GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Odată ce s-a terminat sejurul în Delta Dunării, trebuia încet-încet să ne îndreptăm spre casă pentru că se apropia ziua când, din păcate, concediul meu se termina și el.
Am ales pentru întoarcerea spre casă un traseu mai lung și care să ne ducă prin locuri noi, așa că în prima zi am mers până la Vălenii de Munte pe următorul traseu: Murighiol - Sarinasuf - Sarichioi - Mihai Bravu - Hârșova - Slobozia - Urziceni - Bucov - Vălenii de Munte. 338 km.
Nu am ieșit din Murighiol și mașina a început să scoată un zgomot ciudat. Am mers așa până în Țăndărei, iar acolo am găsit, la un service auto, pe cineva dispus să se uite la ea. S-a spart rulmentul de la roata dreaptă față. Mecanicul ne-a liniștit spunând că ajungem acasă cu ea doar că o să facă mai mult zgomot. Din fericire a avut dreptate.
Drumul a fost bun dar cam anost. Interesantă și inedită a fost doar prima parte a lui când citind indicatoarele satelor prin care treceam, nu puteam să mai jurăm că suntem în România.
Am ajuns cu bine la Vălenii de Munte și ne-am cazat la Pensiunea Dely Cios, care este așezată foarte aproape de capătul nordic al localității. Așa am și vrut pentru că a doua zi vroiam să ajungem repede la Salina Slănic Prahova. Din păcate fiind la capătul localității nu am mai reușit să mergem să o vizităm. Am vrut să mâncăm la pensiune dar restaurantul acesteia era închis, iar administratorul ne-a recomandat un restaurant aflat destul de aproape. Așa am ajuns să servim masa la Restaurantul Caffe Italia care se află pe strada Drajnei, unde este și fabrica de băuturi răcoritoare Tymbark.
Interiorul restaurantului este foarte frumos aranjat, mâncarea a fost bună dar puțin cam scumpă. Multe posibilități de servire a mesei nu sunt în acea zonă așa că bine că este și aceasta.
A doua zi aveam cam aceeași distanță de parcurs dar și câteva obiective de vizitat care știam că o să ne ia mai mult timp.
Am plecat din Vălenii de Munte și continuând drumul pe DN 1A iar apoi din Brașov pe DN 1 și pe autostrada A 1 am ajuns seara la Orăștie. 336 Km.
Înainte ca Salina Slănic Prahova să se deschidă, noi eram deja la casa de bilete. Am vizitat foarte repede salina, despre care o să scriu un articol separat, și ne-am continuat drumul spre următorul mare obiectiv de pe listă, Cetatea Făgăraș.
Am ajuns la Cheia și am fost impresionați de frumusețea peisajului de acolo și de multitudinea de rulote care erau parcate în campingurile de pe marginea drumului. Imediat după ce am trecut Pasul Bratocea, care ne-a impresionat, am oprit pe partea dreaptă la Casa Vălășoaia pentru a servi masa. Ne-a plăcut foarte mult cum este amenajat spațiul exterior la această pensiune, mâncarea a fost fenomenală iar câinele care se plimbă pe acolo e uriaș.
Am ocolit Brașovul pe centură și am ajuns la ora 15.30 la Făgăraș. Următorul obiectiv după ce plecam de aici era Valea Zânelor, dar nu știam că Cetatea Făgărașului ne va captiva în așa măsură încât o să stăm aici trei ore și am renunțat să mergem la Valea Zânelor pentru a ajunge totuși pe lumină la Orăștie. Așa avem și un motiv pentru a reveni în zonă.
Cetatea Făgărașului merită cu prisosință un articol separat.
Am ajuns seara la Orăștie și ne-am cazat la Hotel Augusta iar ziua următoare, fiind ultima zi a mea de concediu, ne-am petrecut-o relaxându-ne la AquaPark Arsenal din Orăștie.
Astfel că după 17 zile petrecute, marea lor majoritate, pe drumurile patriei, am ajuns acasă, noi mai încărcați de cunoștințe despre frumoasa Românie iar mașina cu încă 2500 km în plus.
Cu speranța că experiențele trăite de noi și locurile vizitate o să folosească cuiva la un moment dat, vă doresc să aveți concedii frumoase ca și al nostru și să ajungeți întotdeauna cu bine acasă.
Trimis de ungureanica in 11.10.17 15:49:44
- A fost prima sa vizită/vacanță în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ungureanica: Viteazule! 17 zile, 2500 de km și-o mulțime de amintiri frumoase!
Ați avut o vacanță superbă, distractivă și care, pe mine m-a captivat! Parcă-mi pare și mie rău că s-a terminat!
Cu rulmentul de la roată cum a rămas? Ați ajuns acasă cu el spart? Asta să vă fie paguba!
Mă opresc aici, c-aș scrie un ecou mai lung ca articolul și nu vreau să-i stric frumusețea!
@ungureanica: Sunt invidioasa pe tine, 17 zile sa vezi frumusetile patriei este cel mai frumos vis posibil, si ma bucur pentru ceea ce ai vazut in acest concediu. Imi pare rau ca am terminat acest circuit, am aflat si noi multe si poate unii dintre noi si-au stabilit cu aceasta ocazie noi destinatii.
Felicitari, votat cu mare drag.
@ungureanica: La Enisala n-ați oprit? Nici la Capidava?
Despre Castelul de Lut din Valea Zanelor pot să spun că n-ați pierdut nimic. E numai marketing acolo.
Am citit povestea excursiei voastre; minunat! Bravo, felicitari pt calatorie si pt relatare! La mai multe!
@ungureanica:
Superb traseu! A fost o vacanță cu de toate care rămâne mult timp în amintire. Deja cred că se fac planuri pentru următoarea!
@ungureanica: Frumos concediu! Am citit cu plăcere impresiile tale şi am călătorit alături de voi prin multe locuri (şi prin locuri cunoscute, dar şi pe meleaguri unde vrem să ajungem şi noi pentru prima oară). V-aţi ales cu o salbă de amintiri grozave şi acestea reprezintă lucruri de nepreţuit, chiar dacă într-un asemenea circuit mai apar şi mici neplăceri. Cel mai important este –aşa cum ai subliniat şi tu- să te întorci întotdeauna cu bine acasă!
O toamnă cât mai frumoasă vă doresc! Numai bine!
@Crazy_Mouse: Mulțumim pentru urări. La fel și vouă.
@Zoazore: Din fericire rulmentul ne-a ținut până acasă. Mulțumim pentru aprecieri.
@elviramvio: Planuri avem încontinuu. Timpul liber ne lipsește momentan.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 File de istorie reflectate în excursii: 5.3b Alte mănăstiri din Vâlcea — scris în 22.08.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 File de istorie reflectate în excursii: 5.3a Mănăstiri din Vâlcea — scris în 08.08.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 File de istorie reflectate în excursii: 5.2 Mănăstiri din judeţul Neamţ — scris în 05.08.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 File de istorie reflectate în excursii: 5.1 Mănăstiri din Bucovina — scris în 31.07.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 File de istorie reflectate în excursii: 4.2 Creştinarea populaţiei din acest teritoriu — scris în 25.07.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 File de istorie reflectate în excursii — 4.1 Creştinarea populaţiei din acest teritoriu — scris în 23.07.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 File din istoria României oglindite în excursii: 2. Începuturile — scris în 26.06.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ