GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Acum mult timp eu și soția ne-am promis nouă că nu o să ieșim din România până nu o să o vedem pe toată. Recunosc că nu am reușit să ne ținem de promisiune pentru că am auzit despre tot felul de locuri frumoase din alte țări și am căzut pradă ispitei. Dar periplul prin România l-am continuat de fiecare dată când am avut ocazia.
Pentru a fi siguri că nu am ratat nimic din frumoasa noastră țară, avem acasă o hartă a României pe care am însemnat cu pioneze de diferite culori, toate drumurile pe care le-am făcut în țară. Urmărim pe AFA cu mare drag toate articolele scrise de către niște oameni minunați, despre locurile din România și astfel ne consultăm lista cu locuri văzute sau de văzut, pe care o avem în calculator (recunosc că ideea cu lista am furat-o de la @Aurici).
Pentru anul acesta am ales, ca în fiecare an, un traseu care să cuprindă locuri despre care am aflat mai curând sau pe care nu am reușit să le vedem deși știam de ele mai de mult și ne-am dat seama că vom fi plecați 17 zile de acasă și vom face din nou un tur al țării.
Am plecat din Reșița, de acasă și pentru prima zi am ales să ajungem la Băile 1 Mai. Am mers pe ruta Reșița - Lugoj - Arad- Oradea - Băile 1 Mai. 290 km.
Drumul de la Reșița la Lugoj este foarte bun și destul de liber, se circulă foarte bine.
De la Lugoj am intrat pe singura bucată finalizată din autostrada A 6 care te duce în autostrada A 1 pe care am mers până la Arad unde am ieșit de pe aceasta. Când ajungi în Arad sunt mai multe variante. Una este să ieși de pe A 1 la intrarea în Arad și să străbați orașul pentru a ajunge la drumul spre Oradea, iar cealaltă este să mergi pe A 1 până la capătul acesteia (să nu o iei spre Nădlac) și să continui pe drumul de centură al Aradului până la sensul giratoriu unde întâlnești drumul E 671 și să continui spre Oradea. Primul este mai scurt dar trebuie să străbați tot orașul, al doilea este mai lung dar nu treci decât puțin prin oraș. Problema la cel de al doilea este că sunt două treceri peste calea ferată unde riști să prinzi coloane și că este plin de tiruri. Noi am mers pe cel de al doilea.
De aici am continuat pe drumul E 671 spre Oradea care este foarte bun dar cam aglomerat și foarte mulți circulă mai tare decât ar trebui și sunt multe accidente.
După ce am ajuns la Oradea am făcut dreapta la al doilea giratoriu, aflat chiar sub pasarelă și am mers pe drumul de centură până am întâlnit indicatorul spre Băile Felix. Am făcut iarăși dreapta și am continuat pe E 79 spre Deva. Imediat după ieșirea din Sînmartin se face un drum în stânga spre Băile 1 Mai, cam greu de încadrat aici dar cu grijă am trecut și de asta și am ajuns cu bine în stațiunea Băile 1 Mai.
Am stat aici 7 nopți și am apucat să vizităm câteva din obiectivele din zonă care nu erau bifate pe lista noastră, cum ar fi Peștera Urșilor, Zona Padiș, Muzeul de Etnografie Horea și Aurel Flutur din Chișcău, stațiunea Băile Felix, AquaPark-ul Nymphaea din Oradea și ștrandurile din Băile Felix.
Tot ce am văzut aici era nou pentru noi și frumos fiecare în felul său, așa că ne-am bucurat de o altă zonă din țara noastră pe care am putut să o bifăm și am plecat mai departe prin frumoasa Românie.
Trimis de ungureanica in 06.10.17 14:07:58
- A fost prima sa vizită/vacanță în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ungureanica: Start vot! Ma bucur mult de tot cand aud de persoane care vor sa isi descopere tara. Acum nu vreau sa fiu in contradictie cu cei care aleg sa vada alte tari, exista si acea variant in care faci mai intai deplasari in afara pe care nu poti sa le faci la o varsta inaintata si apoi in tara ta.
Anul acesta si decizia in cazul familiei mele a fost de a face un circuit prin tara si am fost incantata mai ales ca a fost dorinta baietilor (chiar daca la varsta lor 17 si 22 unii nu mai merg cu parintii) si a putut si mama sa ne insoteasca si am vazut locuri pe care inca nu le vazusem.
Ai mare dreptate sunt atatea locuri frumoase de vazut in Romania pe care merita sa le vezi si despre care merita sa povestesti, asa ca mai astept povestile tale.
Felicitari, votat cu mare placere.
@ungureanica: Te felicit pentru intenția de a vedea țara și de a o realiza dar și că ne povestești și nouă.
Mi-a plăcut și ideea cu harta țării și să bifati pe unde vă plimbati.
Noi avem atlase rutiere ale țări și la fel bifam trasee pe unde să ne plimbăm.
Am făcut primele trasee prin țară cu vechea Dacie când nu trebuia să faci rezervare pentru cazare, dormeam unde găseam.
Anul ăsta am fost în Moldova după 12 ani. Am vrut să revedem locurile și zonele de interes turistic.
Sunt zone în țara asta unde chiar merită văzute.
Toate cele bune.
@ungureanica: La Baile Felix si la Baile 1 Mai nu am mai fost din 1971, cand, in armata fiind, am fost de la Ineu la Oradea, la Divizie, iar seful meu de birou pe care il insoteam a vrut sa viziteze si el rezervatiile de lotusi. Am inteles ca, din pacate, rezervatia de la 1 Mai e pe cale de disparitie, din cauza deturnarii apelor termale care alimenteaza rezervatia spre casele care s-au construit in zona. Mare pacat!
Eu am trecut de vremea cand programam excursii in tara unde sa merg. Neavand masina, sunt permanent la mana altora care ma accepta sa ii conduc prin tara. Dar recomandari de trasee sau obiective de vizitat recomand in continuare prietenilor si cunoscutilor.
Felicitari, inca o data, pentru ideea de a vizita Romania.
Numai bine si calatorii placute!
@mishu: Copiii mei au cu 20 de ani mai mult, au mers cu mine de mici in excursii sau drumetii, dar acum, cand au si ei copii, firesc au mai multa grija de copiii lor. Mai ales ca in ultimii ani cand am fost cu ei, i-am cam alergat pe munte de multe ori, iar ei au inceput sa creada ca pe munte se ajunge cu masina. Tin minte ca au venit sa ne ia de la Voineasa, unde fusesem in concediu o saptamana si, dupa ce am mancat, i-am invitat la o scurta plimbare pe munte, in apropierea hotelului Lotru. Dupa 10 minute de urcat au inceput sa strige dupa mine: Unde te grabesti asa, domne? Ce noi avem anii tai? Aveau dreptate, pentru ca eu aveam 60, iar ei 35, cel mai mare.
Asa ca acum, ca sa ma ia cu ei trebuie sa le promit ca nu urc pe munte. Sigur ca nu totdeauna am putut sa-mi tin promisiunea si tot am urcat.
Numai bine si calatorii placute!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 File de istorie reflectate în excursii: 5.3b Alte mănăstiri din Vâlcea — scris în 22.08.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 File de istorie reflectate în excursii: 5.3a Mănăstiri din Vâlcea — scris în 08.08.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 File de istorie reflectate în excursii: 5.2 Mănăstiri din judeţul Neamţ — scris în 05.08.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 File de istorie reflectate în excursii: 5.1 Mănăstiri din Bucovina — scris în 31.07.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 File de istorie reflectate în excursii: 4.2 Creştinarea populaţiei din acest teritoriu — scris în 25.07.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 File de istorie reflectate în excursii — 4.1 Creştinarea populaţiei din acest teritoriu — scris în 23.07.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 File din istoria României oglindite în excursii: 2. Începuturile — scris în 26.06.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ