, ca jocuri de fotbal de masă, biliard, darts, dar și altele. Am mai observat și locurile de socializare, cu măsuțe și scaune de tip fotoliu, barul cu mese și scaune înalte, dar și joase, cu măsuțe mici, la care nu era nimeni la acea oră matinală.
La ora 8,15 am plecat cu autocarul spre alte destinații, dar despre asta voi povesti în următorul articol.
Prea multe informații nu am avut de unde să luăm, dar nici timpul nu ne-a permis asta. Ajunși acasă am consultat net-ul, pentru a afla mai multe informații pentru cei care vor să ajungă acolo. Astfel, am aflat că:
- hotelul a fost construit în 1985 și că o renovare s-a făcut în 2018;
- numărul de camere este 199, pentru nefumători, și că – la cerere – se mai poate monta un pat în cameră; mai sunt 46 camere noi, cu dotări superioare;
- check-in - de la ora 15:00;
- check-out - până la ora 12:00;
- se admit animale de companie;
- parcare auto gratuită doar pentru clienții hotelului; (în alte locuri am citit că „oaspeții s-au bucurat de prețul convenabil al parcării” ; cine să mai înțeleagă ceva?! :-??)
- Wi-Fi gratuit în toate camerele; (noi nu am avut nici timp și nici nevoie să verificăm)
- serviciu de închirieri biciclete și asistență turistică.
- facilități spa/wellness: piscină, saună, baie de aburi;
- oaspeții de 13 ani sau mai mari sunt considerați adulți;
Pentru cei care ajung acolo fără mașină și vor să viziteze obiective turistice, sau doar să facă plimbări prin Bergen, există o aplicație numită „Moovit” , care ajută turiștii cu informații despre accesul ușor spre centrul orașului cu metroul, calea ferată, sau autobuzul, cu orar, trasee și prețuri.
Noi ne-am odihnit bine la acest hotel și ne-am bucurat că ni s-au recongelat pastilele pentru geanta frigorifică, iar despre micul dejun nu am decât să spun că am fost chiar încântați! ????
Îl recomand fără rezerve, pentru numărul de 3* este de neocolit, mai ales că este aproape de aeroport și-l despart, doar, vreo 15 km de centrul orașului, unde se poate ajunge ușor și cu mijloace de transport în comun, care au stații foarte aproape de hotel.
Trimis de doinafil in 02.03.23 21:34:21
- A fost prima sa vizită/vacanță în ȚĂRILE SCANDINAVE
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 60.29008265 N, 5.25853048 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Scandic Kokstad Hotel [Kokstad], BERGEN" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
@webmasterX:
DA! este poziționarea exactă pe hartă. Mulțumesc pentru încadrarea articolului și vă doresc o seară bună!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster :
Mulțumesc frumos pentru „punctajul adițional” ! Vă doresc un martie cu mai mult soare, sănătate și să auzim numai de bine!
Felicitări pentru articolul complex despre o cazare faină în Bergen!
Am fost și noi în Bergen în 2007 și ne-a plăcut foarte mult!
O zi minunată să aveți, în sfârșit a ieșit soarele și la mine!
????????☺️
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)