GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa un sejur pe litoralul romanesc (caci nu ne luam inca inima in dinti sa plecam cu micul rasfatat pe plaiuri straine), am hotarat ca este cazul sa ne ocupam mai indeaproape de sanatatea lui si pentru aceasta am ales Salina de la Ocnele Mari. Se stie ca mersul la salina naturala este de preferat si asta mi-a fost confirmata chiar de doctorii la care am mai ajuns cu cel mic din diverse motive de sanatate. Primul lucru pe care l-am facut atunci cand am ales aceasta destinatie a fost sa consult AFA, dar dezamagire... nimeni nu a postat nimic despre aceasta destinatie. Asa ca, acum, dupa ce am avut o experienta de 10 zile in aceasta locatie m-am gandit sa v-o impartasesc si voua pentru ca informatiile sunt foarte putine despre acest subiect.
Am sa incep cu cazarea si masa in zona. Fiind foarte greu de gasit ceva pe internet care sa corespunda cerintelor noastre si fiind din Craiova, adica foarte aproape am decis sa facem o incursiune de recunoastere inainte cu ceva timp pentru gasi locul ideal de cazare: camere cu baie in camera si bucatarie la dispozitie stiind clar ca nu prea ai unde sa mananci in zona.
Cam toata lumea care vine la Ocne sta la gazda, insa sunt foarte putine familii care au amenajat casele asa cum ne doream noi. Mai exista un mic hotel in centrul statiunii, care nu ofera masa si nici posibilitatea pregatirii acesteia si o pensiune unde se poate manca insa trecand pe langa nu mi-a sarit in ochi o mare varietate de mancaruri, mai toata lumea servind meniul zilei. De asemenea am vazut oameni cazati in interiorul strandului in camere care au iesire chiar pe plaja si care am inteles ca ar avea si bai proprii, dar nu mi se pare o idee prea buna sa stai acolo, mai ales cu copii mici.
Gazda noastra, pe care am gasit-o la recomandarea unui localnic, poseda o casa foarte mare, aproape de centru, pe o strada secundara care era in curs de asfaltare cand eram noi acolo. Oameni intreprinzatori, au construit separat de casa doua cladiri mai mici care adapostesc: una o camera mare cu baie, bucatarie utilata si terasa, cealalta doua camere mai mici, fiecare cu baie proprie si o terasa unde am avut la dispozitie un aragaz. Se pare ca la anul va fi amenajata acolo o mica bucatarie de vara. Am uitat sa mentionez ca fiecare camera avea si un mic frigider cu congelator. Ne-am simtit foarte bine la dansii, copiii au avut la dispozitie toata curtea, gazdele au fost discrete si ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie. Distanta fata de Salina era cam de 10 minute de mers pe jos, iar fata de strand cam 5 minute. Mai exista astfel de locuri de cazare, insa oamenii nu le au puse pe internet si sunt destul de greu de gasit daca nu esti la fata locului. O varianta ar mai fi cazarea la Ramnicu Valcea sau pe drumul dintre Ocne si Valcea (vreo 8 km) unde sunt mai multe pensiuni, dar va trebuie obligatoriu masina. Se mai poate sta si la Ocnita care este un cartier al Ocnelor, unde este si strand cu apa sarata si care mie personal imi place mai mult decat cel de la Ocne, dar distanta fata de salina este destul de mare si ar trebui mers cu masina sau cu autobuzul.
Cam atat pe scurt despre cazaresi masa.
Salina este frumos amenajata, desi intre timp am inteles ca cea de la Praid s-a modernizat si ar cam intrece-o, nu mai vorbesc de cea de la Turda. Pentru mine insa sunt prea departe, asa ca am fost destul de multumita cu ce am gasit aici. Accesul se face pe baza de bilet sau abonament, pretul este afisat pe site. Se deschide la ora 10, dar de multe ori noi mergeam mai devreme pentru ca se asteapta destul de mult pana prinzi loc in cele trei sau patru autocare ce fac transferul in salina. Pe copii ii imbracam mai gros inainte de a intra sau chiar in autocar, afara fiind foarte cald. Se spune ca ideal este sa mergi la salina toamna sau primavara cand temperatura este de maxim 15 grade asa cum este in interiorul salinei, pentru a nu expune corpul la o diferenta foarte mare de temperatura. Noi am reusit sa nu racim pentru ca ne-am imbracat corespunzator si am mers dimineata cand inca nu era asa de cald. In salina se ajunge cu autocarul asa cum am mai spus si dupa ce treci de un fel de camera de transfer poti respira aerul sarat si rece care iti desfunda imediat nasul. Prima oprire o faceam la desene animate. Este un loc amenajat cu scaune si mese unde se proiecteaza desene animate si care ii tineau destul timp ocupati pe copii. Recomandarea este sa aveti sau sa va cumparati ceai cald caci dupa o vreme de stat acolo te cam ia frigul. Exista o zona de relaxare, o biserica foarte mare, multe locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport pentru baschet, fotbal, bedminton, tenis de camp, karturi, maese de tenis de masa si un restaurant. Puteti servi cateva feluri de ciorbite si mancaruri, prajituri, sucuri si vin fiert. Am inteles ca nu prepara mancarea acolo ci ea vine gata preparata.
Este si semnal pentru Vodafone si Orange, dar numai in anumite locuri. Se pot petrece usor una pana la trei ore, depinde pentru ce veniti. Noi stateam maxim doua ore si era de ajuns pentru cura copiilor, care a fost o cura de prevenire a bolilor respiratorii. Oricum in completare ii duceam dupa amiaza la strandul cu apa sarata si cred ca efectele se vor vedea in acesta toamna.
In rest, zona este foarte frumoasa, se pot face drumetii, sau daca vreti puteti vizita si celelalte statiuni care sunt foarte aproape. Aprovizionarea puteti sa o faceti la Valcea, dar exista magazine cu de toate si in Ocne asa ca nu este capat de tara daca ati uitat ceva.
Este o destinatie frumoasa, daca treci dincolo de starea de uitare in care se gaseste intreaga localitate. Mica fiind, parintii ne duceau in fiecare an la Ocne si imi amintesc cu placere cata agitatie era atunci si cata lume isi petrecea concediul la Ocnele Mari sau Ocnita. Acum totul este paraginit, strandul este curat, dar arata ca atunci cand eram copil, iar posibilitatile de distractie sunt aproape nule. Sper sa se mai schimbe ceva, se pare ca la Ocnita se va renova complet strandul si poate se vor mai construi si ceva locuri de cazare mai aproape de ceea ce inseamna un turism decent. Este clar ca localitatea merita asta, iar prezenta Salinei nu poate decat sa aduca un plus acestui coltisor de Oltenie.
Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie si am sa incerc sa va ajut cat pot in cazul in care vreti sa ajungeti in zona. Eu sigur ma voi intoarce si la anul, mai ales ca este bine sa megi cel putin trei ani la rand, ca sa aiba efect.
Trimis de georgito in 19.08.12 23:03:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în OCNELE MARI.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgito); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.08485100 N, 24.31031000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ma intereseaza un sejur de o saptamana la Ocnele Mari si as dori sa ma ajutati cu niste informatii despre cazare, cu date de contact si cateva pareri eventual. Intentionez sa merg cu 2 copii, 2 si 5 ani si mi-ar fi de mare folos informatiile de la dvs.
Va multumesc anticipat!
@ady77: Mai mult decat am descris in postarea mea nu prea mai pot spune.
Va sfatuiesc sa stati la o gazda unde sa puteti gati pentru ca nu prea aveti unde sa mancati in afara de Salina si pensiunea din centru care are ceva gen meniul zilei.
Case particulare gasiti peste tot, depinde ce conditii doriti. Pe strada paralela cu cea principala, chiar in spatele scolii, postei si Caminului Cultural sunt multe case dragute, cu curte unde puteti gasi cazare.
Noi am stat la familia Parvu, sper ca am voie sa spun unde am stat, si am descris in mare conditiile in postare. In rest daca aveti masina puteti sa va deplasati oriunde.
Valcea este aproape, in Salina puteti sta 2-3 ore fara sa va plictisiti (atentie sa va imbracati bine), nu stiu strandul daca mai este deschis.
Preturile la magazine sunt ok si in general sunt bine aprovizionate chiar si cu ce trebuie pentru gratar.
Daca mai pot sa va ajut cu ceva o fac cu placere.
@georgito: Va multumesc foarte mult pentru informatiile primite.
Cu stima,
Ady
Cu ce, dupa parerea Dtra, strandul Ocnita e mai bun decat cel din Ocnele? Cu ce ele difera (conditiile? tratarea?)?
Am auzit ca la Ocnele Mari se mai poate balaci si in noroi. Daca e corect - nu cunoasteti domeniul de tratare?
Sotiei mele medicul i-a recomandat cura de tratament la Baile Olanesti (izvorul nr. 6?). Ma bucura faptul ca se poate combina acest tratament cu cel din salina (initial planificam Slanic Moldova in combinatie cu Targu Mures). Nu cunoasteti detaliile, poate e mai comoda cazarea la Baile Olanesti, iar la salina de venit cu masina?
@spascal: La Olanesti gasiti pensiuni si hoteluri pentru toate gusturile si buzunarele, mai ieftin sau mai scump, mai elegant sau mai simplu, in functie de posibilitatile fiecarui turist. Din acest punct de vedere oferta este mult mai generoasa dacat in Ocnele Mari dar trebuie sa aveti in vedere ca distanta dintre Olanesti si Ocnele Mari este de aproximativ 30 km.
Daca doriti tratament, puteti sa-l faceti numai la Olanesti, iar la salina sa mergeti cu masina. In Ocne nu aveti unde sa faceti tratament. Strandurile se pare ca se inchid pentru renovare dupa cum m-au informat localnicii. La Olanesti gasiti cazare asa cum a spus si Floria, iar piscinele acoperite sunt cu apa sulfuroasa, cele de langa parc si cu apa normala cea de langa Hotel Olanesti.
Va multumesc pentru informatii.
Intradevar, pare sa fie mai comoda (si, evident, mai convenabila) cazarea la Ocnele Mari (spre exemplu Casa din Deal, conform turistinfo, ofertele caruia am inceput sa le studiez) cu vizitarea zilnica a salinei (regret ca strandurile vor fi inchise) si primblari (cu masina) pana la Baile Olanesti 1 data la 3 zile (am inteles ca minim 3 zile apele nu-si pierd efectul tamaduitor). De-ar mai fi si restaurante in Ocnele Mari... Sau localnicii au o careva interdictie de deschidere a restaurantelor?
Realizez un chestionar pentru a analiza perceptia turistilor asupra gradului de dezvoltare a turismului durabil la Ocnele Mari si as fi foarte recunoscator daca puteti raspunde la intrebari. Mentionez ca datele obtinute vor fi folosite pentru realizarea unui articol stiintific. Aici gasiti linkul.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 Salina Ocnele Mari — scris în 09.11.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Pierdere de timp Salina Ocnele Mari! — scris în 21.06.21 de ux120300 din BUCUREșTI
- Mar.2020 Locatie frumoasa, merita vizitata. — scris în 18.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Salina Ocnele Mari — scris în 11.02.20 de olteanul2010 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 O salină care ne-a plăcut mult — scris în 11.02.19 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Orasul subteran — scris în 01.08.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Vizita la Salina Ocnele mari — scris în 26.08.17 de Creola din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ