ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.06.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 25.11.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2020
DURATA: 1 zile
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Drumetie in Rezervatia Naturala Cheile Tisitei

TIPĂREȘTE URM de aici

Asa cum am mai spus si in review-ul anterior, pentru anul acesta avem o lista cu mai multe trasee de facut. Pentru moment am ales sa facem trasee doar de o zi fara a implica cazare pe undeva, macar pana va trece nebunia asta de pandemie.

Am ales pentru acest week-end sa mergem la Cheile Tisitei din M-tii Vrancei, mai ales ca traseul este unul spectaculos destul de variat cu pereti stancosi, sectoare de canion si podete de traversat.

Rezervatia se intinde pe o distanta de 8 km, dar, noi ne-am propus sa mergem doar pana la trecerea tunelului cel mare. Pentru a ajunge la cheile Tisitei am plecat din Bucuresti pe traseul Buzau-Focsani-Lepsa. La intrarea in Lepsa, dupa cascada Putnei la cateva sute de metri pe partea stanga se face un pod iar la capatul podului este un marcaj care va indruma in dreapta catre rezervatie. Drumul pana la parcarea rezervatiei este forestier, bine intretinut si fara gropi. Taxa de intrare este de 3 lei de pers.

Dupa intrarea in chei aflam de pe panourile din rezervatie ca exista mai multe tipuri de animale: capre negre, rasi, lupi si ursi;precum si detalii despre flora si fauna.

Prima parte din drum a fost foarte usoara, am mers prin padure, din loc in loc am intalnit si bancute pe marginea raului, apoi am iesit intr-o poiana deschisa. Nu mult dupa aceasta am intalnit un prim podet, iar de-aici drumul a devenit usor solicitant, mai ales ca am mers pe poteci inguste si in cateva locuri nu exista poteca pentru ca din cauza pietrelor de pe stanci drumul a devenit mai dificil;dar, nimic nu e imposibil daca esti atent unde pui piciorul.

In ziua aceea vremea a fost foarte buna, chiar daca se anuntasera niste ploi dupa-amiaza, cerul a fost mai mult innorat ceea ce a fost ok, pentru ca se mergea mult si prin in-afara padurii;asa plimbarea a fost mai usoara si mai relaxanta.

Din loc in loc am intalnit foarte multe flori, sotia le-a facut poze aproape la toate, dar, din pacate nu suntem cunoscatori in denumirea lor. ????

La un moment dat am ajuns la un prim obstacol, dar cand ne-am apropiat am observat ca exista o scara din lemn care te ajuta sa strabati obstacolul, format dintr-un imens bolovan, iar pe partea cealalta dai de urmatorul podet si drumul se continua din nou prin padure. Pe drum am intalnit si doi biciclisti, ne-am cam mirat cum au reusit ei sa ajunga pana aici, mai ales ca in anumite locuri nu puteai merge cu bicicleta, trebuia sa strabati drumul cu ea in brate. Nu cred ca au mers prea mult pentru ca noi i-am depasit si ei la randul nu ne-au mai ajuns din urma.

Pe drum am intalnit si cabana padurarului, unde la intoarcere am facut un popas in spatele ei pentru a lua pranzul si-a ne incarca bateriile.

Apoi am intalnit cele doua tunele care nu sunt foarte mari, distanta intre ele a fost de vreo 5-10 minute. Dupa inca 10 minute am ajuns la cel de-al treilea tunel, cel mai lung, de 267m.

Citisem de el de-acasa, asa ca ne-am echipat corespunzator, inclusiv cu lanterne frontale.

Se putea intra si cu lanterna de la telefon, dar, lanterna frontala am zis ca e mai buna, mai ales ca poate o vom folosi si pe viitor in diversele drumetii unde vom avea nevoie.

La intrarea in tunel este un indicator care te indruma prin tunel catre Saua Geamana –traseu de 4h –4.3h;noi nu aveam de gand sa mergem mai departe de tunel;vroiam doar sa-l strabatem, sa iesim pe partea cealalta si sa ne intoarcem inapoi. Din ce am citit pe net traseul de dupa tunelul cel mare este mai dificil;in unele locuri nu exista podete de trecut peste apa/se trece prin apa si n-am vrut sa ne riscam. Nu suntem montanieri experimentati, deocamdata la cate trasee am facut ne putem considera de nivel mediu.

Am intrat in tunel, dupa 20 metri daca nu ai lumina nu mai vezi nimic;tot tunelul este format din pietre pe jos, iar pe la mijlocul lui exista si putina apa pe jos. Chiar daca era putin inspaimantator la inceput, l-am strabatut fara probleme, mai ales ca in spatele nostru auzeam voci de la alti turisti ce urmau sa intre si ei.

Dupa iesirea din tunel am poposit vreo 20 min, timp in care ne-am uitat la alti turisti care s-au incumetat sa mearga mai departe, traversand raul care era destul de lat, ajutandu-se de un copac cazut peste rau, calcand pe niste pietre prin apa. Era putin riscant pentru cineva ne-experimentat, ca putea sa-ti fuga piciorul pe pietrele ude si nici nu prea aveai de ce sa te tii. De-aici, ne-am intors inapoi pe acelasi traseu.

Traseul pana la tunelul cel mare, cu cateva opriri pentru apa, poze si atentia unde si cum puneam piciorul in locurile dificile de traversat, l-am facut in 2h dus/2h intors.

Pe tot traseul n-am intalnit nici un animal din rezervatie, sa fiu sincer nici nu prea imi doream, dar am intalnit o salamandra, i-am facut cateva poze si am mers mai departe.

Recomand acest traseu pentru toti iubitorii de natura si de sportul extrem din anumite locuri;dar, daca nu vreti sa mergeti prea departe, puteti sa va opriti in spatiile amenajate cu bancute, de pe malul raului Tisita si sa va bucurati de natura ce va inconjoara.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de VasiuM in 14.06.20 22:13:18
Validat / Publicat: 15.06.20 08:40:15
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în LEPȘA

VIZUALIZĂRI: 2294 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (VasiuM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Luminita de la capatul tunelului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21400 PMA (din 17 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

mishuPHONE
[15.06.20 09:50:23]
»

@VasiuM: De obicei nu ma uit la articole sau poze pe telefon fiind mai greu din cauza de zoom (ochelari) ???? insa acest articol nu putea fi lasat pana pe seara. Este o zona draga mie si pe care am indragit-o din 1986 cand am ajuns acolo prima data, ulterior soarta avea sa imi ofere prilejul sa ajung mult mai des, avand in vedere ca socrii mei au o casuta de vacanta acolo (daca voi ati facut dreapta dupa pod, pentru casuta socrilor fac stanga si in doua minute am ajuns). Rezervatia a suferit mult atat din cauza oamenilor cat si a naturii, asa incat nu stim pana la urma cat vom mai putea vizita pana la urma datorita degradarii cailor de acces. La inceput de ani '90 (doar ca sa iti dai seama despre drum) drumul era atat de bun ca daca aveai voie puteai ajunge la cabana vanatorului. Cu timpul insa natura a vrut sa puna stapanire pe aceste locuri si sa limiteze accesul multora, din pacate nci eu nu ma mai incumet sa patrund in rezervatie cum o faceam atunci, si acele poze cu cararea ingusta si inclinata sau scara, nu sunt pentru toata lumea. Am avut momente frumoase acolo, acum le au copiii mei, cel mare chiar si-a organizat 2 aniversari in zona si si-a dus toti prietenii in rezervatie pana la tunelul mare si toti au fost incantati. Si un aspect sa spunem amuzant insa care arata ca zona este apreciata, am intalnit o nunta in care mirii si domnisoarele de onoare si cavalerii erau in rezervatie sa faca pozele de nunta, asa pastreaza momente deosebite si speciale. Felicitari pentru alegerea facuta, votat cu mare drag, am sa mai ma uit acasa din nou la poze.

webmaster
[15.06.20 10:04:00]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Michi
[15.06.20 11:09:34]
»

@VasiuM: Văd că ai călcat pe urmele mele pentru că noi am fost la Cheile Tişiţei şi cascada Putna în iunie 2015. Am intrat în ţinutul Vrancei venind din Tg. Secuisc pe la Ojdula şi ne-am cazat în Lepşa la pensiunea Grande. În chei n-am înaintat prea mult pentru că mi s-a părut periculoasă cărarea. Parcă ne-am întors de la un podeţ dincolo de care mi se părea dificil. Am făcut un circuit frumos cu Soveja, Mărăşti, Mărăşeşti pe urmele luptelor din primul război mondial

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[15.06.20 12:17:36]
»

@VasiuM: Frumoasă zonă! În vara lui 2014 am prins un debit crescut pe râul Putna astfel că am avut parte de un spectacol grandios la Casacada Putnei. Alături de rezervația Cheile Tișiței în care se fac drumeții noi ne-am oprit și la Mănăstirea Lepșa.

Mi se pare un drum cam lung pentru o excursie de o singură zi având în vedere că sunt circa 260 km​ din București, adică vreo 4 ore de mers cu autoturismul. E destul de obositor, noi am preferat cazarea la cort pentru o noapte.

Natura ne aduce bucurii, să o păstrăm intactă! ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, mishu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂRezervația naturală Cheile Tișiței:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073801040649414 sec
    ecranul dvs: 1 x 1